headerimg

Winter Midweek Retraite met Vipassana Yoga en Mindfulness


Agenda:

 maandag 21 januari 2019 14:00 uur - vrijdag 25 januari 2019 16:00 uur Aanmelden

Hans Kloosterman, Mirjam Windrich, Margreet Smit € 695.00 (inclusief volpension)

 

Goede voornemens...

Goede voornemens...

Je hebt teruggekeken in december op het jaar dat achter je ligt. Het helpt om je innerlijke balans op te maken. Diverse thema’s komen dan voorbij: persoonlijk, relationeel, werk, kinderen, familie, vrije tijd, etc. Je hebt dan nog niet werkelijk in beeld hoe het werkelijk met je is geweest. Naar mezelf kijkend: of ik momenten van liefde en vreugde heb ervaren, of ik met een moeilijke periode heb kunnen omgaan of welke hulp ik heb mogen ontvangen.

Ik word stil en reflecteer over wat wezenlijk is in mijn leven. Enkele vragen die me daarbij helpen:

* Wat kan ik waarnemen, fysiek, emotioneel en mentaal?
• Wat geeft me energie en wat niet?
• Waar wil ik mee verder en waarmee niet?
• Hoeveel liefde heb ik gegeven en ontvangen?
• Welke goede daden heb ik verricht die niet geworteld waren in egoïsme?
• Welke waarheid heb ik ontdekt?

Dan ontstaat er een beeld van het achterliggende jaar. Ik zie hoe mijn leven zich aan mij ontvouwt en eigenlijk losstaat van wat ik doe of niet doe. Allerlei gedachten en gevoelens trekken voorbij en ik ben in staat een dieper weten te ervaren. Een weten dat me brengt in mijn basis van rust, vrede, Zijn. Die staat van zijn wil ik verwelkomen, elke ochtend. 

Als praktisch en enthousiast mens wil ik aan de slag met mijn nieuwe doelen in het nieuwe jaar. Al snel merk ik dat zo'n tempoversnelling niet werkt en dat die spanning geef. Het ontwikkelen van vertrouwen op het autonome proces van ontvouwen kost me moeite. 

Herken je je in dit verhaal? Zoek je reflectie, helderheid en verdieping? Wil je door zelfonderzoek je zelfkennis vergroten? Een mindfulle levenshouding ontwikkelen, open en verwonderd blijven en van daaruit je pad laten ontvouwen?

Boek dan nu deze 5 daagse retraite. Een mooie combinatie van diverse stijlen van yoga, verstilling en analytische meditatie, mindfulness, massages en gezonde biologische vegetarische voeding.

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Maandag
14.00 Ontvangst met thee & verdeling kamers
15.00 kennismakingsrondje
16.00 Yoga & Chi Kong
17.30 Rauwkost snack
18.30 Diner
20.00 Mindfulness
21.30 Thee 
22.00 Welterusten

Dinsdag
07.30 Yoga, diverse stijlen
09.00 Ontbijt
10.00 Stilte wandeling over het platteland en bos 
11.50 Koffie & thee pauze
12.30 Warme maaltijd (vegetarisch) 
13.00 Karma yoga
13.30 Vrije tijd en massages
16.00 Yoga en meditatie
18.30 Maaltijd
20.30 Meditatie
21.30 Thee
22.00 Welterusten
Woensdag en donderdag ongeveer dezelfde lesindeling als dinsdag maar worden grotendeels door de deelnemers in stilte doorgebracht om nog meer in contact te komen met jezelf.

Vrijdag
07.30 Yoga
08.30 Ontbijt, in de eetzaal  (Kamers opruimen en spullen alvast in de auto zetten)
10.00 Delen, verdiepen en verbinden
12.30 Lunch 
13.00 Vrije tijd en massages
15.00 Deelrondje & klankschalenconcert
16.00 Thee en goede reis. 
Het volgen van de lessen is niet verplicht als je voelt dat je meer tijd voor jezelf nodig hebt.

Je krijgt tijdens deze midweek:

* 4 nachten in een gedeelde kamer (1-persoonskamer alleen tegen bijbetaling van € 10,00 per nacht, zolang de voorraad strekt) 
* Stilte perioden, bijvoorbeeld gedurende de wandelingen in de natuur, sommige lunches en meditaties
* Onbeperkt water, thee, koffie en fruit
* 3 biologisch/vegetarische maaltijden per dag
* Holistische massage a € 60,00 p.u , € 90,00 voor 1,5 uur
* Coachingsgesprek a € 60,00 p.u.
Betaling massage en/of gesprek is a contant. Er is geen pin.


Geef in het opmerkingenveld op, tijdens het inschrijven, of je hier interesse in hebt.

Ervaringen van deelnemers aan eerdere retraites van Hans

Ervaringen van deelnemers aan eerdere retraites van Hans

Het was een erg inspirerende retraite. Zodra je het terrein op komt valt de rust over je heen. Er wordt een veilige groepssfeer gecreëerd waarin je jezelf kan zijn. Er is voldoende ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beleving en ervaring. Je krijgt concrete handvatten mee die je in je dagelijks leven kunt brengen. Het heeft mij geholpen om weer bij mezelf te komen.
Marion

Voor de allereerste keer een Yoga en Mindfulness retraite gedaan. Het was een geweldige en indrukwekkende ervaring. Een uitgebreid programma waar niets moet alles mag. Voor herhaling vatbaar.
Jacqueline Stoutjesdijk.

Het was een heel fijne retraite, waarin ik veel heb geleerd en bewust ben geworden over de werking van lichaam en geest. Docent Hans heeft veel kennis en ervaring van de verschillende onderwerpen die behandeld zijn. De sfeer was ook door zijn humor niet ongemakkelijk en saai, maar uitdagend en fris. Locatie en verzorging waren verder top en maken het gehele weekend tot een mooie ervaring!
Jaap Bregman

Heel hartelijk dank, Hans!
Ik denk vaak aan jou en de oefening die je mij hebt geschonken. Ik was afgelopen week hard op zoek naar een bepaald inzicht en voelde veel verdriet. Ik heb toen de ademoefening gedaan en liet het verdriet stromen en toen kwam de verlichting en realiseerde ik mij wat er gebeurd was. Het was alsof een wolk voorbij de zon schoof. Ik kon weer verder.
Je hebt een onuitwisbare indruk op me gemaakt, dank!
Ivonne

Hans Kloosterman is een begenadigd spreker in mijn ogen: gedreven, gepassioneerd, inspirerend, out of the box, prikkelend, humoristisch met zelfspot, Inhoudelijk duidelijk, visionair, een brug slaand tussen praktijk/zakelijk en spiritualiteit. Hans zet mensen aan het denken en kan mensen op een andere manier laten kijken.
Sylvia Maas

Hans is een mens op een geheel ander niveau van zijn zonder daarbij connectie te verliezen met de mensen om hem heen. Zijn levenservaring én zijn uitgebreide kennis is inspirerend. Met zijn humor en zachte karakter maakt hij het programma zéér toegankelijk voor iedereen.
Stephan Takken

Een geweldige retraite! Ik had er bepaalde verwachtingen bij aangezien ik al eerder ergens anders een week op retraite ben geweest, maar deze retraite overtrof die verwachtingen. Ik heb een hoop geleerd, vooral over mijzelf. Het zijn super lieve, mooie mensen en een top locatie! Voor herhaling vatbaar!
Sharon
Gegeven door:

Hans Kloosterman

Begeleider Hans  Kloosterman

Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeerde vanaf 2000 het Hindoeisme en sinds 2005 het boeddhisme. Hij geeft les in hatha yoga, Chi Kong en meditatie.

In mindfulnesstrainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal.

Hans is de auteur van het onlangs verschenen autobiografische boek ‘Van snob tot monnik’. Zijn roeping is: Creating Awareness. Zie ook op www.hanskloosterman.com.


Mirjam Windrich

Begeleider Mirjam  Windrich

Mirjam Windrich is psychosociaal therapeut, coach en schrijfster van meerdere boeken over psychologie en hulpverlening via internet. 
In 2005 begon zij haar gesprekspraktijk in de Amsterdamse Jordaan van waaruit zij de methodiek Mindful Analysis ontwikkelde om mensen sneller en via internet te kunnen helpen. Deze methodiek is gebaseerd op de grondstructuur van de Boeddhistische filosofie: de Vier Edele Waarheden. 
Tevens is zij docente filosofie en levensbeschouwing en haar praktijk is tegenwoordig gevestigd in Den Haag.

Mirjam geeft 1 op 1 sessies tijdens de retraite.


Margreet Smit

Begeleider Margreet  Smit

Je lichaam is een richtingaanwijzer en vertelt je precies welke kant het op wil. Mijn geloof dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn heb ik aan den lijve mogen ervaren. Rond mijn 29 ste werd ik ziek, totaal uitgeput en niet meer in staat om te functioneren. Langzaam begon ik te begrijpen dat mijn klachten me iets te vertellen hadden en dat ik mocht gaan leren luisteren naar wat ze te zeggen hadden. Het lichaam en de geest zijn niet van elkaar te scheiden, het functioneert als één geheel.

Een reis die begon met opleidingen op het gebied van Chinese geneeskunde, natuurgeneeskunde, NEI en Integra, Core Energetica, ACT, ECT, touch of matrix en Dryu yoga docent. Deze ervaringen hebben me geleerd en leren me nog steeds, hoe ik zorg kan dragen voor mijn lichaam, authentiek kan blijven en leiding kan nemen over mijn gedachten en gevoelens.

Graag reis ik een stukje met je mee om je te laten ervaren dat jezelf een enorme invloed kan hebben op je welzijn. Zowel fysiek als mentaal.

Het is mijn passie om je te begeleiden naar je authentieke zelf, open en geduldig vanuit mijn hart.

Zoals ieder mens ben ik in ontwikkeling en ervaar het leven als een prachtige kans om te groeien.

Margreet geeft massagesessies tijdens de retraite.Hans Kloosterman met zijn leraar Lama Zeupa in het Tibetaans Boeddhistische klooster in Huy, België.


Helios Centrum Groep