headerimg

TaoTantra Essence weekend paren


Agenda:

 vrijdag 27 juli 2018 20:00 uur - zondag 29 juli 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 (inclusief volpension)

 De prijs is per persoon.
Assistente: Sabina Czybulinski

 vrijdag 23 november 2018 20:00 uur - zondag 25 november 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 315.00 (inclusief volpension)

 De prijs is per persoon.

Op ontdekkingsreis met elkaar om thuis te komen bij je Zelf

Op ontdekkingsreis met elkaar om thuis te komen bij je Zelf

Wil je diepere dimensies van liefde en verbondenheid ervaren? Zowel in jezelf, met je partner, als met de wereld om je heen?
Wil je ook ervaren hoe het is om jullie seksuele energie te gebruiken om thuis te komen in een staat van openheid waarin begrenzingen wegsmelten?

Via geleide duo-meditaties gaan we op verschillende manieren energie tot stromen brengen. Tijdens seksuele opwinding leer je op meditatieve wijze daarin te ontspannen. We verleggen daarbij onze aandacht van de uiterlijke beleving naar het bewust worden van steeds subtielere gradaties van genot tot we uiteindelijk rusten in de gelukzaligheid van onze eigen Bron, onze Essentie.

Ook via de Hartmeditatie en het geleide Zelfonderzoek naar wie je bent voorbij het denken verlevendig je deze diepere Zijnsdimensie. Daardoor zul je beter in staat zijn om intimiteit, liefde en eros beleven zonder dat je ‘mind’ er tussen gaat zitten. De ego-mind, jouw ‘controleur’, met al zijn ideeën wat er wel of niet zou moeten gebeuren, of wat er meer of minder zou moeten zijn, fungeert vaak als een stoorzender in het werkelijk contact en in de overgave aan wat er Nu is.

Wanneer je meer thuis komt in je Zelf, dan vallen pijnlijke verhalen en overtuigingen die je nog met je meedraagt weg. Je komt in een natuurlijke Flow. Zit je eenmaal 'in de flow' dan vallen ook technieken weg en ontstaat er een speelse levendigheid in de intimiteit met je partner waarin elk moment nieuw is.

Uit je hoofd en meer in je lijf

Vrije en speelse bewegingsvormen uit o.a. Biodanza, Tantric Dance en de Tandava brengen je op de vrijdagavond al snel uit je hoofd en dieper in je lijf.

Je leert een Qigong techniek om energie op te nemen en door te geven. Deze qigong-techniek passen we toe in de ‘yoga van aanraking’, de Tandava, en andere vormen van aanraking. Daar nemen we ruim de tijd voor. Op zaterdagavond krijg je een demo te zien van de ‘Body of Bliss’ massage die je met elkaar gaat uitwisselen.

Aandachtige aanraking maakt dat zowel bij het geven als ontvangen grote hoeveelheden endorfinen vrijkomen zoals oxytosine, wat ook wel het knuffelhormoon genoemd wordt.

Door elkaar energetisch op te laden in afwisseling met diep ontspannende, geleide meditaties wordt het mogelijk om vallei-orgastische lichaamsbelevingen te ervaren die veel langer duren dan een kortstondig piek-orgasme en het gehele lichaam omvatten.

Meer nog dan in het Experience weekend maken we ruimte voor intiemere partneroefeningen zoals de Orgastische Meditatie. Om mee te doen aan dit weekend is het daarom goed dat jullie al enige tantra ervaring hebben en dat je met bloot geen moeite hebt.

De essentie van Tantra

De essentie van Tantra

De essentie van Tantra is uiteindelijk dat jij de minnaar wordt van je ervaringen. Dat je het leven in al zijn verschijningsvormen kan omarmen. Dat kan alleen vanuit Dat wat tijdloos en oordeelloos aanwezig is in jou, de essentie van wat jij bent.

Als deelnemers aan dit weekend kunnen jullie de TaoTantrische Liefdesgids vol mooie en opwindende oefeningen dat weekend kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

Onze website en onze administratie zijn automatisch gekoppeld. Wanneer je je aanmeldt, is het nu mogelijk om beide partners tegelijkertijd aan te melden en voor beiden aan te betalen.
Het blijft nodig voor de administratie dat beide partners ieder een eigen e-mailadres hebben. Als stel beschik je tijdens de cursus over een eigen kamer.

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

5 smaken TaoTantra weekenden

Helios biedt 5 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing en het Deep Divers weekend.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is een Alles is Liefde zomer 5-daagse en een Alles is Liefde winter 4-daagse tussen Kerst en Oudjaar.

Ook zijn er de Diving Deeper midweek retraites.

Ervaringen van een TaoTantra Essence paren weekend

‘En Mon Dieu ik geniet nog zo van afgelopen weekend, wat het mij en ons gebracht heeft. En ik vond het ook zo fijn dat Anja en jij zo relaxt en vol er in gingen (zo ervoer ik dat). Echt mooi en fijn hoe jullie dat doen.
Helios Heerde is niet voor niets al bijna 20 jaar voor mij een veilig nestje om in te gedijen. Ik ben erg blij met de plek die jullie hebben gecreëerd. Houden zo! ‘ Angelique

‘Dit weekend heeft mij laten ervaren hoeveel liefde er zit in loslaten van verwachtingen, oordelen en twijfels. Door de rust en ruimte in het programma kon ik me openstellen en toch bij mezelf blijven’.

‘Zo fijn dat niet alles werd “voorgekauwd”, maar dat ik zelf mocht ervaren hoe het voor mij is en dat we als stel samen mochten ervaren hoe wij erin (willen) staan. En wanneer je dat dan met elkaar en de groep deelt is er zoveel verbinding. Het weekend is voorbijgevlogen, maar de energie die ik mee mocht nemen werkt, zelfs een maand later, nog steeds door in alles wat ik doe’.
Liza van der Wal’

‘Beste Dick,
Hartstikke bedankt voor je informatieve boekje en daarnaast dank voor je open en warme begeleiding van onze groep. Onze hoop om gezamenlijk bijzondere dingen te beleven is uit gekomen; intiem, ontspannen, met vreugde en zachtheid verbinding aangaan met je geliefde. Het programma was gevarieerd, meditatieve momenten wisselen zich af met los en lol. We hebben genoten, hoewel ik dat ter plekke nog wat lastig vond om dat uitgebreid te benoemen. Veel aan gehad samen en bepaalde feed-back heeft bij mij wel wat in gang gezet waarmee ik wat uit te zoeken heb... bij mij verlopen de processen wat trager dan bij sommigen.
 
Evelyn en ik gaan zeker verder met de aanwijzingen uit jouw boekje. Mooi en bemoedigend om te bemerken dat we nog veel te leren/ontdekken hebben. Ondertussen loop ik met een glimlach rond, zelfs op m’n werk en dat alleen al vind ik mooi.

‘Je bent een zeer ervaren en betrokken begeleider met een goed oog voor individuele verschillen binnen de groep. In ons geval werden werkvormen flexibel en creatief aangepast toen deze voor de groep nog onvoldoende veilig aanvoelde. 
Prachtig hoe je de groep aanvoelde, ontspannen, zo volledig congruent, heel bijzonder, dat heb (nog) ik maar zelden gezien. Prik dit compliment op je hoed !!’

Hartelijke groet, David (degene die moeite heeft met dansen ha ha) ook namens Evelyn (voor wie dansen net zo wezenlijk is als adem)’

‘Beste Dick,
Dank je voor alles. We vonden het een leuk, mooi, spannend, wonderlijk, eng, leerzaam, fijn en bijzonder weekend. Om nooit te vergeten.
De Tango to Evora is prachtig.
Groetjes, H. en G.’

‘Mijn partner vertelt me nadat we thuis zijn gekomen van de Tao Tantra Essence-parenvierdaagse:  "Ik heb je nog nooit zo meegemaakt in een groep. Zo krachtig en zo heel erg jezelf." Ik heb dat zelf ook zo ervaren. Ik kwam daardoor ook veel makkelijker in verbinding met anderen. Tijdens deze dagen heb ik samen met haar weer alles langs zien komen en ervaren dat ik al aardig losgekoppeld ben van het verleden. Ik denk dat dat voor mij de essentie is geweest, met dank aan een fantastische groep, trainers en een zorgvuldig opgebouwd programma. Ik ben eraan toe om vanuit liefde te gaan leven’.
Groet aan allen, Emile’

‘De Essence-workshop was bijzonder om mee te maken. De opbouw van oefeningen om tot verbinding te komen met mezelf en mijn partner gaan zo geleidelijk dat het lijkt alsof de natuur zijn gang gaat. In wezen is dat ook zo: met behulp van jullie ervaren leiding bieden jullie veiligheid om op mijn eigen tempo dieper in mezelf te landen. Ik heb genoten van dans, meditaties en oefeningen om werkelijk contact te maken met mijn partner. En mijn eigen rol daarin te zien.
Nu, na drie dagen voel ik me nog steeds opgeladen en vitaal: ik word vroeg wakker en heb zin in de dag! Ik geniet van mezelf en mijn partner, mijn werkzaamheden en de mensen om me heen. Alles staat nu in het licht van positieve energie. Een aantal oefeningen zijn zo goed voor ons geweest als paar: die houden we erin!
En het gezonde en goed verzorgde eten: van vroeg tot laat heerlijk gegeten.
Dank Anina, Dank Therese, Dank Dick en dank aan de medewerkers voor een zeer goed verblijf op Helios,
Liefs, Petra’

‘Met warme herinneringen kijken wij terug op onze deelname aan de Tantra Essence 3-daagse voor paren.
In een natuurlijke sfeer van zuiverheid en openheid zijn wij dieper in ons Zijn en in ons lichaam gereisd. Door aan te gaan wat er echt leeft van binnen en samen te genieten, is onze relatie met onszelf en met elkaar verwarmd en verdiept. Het weekend heeft ons weer dicht bij elkaar gebracht. Na 11 jaar huwelijk voelen we ons zowaar verliefd! Dick en Anina: van HARTE bedankt voor jullie inspiratie, toewijding en medeleven. We hopen dat jullie dit mooie werk kunnen voortzetten en wensen jullie over een tijdje weer te ontmoeten’. 
Ewoud en Petra

Meer ervaringen kun je lezen door te klikken op de link onder aan deze pagina.

Aanmelden via de website

Onze website en onze administratie zijn automatisch gekoppeld. Je kunt jezelf en je partner nu tegelijkertijd aanmelden en voor beiden (aan)betalen. Je hebt nog wel allebei een uniek eigen e-mail adres nodig. Hebben jullie samen alleen 1 e-mailadres, geef de 2e persoon dan per mail op.

Jullie zijn trouwens ook welkom op een singles workshop. Jullie kunnen er in singles workshops voor kiezen de intiemere oefeningen met elkaar te doen.

Corvee

Op Helios is het gebruikelijk dat iedere deelnemer een keer met anderen samen een lichte afwascorvee doet.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen!Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.

 


Helios Centrum Groep