headerimg

Verhuur Helios cursus accommodatie, trainingsaccommodatie, workshop accommodatie, seminar accommodatie, retraite accommodatie, yoga accommodatie, groepsaccommodatie, inclusief volpension.
 

 

 

 

For the English translation of this page click here.


Het huren van onze accommodatie

Onze sfeervolle accomodatie, gelegen op een mooi vormgegeven, natuurlijk eigen terrein van 7700 m2, bestaat uit 4 gebouwen, drie ook met slaapkamers. Ook hebben wij verschillende sprookjesachtige en fantasievolle losstaande overnachtingsruimtes zoals onze 2 'boomhutten', de Elfjes-caravan en het 'Hans en Grietje huisje'.

Helios biedt vanaf haar eerste begin in 1992 Innerlijk Kind weekenden aan en dit heeft ons geinspireerd tot het bouwen van o.a. een 'Innerlijk Kind dorpje'. Deze fantasierijke buitenruimtes zijn zeer geliefd bij onze gasten omdat ze rust en privacy bieden. Toilet en douche zijn steeds in de directe omgeving.

Als wij zelf geen cursus aanbieden op een bepaalde datum, verhuren wij onze accommodatie, in de weekenden inclusief volpension. Wij weten uit eigen ervaring wat een workshopgever nodig heeft en zorgen dat het je aan niets ontbreekt om je werk met volledige focus neer te zetten.

Wij vermelden je training, als je daarvoor kiest,  met een kort info stukje en een foto met een link naar je eigen website op de pagina 'Agenda huurders op Helios' (eerste keer gratis, latere keren € 40,- ex BTW per plaatsing) die onder onze eigen Agenda op onze website staat. We plaatsen je workshop als je wilt ook in onze Nieuwsbrieven (bereik ca 8.000 e-mail adressen, € 40,- ex BTW per plaatsing). Je mag je op Helios aangeboden training ook bekend maken in onze Helios Centrum Groep op Facebook (meer dan 1100 leden).

Scroll naar beneden voor alle beschikbare weekenddata.


Finse kota
Achter onze grote vijver staat onze schitterende Finse kota (110 m2), een cursusruimte die de droom is van iedere gever van opleidingen/cursussen: de perfecte vorm (achthoekig = praktisch rond, daardoor ook perfecte akoustiek), toch geen paal in het midden, Zen ingericht, geheel gemaakt van natuurlijke materialen (Douglas fir en lichte lemen wanden, eiken vloer), heerlijk gelijkmatig verwarmd door wandverwarming, heel goede geluidsinstallatie, bovendien gebouwd op een plek met een krachtige, warme energie. De ruimte is goed geisoleerd. Verschillende grote, ruwe brokken halfedelstenen vormen verlichtingselementen langs de wanden.

De kota is ontworpen door 2 mensen die al meer dan 30 jaar trainingen geven en zichzelf (en hun collega's) deze perfecte workshopruimte gunden. Er is nog niemand voor het eerst de ruimte binnengekomen zonder een "Ooooh" te laten horen van verwondering.

Deze ruimte is los te huur van maandag t/m donderdag, van vrijdag t/m zondag verhuren wij onze cursusruimtes alleen inclusief (zeer betaalbaar) volpension. Onze koks verzorgen bijzonder smakelijke vegetarische maaltijden. Zij gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Bij mooi weer kan de activiteit ook buiten plaatsvinden op ons prachtig vormgegeven terrein van 7700 m2. Het voegt een extra dimensie toe aan een activiteit als je bij mooi weer ongestoord samen buiten kunt zitten (zie de foto onder aan deze pagina)!
 

Grote Cursuszolder en Boomgaardruimte:

Onze andere 2 groepsruimtes hebben hun eigen charmes en zijn ook te huur. Ze zijn een beetje kleiner en daardoor weer goedkoper:

Grote cursuszolder van de Boerderij: 12 x 8 m. Kenmerken: mooi hemellicht door 3 grote Velux dakramen, natuurhouten vloer,  natuurlijke materialen, privé en geborgen, behaaglijk warm in de winter en koel in de zomer (goede airco). Voor groepen tot 20 personen.

Boomgaardruimte: 8 x 6 m. Kenmerken: van binnen geheel gerenoveerd, ingericht met kring van comfortabele rieten stoelen (kunnen ook weg), prachtig gelegen in de boomgaard, heeft grote overkapping voor eten buiten. Een superplek voor kleinere groepen (max 16 personen).

NB De 'boomgaard' bevat een beperkt aantal fruitbomen her en der. Het is vooral een heerlijk grasveld waar je met je cursisten buiten kunt zitten, door natuurwallen omgeven dus volledig in jullie eigen space. Je kunt je groepsbijeenkomst buiten plaats laten vinden maar ook je deelnemers in kleine groepjes buiten laten werken bij mooi weer.
Huurders van de kota kunnen, wanneer de Boomgaardruimte niet als cursusruimte verhuurd is, ook hiervan gebruik maken. Ze hebben echter ook een eigen grasveld achter op het terrein waarop buitenactiviteiten kunnen plaatsvinden.

Wij richten de cursusruimte precies zo in als de huurder het wenst: een kring met stoelen of matrassen met meditatiekussentjes erop (in mooie sfeervolle kleuren). Wij hebben matrasjes om oefeningen op te doen en op te masseren. We hebben grote hoeveelheden Reikibehandeltafels plus toebehoren en onze massagetafels kunnen we ook ter beschikking stellen.

Hieronder vind je een lijst van nu nog beschikbare weekenddata. Vaak is rondom die weekenden ook een meerdaagse te realiseren die inclusief het betreffende weekend is.

Mocht jouw datum er niet bij staan, je kunt ons toch even mailen. Vooral als het nog ver in de toekomst is, kunnen wij ons eigen aanbod soms nog schuiven om jouw wens te vervullen. Heb je nog een aantal specifieke vragen, neem dan rechtstreeks contact op met Arianne Groeneveld: 06 46 36 79 18.

 

Nog beschikbare werkruimtes inclusief volpension in 2019:

 

Weekend Finse kota Grote Zolder Boomgaard ruimte Max. aantal gasten
6-8 september vrij vrij bezet 22
27-29 september bezet vrij vrij 22
18-20 oktober bezet vrij vrij 22
25-27 oktober vrij vrij vrij 42
1-3 november bezet vrij vrij 22
15-17 november vrij bezet vrij 22
6-8 december bezet vrij vrij 22
27-29 december vrij vrij vrij 40


 

Nog beschikbare werkruimtes inclusief volpension in 2020:

 

Weekend Finse kota Grote Zolder Boomgaard ruimte Max. aantal gasten
3-5 januari bezet vrij vrij 22
10-12 januari vrij vrij vrij 40
17-19 januari bezet vrij vrij 22
24-26 januari vrij bezet vrij 22
31 jan.-2 febr. vrij vrij vrij 40
7-9 februari vrij vrij vrij 40
14-16 februari bezet vrij vrij 22
21-23 februari vrij bezet vrij 22
28 februari-1 maart bezet vrij vrij 22
6-8 maart bezet vrij vrij 40
10-12 april bezet vrij vrij 22
24-26 april vrij vrij vrij 40
1-3 mei vrij vrij vrij 40
8-10 mei bezet vrij vrij 40
5-7 juni bezet vrij vrij 40
12-14 juni vrij vrij vrij 40
26-28 juni optie vrij vrij 40
3-5 juli vrij vrij vrij 40
10-12 juli vrij vrij vrij 40
17-19 juli vrij vrij vrij 40
24-26 juli vrij vrij vrij 40
7-9 augustus vrij vrij bezet 22
14-16 augustus vrij vrij vrij 40
21-23 augustus vrij vrij vrij 40
28-30 augustus vrij bezet vrij 22
4-6 september vrij vrij vrij 40
11-13 september vrij vrij vrij 40
18-20 september vrij vrij vrij 40
2-4 oktober vrij optie vrij 22
9-11 oktober vrij vrij vrij 40
16-18 oktober vrij bezet vrij 24
6-8 november vrij vrij vrij 44
13-15 november vrij bezet vrij 22
20-22 november bezet vrij vrij 22
27-29 november vrij optie vrij 22
4-6 december vrij vrij vrij 40
18-20 december vrij vrij vrij 40
25-27 december vrij vrij vrij 40NB Weekenden zijn sneller bezet, daarom worden zij expliciet vermeld. Voor en/of na al deze weekenden kunnen meestal dagen toegevoegd worden om tot een meerdaagse te komen!
Midweken zijn vaker mogelijk. Informeer bij ons over beschikbaarheid.


Wanneer huur je de gehele accommodatie?

Je kunt de gehele accomodatie huren wanneer je verwacht dat je 26 deelnemers of meer zult aantrekken voor je aanbod. Je betaalt bij het huren van de gehele accommodatie altijd voor minimaal 26 gasten.
 

Prijzen


Volpension arrangement 2019

Dagarrangement per persoon: € 68.-
bestaande uit:
1. Ontbijt €11,-
2. Lunch €13,-
3. Diner €19,--
4. Overnachting per persoon per nacht in een gedeelde kamer  € 25,-* Alleen slapen € 10,- toeslag per nacht. *
5. Incl. onbeperkt koffie, thee, koekjes en fruit gedurende de dag*.
* Om hiervoor in aanmerking te komen moeten er minimaal 2 nachten en 5 maaltijden (Helios weekendformat) worden afgenomen. Anders betaalt de huurder € 3.50 pppd extra voor koffie, thee en koekjes.


Volpension arrangement 2020

Dagarrangement per persoon: € 73.-
bestaande uit:
1. Ontbijt €12,-
2. Lunch €13,-
3. Diner €19,--
4. Overnachting per persoon in een gedeelde kamer per nacht € 29,-* Alleen slapen € 10,- toeslag per nacht. *
5. Incl. onbeperkt koffie, thee, koekjes en fruit gedurende de dag*.
* Om hiervoor in aanmerking te komen moeten er minimaal 2 nachten en 5 maaltijden (Helios weekendformat) worden afgenomen. Anders betaalt de huurder € 3.50 pppd extra voor koffie, thee en koekjes.

De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch en gourmet vegetarisch. Onze koks zijn ware kook-kunstenaars.

Alle prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW.
 

Wanneer is de workshopleider gratis?

Bij huur van minimaal 2 nachten en 5 maaltijden (Helios weekendformat) geven wij de volgende korting:
* vanaf 15 volledig betalende deelnemers en meer is één workshopbegeleider onze gast en krijgt gratis volpension. De 16e gast is dus gratis.
* Vanaf 25 volledig betalende deelnemers zijn 2 workshopbegeleiders onze gast en krijgen ze allebei gratis volpension. De 26e en 27e zijn dan gratis. Voor overige begeleiders/assistenten dient de volpensionprijs te worden betaald.

NB Bij verhuur met volpension is het minimum te betalen aantal overnachtingen en maaltijd altijd voor 12 personen.
 

 

Wat moeten de gasten zelf meebrengen?

Alle bedden zijn voorzien van matras, hoeslaken, kussen en sloop.
Gasten worden geacht een eigen slaapzak/dekbed en eigen handdoeken mee te nemen.
Helios kan ook voor dekbedden en handdoeken zorgen. Hiervoor vragen wij € 7,50 extra p.p. per weekend.


Diëten
* Wij kunnen zonder extra kosten suikervrije of koemelkvrije maaltijden bieden.
* Is glutenvrij of veganistisch de wens, dan zijn de kosten € 7,50 per 3-maaltijden-dag extra p.p. NB Omdat een gewoon weekendarrangement slechts 1 3-maaltijden-dag heeft, zijn de kosten in dit geval beperkt tot € 7,50 per weekend. Bij meerdaagses geldt de toeslag voor iedere 3-maaltijden-dag.
* Wanneer de kok voor een bepaalde diëetbeperking extra hulp moet inhuren, dan zijn de kosten hiervoor ook € 7,50 per persoon per 3-maaltijden-dag. Deze kosten worden door ons aan de huurder in rekening gebracht. De huurder int deze extra kosten dan zelf weer bij de betreffende gast(en).
* Diëetwensen moeten 1 week voor aanvang van de huurperiode bij ons zijn gemeld zodat de kok rekening met de diëten kan houden bij zijn menuplanning.
* De kok kan aangepast eten aanbieden aan de gast met een diëet of kan alle menu's aanpassen aan zijn/haar bepaalde diëet. In beide gevallen is toeslag nodig want beide benaderingen vereisen meer werk.


Corvee
Wij vragen van onze gasten dat zij na de maaltijden in groepjes van 3-4 personen hun borden, bestek en schalen afwassen.  Wij stellen hiervoor aan de groep een 'Corveelijst' beschikbaar waar cursisten zich op kunnen inschrijven.

In overleg kan het corvee door de huurder afgekocht worden. Wij brengen dan de kosten voor het inhuren van een afwashulp in rekening.

Wij vragen van de huurder de accommodatie netjes achter te laten (niet schoonmaken): stoelen/matrassen op een stapel, hoesjes in de was e.d.

 


Zaalhuur 2019-2020
 

 

  Maandag t/m Vrijdag     Zaterdag t/m Zondag  
  dagdeel hele dag
Bij volpension*
gereduceerd tarief,
berekend per etmaal
  dagdeel hele dag Bij volpension*
gereduceerd tarief,
berekend per etmaal
 
Werkruimte:              
               
Finse Kota € 95,00 € 190,00 € 152,00   € 115,00 € 230,00 € 184,00
               
Grote Zolder Boerderij € 85,00 € 170,00 € 136,00   € 105,00 € 210,00 € 168,00
               
Boomgaard ruimte € 75,00 € 150,00 € 120,00   € 95,00 € 190,00 € 152,00

* bij minimaal 2 overnachtingen volpension
         


NB Onbeperkt koffie/thee/koffiemelk/koekjes krijg je, indien je zonder volpension huurt, van ons voor € 3,50 pp per dag.
Wanneer je met volpension huurt is koffie/thee/koffiemelk/koekjes inclusief in de volpensionprijs.

De prijzen blijven gegarandeerd onveranderd. Wij houden ons wel het recht voor een realistische prijscorrectie toe te passen mocht er sprake zijn van inflatie of verhoging van het BTW-tarief. Deze verhoging is nooit meer dan de reële inflatie of BTW-verhoging.

Wij verhuren uitsluitend voor opleidingen en workshops, niet voor vakantieverblijf, bruiloften en partijen.

 

Aanbetaling en annulering
Bij reservering wordt een voorschot van € 250,- per weekend/meerdaagse of serie weekenden (opleiding) in rekening gebracht voor het huren van de halve accommodatie. Voor het huren van de gehele accommodatie geldt een voorschot van € 500,-.

Bij het huren van een zaal voor een losse dag dient de huurprijs voor die dag vooruit te worden betaald. Bij het boeken van een serie losse dagen geldt de huurprijs voor de gehuurde zaal voor 1 dag als niet restitueerbare aanbetaling voor de gehele serie.
De reservering is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. Bij annulering, op welke termijn ook, wordt de aanbetaling niet gerestitueerd.

Dit is het enige risico dat de huurder loopt. Wij hanteren geen horeca voorwaarden meer omdat die maken dat aanbieders hun workshop/opleiding te snel annuleren uit angst voor een te omvangrijke financiele strop. In de huidige tijd, waarin deelnemers vaak laat inschrijven voor workshops/opleidingen, lijkt ons dit niet meer gewenst.
Met deze nieuwe regeling blijft het verlies voor de huurder altijd beperkt tot de aanbetaling. Wel is het zo dat Helios zich het recht voorbehoudt na het niet doorgaan van workshops van huurders wegens gebrek aan deelnemers, de eventuele overige data te annuleren met terugbetaling van de aanbetaling voor die data.


Wanneer moet de rest uiterlijk worden betaald?
Een week voor aanvang versturen wij de factuur voor het aantal deelnemers dat dan bij ons bekend is. Die factuur dient dan direct en voor aanvang te worden betaald.
Komen er meer mensen bij, dan versturen wij na afloop van de workshop een 2e factuur. Er vindt geen restitutie plaats voor mensen die korter dan 4 dagen voor aanvang afgemeld worden.

 

Kunnen er kort tevoren nog mensen bijgemeld worden of geannuleerd worden?

Wij kennen het probleem van late aanmelders door onze eigen workshops en proberen onze huurders daarom ook zo veel mogelijk ter wille te zijn in dit opzicht.
Het is belangrijk dat wij 7 dagen tevoren en dan weer 4 dagen voor de start bericht krijgen over het actuele aantal gasten. Op basis daarvan doet de kok namelijk de boodschappen. Hij rekent ruim, dus 2-3 last minute aanmeldingen zijn de laatste dagen nog mogelijk. Die dienen dan wel meteen te worden gemeld bij info@helioscentrum.nl

Helios betaalt niet terug als er minder mensen komen dan 4 dagen tevoren gemeld. Voor die mensen is immers al eten ingekocht en een slaapplaats klaargemaakt.
Ook geldt de reservering voor de totale groep: er wordt geen korting gegeven voor deelnemers die een of meer dagdelen later komen of vroeger vertrekken.
 


Aansprakelijkheid

De huurder wordt door ons aansprakelijk gesteld voor schade ontstaan tijdens de verhuurperiode.


Wil je op onze huurders mailinglist?
Als je wilt kun je op onze huurders-mailinglist komen. Dan mailen wij je standaard als er nieuwe weekenddata vrij komen door annulering.
Heb je interesse, mail dan naar arianne@helioscentrum.nl. We laten je graag onze accommodatie zien (alleen op afspraak).


Helios is alcohol- en drugsvrij
Helios is een alcohol- en drugsvrij cursuscentrum.

 

Onze huurders en hun aanbod (alfabetisch op voornaam):

Elisabeth van Leeuwen - Biodanza en Innerlijk Kindwerk
Hans Kloosterman - Yoga en Meditatie weekenden
Hans Laurentius - All-in Satsang weekenden
Hans van Wechem - Bonding Therapy weekenden
Harrie de Kruijff - Jaartraining Familie opstellingen, Opleiding Familieopstellingen & Rituelen
Heino Jansen - TantricFlow avonden
Hilda Postema - Diepte Meditatie leraren retraites
Mariska Linnenbank - Springlicht vrouwenweekenden
Margreet Smit - Corekracht
Marycke de Groot - Jaartraining 'Het Hele Leven'
Mati Engwerda - Alchemy of the Heart
Michael Steinau - Zijnsoriëntatie
Mitzi Gras - vrouwengroep 'Hartenvrouwen'
Peter Gordijn - 'Het Wonder van Bestaan'
Lieke Defize en Eric Horn - Innerlijk Kind weekenden en IK Jaartrainingen
Paul Mitchell, Usui Shiki Ryoho, OGM - Aikido intensive week 'The Way of Harmony'
Prune Harris - Wisdom Womb Training (Imaginal Health, UK)
Reiki Alliance voor hun leden-bijeenkomsten en vieringen
Stephan Mante en Marycke de Groot - 'Heel je Ziel' (Familie opstellingen)
Swami Hariprem - Shri Heart Meditation weekend for couples
 

 


Helios Centrum Groep