headerimg

TaoTantra Massage avond voor singles en paren


Agenda:

 woensdag 29 augustus 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Anna van Essen € 25.00

 Kashmierse massage avond
Assistente: Mieke Vos

 dinsdag 25 september 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Arnoud Colenbrander € 25.00

 Blind date massage avond
Assistente: Mieke Vos

 donderdag 1 november 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Mieke Vos € 25.00

 Kashmierse massage avond
Assistente: Anna van Essen

 dinsdag 13 november 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 25.00

 Body of Bliss massage avond

 dinsdag 11 december 2018 19:30 - 22:45 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 25.00

 Meerhanden massage avond

Vier soorten tantra massage avonden

Wij bieden 5 soorten tantra massage avonden aan voor singles en paren:

1. Kashmierse tantra massage avonden
2. Combi Kashmierse en streelmassage avonden
3. Body of Bliss massage avonden
4. Meerhanden tantra massage avonden
5. Blind date tantra massage avonden

Kashmierse tantra massage avonden

Kashmierse tantra massage avonden

Op de Kashmierse tantra massageavonden ben je welkom met en zonder partner. Kom je zonder partner, dan zijn het de single vrouwen die in deze Tantrische traditie hun mannelijke partner kiezen voor de massage. De begeleiders van deze avond geven een demo van deze massage. Daarna doe je onder begeleiding samen de hartmeditatie.
Je wordt vervolgens uitgenodigd deze intuïtieve massage op meditatieve wijze te geven en te ontvangen, puur vanuit wat er in het moment wil ontstaan.

Voorafgaand aan de tantra massage is er voldoende tijd om te voelen en aan te geven naar je gelegenheidspartner wat wel en niet passend voelt in dit contact. Zo kun je ontspannen in het vertrouwen dat je grenzen gerespecteerd worden. Deze massage is ter kennismaking ook individueel te boeken bij Dick of een van zijn assistentes. Als voorbereiding op deze avond raden we je aan op youtube het filmpje te bekijken waarop Dick de Kashmierse massage demonstreert. Heb je geen of weinig ervaring met tantra, dan is het beter om eerst een ‘gewone’ tantra avond op Helios te doen.

Combi Kashmierse en streelmassage avonden

Het is een heel bijzondere ervaring om door een of twee personen langdurig gestreeld en heel zacht gemasseerd te worden over het hele lichaam. Deze avond biedt je de liefdevolle en respectvolle plek waar dat mogelijk is.

Na het voorstelrondje en een geleide meditatie zijn het ook op deze avond de vrouwen die een massage/streelpartner kiezen. Naar keuze werk je in twee- of drietallen. Dick geeft met zijn assistente een demonstratie van hoe deze massage er uit kan zien. Na goed overleg over hoe en waar je precies wel en niet aangeraakt wil worden ga je met je (gelegenheid) maatje(s) elkaar met liefdevolle handen koesteren en verwennen.

Body of Bliss massage avonden

Je bent welkom met en zonder partner. Op deze avond leer je de de Fa Chi healing methode. Daarna krijg je een demonstratie van een wat vereenvoudigde versie van de 'Body of Bliss' massage. Wanneer je met een (gelegenheids)partner gaat masseren, pas je de Fa Chi van doorgeven van energie via de handen toe. Daarmee verlevendigen we tijdens de massage de subtiele, energetische dimensie van elkaar: de handen leggen we tijdens de massage daarbij regelmatig alleen maar stil waardoor de energiedoorstroming duidelijker voelbaar wordt en je je van de subtiele 'bliss', gelukzaligheid, bewust gaat worden die voelbaar wordt wanneer jij en je massage maatje je overgeven aan de diepe ontspanning die zo ontstaat.

Voorafgaand aan de tantra massage is er ook bij deze massage voldoende tijd om te voelen en aan te geven naar je gelegenheidspartner wat wel en niet passend voelt in de aanraking. Zo kun je ontspannen in het vertrouwen dat je grenzen gerespecteerd worden. Op deze avonden kan het zijn dan je soms in drietallen werkt.

Meerhanden tantra massage avonden

Een meerhandsmassage ontvangen waarbij de gevers als team op elkaar zijn afgestemd en die aandachtig en liefdevol wordt uitgevoerd, is een van de mooiste ervaringen die een mens kan meemaken!

Op deze tantra massageavonden werken we in groepjes van 3 tot 6 personen. Afhankelijk van het programma werken we rondom een behandeltafel of op ‘eilandjes’ van matrassen op de vloer.

Er wordt telkens één deelnemer gemasseerd. Ben jij aan de beurt dan geef je eerst aan wat je wel en niet wilt in ‘jouw’ 20, 25 of 30 minuten. Je mag daar heel specifiek in zijn.

Heb je nog weinig ervaring met Tantra massage of ben je nooit eerder op een tantra massage avond op Helios geweest dan is het beter om eerst deel te nemen aan de Kashmierse of Body of Bliss massage avonden.

Blind date tantra massage avonden

Dit is ook een avond voor mensen die al enige ervaring hebben met tantra massage.

Aanraking wordt ’sacred touch' als ons denken met zijn oordelen er niet tussen gaat zitten. Onze oordelen zijn sterk gekoppeld aan wat wij zien. De uitnodiging voor deze avond is daarom om tijdelijk ‘blind’ te worden zodat je op een unieke, sensitieve manier een massage uit kunt wisselen met een partner van het andere geslacht.

Dick en zijn assistente geven deze avond een demo van hoe je geblinddoekt kunt masseren en hoe de ontvanger daarbij non-verbaal wensen en grenzen kan aangeven. Daarna verlaten de vrouwen de groepsruimte om in de gang te wachten tot ze opgehaald worden. De mannen die achtergebleven zijn hebben dan inmiddels een plekje ingericht waar ze hun (gelegenheids)massagepartner gaan ontvangen. Zij zitten met een blinddoek op te wachten.

De cursusbegeleiders brengen de vrouwen geblinddoekt één voor één de zaal binnen en plaatsen haar bij de man waarvan zij intuïtief voelen dat dat een goede match kan zijn. Na de pauze wissel je van positie en wordt de gever ontvanger en krijg je weer een nieuwe partner. Voor deze avond is het belangrijk dat je een omslagdoek meeneemt die je om je lijf kunt knopen.

Respect voor jouw grenzen

Van iedere deelnemer wordt  verwacht dat hij/zij de door jou aangeven grenzen respecteert zodat er een veilige, ontspannen sfeer kan ontstaan.

Voorwaarde om deel te nemen is dat je je comfortabel voelt met naakt. Het staat je overigens geheel vrij om kleding aan te houden. We streven naar een evenwichtige man/vrouw verdeling per massagetafel of matraseiland. Op deze avonden kunnen er naar wens aparte paren- en singlegroepjes worden gemaakt.

Neem voor beide soort avonden een badhanddoek en een gewone handdoek, een omslagdoek en eventueel je eigen massage-olie mee.

Ervaringen van een Tantra massage avond op Helios

‘...Het was voor mij erg spannend om mezelf de eerste keer op een massage avond letterlijk en figuurlijk bloot te geven; om mezelf kwetsbaar op te stellen en uit m'n comfortzone te komen. Maar ik heb ook gezien dat daar waar ik spanning voel, het heel normaal is en dat ik daarin zeker niet de enige ben en was met deze angst tijdens deze avond. Daarom is het ook, gezien de aard van de massages, fijn Dick dat je meteen openheid en duidelijkheid schept en een omgeving creëert waarin je je veilig voelt. Alles mag er zijn. Iedereen is welkom. En Helios op zichzélf is al een heel fijne plek om te mogen zijn.

Je zorgt ervoor dat we als groep vrij direct al een respectvolle en vertrouwelijke omgeving met elkaar vormen. Dit is belangrijk is mijn ervaring, want zo kunnen we allemaal er vanuit gaan dat dat wat gedeeld wordt binnen de groep, dat wat voorbij komt, ook op de avond zelf blijft. Je hoopt altijd dat Tantra zuiver is, en zo zou het ook moeten zijn. Dat is ook het zuivere wat ik ervaar binnen Helios: het IS Zuiver.’

‘Elke nieuwe ontmoeting op een massage avond zie ik als een mooi, bijzonder en nieuw avontuur. Het is een indirecte wijze voor mij om verder te ontdekken wat er speelt in mijn leven; wat er tijdens zo'n avond, de massage, het contact met de ander, zónder dat er seksuele handelingen verricht worden, naar de oppervlakte mag gaan komen. Seksualiteit zag ik eerst als taboe, maar ook dit soort avonden, net als de tantra avonden die je geeft, geven mij ruimte om het onderwerp seksualiteit steeds "gewoner" en minder taboe te laten zijn in mijn leven.

Ik voel me steeds vrijer, kan meer vrede in de fysieke buitenkant van mijn lichaam vinden, ben meer van mijzelf gaan houden met alle kanten (mooi en minder mooi) die erbij horen. Het is allemaal welkom en ook dat is Tantra. Dit proces gaat niet van de een op andere dag: Mijn ervaring is dat áls ik een werkelijke verandering in mijn leven wil, dan is het belangrijk dat tussen deze avonden door ik actief en bewust bezig ga met wat voor mij belangrijk is: Seksualiteit is immers geen losstaand iets, maar staat in direct verband met hoe ik voor mijn lichaam zorg, hoe ik voor mijzelf zorg; Liefde voor Mezelf, thuiskomen bij Mezelf. En dat is wat ik op deze massage avonden mag ontdekken.’
Dank je wel, M.

‘..... de Tandava massage!! Wat was dat genieten. Zo fijn om intiem te kunnen zijn samen met iemand bij wie ik me veilig voelde en waarmee het zo vertrouwd was. Vond het heel prikkelend en mooi. Het gaat inderdaad voorbij aan het lichaam en zo prettig dat het niet op de daad is gericht maar dat je het op een hele zinderende manier opbouwt. Mijn hartchakra deur maakte overuren. Open en dicht, open en dicht, hartchakra was helemaal blij en in zijn element :) De deur naar tantra is geopend en weet dat het een vervolg krijgt. Het liefst zou ik er bij de volgende massagedag gelijk weer bij zijn maar daar zijn niet al mijn innerlijke stemmetjes het over eens, wat mij doet besluiten om er gewoon even de tijd voor te nemen....’
Marlies

‘Beste Dick,
ik zou je graag willen bedanken voor de mooie avond in zoals je op je site aangeeft een veilige omgeving. Ik was naar jullie toegekomen met de nodige gezonde nieuwsgierigheid maar ook tegelijk met een bang hartje voor die sprong in het onbekende. Maar ik heb de hele avond goed geluisterd naar die zachte woorden van je die dat bange hartje wist om te zetten in rust...

Zowel mijn massagemaatje als ik hebben deze massage heel intens beleefd. Ik had nooit kunnen dromen hoe diep zoiets kan gaan. Want het eerste moment toen ik me naakt aan haar overgaf voelde eerst onwennig aan maar dan dacht ik aan je woorden: adem met je hart... focus je niet maar bekijk het ruim...  Op deze manier heb ik uit mijn zone kunnen treden en ging ik in totale overgave. Het ging zelfs zover dat ik iedereen behalve mijn massagemaatje zag alsof het een vredig landschap was. Graag val ik nog eens in herhaling en zeg ik nog eens bedankt!!! En veel succes met je prachtige centrum.’ Groetjes, David

‘De Body of Bliss massageavond was voor mij een warme, veilige ervaring die overstroomde van de mooie en krachtige aandacht voor elkaar. En me ook diep raakte, doordat ik stil mocht staan bij wat er in mezelf is. Het mooie, maar ook de twijfels en onzekerheden.  En juist dat laat mij voelen dat ik leef. Dat ik er mag zijn. Zoals ik ben…  Dankbaar voor wat ik leer…’

Ervaringen van een meerhanden massage avond

‘Gisterenavond voor het eerst een meerhanden massage avond op Helios mogen ervaren. Het allereerste wat ik mocht ervaren was de fijne energie in de ruimte: zacht, liefdevol, welkom. Ik werd hartelijk verwelkomd door jou en Anina als begeleiders en de andere mensen die de avond bijwoonden.

Heerlijke liefdevolle 6-handenmassage mogen ontvangen en geven. Ondanks mijn soms lastige hoofd, wat zich er nogal eens mee wil bemoeien, lukte het mij verbazend makkelijk om me over te geven. Al gauw begon de energie te stromen en waande ik me ergens tussen hemel en aarde.
Golvend, tintelend, liefdevol, zacht, warm, energiek, opwindend,respectvol en in veiligheid laten meewiegen op de beweging.

Na een korte pauze waar ik weer enigszins terug op aarde mocht neerdwarrelen, samen de ander mogen verwennen:
het voelde voor mij ook weer heel fijn om een vrouw te mogen masseren, moeiteloos afstemmend op elkaar, fijne energie samen.

Nadien heerlijk rozig, warmte in mijn hele lijf en dankbaar weer huiswaarts. Thuis nog niet gelijk kunnen slapen van alle mooie indrukken, en nu ondanks wat weinig uurtjes nachtrust toch energiek weer opgestaan. Dank jullie wel, mooie mensen, voor het delen. Jullie gaan me zeker vaker zien.’
Liefs, Jolanda Goossens

‘Gisteravond heb ik meegedaan met de massage avond bij Helios. Deze keer een meerhandenmassage, zowel om te geven als om te ontvangen. Drie mensen, zes handen die het lichaam liefdevol en afgestemd aanraken, die van alles te weeg brengen. Mooi om te geven en te ontdekken hoe makkelijk het voor me is om af te stemmen op de ontvanger en de medemasseurs. Een korte blik, een glimlach, een samen opgaan van handen, als een dans zonder choreografie, meegaand op de muziek van het gevoel.

Toen ik zelf mocht ontvangen merkte ik enige schroom om te delen waar ik me kwetsbaar in voel. Met veel moed heb ik dat toch gedaan en ben daarna gaan liggen. Het duurde even voor ik me kon ontspannen en over kon geven aan het gevoel. Na een paar diepe zuchten kwam er rust in mij en een gevoel van overgave. De liefdevolle zachtheid waarmee mijn kwetsbaarheid werd omringd raakte me tot diep in mijn vezels. Wat was dit weer een bijzondere ervaring.’
Marleen B.

‘Op 6 mei ben ik met drie andere Brabanders naar het verre Heerde gereisd voor een meerhandenmassageavond. Na een eerdere ervaring die naar meer smaakte, heb ik ook twee anderen overtuigd dat zo'n avond een feestje is.

Nou dat is het zeker geworden. Na een korte demonstratie van Dick en zijn assistente op een van de deelnemers mochten wij zelf groepjes van drie vormen. Dat ging op een hele natuurlijke, fijne manier. Daarna kwam ieder zo'n 40 minuten aan de beurt om tantrisch verwend te worden. De eerste 10 minuten besteedden wij alleen aan hoofd en voeten op een hele trage manier. Daarna gingen we over op een tandava-achtige massage, waarbij er zeker rekening werd gehouden met ieders grenzen. Er werd weinig gesproken en er was een hele fijne warme sfeer. Ook tijdens de wisselmomenten werd er heel respectvol met elkaar omgegaan. Emoties mochten er zeker zijn.

Aan het einde van de avond was het moeilijk om lost te laten, maar ook dat is tantra. In de auto, op weg naar huis waren we er allemaal van overtuigd dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn geweest dat wij die verre reis gemaakt hebben voor een meerhandenmassageavond.’
Warme groet, René

Ervaring van een Light Touch massage avond

‘Op 6 mei ben ik met drie andere Brabanders naar het verre Heerde gereisd voor een meerhandenmassageavond. Na een eerdere ervaring die naar meer smaakte, heb ik ook twee anderen overtuigd dat zo'n avond een feestje is.

Nou dat is het zeker geworden. Na een korte demonstratie van Dick en zijn assistente op een van de deelnemers mochten wij zelf groepjes van drie vormen. Dat ging op een hele natuurlijke, fijne manier. Daarna kwam ieder zo'n 40 minuten aan de beurt om tantrisch verwend te worden. De eerste 10 minuten besteedden wij alleen aan hoofd en voeten op een hele trage manier. Daarna gingen we over op een tandava-achtige massage, waarbij er zeker rekening werd gehouden met ieders grenzen. Er werd weinig gesproken en er was een hele fijne warme sfeer. Ook tijdens de wisselmomenten werd er heel respectvol met elkaar omgegaan. Emoties mochten er zeker zijn.

Aan het einde van de avond was het moeilijk om lost te laten, maar ook dat is tantra. In de auto, op weg naar huis waren we er allemaal van overtuigd dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn geweest dat wij die verre reis gemaakt hebben voor een meerhandenmassageavond.’
Warme groet, René

Ervaring van een Blind date massage avond

Ervaring van een Blind date massage avond

Het gonst nog even na!! Wàt een avond! Onbevangen en onervaren zijn mijn vriendin op de Kashmirische Tantramassageavond in Helios geweest. In dit geval: ‘blind-date’.  Ook voor Dick nieuw, dus we waren een soort ‘try-out’.Thuis hadden we wel de mooie DVD goed bekeken en ook fijn op elkaar toegepast voor de warme houtkachel. Door de demonstratie van Dick en Mieke – ook geblinddoekt- ging het daarna eigenlijk vanzelf! Deze avond er zeker inhouden! Voor mij een prachtig kadootje om te mogen geven en ontvangen. Zonder ‘oordeel’ van je ogen moet je wel op je gevoel en intuïtie af gaan! Heel bijzonder! Thanx allemaal die er waren!
Ab

Hi lieve mooie mensen, wat een geweldige mooie en bijzonder verrassende avond is de blind date tantra massage geweest. Je geeft en ontvangt intenser in verbinding met de ander, WOW ik was helemaal STIL , van binnen en van buiten. Confronterend dat je mind je zo kan misleiden. Mijn hart heeft de ander ontmoet namaste voor de geweldige avond.
Jajajaja heel graag weer !!!!!
Hartegroet, Ilonka

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.


Arnoud Colenbrander

Begeleider Arnoud  Colenbrander

Door een aantal tegenslagen en ervaringen die mijn leven op zijn kop zetten, startte ik in 2003 met mijn pad naar meer bewustwording en ging ik op zoek naar wie ik werkelijk ben. Al gauw kwam ik in aanraking met Tantra waardoor ik meer in mijn lijf kwam, mezelf leerde accepteren en veel meer leerde genieten van lijfelijk contact. Dankzij diverse oefeningen en de vele meditaties die ik beoefende, alleen en met een partner, kwam ik meer en meer thuis bij mezelf. Ook ontdekte ik massage als mijn nieuwe passie en gaf ik mijn loopbaan een totaal andere wending.
 
Sinds 2014 ben ik regelmatig te vinden op Helios. Eerst als cursist en assistent en vanaf 2015 ook als trainer en docent van o.a. de Tantramassage opleiding. Daarnaast geef ik ook als (co) trainer de Tibetaanse Tantramassage training, Tantramassage weekenden voor paren en losse Tantra (massage) workshopdagen en avonden.
 
In Enschede, waar ik woon, heb ik een Tantramassage praktijk in samenwerking met Mieke Vos, mijn co-trainer bij blok 2 en 3 van de Tantramassage opleiding. Dagelijkse beoefening van Zenmeditatie ondersteunt mij bij mijn werk als trainer en bevordert mijn doel om tijdens een sessie volledig present te zijn bij mijn cliënt

Voor mij is een belangrijk uitgangspunt van Tantra de liefdevolle acceptatie van al wat is. Je hoeft niet te veranderen, je bent al helemaal goed zoals je bent. Puur waarnemen zonder te oordelen brengt je al zoveel. Meditatie en massage ondersteunen je daarbij.

Om afspraken te maken voor sessies bel (06-13839306) mail arnoud@tantric-heart.nl of kijk op mijn website: www.tantric-heart.nl


Anna van Essen

Begeleider Anna van Essen

Als kind al merkte ik dat ik heel sensitief was maar dat wilde ik niet zijn, ik ontkende het. Waarschijnlijk daarom ging ik economie studeren en me vervolgens jaren lang in de zakelijke markt bewegen. Maar ik was alles behalve gelukkig, ik voelde me nergens op mijn plek.
 
Een aantal jaren geleden kwam ik met Reiki in aanraking: liefde en genezing. Diverse trainingen naar meer bewustwording volgden (waaronder massage) en langzaam werd me steeds duidelijker dat het plekje in mezelf zit. Hier weet ik dat alle vrijheid, geluk en liefde al aanwezig is en dat niemand anders mij die hoeft te geven. Van hieruit kan ik echt kijken naar de ander en vanuit vrijheid de ander ontmoeten. Al snel werd me duidelijk dat Tantra mijn manier van leven is en dat ik daar mijn beroep van wil maken: de weg naar overgave, naar terugkomen in je lichaam, de plek waar de rust is, vrijheid, blijdschap en vooral liefde.
 
Op Helios geeft Dick mij de mogelijkheid om als assistente/co-trainer de workshops eigen invulling te geven, veilige beding te bieden en deelnemers bij te staan/begeleiden in hun persoonlijke proces. Of dat een korte tantra avond is of een meerdaagse zoals bijvoorbeeld “Alles is liefde”, ik vind het mooi om mijn eigen ervaring te delen en mensen uit te nodigen in liefdevolle verbinding te gaan met zichzelf en anderen. De verandering is duidelijk zichtbaar. 
 
In Apeldoorn, waar ik woon, heb ik een tantra massage praktijk, tel. 06 – 578 571 83, mail: jouwplek@gmail.com.
Helios Centrum Groep