headerimg

Body of Bliss Verdiepings Driedaagse


Agenda:

 donderdag 6 september 2018 20:00 uur - zondag 9 september 2018 16:30 uur Aanmelden

Henriette Versteijnen € 455.00 Inclusief volpension

 

Ervaringsgerichte reis

Ervaringsgerichte reis

In deze 3-daagse neemt Henriette Versteijnen en haar team je mee op een ervaringsgerichte reis naar de essentie van aanraken en aangeraakt worden. Wat willen we daarin beleven en wat maakt het helend en vervullend?

Je gaat het verschil ervaren tussen een aanraking die iets beoogt en een aanraking vanuit een vrije stroom. Wat een geschenk uit de hemel is het zowel voor gever als ontvanger wanneer de aanraking bevrijd is van doenerigheid! Dat het “je best doen” eraf is en je helemaal gaat vertrouwen dat het genoeg is wat er uit je stroomt. Een aanraken, zien en gezien worden in contact, zonder doel of bestemming, puur stromen vanuit je handen, je hart en je essentie. Maar ook leren ontvangen, daarin je eigen ervaringen voelen en er verantwoordelijkheid voor nemen.

We gaan ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden, dit het mysterie opent in ons. In ons allen schuilt een unieke healer en minnaar met een uniek creatie-vermogen. Je bent ook een unieke ontvanger met een eigen helend vermogen en met een vermogen om een grote innerlijke ruimte te beleven. We nemen royaal de tijd om vanuit je bron te (her)ontdekken wat vrij stromen is, zelfs in je stagnaties!

De werkvormen in deze dagen zijn onder andere de Tandava meditatie, Kashmierse massage, Inquiries (een vorm van spreken en luisteren in tweetallen) en intuïtieve de-armouring.

Henriette zal tussen de sessies door korte lezingen geven over o.a. de diepere waarde van geven en ontvangen, hoe geven ook ontvangen is en ontvangen ook gevend werkt. Ze zal spreken over eigen ervaring in haar praktijk en de issues van cliënten rondom aanraken. We zullen het met elkaar hebben over de ethiek van aanraken. Jouw ervaringen en vragen vanuit je eigen praktijk kunnen ingebracht en besproken worden. Ook de yoga van emoties zal zij toelichten.

Meditaties in deze dagen worden veelal gedaan op evocatieve muziek die de zintuigen opent. Henriette werkt ook met geur en soms ook met stilte. Het moment gaat het zeggen!

Voorwaarden voor deelname:

Deze workshop staat open voor iedereen die met mensen werkt in lichamelijk contact (lichaamsgerichte therapie en massage) en graag meer vloeibaarheid en bewustzijn in aanrakingen wil inbrengen. Voorwaarde is wel dat je eerder al Kashmierse massage ervaring hebt opgedaan.
Deze 3-daagse is bijzonder geschikt als bij/nascholing voor diegenen die een of meerdere blokken van de Helios Tantra Massage Opleiding hebben gedaan.
Het is een echte aanrader omdat deze workshop verdieping geeft aan de betekenis van de Kashmir Tantra traditie. De eenvoud en kracht van deze teachings zijn briljant en bevorderen je helend vermogen!

Gegeven door:

Henriette Versteijnen

Begeleider Henriette  Versteijnen

Henriette is kenner van het Kashmierse Shaivisme en zal in deze driedaagse ook de Tandava begeleiden, die de basis vormt van de Kashmierse massage. Vanuit deze traditie werkt ze ook met de Yoga van emoties en de kracht van visualisatie.
Henriette is religie wetenschapper, seksuoloog, shiatsu therapeut en tantrica. Zij is lid van de tantrische boeddhistische sangha Shambhala en van de Mystery school of Love. Ze volgde het Wild Tantra pad bij Pema Gitama en is student van Daniël Odier. Zij heeft een eigen praktijk in Badhoevedorp (bij Amsterdam), www.reconnect-to-eros.com waar zij ook individuele sessies geeft.

“ Mijn hart gaat open van het werken met groepen en daarmee met elkaar de verdieping in te gaan om het mysterie te openen, om de eerbied voor het leven te vieren in ervaringen van verbondenheid die de dualiteit laten smelten. Als wij aanraken vanuit verbinding mag alles er zijn en gevoeld worden. Dan komt er ruimte in voelen en aanwezig zijn. Als we daarbij kunnen blijven, lost de dualiteit geleidelijk op in ervaringen van eenheid en verdwijnen de verhalen en oordelen naar de achtergrond. De kunst is om die ervaringen te benutten voor je dagelijkse leven. Je wordt vrijer als je gaat ontdekken dat Tantra een pad is voor alledag en verder rijkt dan je massagepraktijk".
Helios Centrum Groep