headerimg

Eigen Bedrijf en Essentie Opstellingen weekend met Irène van Doesburg


Agenda:

 vrijdag 25 januari 2019 20:00 uur - zondag 27 januari 2019 16:30 uur Aanmelden

Irène van Doesburg € 295.00 Inclusief volpension

 

Opstellingenwerk

Opstellingenwerk

* Als je wilt dat het in je werk meer gaat stromen….
* Als je vast zit in patronen en eigenlijk niet weet hoe je verder moet….
* Als je toe bent aan het werken met onbewuste drijfveren en processen….

Dan zou dit weekend wel eens iets voor jou kunnen zijn. Opstellingenwerk is een bijzondere en effectieve manier om nieuw licht te werpen op vragen. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en laten we ons dragen door de wijsheid van het helende veld.

Meer dan 80% van ons gedrag is onbewust. Vaak weet je niet waarom je de dingen doet zoals je ze doet, maar je doet ze toch steeds weer. Met een opstelling nemen we een ‘kijkje onder water’ naar de verborgen schatten die ons verder kunnen brengen.

We verkennen onbewuste drijfveren, gedachten en gevoelens die er misschien in het dagelijks leven niet altijd mogen zijn. Door mensen echt in de ruimte op te stellen, kun je jouw vraag beeldend in kaart brengen. Dit geeft veel informatie en is bijzonder leerzaam. Na afloop voel je je vaak ruimer en lichter.

Eigen Bedrijf Opstellingen

De vitaliteit van je eigen bedrijf staat in dit opstellingenweekend centraal. Je wilt dat het stroomt in je bedrijf. Dat de opdrachten gemakkelijk binnen komen. Dat je fijn samen werkt en dat je doet waar je goed in bent.

Dit opstellingenweekend is speciaal bedoeld voor wie een eigen bedrijf heeft. Of je nu masseur, ict-er, projectleider of coach bent…zzp’er dus, in een vennootschap samenwerkt met anderen of een ander soort eigen bedrijft hebt - je wilt dat het lekker loopt met je/jullie bedrijf. Maar dat is lang niet altijd het geval.

Samen met de andere deelnemers aan dit weekend ga je aan de hand van opstellingen en oefeningen ontdekken wat er bij jou nodig is om meer flow in je bedrijf te krijgen. Waar zitten jouw belemmeringen en waar zitten mooie kansen?

Bij aanvang van de workshop inventariseren we jouw intenties en welke vragen er spelen voor de opstellingen. We besteden onder meer aandacht aan het verschil tussen jou als persoon en jouw bedrijf, aan welk soort opdrachten en klanten bij jouw bedrijf passen, eventueel belast verleden en hoe het staat met je eigen vitaliteit.

We sluiten af met een verrassende opstelling over jou, je bedrijf, de geplande toekomst en de ongeplande toekomst.

De ervaring leert dat het staan in een opstelling van een ander, bijvoorbeeld voor een bepaalde klantengroep, het hogere doel of specifieke eigenschap van de oprichter van het bedrijf, net zoveel informatie oplevert als je eigen opstelling. Ook het contact met andere mensen met een eigen praktijk/bedrijf is heel waardevol en vaak kom je daardoor op nieuwe ideeën.

Ervaringen van deelnemers

“Mijn opstelling gaf me veel nieuwe inzichten en heeft me opnieuw aan het denken gezet over mezelf en mijn motieven. Waarom doe ik de dingen zoals ik ze doe….? Irène begeleidt op een heldere en veilige manier waardoor ik me durf over te geven en een andere kijk kreeg op mijn ingewikkelde situatie. Al met al een aanrader voor wie anders wil kijken en meer wil voelen en ervaren” - Saskia

“Irène begeleidt de opstellingen op een heel zorgvuldige wijze en de uitkomsten geven zicht op helende vervolgstappen. Naast een heel respectvolle manier van werken, uit het oordeel en met zorg voor iedereen in de opstelling, mag er ook gelachen worden. Na afloop voel je meer lucht en ruimte. Ook als zzp-er kan ik Irène van harte aanbevelen, omdat zij de dynamieken van organisaties goed doorziet.” - Rob

“Vanuit mijn werk als zzp-er ben ik eraan gewend om het werk zelf en soms in mijn eentje op te knappen. Vergelijkingen met mijn gezin van vroeger dringen zich hierbij soms op…ook toen stond ik er vaak alleen voor terwijl ik zo’n behoefte heb aan samen dingen doen. Met de opstelling kreeg ik een kijkje in mijn eigen gedachtenpatronen en hang naar controle…hoe aangenaam was het niet om met andere mensen samen te ervaren….super leerzaam!” - Sandra

Gegeven door:

Irène van Doesburg

Begeleider Irène  van Doesburg

Op mijn pad naar persoonlijke ontwikkeling en groei kwam ik zo’n twintig jaar geleden in contact met het systemisch werken en het opstellingenwerk. Naar gelang de bijvoorbeeld (spirituele) opleiding of (massage) cursus, werden er eigenschappen van een persoon opgesteld of een lichaam met organen. Soms werden complexe delen van organisaties en hele gezinnen tot vijf generaties terug opgesteld.

In het begin vond ik dit een vreemde toestand en was ik een beetje benauwd om zelf een vraag in te brengen. Je had geen controle over de uitkomst, dingen die je had gezien kon je niet meer wegdenken en al dat voelen… ik moest er behoorlijk aan wennen. Maar na verloop van tijd werd ik echt gegrepen door deze andere manier van werken: het samen met ander mensen uitzoeken welke dingen in je onbewuste spelen, die boven water halen en daarmee vervolgens ook echt aan de slag gaan. Het gaf me ontzettend veel energie en plezier.

In 2010 heb ik bij Heilig Vuur de basisopleiding, de vervolgopleiding systemisch werken voor professionals en de opleiding organisatiedynamieken gevolgd. Vervolgens ben ik daar vijf jaar met heel veel plezier begeleider geweest. In totaal heb ik in honderden opstellingen gestaan, voor onnoembaar veel verschillende personen, eigenschappen, organisaties enz. Elke opstelling is een klein wonder op zich. De emoties die je ervaart voor een ander, kunnen ook jezelf diep raken. Ik voel verwondering, respect en dankbaarheid dat ik met het opstellingenwerk mensen mag begeleiden.
Helios Centrum Groep