headerimg

Melting into Being weekend voor singles en paren


Agenda:

 vrijdag 16 februari 2018 20:00 uur - zondag 18 februari 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Willeke Jansen € 325.00 Inclusief volpension

 

Laat jij je massages ontstaan uit Being?

Laat jij je massages ontstaan uit Being?

De Tantra massages zoals we die op Helios aanbieden zijn onderdeel van een Zijnsgeoriënteerde weg. Alles draait daarbij in essentie om het ontkrampen van de ego-contractie op alle niveaus van onze body-mind. Waar we als tantra masseur naartoe willen groeien is dat je massages ontstaan vanuit ‘Being’ een centrumloze openheid in jezelf. Is dat het geval, dan ben je in staat om ook bij je cliënt die ruimtelijke openheid ‘wakker te kussen’ via liefdevolle aanraking en de kracht van je bewustzijn.
Dit proces van ‘Melting into Being’ is waar het in Tantra in wezen om gaat en waar alles om draait in dit weekend.

De hypno tantra massage die je leert, het Zelfonderzoek tijdens diepe hypnose en de Plug-in techniek om blokkades op te lossen zijn krachtige hulpmiddelen om deze ‘meltdown’ bij elkaar teweeg te brengen. Daarnaast kan de ‘Outer Dissolving Technique’ zowel gever als ontvanger laten (ver)smelten in relaxatie.

Hypno Tantra Massage combineert de zachte veilige benadering van hypnose met de liefdevolle vloeiende bewegingen van een tantra massage. Juist deze combinatie kan bijzonder helend werken. In hypnose ben je namelijk ontvankelijk voor suggesties die dan weer versterkt kunnen worden door de aanrakingen tijdens de massage. En andersom kan een tantra massage een ingang tot hypnose vormen.

Wat doe je bij hypnose?

Bij hypnose stem je je volledig af op de persoon door middel van woordgebruik, zinsbouw, stembuigingen, spreektempo en natuurlijk ook energie. Het lichaam reageert niet alleen op aanrakingen maar ook op positieve woorden en zinnen.

Alledaagse trance kennen we allemaal. Het brengt ons naar andere werelden. Wanneer je bijvoorbeeld verdiept bent in een goed boek of wanneer je in de lift naar de cijfers van de etages staat te kijken, dan ben je in trance.

Hypnose is een techniek om iemand in een ander bewustzijn te brengen. Het is bewust opgeroepen trance. In hypnose of trance ben je in een toestand van diepe ontspanning en veranderd bewustzijn. Je kunt in deze bewustzijnstoestand contact maken met diepere gevoelslagen. In die lagen (ook wel het onderbewuste genoemd) tref je de mogelijkheden aan om persoonlijke belemmeringen te veranderen en je te openen voor de Zijnsdimensie in jou.

Wat leer je dit weekend?

Wat leer je dit weekend?

Tijdens dit weekend leer je hoe jij jouw cliënt in hypnose kunt brengen voorafgaand aan en tijdens een tantra massage. 
Je leert het volgende toe te passen:

+ afstemmen op je cliënt
+ herkennen van de uiterlijke en innerlijke kenmerken van hypnose
+ jezelf in hypnose brengen
+ je cliënt in hypnose brengen
+ hypnotisch taalgebruik.

Nog belangrijker is dat je na het leren van deze techniek:

+ een deur opent naar helende ervaringen
+ dichter bij je ware aard gekomen bent
+ nog meer liefde voelt voor het masseur zijn
+ een nieuw handvat hebt om je verder te ontwikkelen.

Nadat je met elkaar geoefend hebt en meer vertrouwd bent geraakt met het opwekken van hypnose komt de volgende stap: je krijgt een uitgewerkte versie op papier van het Zelfonderzoek zoals dat ooit door Ramana Maharshi is ontwikkeld. Na de demo ga je dit met een partner oefenen in een aparte ruimte. We maken daarbij gebruik van hypno-inducties. Door dit Zelfonderzoek leer je beiden te rusten in een diepe staat van vrede en stilte in jezelf.

Outer dissolving en de Plug-in

Niet iedereen kan deze weg naar dit rusten in je ‘Ware aard’ wrijvingsloos doorlopen. Soms dient zich een blokkade aan van mentaal/emotioneel/fysieke aard.
De ‘Outer Dissolving Technique’ is een zachte techniek waarmee we deze gestagneerde energie laten smelten en oplossen in het allesomvattende en alomtegenwoordige energieveld waar wij een onderdeel van zijn; het Melting into Being.
Bij dieper gewortelde blokkades gebruiken we de Plug-in techniek. Daarmee kun je elke blokkade als het ware ‘opblazen’. De Plug-in is een bijzonder effectieve techniek waarmee je in korte tijd tot de kern van de overtuiging achter de blokkade en de kern van de pijn kunt komen. Kan die pijn toegelaten worden, dan verandert de blokkade in een poort naar de centrumloze vrede en stilte in je Zelf.

Dick zal dit weekend met verschillende deelnemers individueel werken om de stappen van deze Plug-in techniek goed te kunnen demonstreren. Daarna ga je dit met een partner met elkaar oefenen.

In de massagecontacten beginnen we met Pulsing: het nabootsen van het universele ritme van expansie en contractie. Dit kan via handcontact in verschillende posities.
Door het lichaam (en haar energievelden) eerst te openen via een Light Touch massage kan deze techniek beter haar werk doen. Bijzonder hierbij is dat zowel de ontvanger als de gever zich vanuit de stilte de intentie laten opkomen zich te openen voor het ‘dissolving’ proces waardoor ware versmelting van jou en de ander kan ontstaan.
1 + 1 = 1

Dit weekend is tevens het los te volgen blok 5 van de Helios Tantra Massage Opleiding.

Voor wie?

In de eerste plaats voor iedereen die de Helios Tantra Massage Opleiding heeft afgerond. Dit weekend is ook open voor lichaamsgerichte therapeuten.

Deze training is zeer geschikt voor:
- mensen die op Helios de Tantra Massage Opleiding hebben gevolgd of nog volgen 
- mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun massages
- mensen die interesse hebben in aanvullende technieken voor hun therapeutschap

Voorwaarde tot deelname

Voorwaarde tot deelname is wel dat je al enige ervaring hebt in het geven en ontvangen van tantra massages.

Er gaat veel geoefend worden! Zo kun je ervaren wat hypnose voor jou als tantra masseur betekent. Hypnose in combinatie met tantra massage komt uitgebreid aan bod.

7 smaken TaoTantra weekenden

Helios biedt 7 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing, Melting into Being, Liefde en Vallei orgasme en de TaoTantra Reiki 1 cursus.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is tussen Kerst en Oudjaar een Alles is Liefde Tantra 4-daagse en er is een zomer 5-daagse.

Ervaringen van deelnemers

Dag Dick en Willeke,
J. en ik vonden het een erg verrijkend weekend! Zij het voor beiden op wat verschillende wijze.
Voor haar was het vooral een opener naar wat diepere lagen in zichzelf, voor mij was het een erg praktisch bruikbare workshop voor het werken met klanten in onze praktijk.
Ik ben eigenlijk bijna onmiddellijk erna enkele technieken beginnen te integreren in de massage-sessies, zo bv de affirmatie-douche en ook (voorzichtig) wat inductie vóór én tijdens de massage. Ik ervaar het als een erg mooie uitbreiding van wat ik al deed en het geeft de mogelijkheid cliënten nog meer ondersteuning te geven, ze gerichter in ontspanning te brengen of ook wat therapeutischer te gaan behandelen.

Ik voel dat ik hiermee nog een heel eind verder kan en ik ga dit zeker meer uitdiepen - zoals alles is het door ervaring en toepassen in zoveel mogelijk verschillende omstandigheden dat iets echt een eigen "tool" kan worden, die je beheerst en precies kan richten. Het weekend zelf voelde erg warm en oprecht, mede dank zij een wel erg fijne groep mensen, zo te merken hoofdzakelijk mensen die al een hele weg hebben afgelegd om eigen issues te verwerken, en erg open en warm naar anderen kunnen zijn. Dat geldt natuurlijk in nog hogere mate voor jullie beiden!
We danken jullie hartelijk en kijken erg uit naar het volgende moment op Helios.......
D & J

….Het weekend was leerzaam en louterend. Ook was het heel fijn om met mensen te werken die ervaren zijn op het gebied van massage en praktijkvoeren. “Melting into being” is een aanrader voor intervisie of verdieping van je eigen proces.
Philip Gortemaker

Ik wil jullie bedanken voor het mooie weekend. We hadden een rustige, evenwichtige groep met fijne mensen die zich zelf durfden te laten zien. Ik vind het bijzonder dat binnen "de tantra" steeds weer andere invalshoeken, zoals dit keer hypnose en inductie mogelijk zijn. 
Voor mij is een tantra retraite tegelijkertijd een spiegel om te zien hoe ik nu in het leven sta. Na twaalf jaar tantra en met een leeftijd van 65 is het heel fijn om te ontdekken dat ik rustiger en milder geworden ben. En daardoor meer kan genieten van het leven, vooral van "kleine" dingen. Dick, Willeke en medecursisten van harte bedankt voor jullie bijdrage! Het weekend blijft een fijne herinnering.
Frans Visser

….de prachtige technieken die geleerd werden ga ik zeker gebruiken. Ik heb alle ingrediënten dit weekend als heel rijk, diep rakend en zinvol ervaren, de setting werd voor mij hierdoor heel veilig en ontspannen. Het gebruik maken van de hypnose technieken maakte dat ik me vrijer voelde in het geven en ontvangen van de massages. Heel veel dank!
Hartegroet, Pieter van der Poort

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.


Willeke Jansen

Begeleider Willeke  Jansen

Mijn aandacht is altijd al uitgegaan naar de zingeving in een mensenleven. Als 16-jarig meisje heb ik leren mediteren. Dat was het begin van het herstel van het contact met mijn ware aard.

Tantra is voor mij verruiming, bevrijding en het onbekende ingaan. Ik leer mij steeds verder te openen voor wezenlijke intimiteit, liefde, kwetsbaarheid, vreugde, stilte en uiteraard ook voor mijn menselijke emoties. Kortom: ik leer het leven te omhelzen in al zijn aspecten! Bij Helios heb ik de Tantra Massage Opleiding gevolgd.

Ik ben afgestudeerd pedagoog en gediplomeerd energetisch psychotherapeut. In uiteenlopende banen heb ik gewerkt als docent sociale vaardigheden, trainer communicatie, psychotherapeut en docent hypnotherapie en zijnsbewustzijn.
Maar het ging altijd over hetzelfde...Ik ben hier om mensen te laten ervaren wie ze werkelijk zijn, om hen daarin te bekrachtigen en zo hemel en aarde dichter bij elkaar te brengen. Stilletjes voel ik mij dan ook een wereldverbeteraar met een onvermoeibare positieve kijk op de werkelijkheid. Bovenal ben ik mens. Gebutst door het verleden, wijs geworden in het heden en op weg naar de wereld van mijn dromen.

Ik heb een praktijk. Als therapeut, coach en trainer begeleid ik mensen naar hun ziel. Mijn website: www.willekejansen.jouwweb.nl
Helios Centrum Groep