headerimg

Vrij in het Nu vakantieweek voor paren

Agenda:

 maandag 22 juni 2020 11:00 uur - zondag 28 juni 2020 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Arianne Groeneveld, Ester Bitter, Anna van Essen, Sabina Czybulinski, Mieke Vos € 695.00 Inclusief volpension

 De prijs is per persoon.

 maandag 13 juli 2020 11:00 uur - zondag 19 juli 2020 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Arianne Groeneveld, Mieke Vos, Ester Bitter, Sabina Czybulinski, Anna van Essen € 695.00 Inclusief volpension

 De prijs is per persoon.

 maandag 10 augustus 2020 11:00 uur - zondag 16 augustus 2020 17:00 uur Aanmelden

Mieke Vos, Dick Nijssen, Arianne Groeneveld, Ester Bitter, Anna van Essen, Sabina Czybulinski € 695.00 Inclusief volpension

 De prijs is per persoon.

Een weekje ertussenuit...

Een weekje ertussenuit...

Wil je er graag met je partner een hele week tussenuit? Even helemaal loskomen van de beslommeringen die je thuis bezighouden? Genieten van de mooie natuur op en rondom het terrein van Helios en van driemaal daags overheerlijke vegetarische maaltijden?

Dit is een week waarin jullie je eigen spoor kunnen trekken maar waarin ook fijne contacten kunnen ontstaan met andere deelnemers. Ieder stel krijgt deze week een eigen huisje of kamer en eigen sanitair. Wij volgen uiteraard de voorschriften van het RIVM op en houden altijd 1,5 m afstand tot mensen met wie wij geen huishouden vormen om een zo veilig mogelijke omgeving voor iedereen te scheppen.

Zo eten we zo veel mogelijk buiten en vinden de meeste workshop activiteiten ook in de buitenlucht plaats. Bij aanmelding voor deze week zullen we jullie daar verder over inlichten.

Er is veel mogelijk maar niets hoeft...

Tijdens de vakantieweek bieden we, als het weer goed genoeg is, mini workshops aan in de buitenlucht.

Dit kan bijvoorbeeld een geleide meditatie zijn, qigong of kundalini yoga, Zen tuinieren, een mini-workshop Leven vanuit Liefde, ademwerk, Thuiskomen in jeZelf, Levenskunst, zang en dans, een workshop met The Work of Byron Katie of bij warm weer een massage workshop buiten.

Wij stemmen ons aanbod af op de interesse die de deelnemers van de betreffende week hebben. ’s Avonds vertonen wij voor de liefhebbers inspirerende films in de Kota.

Het programma is vrijblijvend en licht: vooral bedoeld om (meer) te genieten van het Hier en Nu. Want ook al zitten wij in een crisis, in het Hier en Nu is er meestal geen probleem. En de toekomst weten wij niet, dus…. een uitgelezen kans om te leren ontspannen in niet-weten.

Wat je in deze week loslaat én meeneemt, voor jezelf en als paar, zal je leven daarna weer in een nieuw licht van bewustzijn zetten.

Er is deze week veel mogelijk maar niets hoeft. Zo kunnen wij je gidsen naar de mooiste wandelplekken op de Veluwe. De IJsseldelta is ook bijzonder mooi! Ook kun je het 16 km lange Klompenpad lopen dat pal langs ons terrein loopt. Neem als het kan jullie fietsen mee! We hebben een prachtig netwerk van mooie fietspaden door de bossen en de IJsselvallei.

'Helios is in corona tijd nog meer dan anders een oase, een plek met een fijne energie. In een tijd waarin alles ongewoon is en onzeker, is het een veilige haven om weer even te ankeren in het Nu. Om contacten te leggen met anderen. En om jezelf in alle rust af te vragen: wat is nu echt belangrijk in mijn leven?'

Sessies en massages

Het kan zijn dat je helderheid wilt hebben in situaties waar je nu tegenaan loopt. Of gewoon lekker gemasseerd wilt worden. Op individuele basis kun je deze week intekenen voor de volgende sessies:

* Voice Dialogue met Arianne of Dick
* The Work of Byron Katie met Arianne
* Tuina- of ontspanningsmassage van Anna of Sabina
* Meditatie onderricht van Dick: Vipassana of Transcendente Diepte Meditatie


Beschikbare accommodatie voor deze week

Beschikbare accommodatie voor deze week

Er kunnen maximaal 8 paren deelnemen aan een vakantieweek. Bij aankomst krijgen jullie als welkomstgeschenk de TaoTantrische Liefdesgids van Dick Nijssen cadeau.

Jullie kunnen bij aanmelding een van de onderstaande ruimtes of combinatie van kamer(s) reserveren. Je krijgt als stel een eigen douche/toilet toegewezen die de hele week alleen door jullie wordt gebruikt.

Des te vroeger je je aanmeldt, des te meer keuze heb je. Het beste bel of mail je ons daarover.

Omdat we door de corona maatregelen maar een beperkt aantal deelnemers kunnen aannemen zit ieder stel breeduit! Hieruit kunnen jullie kiezen:

1. Gehele Boomgaardruimte voor jullie samen, eigen douche/toilet.
2. Walhalla (huis op palen) met eigen douche/toilet.
3. Gehele voormalige ‘slaapzaal’ in de Verdieping (nu ingericht als appartement met zitje) met eigen douche/toilet.
4. Stacaravan met eigen douche/toilet.
5. Elfjescaravan in Innerlijk Kind dorpje met eigen douche/toilet.
6. Kamers Genezing en Helderheid in de Boerderij (een om te slapen, een om te zitten) met eigen douche/toilet.
7. Kamer Mededogen of Toewijding in de Verdieping met eigen douche/toilet.
8. Kamer Eerlijkheid in de Boerderij met eigen douche/toilet.
9. Woudlust of een van de andere buitenruimtes met eigen douche/toilet.

Wanneer je helemaal naar beneden scrollt vind je de link naar de pagina waarop alle foto’s en detail info staan.

Kosten zijn per persoon incl. volpension, exclusief persoonlijke sessies.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden i.v.m. corona

Mocht een van jullie onverhoopt ziekteverschijnselen krijgen vlak voor de week of in nauw contact zijn geweest met een corona patient 2 weken voor de start van deze vakantieweek, dan kun je niet deelnemen en kan het betaalde bedrag in zijn geheel worden doorgeschoven naar een latere week of andere workshop op Helios.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Sinds 1986 heb ik in mijn workshops vele mensen mogen begeleiden in het tot stromen brengen van geblokkeerde levensenergie. Als een van de eerste Reiki Masters van Nederland heb ik zo’n 3000 mensen Reiki geleerd en ben ik een van de grondleggers geweest van het Innerlijk Kindwerk in Nederland met een school waarin ik mensen opleidde tot Innerlijk Kind therapeut. Ik heb diverse trainingen gedaan bij o.a. Margo Anand, Mantak Chia, Daniel Odier en Barbara-Ann Brennan op het gebied van Tantra en het werken met energie en massage.

Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. In mijn workshops schep ik een energieveld waarbinnen je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt. De intimiteit die er zo ontstaat in en met jezelf is een belangrijke voorwaarde voor een natuurlijke intimiteit met anderen waarin de energie optimaal kan stromen. Zo kan iedere deelnemer in mijn groepen tot bloei komen. Je leert je comfortzone te vergroten, nieuwe ervaringen op te doen, beperkende overtuigingen los te laten en diepere dimensies van genieten te ervaren. Wat je ook verder nog aan kennis en vaardigheden in mijn workshops opdoet: het grootste geschenk waar je mee naar huis zult gaan is een diepere en meer liefdevolle verbinding met jezelf.


Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Ik leerde The Work of Byron Katie in 1999 kennen. De methode sprak mij vanaf het eerste moment aan omdat hij nuchter en praktisch is en mij vanaf het begin veel opleverde aan innerlijke rust en levensgeluk. Sinds die tijd ben ik dagelijks met The Work bezig, vooral voor mezelf: het heeft mijn leven beslist liefdevoller, lichter en plezieriger gemaakt. Ik heb 15 jaar lang de studenten aan de HART Therapeuten Opleiding in The Work opgeleid. Nu gebruik ik het in persoonlijke sessies.
Ik ben, evenals mijn partner Dick Nijssen, gecertificeerd door The School for the Work of Byron Katie.

Ik beoefen Voice Dialogue sinds 1987 en heb 15 jaar lesgegeven in Voice Dialogue op de HART Therapeuten Opleiding. Voice Dialogue sessies leren je je eigen subpersoonlijkheden kennen die in elke dilemma in je leven een rol spelen. Een Voice Dialogue sessie kan je uit een impasse in besluitvorming helpen ten aanzien van werk of relatie.


Ester Bitter

Begeleider Ester  Bitter

Na het afstuderen aan de Kunstacademie ben ik gaan lesgeven. Ik ging steeds meer de paralellen zien tussen het scheppingsproces in de kunst en hoe het leven zelf vorm krijgt. Als kunstenaar ontdekte ik dat ik tijdens het maken van een beeld of schilderij in een de flow raakte waarbij de inspiratie vanzelf bleef stromen. Alleen druk of angst voor afkeuring kon dit belemmeren.

In de liefdevolle levenskunst mini-workshops die ik deze weken geef combineer ik op een speelse creatieve manier schilderen met satsang. Ontdek de stilte in de beweging van de kwast op het doek en het potlood op papier. Je hoeft niet te presteren, het is de overgave en vreugde te voelen van het moment en vandaar uit te creëren wat er via jouw unieke talenten zichtbaar wil worden.

Mijn kwaliteiten zitten er vooral in dat ik me open stel in het moment en vertrouw op de beweging die van daaruit wil ontstaan. Ik geniet ervan dit met jou te delen. Je bent welkom om deze workshops ook te ervaren op mijn eigen cursuscentrum, Spirit of Eden.
www.spiritofeden.nl


Anna van Essen

Begeleider Anna van Essen

Als kind al merkte ik dat ik heel sensitief was maar dat wilde ik niet zijn, ik ontkende het. Waarschijnlijk daarom ging ik economie studeren en me vervolgens jaren lang in de zakelijke markt bewegen. Maar ik was alles behalve gelukkig, ik voelde me nergens op mijn plek.
 
Een aantal jaren geleden kwam ik met Reiki in aanraking: liefde en genezing. Diverse trainingen naar meer bewustwording volgden (waaronder massage) en langzaam werd me steeds duidelijker dat het plekje in mezelf zit. Hier weet ik dat alle vrijheid, geluk en liefde al aanwezig is en dat niemand anders mij die hoeft te geven. Van hieruit kan ik echt kijken naar de ander en vanuit vrijheid de ander ontmoeten. Al snel werd me duidelijk dat Tantra mijn manier van leven is en dat ik daar mijn beroep van wil maken: de weg naar overgave, naar terugkomen in je lichaam, de plek waar de rust is, vrijheid, blijdschap en vooral liefde.
 
Op Helios geeft Dick mij de mogelijkheid om als assistente/co-trainer de workshops eigen invulling te geven, veilige beding te bieden en deelnemers bij te staan/begeleiden in hun persoonlijke proces. Bij de Vrij in het Nu vakantieweken kun je intekenen voor een individuele Tuina massage sessie met mij.
 
In Apeldoorn, waar ik woon, heb ik Tuina en tantra massage praktijk, tel. 06 – 578 571 83, mail: jouwplek@gmail.com.


Sabina Czybulinski

Begeleider Sabina  Czybulinski

Wat mij raakt in het leven is het wezenlijke in de mens. Leven zoals we bedoeld zijn. Met deze intentie geef ik massages en tantrasessies.
Ik nodig je uit om via al je zintuigen in contact te komen met wat er in jou leeft. Hierdoor gaat de vitale energie die vastgezet is weer stromen.
Je gaat je sensueler en bewuster voelen en meer thuis bij jezelf.

Op jonge leeftijd heb ik de beroepsopleidingen klassiek schoonheidsspecialiste en holistisch masseuse vanuit antroposofische visie afgerond Rond mijn dertigste ben ik met mijn individuele massage praktijk gestart en tegelijkertijd werd ik moeder van een prachtige dochter. Het moederschap is nog steeds één van mijn grootste leerscholen.

Ik heb verschillende tantra en bewustwordingstrainingen gevolgd. De tantra massage opleiding op Helios die ik in 2016 heb afgerond heeft mij veel gebracht. Geleidelijk aan wilde ik er beroepsmatig wat mee doen. Naast individuele sessies heb ik Dick geassisteerd met verschillende Tao Tantra weekenden en de "Alles is liefde" weken. Ik vind het mooi om hierin iets voor mensen te kunnen betekenen omdat ze dan vaak heel raakbaar zijn. Ik ben medebegeleider bij de Deep Space Initiation driedaagse. In de Vrij in het Nu vakantieweek geef ik Kundalinie yoga les in de ochtend en ben ik beschikbaar voor individuele ontspanningsmassage sessies.

In mijn woonplaats Almere heb ik een praktijk voor holistische behandelingen, massage en tantra sessies en ondersteun ik vrouwen in hun bewustwordingsproces.
Tel: 06 28 82 44 41
Mail: sabinaczybulinski@gmail.com


Mieke Vos

Begeleider Mieke  Vos

Eind vorige eeuw ben ik begonnen met beoefenen van Qigong en TaiChi. Voor mij bracht het een stuk rust voor mijn altijd drukke en gestreste geest. Qigong heeft mijn interesse in lichaamsgerichte therapieën en ademhalingstechnieken ook erg gestimuleerd. 

Sinds 15 jaar geef ik massages, eerst thuis en sinds begin 2016 fulltime in mijn eigen praktijk in Enschede. In mijn passie voor masseren heb ik mijn eigen liefdevolle maar ook dynamische momentmassage ontwikkeld. Een intuïtieve weg op reis naar jezelf: een combinatie van technieken die beïnvloed wordt door de Esalen Massage. Een massagevorm waar al jaren mijn hart naar uit gaat.

Op Helios ben ik sinds 2014 actief geweest met assisteren van Dick Nijssen in zijn vele mooie weekenden en heb ik de tantramassageopleiding mogen helpen vormgeven. Ook heb ik toen vaak de Qigong verzorgd in de ochtend.

In de Vrij in het Nu vakantieweek mag ik weer! Dan assisteer ik Dick en Arianne en geef ik qigong in de ochtend. Verder ben ik beschikbaar voor het geven van o.a. Momentmassages. Een verdiepende en ontspannende minivakantie tijdens jullie verblijf op Helios.

Voor meer informatie over mijn sessies bezoek www.momentvoormassage.nl of www.trinitytantra.nl. Of bel 06-22100356 of mail naar info@momentvoormassage.nl om te boeken. Voel je  welkom om een sessie te ondergaan om kennis te maken met deze mooie stromende en liefdevolle massage. Tot ziens op Helios!
Helios Centrum Groep