headerimg

TaoTantra Experience weekend singles


Agenda:

 vrijdag 29 juni 2018 20:00 uur - zondag 1 juli 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Mayke Laan, Anna van Essen € 315.00 (inclusief volpension)

 

 vrijdag 2 november 2018 20:00 uur - zondag 4 november 2018 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Mayke Laan, Mieke Vos € 315.00 (inclusief volpension)

 

Wat kun je verwachten op deze workshop?

Wat kun je verwachten op deze workshop?

In dit single/alleengaanden tantra weekend bieden we je een veilige, speelse plek waarin je jezelf in contact met de ander mag ont-moeten: een ontdekkingsreis waarin we je stapje voor stapje uitnodigen om los te komen uit oude patronen en beperkingen.

In de Tao- en Tantra tradities wordt de polariteit tussen de mannelijke en vrouwelijke energie gebruikt voor bewustwording, heling en bevrijding. Ook wij maken daar gebruik van. In dit weekend nodigen we je uit om ten volle te gaan genieten van je vrouw/man zijn. Via een aantal gerichte tantra ervaringsoefeningen kun je in dit weekend de blokkades die er nog zijn op het gebied van liefde, intimiteit en seksualiteit weer tot stromen brengen. Bij partneroefeningen bepaal je elk moment zelf welke mate van intimiteit je wilt aangaan.

Tantrische- en taoistische oefeningen, massage en meditaties brengen je uit je hoofd en letterlijk 'bij zinnen'. Je gaat ervaren hoe het is om energie door je hele lichaam te laten circuleren: op jezelf en ook in verbinding met een ander. Door aandachtig, sensitief daarin aanwezig te zijn opent zich een diepere dimensie van genieten.

We zullen tijdens dit Tao Tantra weekend ook ingaan op praktische verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en de valkuilen op relatiegebied tussen man en vrouw.

Dit Tao Tantra weekend nodigt je uit om weerstandsloos te worden naar alles wat er in jou gevoeld en tot uitdrukking wil komen, bevrijd van de conditioneringen uit het verleden. Overgave aan dit proces brengt je dieper thuis in de liefde die je bént, een liefde die niet afhankelijk is van de ander. En daarmee vergroot je paradoxaal genoeg je mogelijkheden om bevredigende, intieme relaties aan te gaan.

Oefeningen en onderwerpen die in deze tantra weekenden aan bod komen:

* speelse en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* grenzen ervaren en aangeven
* de dans tussen veiligheid en uitdaging
* de magie van aanraking
* interactieve lezing over tantrische seksualiteit
* oefeningen voor het tot stromen brengen van Tantrische energie via de kleine hemelse kringloopmeditatie
* bevrijdend ademwerk
* meditaties in tweetallen: de hart- en lotusmeditatie en de rug aan rug 'kundalini meditatie'.
* hier-en-nu communicatie oefeningen
* Kashmierse massage: de yoga van aanraking
* Tantric Quantum Touch

Man-vrouw verhouding en tijden

In de Tao Tantra Experience weekenden voor singles en alleengaanden streven we naar een gelijk aantal mannen en vrouwen.

De workshoptijden voor de weekenden zijn van vrijdagavond van 20.00 uur tot circa 23.00 uur en
van zaterdag 8.30 uur tot en met 23.00 uur of later, met de nodige pauzes.
Op zondag eindigen we om 16.30 uur.

Tijdens dit weekend kun je Dick’s TaoTantrische Liefdesgids, vol mooie en opwindende oefeningen, kopen voor € 10,- in plaats van € 14,95.

7 smaken TaoTantra op Helios

Helios biedt 7 soorten TaoTantra weekenden aan: Experience, Essence, Loving Touch, Sexual Healing, Deep Divers en de TaoTantra Reiki 1 cursus.

Zoek je een langer durend aanbod, kijk dan op de website onder ‘Alles is Liefde’. Er is tussen Kerst en Oudjaar een Alles is Liefde Tantra 4-daagse en er is een zomer 5-daagse.

Interview op YouTube met Dick Nijssen

Als je helemaal naar onder aan deze pagina scrollt, dan vind je een link naar een video interview met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios (25 minuten).

Ervaringen van TaoTantra single workshops

Wát een genieten, zo bijzonder.
Voel me als nieuw
Deed net boodschappen en iedereen keek, zou het te zien zijn?? Haha
Ik voelde me vóór dit taotantraweekend al een tijdje down, er leek maar geen einde te komen aan alle narigheid.
Dan ineens dit cadeau…
Heb jullie warmte, knuffels en dierbare woorden in me opgezogen.
Zo mooi, zo open, zo…. Alles!
Mijn lijf zindert nog na en dat voelt héérlijk.
Marion

Ik heb in februari 2015 een tantra-weekend bij jou gevolgd en wil je laten weten hoeveel mij dit heeft opgeleverd, hoe dit na het weekend nog heeft doorgewerkt. Ik voel me bevrijd van zoveel belemmerende overtuigingen over mezelf en m.b.t. intimiteit. Ik was al met familieopstellingen met dit thema aan de slag geweest en dit weekend was blijkbaar precies wat nodig was om ook de laatste belemmeringen op te ruimen. Er kwamen in ene allemaal leuke mannen op mijn pad via dating-sites waar ik al langer opstond, terwijl ik niets aan mijn profiel veranderd had! Wat er dus blijkbaar op energetisch niveau gebeurt is bizar. Ik heb enorm genoten van al die dates.
En uiteindelijk heb ik zelfs een partner gevonden waar ik nu 7 maanden mee samen ben. Gelukkig staat hij ook open voor verdieping en ontwikkeling via tantra, hoe mooi is dat?
Diana

Wat een awesome weekend! Woorden kunnen het niet beschrijven.
In liefde en grote verwondering,
Hans Kreveld

Lieve Dick,
Dankjewel voor het verrukkelijke tantraweekend. Ik heb erg genoten van de zachte strelingen, het met elkaar dansen, het voelen, de ruimte die er was om mezelf te zijn en de aandacht voor elkaar. Het weekend was zorgvuldig opgebouwd. Jullie begeleiding was heel liefdevol, veilig en ondersteunend. Het was een soort Biodanza in het kwadraat! Ik kom zeker terug om verder te gaan op deze weg naar meer verbinding met mezelf.
Veel liefs voor jullie drieën!
Yvette

Bedankt voor het mooie TaoTantraweekend.
Ik had niet verwacht dat het zoveel met me zou doen en er zoveel aan over zou houden. Het was een bijzondere ervaring en heb, naast ervan te genieten, er veel van geleerd. Zo ben ik oa bewuster geworden van mijn blokkades waardoor ik mezelf opener ben gaan opstellen. Verder ben ik mijn angsten onder ogen gekomen en heb geleerd om gedachten los te laten. Ook al heb ik nog een proces te gaan, heeft het me veel nieuwe energie gebracht en heb ik het gevoel dat mijn leven een positieve wending heeft gekregen.
Namasté, Gerald

Nu een kleine twee weken later, terugkijkend op het weekeinde Tantra:
· In eerste instantie wil ik aangeven dat jouw opzet van de driedaagse en de inhoudelijke opbouw, echt heel erg professioneel heb ervaren. Stap voor stap in het juiste tempo gedoseerd, met wisselende didactische aanpak, toewerkend naar volledige openheid, waarbij enerzijds een sturende factor aanwezig, en tegelijkertijd voldoende persoonlijke vrijheid tot kiezen wat bij 'jou' past. De samenwerking tussen jou, Mariëtte en Cindy was goed op elkaar afgestemd. Ieder van jullie drie beheerst het 'vak' uitstekend zowel op de dimensie van overdrach, als begeleiding. Adequaat reagerend op signalen uit de groep.
· Het evenwicht tussen spiritualiteit (kan soms zweverig zijn) en nuchterheid (kan soms erg zakelijk zijn) geeft een prima afgewogen geheel. Zen en zijn, oftewel met beide benen op de grond de lucht in.
· Jouw uitleg en begeleiding bij zen, tantra en tao, met daarnaast de nuchtere en humorvolle relativering, heb ik als verademend ervaren. Ook daar die perfecte balans tussen hoofd in de wolken en benen op de grond.
· Uitstekend gedaan, ook voor mij als 'senior' en onderdeel van een paar. Wij kregen zonder problemen de mogelijkheid om als 'paar' te operen tussen de singles, zonder buitengesloten te worden.
· De voeding en catering was zeer goed, lekker en meer dan voldoende en precies passend bij zo'n weekeinde. Prima kok. Het werken met vrijwilligers voor afwas e.d. is prima oplossing.
· De groep heb ik als bijzonder prettig, veilig en vertrouwd ervaren en dat komt mede (wellicht in belangrijke mate) door jullie professionele aanpak. Daar ben ik erg tevreden over.
· Met een heerlijk ontspannen gevoel (leeg in het hoofd) en gevuld in het hart, thuis gekomen. Veel stof tot nadenken en overleg met Eveline.
· Tot slot: ik kom graag nog eens terug, om mij verder te verdiepen in de materie, zowel op de ervaringsniveau als kennisniveau. Houd mij op de hoogte van jullie cursusprogramma.
Harry K.

Zittend achter het raam en uitkijkend vanaf de 8e verdieping direct over het treinstation beneden me. Al die kleine mensjes die komen en gaan met die te kleine treintjes. Geen tijd om iets of iemand te voelen, ieder in gedachten langs elkaar heenlopend zonder ook maar iemand anders te zien.

Dat afzettend tegen het afgelopen weekend dat wij deelden, wat een contrast. Al die mooie glanzende ogen passeren nog altijd mijn gedachten. Ogen met hele levens verhalen, verdriet en vaak een lach. Een bad vol warmte, tederheid, liefde en strelingen dat ik met jullie samen mocht delen. Ieder van jullie met zijn eigen persoonlijkheid, zijn unieke verhaal en ervaringen uit het verleden die ons maken wat we NU zijn. Oordeelloos jullie te mogen meemaken was voor mij een groot geschenk. Ik kan er geen woorden voor vinden om te zeggen wat dit met mij deed. Zoals ik reeds vertelde in een allesomvattend woordje, het was voor mij gewoon "SUPER". Meer woorden zouden alleen maar afbreuk doen aan mijn gevoel.

Mijn doel van deze workshop was er een van oriënteren wat Tantra met mij zou doen. Dit om eventueel als specialisatie na mijn Biodanza opleiding te gaan vervolgen. Ook was het een start van een korte vakantie week waarin ik graag anderen ontmoet. Bijzonder vind ik altijd aan dit soort workshops dat je op een heel snel niveau ontmoetingen hebt van saamhorigheid, persoonlijk contact, warmte en heel fijne energieën mag ervaren in je zelf en anderen zoals reeds met mooie woorden aangehaald door een mooi mens in het deelrondje.

Graag had ik met sommigen van jullie meer willen uitwisselen, knuffelen, strelen, luisteren naar elkaars hart . Maar het was goed zoals het was, zonder oordeel of aanvullingen, gewoon super. Een ander voornemen wat ik mee bracht was er een van loslaten, steeds weer opnieuw loslaten en ook dat lukte redelijk tot zeer goed. Ik merk als ik loslaat dat er wonderen met mij gebeuren.

Een dik compliment voor Dick en zijn fijn invoelend team dat ons vaak onzichtbaar begeleidde, waarvoor veel dank.
Deze woorden wilde ik even met jullie delen, jullie zijn ieder op zich uniek en dat maakt van deze wereld een paradijs.

Met veel liefde vanuit mijn hart, en warme omhelzingen,
Veel dank voor jullie aanwezigheid.
Ted xxx

Beste Dick,
Toch nog even een reactie van mij over het afgelopen weekend. Ik heb het als zéér mooi ervaren. Mijn vooroordeel dat mannen alleen maar op seks uit zijn heb ik geen moment bevestigd gezien. Samen met Jacqueline en Ria vormden jullie een prachtig en integer stel, waardoor ik me in alle vertrouwen kon openen en zodoende een prachtige meditatie-ervaring had! Ik heb echt zo sterk ervaren dat ik vanaf nu nooit meer dezelfde zal zijn en ook niet meer terug kan/wil! Het gevoel blijft zo heerlijk hangen: gisteren liep ik gewoon op vleugels en ik kon huilen bij het zien van de schoonheid van de sneeuwvlokjeskristallen. Mijn zoon zei: "Mam, je bent toch niet zwanger?"
Het boek dat ik bij jullie gekocht heb: 'Seks als weg naar god' is inderdaad heel mooi! Je krijgt er gewoon zin in om het meteen uit te gaan proberen, maar ja, dan moet er wel een partner bij de hand zijn natuurlijk.
Ik hoorde trouwens 2 keer tijdens het weekend dat mensen op internet gesurfd hebben om iets te zoeken en bij jou terecht kwamen vanwege de foto! Je ziet er betrouwbaar en integer uit, niet weghalen die foto dus!
Nogmaals bedankt voor jullie goede begeleiding en zeker weten tot ziens.
Een tantraknuffel,
Julia

“...We kijken terug op een heerlijk en warm ToaTantra weekend waarbij jullie begeleiding liefdevol was. Een weekend waarin we dichter bij ons gevoel zijn gekomen. Het liefdegevoel naar ons zelf en naar elkaar is voller en intenser geworden. We genieten er nog elke dag van. Het geven van liefde aan anderen en het opheffen van een emotionele blokkade heeft ons inzicht gegeven en een verdere verdieping in ons gevoelsleven. Het heeft duidelijk iets toegevoegd aan onze spirituele groei en iets blijvends opgeleverd. Nogmaals enorm bedankt voor deze fijne ervaring.” Jos & Riny.

"Bedankt voor het TaoTantra weekend, het was gewoon fantastisch.
Mijn ervaring was dat ik opnieuw geboren ben en dat ik heb mogen loslaten.
Ik kom zeker terug want het voelt goed en vertrouwd aan."
Namaste, Jacques Sinke

"Ik heb genoten! Mijn ervaringen van het weekend ebben nog na….Ik ben/was gevuld met liefde….., het stroomt... "
Eric

"Ik vond de opbouw van het weekend erg goed. Vrolijkheid en het losmaken met dansen, het groepsproces, oog/oor en liefde voor de mensen waar pijn/boosheid werd geraakt. Alles mocht en kon er zijn, door de veiligheid en het vertrouwen dat door jullie werd gecreëerd. De groep mensen was ook bijzonder, die konden het doorzetten. Veel gevoel en voelen vanuit en bij jezelf in verbinding naar de ander/anderen. En een heerlijke plek om te verblijven, ook in de kluizenaarshut heb ik een heerlijke nacht gehad."
José

Afgelopen weekend was ik bij het verdiepingsweekend Tantra voor singles. Op zondagochtend hebben we de hartmeditatie gedaan. Ik wil je hiervoor bedanken; door die meditatie ben ik anders naar de nieuwe vrouw van mijn ex-man gaan kijken. Precies dezelfde dag wilde zij mij een brief schrijven omdat ze beter contact met me wilde. Ik dank dat mede aan de sterke meditatie. We hebben het bijgelegd en een nieuwe weg ligt open, en daar ben ik zooooo blij mee!
Het weekend was heerlijk: alles stroomt weer en mijn hart voelt open. Heel erg bedankt.
Femke

Na het TaoTantra Experience weekend voor singles:
Allereerst heel erg bedankt voor de groepsfoto's en de TaoTantra Gids. Ze zijn echt geweldig.
Verder nog bedankt voor het geweldige weekend. Ik heb me zelden zo prettig gevoeld, en zo gewenst. Het gevoel er te mogen zijn zoals ik ben, is nog steeds aanwezig.
Dit gevoel is blijkbaar zo duidelijk aanwezig dat mijn schoonzoon ineens een grote emotionele omslag heeft gemaakt en hulp gaat zoeken voor zijn boosheid. Wie weet kom je hem nog eens tegen.
Vanmorgen stond ik erg vrolijk en vrij op, en lachte de zon mij tegemoet. De dag kon niet meer stuk. Tegen alle verwachtingen in zijn vandaag enkele grote problemen opgelost waarvan ik dacht dat het nog wel even zou duren. Ik had een mooi lief contact met een van mijn buren, die mij verraste met een mooi boekje over mijn hond.
Ik voel me zekerder, en vaster op de wereld staan en hoop dit gevoel vast te kunnen houden.
Kortom veel om dankbaar voor te zijn. En dat ben ik dan ook heel erg.
Tini

Dick nam me mee in een reis in mezelf in een sfeer van respect en openheid. Door zijn rustige en uitnodigende houding 'bloesemt' iedereen in de groep op. Er ontstaat er een band waarin je werkelijk elkaars (eigen)aardigheden neemt zoals ze zijn. Na afloop van het weekend hou ik meer van mezelf dan ervoor!
Caroline Pietersen

Hoi Dick,
Hartelijk dank voor alles wat je gaf.. Je hebt ons echt veel gegeven!! Op een prachtige & integere manier, zo fijn!
Het afgelopen weekend was bijzonder en belangrijk voor ons als mens individueel en binnen onze relatie.
Dank. Wens je moois!
Liefs en warms :)
Y.

...Ik wil jou nog bedanken voor de TaoTantra weekendworkshop. Ik heb daar erg veel aan gehad. Ik had hele oude angsten zitten op seksualiteit en me over durven geven. Ik ben hiervan door de workshop in één keer bevrijd.
Ik voel me nu vrij in mijn relaties met mannen, in alle soorten relaties en contacten.
Dank daarvoor!
Liefs, J.

Hoi Dick. Afgelopen weekend was voor mij een gevoel van thuiskomen. Ik viind je een heel mooi mens en erg fijn hoe je dit weekend begeleid hebt. De ervaring met tantra was voor mij een openbaring en start van een nieuw tantrisch leven. Dank je wel!
Mara

Dick: "Hoe het voor mij is om deze weekenden te geven?
Heel speciaal! In de innerlijk Kind weekenden genoot ik van de warmte en intimiteit en van de schoonheid van mensen die open en kwetsbaar werden. Nadat ik die weekenden had losgelaten vond ik het heerlijk om te ervaren dat dit ook allemaal weer in de Tantraworkshops ontstond. Alleen ligt de focus in deze weekenden vooral op de vreugde van de ontmoeting en het genieten van de uitwisseling met elkaar. En als daarbij soms nog wat oude pijn voelbaar wordt dan mag die er zijn zonder dat we hem gaan 'processen'.

Juist omdat we in deze weekenden aandachtig en respectvol met elkaar omgaan is er veel mogelijk. Zo kun je diepgaand gaan ervaren dat je een open en stromend, seksueel mens mag zijn, stromend van binnenuit.

Uiteindelijk gaat het er in Tantra om dat je je diep verbonden gaat voelen met het hele universum waarin je leeft. Dat je de liefde leert bedrijven met alles wat je nu nog buitensluit (en daarvoor hoef je niet seksueel actief te zijn of een partner te hebben). In deze fase is liefde een werkwoord. In Tantra woekeren we met elk sprankje liefde dat we voelen. Er uitdrukking aan geven laat het groeien en bloeien, tot het punt dat we beseffen liefde te zijn.
Op deze weg van toenemende liefde vallen onze (innerlijke) begrenzingen weg. Ons ego ontkrampt zich tot een punt dat het zich voldoende veilig voelt om zich over te geven aan Dat wat voor het ego niet te bevatten is. In deze overgave ervaren we dat ons diepste verlangen vervuld wordt: We versmelten met de Innerlijke Geliefde, die liefdevolle, creatieve intelligentie die onze hele schepping doorstroomt en die in alles aanwezig is. Wij zijn weer Eén."

TaoTantrische Liefdesgids

TaoTantrische Liefdesgids

De 'TaoTantrische Liefdesgids’ van Dick Nijssen is in druk verschenen! Dit boekje is met recht een Gids. Je kunt er alles in lezen wat wezenlijk is voor een van liefde en passie vervulde relatie. Verder staat het vol met mooie, praktische, spirituele, opwindende en stoute oefeningen die je met je Geliefde in praktijk kunt brengen.

Koop je hem op het Helios Centrum, dan betaal je € 14,95. Je kunt hem ook per post bestellen voor € 16,95 inclusief verzendkosten. Levertijd is maximaal een week. Onderaan deze pagina vind je een link naar de Helios Shop.

In de Helios Shop kun je ook de Kashmierse massage DVD bestellen van Dick Nijssen.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde energie. Het klinkt als een cliché, maar ik heb ontdekt dat alles begint bij het thuiskomen in een diepere liefde in jezelf. Van daaruit wordt genieten van intimiteit en seksualiteit een natuurlijk gegeven. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia en Daniel Odier op het gebied van Tantrische en Taoïstische seksualiteit. Van 2001-2007 heb ik op Helios Liefde, Seksualiteit & Essentie (tantra) weekenden en een tantra jaartraining gegeven. Daarna ben ik onder de noemer TaoTantra hiermee verder gegaan in een steeds verder uitdijend aanbod. Inmiddels heb ik ruim 1000 weekendworkshops en meerdaagses begeleid.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren.
Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Mayke Laan

Begeleider Mayke  Laan

Sinds 2012 werkzaam als Liefdescoach, tantra masseuse, tantric healer.

Als sensitief persoon voelde ik de eerste keer dat ik met tantra in aanmerking kwam direct aan dat dit voor mij de weg was. In eerste instantie om mijzelf te helen, om er daarna mijn beroep van te maken. Ik was al werkzaam als liefdescoach , hielp om mensen (weer) van zich zelf te laten houden, en levens / seksuele energie (weer) te laten stromen. Tantra lost blokkades op. Magisch hoe dit werkt. Ik zie tantra ook als een stuk persoonlijke ontwikkeling op hoog & zuiver niveau.

Tijdens mijn werk gebruik ik mijn ingebouwde voelsprieten, en weet daarmee blokkades op te sporen. Tantra is voor mij zoveel meer als alleen masseren, het is de weg naar overgave, mediteren, niet meer malen in je hoofd, het brengt je naar binnen, daar waar alles goed is, waar je uitkomt bij je eigen innerlijke rust en je eigen innerlijke wijsheid. Als je daarmee in contact bent is je leven ineens weer in balans, raak je niet zo snel van je stuk, kan je ‘problemen’ veel makkelijker overzien en oplossen en voel je je gelukkig. Een hele fijne staat van zijn, die ik iedereen van harte gun. Ik assisteer regelmatig op dit geweldig fijne centrum en ontmoet jou daar graag.
Mijn website www.liefdescoach.nl


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Sinds eind vorige eeuw ben ik geïnteresseerd in, en beoefen ik qigong. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd.  Zo ben ik in aanraking gekomen met o.a. Rebirthing, een vorm van transformerend ademwerk. Verder ben ik begin deze eeuw begonnen met mijn interesse in massage te ontwikkelen met verschillende cursussen en opleidingen. Mijn eerste insteek was mijn eigen behoefte aan aanraking en verbinding te bevredigen en te geven aan anderen. In mijn opleiding was het uitgangspunt altijd een holistische benadering. Een benadering die alle fysieke, mentale, spirituele kanten van mensen bekijkt en daarmee ‘in gesprek gaat’. Ook is meditatie een vast onderdeel van mijn leven geworden. Door enkele tantrische ervaringen die mij spontaan overkwamen ben ik me meer in tantra gaan verdiepen. Dit bracht me uiteindelijk bij Helios waar ik diverse tantra (massage-) avonden en weekenden heb mee mogen maken en waar ik uiteindelijk ook alle disciplines in de Tantra Massage Opleiding heb afgerond. Inmiddels ben ik zelf verbonden aan de TMO in blok 2 en 3 waarin o.a. de TaoTantra massage wordt behandeld. Deze weekenden geef ik samen met Arnoud Colenbrander waarmee ik ook in Enschede nauw samenwerk.

Tantra is voor mij het pad volgen naar thuiskomen bij jezelf, fysiek, spiritueel en mentaal. Er mogen zijn zoals je bent, het moment er te mogen laten zijn in liefde en overgave. Een levensinstelling waar ik nog veel in te groeien heb en voor mij nog steeds een werkwoord. Het pad is kronkelig en ik geraak er ook regelmatig vanaf.  Door hier met zachtheid en liefde te leren omgaan raak ik steeds meer in balans.  Ik ben dan ook dankbaar dat ik gelijkgestemde mensen om me heen heb om me daarin te steunen en ik vind het fijn om mijn steentje te mogen bijdragen door mijn werkzaamheden bij Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek je www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@trinitytantra.nl. Voel je ook welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage.


Anna van Essen

Begeleider Anna van Essen

Als kind al merkte ik dat ik heel sensitief was maar dat wilde ik niet zijn, ik ontkende het. Waarschijnlijk daarom ging ik economie studeren en me vervolgens jaren lang in de zakelijke markt bewegen. Maar ik was alles behalve gelukkig, ik voelde me nergens op mijn plek.
 
Een aantal jaren geleden kwam ik met Reiki in aanraking: liefde en genezing. Diverse trainingen naar meer bewustwording volgden (waaronder massage) en langzaam werd me steeds duidelijker dat het plekje in mezelf zit. Hier weet ik dat alle vrijheid, geluk en liefde al aanwezig is en dat niemand anders mij die hoeft te geven. Van hieruit kan ik echt kijken naar de ander en vanuit vrijheid de ander ontmoeten. Al snel werd me duidelijk dat Tantra mijn manier van leven is en dat ik daar mijn beroep van wil maken: de weg naar overgave, naar terugkomen in je lichaam, de plek waar de rust is, vrijheid, blijdschap en vooral liefde.
 
Op Helios geeft Dick mij de mogelijkheid om als assistente/co-trainer de workshops eigen invulling te geven, veilige beding te bieden en deelnemers bij te staan/begeleiden in hun persoonlijke proces. Of dat een korte tantra avond is of een meerdaagse zoals bijvoorbeeld “Alles is liefde”, ik vind het mooi om mijn eigen ervaring te delen en mensen uit te nodigen in liefdevolle verbinding te gaan met zichzelf en anderen. De verandering is duidelijk zichtbaar. 
 
In Apeldoorn, waar ik woon, heb ik een tantra massage praktijk, tel. 06 – 578 571 83, mail: jouwplek@gmail.com.Wil je de TaoTantrische Liefdesgids of de Kashmierse massage DVD bestellen?

Ga naar de Helios shop.
 

Interview met Dick Nijssen op YouTube en audio interview

Klik hier voor een 25 minuten durend YouTube filmpje waarin Dick Nijssen over tantra vertelt.
Klik hier voor een audio interview (25 minuten) met Dick Nijssen over Tantra en de TaoTantra workshops op Helios.
 

 


Helios Centrum Groep