headerimg

TaoTantra Experience weekend paren


Agenda:

 vrijdag 30 november 2018 20:00 uur - zondag 2 december 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Mayke Laan € 315.00 (inclusief volpension)

 De prijs is per persoon.

Wat kun je tijdens deze workshop verwachten?

Wat kun je tijdens deze workshop verwachten?

Het programma van deze Tao Tantra parenworkshop volgt in grote lijnen het programma van de single workshop. Omdat er met name in langere partnerrelaties andere thema's spelen dan bij singles, zijn er ook duidelijke verschillen.

Een van die themaverschillen betreft de eros:
wil eros in een relatie levendig blijven, dan moet er een bereidheid zijn je steeds dieper voor elkaar te openen. Op lichamelijk niveau zijn daar natuurlijk grenzen in.

Daarom leren de Tao en Tantratradities ons om onze focus te verruimen voorbij het lichamelijke en onze gevoeligheid te vergroten. Onze beleving van het liefdesspel verdiept zich dan, voorbij de soort opwinding die meestal uitmondt in een kortstondig orgasme.
Door het ontwikkelen van een meditatief bewustzijn in je seksualiteitsbeleving kun je een gevoel van "uitdijen" ervaren: een stille extase die voorbij de genitale ervaring en zelfs voorbij de persoonlijkheid gaat.

Dit Tao Tantra weekend is als het ware een 'starterskit' waarmee jullie samen op ont-dekkingsreis kunnen gaan naar steeds diepere dimensies van intimiteit, extase en Eén Zijn. Je hoeft daarbij alleen maar bereid te zijn om uit oude gewoontepatronen te stappen en je samen in het onbekende te begeven.

Weten dat je liefde bént

Ons verlangen naar seksuele vereniging is in wezen een zoektocht naar éénwording met de bron van liefde in onszelf. Maar omdat we die bron van liefde buiten onszelf denken te vinden, projecteren we dit verlangen op onze uiterlijke Geliefde. Een Tantrische relatie laat je niet alleen genieten van je uiterlijke geliefde, maar leert je ook te rusten in de bron van liefde in jezelf – een bron die we ook wel poëtisch 'de Innerlijke Geliefde' noemen.

Oefeningen en onderwerpen die in deze Tao Tantraweekenden aan bod komen:

Oefeningen en onderwerpen die in deze Tao Tantraweekenden
aan bod komen:


* speelse, vreugdevolle en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* de magie van aanraking
* wat werkt wel en niet in de communicatie tussen man en vrouw
* oefeningen voor het tot stromen brengen van Tantrische energie via o.a. de kleine hemelse kringloopmeditatie
* meditaties in tweetallen: de hart- en lotusmeditatie en de rug aan rug ‘kundalini meditatie’.
* de Kashmierse massage: een verwennende intuïtieve massage.
* Tantric Quantum Touch

De tao en tantra oefeningen, meditaties en mooie hier-en-nu communicatievormen die in dit weekend aangeboden worden, zullen jullie ook na dit weekend helpen om op een andere manier in relatie te zijn.

Door je steeds met elkaar te verbinden in de stilte, op zielsniveau, maar ook door het op een positieve manier leren communiceren van je behoeften, worden de hobbels en de irritaties van het dagelijks leven steeds minder belangrijk.

Op de weg van Tantra leer je om in de vrijheid van het hier en nu te te leven en deze niet te belasten met ervaringen uit het verleden.

Wie geeft de groep, groepsgrootte en tijden

De TaoTantra weekenden worden gegeven door Dick Nijssen samen met een of meerdere tantrika’s uit het TaoTantra team.

De workshoptijden zijn van vrijdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur en van zaterdag 8.30 uur tot en met 23.00 uur of later, met de nodige pauzes. Op zondag eindigen we om 16.30 uur.
Ieder paar beschikt tijdens deze Tao Tantra workshops over een eigen kamer. Er is eenmalig een lichte afwas corvee.

Alle Tao Tantra workshops zijn los van elkaar te volgen. Ze hebben ieder een eigen, op het thema toegespitst programma.

Tijdens dit weekend kun je Dick’s TaoTantrische Liefdesgids, vol mooie en opwindende partneroefeningen, kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Iedere ervaring volledig omarmen

Tantra en Taoïsme nodigen je uit om open, zonder weerstand te zijn, om iedere ervaring vol-ledig te omarmen in al zijn diepte, schoonheid of verschrikking. Daarbij gaat het uiteindelijk om de realisatie dat je één bent met alles. Het unieke van de Tantrische en Taoïstische tradities is dat ze zo oud zijn dat hun wortels nog liggen in de matriarchale samenlevingen van meer dan 3000 jaar geleden. In die tijden stonden vrouwelijke waarden meer centraal: er was nog geen splitsing in onze instinctieve, seksuele en spirituele ervaringswereld. Dit veranderde met de opkomst van het patriarchaat en de daarbij behorende 'moderne' godsdiensten zoals het Christendom: rationele mannelijke waarden gingen steeds meer domineren en er ontstond een kunstmatige en pijnlijke splitsing in onze beleving van eros en God.

Heelheid ervaren

Tao Tantra biedt ons de mogelijkheid opnieuw onze heelheid (in zijn oorspronkelijke betekenis van 'heiligheid') te ervaren. Niet door seksualiteit en genot na te jagen, maar door steeds meer te leren ontspannen in onbegrensd bewustzijn terwijl we tegelijkertijd volledig aanwezig zijn in de ervaring, met name in de extatische verbinding met onze partner. Daarbij mag, in de intimiteit tussen onszelf en onze partner, alles wat niet-liefde is naar de oppervlakte komen, in liefde worden gezien en losgelaten. Tot we definitief thuiskomen in het weten dat we liefde zijn!

Aanmelding - tips voor paren

Onze website en onze administratie zijn automatisch gekoppeld. Je kunt jezelf en je partner nu tegelijkertijd aanmelden en voor beiden (aan)betalen. Je hebt nog wel allebei een uniek eigen e-mail adres nodig. Hebben jullie samen alleen 1 e-mailadres, geef de 2e persoon dan per mail op.

Jullie kunnen je natuurlijk ook aanmelden voor een singles workshop. Jullie kunnen er in singles workshops voor kiezen de intiemere oefeningen met elkaar te doen.

7 smaken TaoTantra weekenden

Helios biedt 7 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing, Melting into Being, Liefde en Vallei orgasme en de TaoTantra Reiki 1 cursus.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is tussen Kerst en Oudjaar een Alles is Liefde Tantra 4-daagse en er is een zomer 5-daagse.

TaoTantrische Liefdesgids

TaoTantrische Liefdesgids

De 'TaoTantrische Liefdesgids’ van Dick Nijssen is in druk verschenen! Dit boekje is met recht een Gids. Je kunt er alles in lezen wat wezenlijk is voor een van liefde en passie vervulde relatie. Verder staat het vol met mooie, praktische, spirituele, opwindende en stoute oefeningen die je met je Geliefde in praktijk kunt brengen.

Koop je hem op het Helios Centrum, dan betaal je € 14,95. Je kunt hem ook per post bestellen voor € 16,95 inclusief verzendkosten. Levertijd is maximaal een week. Onderaan deze pagina vind je een link naar de Helios Shop.

In de Helios Shop kun je ook de Kashmierse massage DVD bestellen van Dick Nijssen.

Corvee

Op Helios is het gebruikelijk dat iedere deelnemer een keer met anderen samen een lichte afwascorvee doet.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Mayke Laan

Begeleider Mayke  Laan

Sinds 2012 werkzaam als Liefdescoach, tantra masseuse, tantric healer.

Als sensitief persoon voelde ik de eerste keer dat ik met tantra in aanmerking kwam direct aan dat dit voor mij de weg was. In eerste instantie om mijzelf te helen, om er daarna mijn beroep van te maken. Ik was al werkzaam als liefdescoach , hielp om mensen (weer) van zich zelf te laten houden, en levens / seksuele energie (weer) te laten stromen. Tantra lost blokkades op. Magisch hoe dit werkt. Ik zie tantra ook als een stuk persoonlijke ontwikkeling op hoog & zuiver niveau.

Tijdens mijn werk gebruik ik mijn ingebouwde voelsprieten, en weet daarmee blokkades op te sporen. Tantra is voor mij zoveel meer als alleen masseren, het is de weg naar overgave, mediteren, niet meer malen in je hoofd, het brengt je naar binnen, daar waar alles goed is, waar je uitkomt bij je eigen innerlijke rust en je eigen innerlijke wijsheid. Als je daarmee in contact bent is je leven ineens weer in balans, raak je niet zo snel van je stuk, kan je ‘problemen’ veel makkelijker overzien en oplossen en voel je je gelukkig. Een hele fijne staat van zijn, die ik iedereen van harte gun. Ik assisteer regelmatig op dit geweldig fijne centrum en ontmoet jou daar graag.
Mijn website www.liefdescoach.nlWil je de TaoTantrische Liefdesgids of de Kashmierse massage DVD bestellen?

Ga naar de Helios shop.
 

Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.
 

Ervaringen van paren die een TaoTantra parenworkshop volgden:

Beste Dick,
Hartstikke bedankt voor je informatieve boekje en daarnaast dank voor je open en warme begeleiding van onze groep. Onze hoop om gezamenlijk bijzondere dingen te beleven is uit gekomen; intiem, ontspannen, met vreugde en zachtheid verbinding aangaan met je geliefde. Het programma was gevarieerd, meditatieve momenten wisselen zich af met los en lol. We hebben genoten, hoewel ik dat ter plekke nog wat lastig vond om dat uitgebreid te benoemen. Veel aan gehad samen en bepaalde feed-back heeft bij mij wel wat in gang gezet waarmee ik wat uit te zoeken heb... bij mij verlopen de processen wat trager dan bij sommigen.
Evelyn en ik gaan zeker verder met de aanwijzingen uit jouw boekje. Mooi en bemoedigend om te bemerken dat we nog veel te leren/ontdekken hebben. Ondertussen loop ik met een glimlach rond, zelfs op m’n werk en dat alleen al vind ik mooi.
Je bent een zeer ervaren en betrokken begeleider met een goed oog voor individuele verschillen binnen de groep. In ons geval werden werkvormen flexibel en creatief aangepast toen deze voor de groep nog onvoldoende veilig aanvoelde.
Prachtig hoe je de groep aanvoelde, ontspannen, zo volledig congruent, heel bijzonder, dat heb (nog) ik maar zelden gezien. Prik dit compliment op je hoed !!

Hartelijke groet, David (degene die moeite heeft met dansen ha ha) ook namens Evelyn (voor wie dansen net zo wezenlijk is als adem)

 


Lees hier meer TaoTantra parenworkshop ervaringen

 


Helios Centrum Groep