headerimg

TaoTantra Essence weekend singles


Agenda:

 vrijdag 10 augustus 2018 20:00 uur - zondag 12 augustus 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers, Mieke Vos € 315.00 (inclusief volpension)

 

Op ontdekkingsreis met de ander om thuis te komen bij je Zelf

Wil je diepere dimensies van liefde en verbondenheid ervaren? Zowel in jezelf als met de wereld om je heen?
Wil je ook ervaren hoe het is om je seksuele energie te gebruiken om thuis te komen in een staat van openheid waarin begrenzingen wegsmelten?

Via geleide duo-meditaties gaan we op verschillende manieren energie tot stromen brengen. Ontstaat er daarbij seksuele opwinding dan leer je op meditatieve wijze daarin te ontspannen. We verleggen daarbij onze aandacht van de uiterlijke beleving naar het bewust worden van steeds subtielere gradaties van genot tot we uiteindelijk rusten in de gelukzaligheid van onze eigen Bron, onze Essentie.

No-mind

No-mind

Ook via de Hartmeditatie en het geleide Zelfonderzoek naar wie je bent voorbij het denken verlevendig je deze diepere Zijnsdimensie. Daardoor kun je intimiteit, liefde en eros beleven zonder dat je ‘mind’ er tussen gaat zitten. De ego-mind, jouw ‘controleur’, met al zijn ideeën wat er wel of niet zou moeten gebeuren, of wat er meer of minder zou moeten zijn, fungeert vaak als een stoorzender in het werkelijk contact en in de overgave aan wat er Nu is.

Wanneer je meer thuis komt in je Zelf, dan vallen pijnlijke verhalen en overtuigingen die je nog met je meedraagt weg. Je komt in een natuurlijke Flow. Zit je eenmaal 'in de flow' dan vallen ook technieken weg en ontstaat er een speelse levendigheid in de contacten waarin elk moment nieuw is.Uit je hoofd en meer in je lijf

Vrije en speelse bewegingsvormen uit o.a. Biodanza, Tantric Dance en de Tandava brengen je op de vrijdagavond al snel uit je hoofd en dieper in je lijf.

Je leert een Qigong techniek om energie op te nemen en door te geven. Deze qigong-techniek passen we toe in de ‘yoga van aanraking’, de Tandava, en andere vormen van aanraking. Daar nemen we ruim de tijd voor. Op de zaterdagavond krijg je een demo te zien van de ‘Body of Bliss’ massage, die je daarna in twee- of drietallen gaat uitwisselen.

Aandachtige aanraking maakt dat zowel bij het geven als ontvangen grote hoeveelheden endorfinen vrijkomen zoals oxytosine, wat ook wel het knuffelhormoon genoemd wordt.

Door elkaar energetisch op te laden in afwisseling met diep ontspannende, geleide meditaties wordt het mogelijk om vallei-orgastische lichaamsbelevingen te ervaren die veel langer duren dan een kortstondig piek-orgasme en het gehele lichaam omvatten.

Meer nog dan in het Experience weekend maken we ruimte voor intiemere partneroefeningen zoals de Orgastische Meditatie. Om mee te doen aan dit weekend is het daarom goed dat je al enige tantra ervaring hebt en met bloot geen moeite hebt.


De essentie van Tantra

De essentie van Tantra

De essentie van Tantra is uiteindelijk dat jij de minnaar wordt van je ervaringen. Dat je het leven in al zijn verschijningsvormen kan omarmen. Dat kan alleen vanuit Dat wat tijdloos en oordeelloos aanwezig is in jou, de essentie van wat jij bent. In deze training zul je o.a. via geleid Zelfonderzoek daar meer in thuis komen.

Als deelnemer aan dit weekend kun je de TaoTantrische Liefdesgids vol mooie en opwindende oefeningen dat weekend kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

7 smaken TaoTantra op Helios

Helios biedt 7 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing, Deep Divers en de TaoTantra Reiki 1 cursus.

Heb je geen of weinig tantra ervaring dan is het beter om eerst het TaoTantra Experience weekend te doen.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is tussen Kerst en Oudjaar een Alles is Liefde Tantra 4-daagse en er is een zomer 5-daagse.

Reacties van deelneemsters aan een Essence voor singles

Lieve Dick en Anja, ondertussen zijn we alweer een paar dagen verder na het mooie weekend op Helios.
Tot op dit moment ben ik nog naar woorden aan het zoeken om uit te drukken wat dit weekend voor mij betekend heeft.
Terwijl ik dit schrijf stromen de tranen weer over mijn wangen….
 Dit is zoveel meer dan wat ik verwacht had te vinden…
Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor alle mooie ontmoetingen en oefeningen. Verbinding via dans…meditatie…ademoefeningen….ooggazing en massage. Direct vrijdagavond begon het al, mijn proces van heling…. Zooo intens.
Alle mooie mannelijke energieën stoer…zacht….grappig…beschermend…sterk… ze hebben me ieder op hun eigen manier iets kunnen geven.
Daarnaast al mijn mooie vrouwelijke energieën waar ik al deze mannen iets van heb mogen geven…
De transformaties van iedereen heeft mij diep geraakt….
 Zo mooi en respectvol, ik ben er nog stil van….. 
Dit is de therapeutische helende energie die ik wilde ontdekken, nou….dat is gelukt!
Liefs Bianca

Dick en Anja, wat was het een mooi bijzonder en warm weekend. Dick, jouw ademhalingsoefening en daarna de geleide meditatie was voor mij een belangrijk moment in het weekend. Wat fijn om emoties die ik dacht verwerkt te hebben op een liefdevolle manier nogmaals te ervaren. De veilige bedding die er was in de groep gaf dat ik er nu echt door heen kon gaan. 
Daarna de meditatie waar we langzaam meegenomen werden naar de kern die we zijn. Naar bewustzijn en eenheid met alles en iedereen. Wat voelde ik dit echt....mijn complimenten dat jouw manier mij echt mee nam...
En ook de hartmeditatie, mijn hart is weer open gegaan, ik wist niet eens dat ik het nog steeds gesloten had (dit enkele jaren geleden afgesloten uit zelfbescherming maar dacht dat mijn hart weer open stond). Ook hier voelde ik na de meditatie mijn hart en de liefde echt weer… jouw begeleidende woorden hebben mij zover gebracht, grote dankbaarheid hiervoor.
Anja, jouw aanwezigheid, het veld wat je neerzet, je intuïtie, en je waardevolle en liefdevolle commentaren hebben mij goed gedaan en gesterkt in het pad wat ik opgegaan ben met de tantra. Ik heb ervaren dat ik na een mooie lange weg ben thuis gekomen en nu weet op welke manier ik anderen kan ondersteunen op hun pad.
Lang geleden was ik geraakt door Franciscus van Assisi. Op 21 jarige leeftijd heb ik in een klooster in Assisi geroepen met Franciscus samen: Waartoe ben ik op deze aarde?  Ik heb er dit weekend een glimp van opgevangen....Het speciale was dat ik sliep op de kamer Vrede, waar het gebed van Franciscus hing, en nu besef ik dat de weg die ik ben ingeslagen toen ik 21 was nu 30 jaar later mij heeft gebracht bij the essence of my life....
Vrede en alle goeds
Ellen

Dagcreme:
Nog stralend en wel, neem ik vanmorgen alleen maar complimenten in ontvangst over hoe ik eruit zie. Helios doet me duidelijk meer goed dan welk potje dan ook :-)
Astrid

'Nogmaals dank voor het bijzondere liefdevolle weekend. Wat een onvergetelijke ervaring met allemaal prachtige mensen. Dit had ik niet willen missen. De muziek gaf ook een mooie bijdrage aan het geheel. Daarom mijn vraag of het mogelijk is dat jij wat ( of alles :)  ) titels/artiesten naar mij mail, dan kan ik nog nagenieten thuis. Zou ik heel fijn vinden'.
Ansje

Lieve Dick, Anja en Mariet, wat een fantastisch weekend hebben jullie verzorgd. Soms overweldigend, bijna te intens maar daardoor weer precies zoals het moest zijn op dat moment. Vooral de zintuigenreis buiten was ongeveer de mooiste ervaring die ik ooit heb gehad terwijl ik in de natuur was. Prachtige meditaties en oefeningen waardoor ik me weer gevoed voel, mijn maag door het heerlijke eten, mijn huid door de aanrakingen en mijn hart door al jullie liefde. Mijn dank is groot. Rita Heesen

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen!


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.


Helios Centrum Groep