headerimg

Loving Touch weekend voor singles en paren


Agenda:

 vrijdag 7 december 2018 20:00 uur - zondag 9 december 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 325.00 Inclusief volpension

 

Bloot geven

Bloot geven

In dit Loving Touch weekend mag je genieten van de stille extase die hart- en zielsverbonden aanraking je kan geven.
Centraal dit weekend staat aanraken en aangeraakt worden op alle niveaus van je wezen. Speelse, sensuele, energetische en ook erotiserende aanraakvormen brengen je energie in beweging.

De kracht van liefdevolle ‘invoelende’ aanraking nodigt je uit om energetische blokkades los te laten. Je levensenergie gaat meer stromen waardoor er meer meer levensvreugde en ‘ecstacy’ in je leven komt.

Ben je bereid je bloot te geven? Kwetsbaar en onverdedigd te zijn in contact met de ander? Dit weekend scheppen we een bedding van onvoorwaardelijke liefde waarin het veilig is om je gebruikelijke manieren van zelfbescherming op te geven.

De wijsheid van je lichaam

De subtiliteit van veel oefeningen vraagt je om contact te maken met de wijsheid van je lichaam. Tijdens dit weekend leer je om vanuit je intuïtie, vanuit ‘niet-weten’, aan te voelen wat voor jou of voor de ander helend en bevrijdend is. Vaak zijn we niet meer gewend om op onze intuïtie en onze impulsen te vertrouwen. Daarom is er tijdens dit weekend veel ruimte om hier in verschillende vormen mee te experimenteren. Uiteraard met inachtneming van elkaars grenzen. Zo zijn we op een speelse manier bezig met heling en bevrijding op energetisch niveau.

Extase ervaren

Goede energie-doorstroming en diepe ontspanning vormen samen de sleutel tot Vallei-orgastische ervaringen. Van daaruit is het nog maar een kleine stap naar de stille extase van de Zijnsdimensie in jezelf.

Het pad van TaoTantra

Het pad van TaoTantra

Zoals een ijsblokje ontdooit, overgaat in water en dan een gasvorm aan kan nemen, zo doorloopt de mens op het pad van TaoTantra drie fases: van fysiek bewustzijn via energetisch bewustzijn naar onbegrensd bewustzijn.

Ofwel: eerst worden we ons bewust van ons fysieke lichaam. Vervolgens leren we de altijd aanwezige stroom van levensenergie herkennen in onszelf en in anderen. In de derde fase voelen we voorbij alle ervaringen het onderliggende één Zijn met heel het universum.

Deze hierboven genoemde fases volgen elkaar niet rechtstreeks op. In plaats daarvan overlappen en en verrijken ze elkaar in onze innerlijke beleving.

7 smaken TaoTantra weekenden

Helios biedt 7 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing, Deep Divers en de TaoTantra Reiki 1 cursus.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is tussen Kerst en Oudjaar een Alles is Liefde Tantra 4-daagse en er is een zomer 5-daagse.

Ervaring van een deelnemer

"Het afgelopen weekend heb ik meegedaan aan het Loving Touch weekend. Voor mij was het de tweede keer dat ik me inschreef voor een tantracursus dus ik voelde me nog behoorlijk onervaren en ook een tikje gespannen over wat er komen zou. Die spanning was de eerste avond al weggevallen want Dick en Anja, jullie weten zo'n veilige, welkome sfeer te bouwen dat bij mij alle reserves en angsten wegvielen.  In de wetenschap dat ik mijn eigen grenzen kon stellen en dat dit oké was, kon ik alle oefeningen doen op een manier die goed voor me voelde. Ik heb ontzettend veel geleerd over het fenomeen tantra, maar zeker ook over mezelf en over de liefde. Zulke mooie gesprekken met andere cursisten, fijne aanrakingen, zo'n enorm gevoel van verbondenheid, dit weekend heeft heel wat losgemaakt bij me. Ik voel me meer in staat nu om vanuit mijn hart naar anderen en mezelf te kijken, voel meer compassie en oordeelloze liefde.
Zacht, warm en dankbaar. Ik kijk nu al uit naar de volgende ervaring."
Marieke

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen!
Helios Centrum Groep