headerimg

TaoTantra Essence weekend singles


Agenda:

 vrijdag 28 juli 2017 20:00 uur - zondag 30 juli 2017 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 315.00 (inclusief volpension)

 

 vrijdag 24 november 2017 20:00 uur - zondag 26 november 2017 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 (inclusief volpension)

 

 vrijdag 30 maart 2018 20:00 uur - zondag 1 april 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 315.00 (inclusief volpension)

 

Op ontdekkingsreis met de ander om thuis te komen bij je Zelf

Wil je diepere dimensies van liefde en verbondenheid ervaren? Zowel in jezelf als met de wereld om je heen?
Wil je ook ervaren hoe het is om je seksuele energie te gebruiken om thuis te komen in een staat van openheid waarin begrenzingen wegsmelten?

Via geleide duo-meditaties gaan we op verschillende manieren energie tot stromen brengen. Tijdens seksuele opwinding leer je op meditatieve wijze daarin te ontspannen. We verleggen daarbij onze aandacht van de uiterlijke beleving naar het bewust worden van steeds subtielere gradaties van genot tot we uiteindelijk rusten in de gelukzaligheid van onze eigen Bron, onze Essentie.

No-mind

No-mind

Ook via de Hartmeditatie, bevrijdend ademwerk en geleid Zelfonderzoek naar wie je bent voorbij het denken verlevendig je deze diepere Zijnsdimensie. Daardoor kun je intimiteit, liefde en eros beleven zonder dat je ‘mind’ er tussen gaat zitten. De ego-mind, jouw ‘controleur’, met al zijn ideeën wat er wel of niet zou moeten gebeuren, of wat er meer of minder zou moeten zijn, fungeert vaak als een stoorzender in het werkelijk contact en in de overgave aan wat er Nu is.

Wanneer je meer thuis komt in je Zelf, dan vallen pijnlijke verhalen en overtuigingen die je nog met je meedraagt weg. Je komt in een natuurlijke Flow. Zit je eenmaal 'in de flow' dan vallen ook technieken weg en ontstaat er een speelse levendigheid in de contacten waarin elk moment nieuw is.Uit je hoofd en meer in je lijf

Vrije en speelse bewegingsvormen uit o.a. Biodanza, Tantric Dance en de Tandava brengen je op de vrijdagavond al snel uit je hoofd en dieper in je lijf.

Je leert een Qigong techniek om energie op te nemen en door te geven. Deze qigong-techniek passen we toe in de ‘yoga van aanraking’, de Tandava, en andere vormen van aanraking. Daar nemen we ruim de tijd voor. Op de zaterdagavond krijg je een demo te zien van de ‘Body of Bliss’ massage, die je daarna in twee- of drietallen gaat utiwisselen.

Aandachtige aanraking maakt dat zowel bij het geven als ontvangen grote hoeveelheden endorfinen vrijkomen zoals oxytosine, wat ook wel het knuffelhormoon genoemd wordt.

Door elkaar energetisch op te laden in afwisseling met diep ontspannende, geleide meditaties wordt het mogelijk om vallei-orgastische lichaamsbelevingen te ervaren die veel langer duren dan een kortstondig piek-orgasme en het gehele lichaam omvatten.

Meer nog dan in het Experience weekend maken we ruimte voor intiemere partneroefeningen zoals de Orgastische Meditatie. Om mee te doen aan dit weekend is het daarom goed dat je al enige tantra ervaring hebt en met bloot geen moeite hebt.


De essentie van Tantra

De essentie van Tantra

De essentie van Tantra is uiteindelijk dat jij de minnaar wordt van je ervaringen. Dat je het leven in al zijn verschijningsvormen kan omarmen. Dat kan alleen vanuit Dat wat tijdloos en oordeelloos aanwezig is in jou, de essentie van wat jij bent. In deze training zul je o.a. via geleid Zelfonderzoek daar meer in thuis komen.

Als deelnemer aan dit weekend kun je de TaoTantrische Liefdesgids vol mooie en opwindende oefeningen dat weekend kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

Er zijn drie soorten TaoTantra workshops op Helios: de Tao Tantra Experience, Ecstasy en Essence weekenden. Ze zijn los van elkaar te volgen. Ze hebben ieder eigen, op het thema toegespitste programma’s. Wij raden aan eerst het Experience weekend te doen.

Alles is Liefde Tantra 4- en 5-daagses

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er zijn jaarlijks twee Alles is Liefde Tantra 4-daagses en 1 zomer 5-daagse.

Reacties van deelneemsters aan een Essence voor singles

Dagcreme:
Nog stralend en wel, neem ik vanmorgen alleen maar complimenten in ontvangst over hoe ik eruit zie. Helios doet me duidelijk meer goed dan welk potje dan ook :-)
Astrid

'Nogmaals dank voor het bijzondere liefdevolle weekend. Wat een onvergetelijke ervaring met allemaal prachtige mensen. Dit had ik niet willen missen. De muziek gaf ook een mooie bijdrage aan het geheel. Daarom mijn vraag of het mogelijk is dat jij wat ( of alles :)  ) titels/artiesten naar mij mail, dan kan ik nog nagenieten thuis. Zou ik heel fijn vinden'.
Ansje

Lieve Dick, Anja en Mariet, wat een fantastisch weekend hebben jullie verzorgd. Soms overweldigend, bijna te intens maar daardoor weer precies zoals het moest zijn op dat moment. Vooral de zintuigenreis buiten was ongeveer de mooiste ervaring die ik ooit heb gehad terwijl ik in de natuur was. Prachtige meditaties en oefeningen waardoor ik me weer gevoed voel, mijn maag door het heerlijke eten, mijn huid door de aanrakingen en mijn hart door al jullie liefde. Mijn dank is groot. Rita Heesen

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops, maar ook in privé-sessies, vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.

Dick geeft op Helios ook op individuele basis Tantramassage en intimiteitscoaching sessies.


Marieke van Duijn

Begeleider Marieke van Duijn

Marieke startte ruim 25 jaar geleden met haar eerste Tantra trainingen.

Iedereen die haar leert kennen koestert zich in haar onvoorwaardelijke liefdevolle aanwezigheid.
In wie Marieke is geeft ze je de uitnodiging om, waar dat nog niet het geval is, je maskers te laten vallen en te voelen hoeveel vreugde er ontstaat als je jezelf weer toestaat speels, spontaan en kwetsbaar te zijn.

Marieke geeft Kashmierse Tandava en Tibetaans Tantrische massages op Helios.
Afspraken met haar kun je maken via info@helioscentrum.nl


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

De mens heeft mij altijd mateloos geboeid. Ik wilde leren en weten en delen. Ik vond antwoorden bij uiteenlopende levensfilosofieën die ik vervolgens vertaalde naar mijn werk als coach, trainer en loopbaanadviseur.

Tantra helpt mij om de energetische schatten die verborgen liggen in mijn lichaam te ontdekken. Zowel individueel als in contact met anderen pas ik de oefeningen toe, waaronder Kashmierse massages, ademtechnieken en tantrische meditaties.
Depressie en verslavingsgedrag, fysieke pijn en emotionele verkramping hebben daarmee plaats gemaakt voor helderheid, het vermogen om mezelf emotioneel te ‘dragen’, compassie en balans.

Het is fijn om mijn ervaring te delen en anderen uit te nodigen tot een ruimer bewustzijn. Een bewustzijn waarin zelfacceptatie leidt tot meer vervulling en verbinding. Fijn om dit op een plek als Helios te kunnen doen door samen met Dick Tantraworkshops en weekenden te verzorgen. Verder geef ik vanuit Helios individuele Tantrische sessies en massages (zie persoonlijke sessies), wanneer je in alle rust, één op één, tijd voor jezelf en je Tantrische thema’s wenst.Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.


Helios Centrum Groep