headerimg

Sexual Healing weekend voor singles en paren


Agenda:

 vrijdag 24 augustus 2018 20:00 uur - zondag 26 augustus 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 325.00 Inclusief volpension

 

Overprikkeling

Overprikkeling

Door het hoge tempo van het tegenwoordige leven wordt ons zenuwstelsel gemakkelijk overprikkeld. Onze levensstijl is over het algemeen piek- en prestatiegericht wat uiteindelijk kan leiden tot afhankelijkheid van steeds sterkere prikkels met als gevolg opbranden of afstomping.
Hierdoor zijn we minder in staat om subtielere, genotvollere nuances in energie waar te nemen.

Ook tijdens de seksualiteitsbeleving ligt de nadruk vaak op een climaxgerichte manier van vrijen waardoor het doorvoelen van subtielere stromingen verloren gaat. Subtielere stromingen zoals de gewaarwording van smeltende harts-energie, gevoelens van overgave, een lichaam dat van top tot teen gevoelig is en de beleving van vallei-orgastische ervaringen door diepe ontspanning.

Bijna ieder mens doet in zijn of haar leven negatieve ervaringen op rondom seksualiteit. Deze seksuele ervaringen waar je niet open en voelend bij aanwezig kon blijven omdat ze te traumatisch waren, geven een blijvende imprint. Je levensenergie raakt dan ‘bevroren’.
Dat kan in de seksuele organen tot allerlei klachten en functionele stoornissen leiden.

Ontladen van oude imprints

De Stress Release oefeningen die we dit weekend doen, zijn gericht op het ontladen van die oude imprints en het tot rust brengen van ons zenuwstelsel. Sexual Qigong, hart verbonden massages en Tantrische ontmoetingen brengen je (seksuele) levensenergie tot stromen en laden je zenuwstelsel op een heilzame manier weer op. Dit geeft een gevoel van (levens)lust, vreugde en expansie.
Wat bevroren is, wordt zo weer stromend. Bij elke sensatie breng je je aandacht diep in alle lagen van de ervaring - zowel bij pijn en verkramping als bij vreugde en genot. Je beweegt ernaar toe in plaats van er van weg. Je rust in de ervaring en voelt welke beweging er in je lichaam wil ontstaan, uiterst geconcentreerd op haar subtiele signalen lettend.

Dit vraagt om vertraging en gematigdheid. Niet te veel en niet te weinig. Zodra je op wilskracht overgaat komt je mind in hyperfocus en sluit je lichaam zich af.
Tijdens dit Sexual Healing weekend nodigen we je uit tot deze vertraging en een diep doorvoelen van elke gewaarwording. Het lichaam kan zo haar verhaal vertellen en wordt gehoord: het wordt liefdevol uitgenodigd tot release en bevrijding van gestagneerde energie.

Door met de (seksuele) qi in het lichaam te werken, ontspan je steeds dieper en maak je kennis met deze vitaliserende, genotvolle energie.
Tijdens ‘normale’ seksualiteitsbeleving maken we gebruik van fysiek contact en fysieke stimulatie. Man en vrouw kunnen echter ook met hun intentie de seksuele qi richten en elkaars heling bevorderen of genot verhogen. Dit leidt tot (Vallei-Orgastische) gewaarwordingen van totale relaxatie, diepte en expansie.

Laatste Tantra weekend op Helios

Dit is het laatste tantra weekend dat wij nog aanbieden.
Zie de mededeling op onze home page.

Ervaringen van deelnemers

Lieve Dick en Anja, in dit weekend loste het thema grenzeloos zijn, de angst ervoor, de oordelen erover in mij op.
Wat rest is de oceaan, spelen in de oneindige zee van mogelijkheden, het hier en nu dat fris is en een gevoel van dankbaarheid. Ik voel ook dat veel oude en au paadjes en plaatjes over mijn lijf oplosten. Wat ik daarbij voel, is woordloos ontroerend.
Jeanette

“Het sexual healing weekend hebben we als heel fijn ervaren. Prachtige oefeningen die dieperliggende blokkades losmaken en laten oplossen, die openheid uitnodigen en die ruimte geven ... heerlijk. We hebben onze relatie wederom verdiept in dit weekend en ik voel een volle dankbaarheid. Ik voelde ook een heel fijne verbinding met Anja als vrouw zijnde, dat ondersteunde me ook. Dick en Anja, dank voor dit weekend! Liefs, ook van Gerrit, Angela.”

Hallo Anja, wat overheerst is een gevoel van dankbaarheid dat ik dit op deze manier heb mogen meemaken. Dick zei bij het afscheid nemen nog tegen mij ‘er zijn ook minder heftige weekenden om in te stappen’. Geen zorg; het heeft mij goed gedaan. Het meer heldere inzicht dat het weekend mij gegeven heeft, via de oefeningen, jouw uitleg en de verhalen van anderen, over mijn eigen aandeel daarin, beschouw ik als een grote winst van het weekend. Wat mij vooral ook nog bijstaat is de enorm warme, respectvolle en liefdevolle reactie van jou, van Dick en van de groep, die mij de ruimte bood om mij op dat moment op mijn aller kwetsbaarst te tonen. Wat een lieve mensen! En wat een fijne sfeer! Jullie hebben het vertrouwen dat ik in jullie had, volledig waargemaakt. Jij had mij ook goed voorbereid. Het enige waar ik een beetje last van heb achteraf, is dat de heftigheid van mijn emotionele uitbarsting mij wel wat belastend leek voor de groep en het groepsproces. Maar goed, dat is nu eenmaal gebeurd. Ook de TRE oefeningen, waar ik je tijdens de lunch een beetje mee geplaagd heb, heb ik als heel bevrijdend ervaren. Heel veel dank, en liefs, Teun

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen!
Helios Centrum Groep