headerimg

The Work of Byron Katie intro weekend met Esther Lenstra


Agenda:

 vrijdag 8 maart 2019 20:00 uur - zondag 10 maart 2019 16:00 uur Aanmelden

Esther Lenstra € 295.00 (inclusief volpension)

 

Origineel en radicaal

Origineel en radicaal

The Work of Byron Katie is het best te omschrijven als een origineel en radicaal proces van Zelfrealisatie. Het is een weg naar binnen, naar jouw waarheid, die je iedere dag, zelfs ieder moment, zelf kunt gaan.

Grondlegger van de methode is Byron Kathleen Mitchell, beter bekend als Byron Katie. Na een periode in haar leven waarin ze steeds angstiger, bozer en depressiever werd, werd ze op een ochtend wakker met een totaal andere kijk op de werkelijkheid.

Er was geen 'ik' meer en ze voelde zich onvoorwaardelijk liefdevol verbonden met alles en iedereen. Het scheen haar toe dat ze altijd in de war was geweest en dat ze nu eindelijk de werkelijkheid kon zien zoals hij is.

In liefde leven met wat er is

The Work ontstond spontaan binnenin haar als een manier om haar realisatie te behouden: om zichzelf steeds weer van verwarring en pijnlijke gedachten te bevrijden. In haar woonplaats Barstow (VS) viel haar innerlijke vrede op en mensen kwamen steeds vaker naar haar toe om hulp.

Zij is toen The Work, haar eigen manier om in liefde te leven met wat er is, gaan delen met anderen: eerst in haar huiskamer, later in steeds grotere zalen in de hele wereld.

De vier vragen van The Work:

* Is het waar?
* Kun je absoluut weten dat het waar is?
* Hoe reageer je wanneer je die gedachte hebt?
* Wie zou je zijn zonder die gedachte?
* Keer het om.

Weg naar innerlijke vrede

Katie biedt The Work aan als een simpele en effectieve weg naar innerlijke vrede. Het gaat zo: "Oordeel over een ander, schrijf het op, stel jezelf er vier vragen over en keer het om".

Oordelen doen we de hele dag. Wanneer we die oordelen met The Work onderzoeken, dan ontdekken we pas hoeveel overtuigingen wij hebben over hoe het leven zou moeten zijn.

Die overtuigingen gaan vaak gepaard met pijnlijke emoties. Wij proberen ons van die emoties te bevrijden door iets in de buitenwereld te veranderen - meestal zonder het gewenste resultaat.
Bevrijding vraagt namelijk om iets anders: het vraagt om het onderzoeken van de gedachten die de emoties deden ontstaan, de weg naar binnen in plaats van naar buiten. The Work is die weg naar binnen - een weg van bevrijdend zelfonderzoek.

In plaats van jezelf constant te identificeren met je denken, nodigen de vier vragen van the Work je uit weer (meer) thuis te komen in het gebied van je hart. Het gebied van ZIJN waar je gewoon weg BENT, VOELT en ERVAART zonder enige gedachte.

In dit veld van pure aanwezigheid val je van nature samen met gevoelens als liefde, vrede, vertrouwen, begrip, ruimte en helderheid. Dit maakt dat we op situaties en mensen om ons heen of naar onszelf toe meer kunnen reageren vanuit onze ware aard! Een wereld van verschil voor jezelf en voor alle personen in je omgeving.

Inhoud van het weekend

Deze weekendcursus is geschikt voor iedereen die over The Work of Byron Katie heeft gehoord en/of gelezen en zich er verder in wil verdiepen en vooral de praktische slag ervan te pakken wil krijgen.

We gaan tijdens de workshop samen aan de slag met het onderzoeken van pijnlijke overtuigingen over onszelf en anderen. Het weekend is een levendige afwisseling van zelf bezig zijn met The Work samen met anderen en kijken naar prachtige opnamen van Worksessies van Byron Katie die vaak hartverwarmend en humoristisch zijn.

Je krijgt in deze weekend workshop een helderder begrip hoe het doen van The Work leidt tot heropslag in de hersenen zodat pijnlijke gedachten die je mogelijk lang hebben geplaagd, op den duur nauwelijks meer bij je op zullen komen.

Na het weekend

Na het weekend heb je alles in huis om met gemak The Work toe te passen op allerlei pijnlijke emoties en situaties in je dagelijkse leven thuis.

Ervaringen van deelnemers

“Ik vond het een hele mooie, waardevolle workshop. Ik heb er veel van geleerd over hoe ik communiceer naar mijn naaste maar ook naar mijzelf en hoe je met behulp van The Work tot inzicht komt waar je verstrikking zit. Ik had het idee dat ik al een aardig eind op weg was op het pad van zelfbewustzijn maar deze workshop heeft me inzicht gegeven dat ik toch wel veel bij de ‘ander’ neerleg ipv te kijken naar wat het aandeel van mijzelf is.”
Deelneemster aan het Work weekend op Helios nov. 2018

Gegeven door:

Esther Lenstra

Begeleider Esther  Lenstra

Van jongs af aan heeft Esther altijd geweten dat er meer was en was ze op zoek naar de diepte in haarzelf en anderen. Geïnteresseerd in wat mensen drijft en waarom. Op 23-jarige leeftijd studeerde zij af in Commerciële Economie en om haar creativiteit de ruimte te geven, ging zij werken in de wereld van de reclame. Door een moeilijke periode in haar leven werd echter haar hartsverlangen naar spiritualiteit, energie en verbinding weer heel levendig. Ze had dringend voeding nodig. Tijd voor een innerlijke reis.

Toen kwamen Reiki en de HART-opleiding op haar pad: Zij heeft de Reiki 1 en II cursus bij Arianne Groeneveld op Helios gedaan en in 2009 heeft zij de HART Therapeuten Opleiding afgerond. Zij was medebegeleider van HART opleidingsgroep 9, 12 en 13.

Esther ondersteunt mensen graag bij het herstellen van hun contact met de kern. Leven vanuit de liefde en inspiratie die je bent. Vrij, vol vertrouwen, geen problemen, alleen maar uitdagingen. Vanuit die spirit biedt zij nu The Work of Byron Katie weekenden aan op Helios.

Esther is moeder van 2 dochters. In haar praktijkruimte in Zwolle geeft zij therapeutische sessies en Reikibehandelingen. Daarnaast is zij ook weer werkzaam in de marketing. Nu ontmoeten creativiteit en intuítie elkaar in denken, doen en vormgeving, zowel innerlijk als uiterlijk.
Helios Centrum Groep