headerimg

Yoga & Meditatie weekend met Hans Kloosterman


Agenda:

 vrijdag 19 juli 2019 14:00 uur - zondag 21 juli 2019 16:00 uur Aanmelden

Hans Kloosterman € 399.00 (inclusief volpension)

 

Verstilling en onthaasting

Verstilling en onthaasting

We ervaren momenteel veel stress in onze westerse maatschappij. In het hoofd zitten en teveel gedachten hebben is soms lastig. Verstilling en onthaasting is dan fijn.

Tijdens dit weekend wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven.

We gaan dit weekend voelen, ervaren en helder krijgen waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden.

Wat kun je verwachten?

Het uitgangspunt van het weekend is verstilling, diepte ontspanning, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Naast individueel innerlijk schouwen is er ook ruimte voor het delen en verbinden met elkaar als je dat wilt.

Tijdens deze yoga & mindfulness weekend retraite worden verschillende yoga technieken en mindfulness meditaties met elkaar gecombineerd om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beide elkaar in werking versterken. Je maakt kennis met een mix van hatha yoga, Tibetaanse yoga, Chi Kong, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen. De weekendretraite is zowel voor beginners als gevorderden.

Thema’s van de retraite:

stress reductie, herstel van burnout, concentratie, aanwezig zijn in het moment, acceptatie, loslaten, zijn in plaats van doen, herkennen van je automatische denk- en gedragspatronen/automatische piloot.

Mindfulness helpt bij:

stressklachten, burnout, concentratieproblemen, oververmoeidheid, verslavingen, pijn, slapeloosheid en zwaar verstorende emoties als boosheid en angsten.

Yoga zorgt voor...

een gezond en ontspannen lichaam en maakt daarmee de weg vrij voor een dieper innerlijk schouwen en voelen. We onderzoeken en ervaren onze drie lichamen: het fysieke lichaam (houdingen), het energieke/emotionele lichaam (voelen) en het mentale lichaam (denken). Met kracht, inspiratie en verbinding als uitgangspunt leer je via de yoga en mindfulness oefeningen om je automatische denk- en gedragspatronen te herkennen en te doorgronden. Door de inzichten tijdens deze lessen ben je in staat om je leven beter vorm te geven en je bewustzijn te verruimen. Hierdoor leer je effectiever te functioneren, zowel thuis als op het werk.

Gedurende het hele weekend kun je genieten van een mooie collectie yogaboeken en tijdschriften, wandelingen in de natuur, maak je kennis met inspirerende mensen en kun je de omgeving gebruiken voor je verstilling. Tussendoor wordt er heerlijk vegetarisch gekookt.

Programma

Programma


*Vrijdag
14.00 Aankomst + Kamerverdeling
15.00 Kennismakingsrondje, uitleg programma weekend + meditatie
16.00 Yoga
17.30 Snack
18.30–19.30 Vegetarisch diner
20.00–21.30 Meditatie

*Zaterdag
07.30 Yoga, diverse stijlen
09.00 Ontbijt
10.00 -12.00 Stilte wandeling door de bossen
12.00 Koffie & thee pauze
13.00 Lunch (vegetarisch)
13.30 Karma yoga
14.00 Vrije tijd + Massages
16.00 Satsang: Mantra zingen + levensvragen van de deelnemers aan de leraar
18.00 Buitenkampvuur
18.30 Diner
20.00 Meditatie
21.00 Thee
22.00 Welterusten

*Zondag
07.30 Yoga
09.00 Ontbijt, in de eetzaal
10.00-12.00 Meditatie
13.00-14.00 Lunch
14.00-15.00 Vrije tijd + massages
15.00-16.00 Rondje Bye Bye, mindfulness & klankschalenconcert
16.00- Thee en Goede reis!

*De leraar bepaalt in het moment welke dagdelen/maaltijden in stilte worden uitgevoerd.

Je krijgt tijdens deze weekendretraite....

• 2 nachten in een gedeelde kamer
* 2 yoga & mindfulness lessen per dag
• Mindfulness workshops over hoe je bewustzijn en energie level te vergroten
• Kalmte (Shamatha) & Inzicht meditatie (Vipassana) & Non duale meditatie (Samadi)
• Stilte perioden, bijvoorbeeld gedurende de wandelingen in de natuur, sommige lunches en meditaties
• Onbeperkt water, thee, koffie en fruit
• 3 vegetarische maaltijden per dag
* Holistische massage ( niet in de prijs inbegrepen)

NB Tegen bijbetaling van € 20,- voor het weekend is een 1-persoonskamer te reserveren. Dit is in beperkte mate mogelijk.

Aantal deelnemers

Min. 12, max. 20/22 deelnemers.

Massage sessies met Thérèse van den Akker

Massage sessies met Thérèse van den Akker

De massages die ik aanbied tijdens deze retraite zijn gebaseerd op de visie van Rebalancing. 
Door de bewuste en aandachtige  manier van aanraken kun je ervaren wat er op dit moment voor je speelt en wat belangrijk voor je is.

Het mooie van deze massage is dat je meer uit je hoofd komt, en je je lichaam meer gaat voelen. Je komt daardoor meer in het nu, wat directe ontspanning met zich meebrengt.

De uitnodiging je lichaam bewuster te voelen brengt je dus meer bij jezelf. Je zult je daardoor meer verbonden voelen met je wezen en wat er zich op dat moment aandient.

Ik werk vanuit mijn intuïtie, soms zijn dat zachte, subtiele technieken en soms diepere stevige technieken. 

Therese van den Akker geeft vanaf 2002 Rebalancing-sessies in haar praktijk te Epe.
Zij is aangesloten bij het Platform Rebalancing Nederland

Ervaringen van deelnemers aan eerdere retraites van Hans

Door de warmte en professionaliteit van Hans en zijn team, heb ik innerlijke rust mogen ervaren. Hierdoor hoorde ik beter de stem van mijn hart en voelde ik de kracht ervan. De aangeboden handvatten geven me de mogelijkheid deze stem en de kracht vaker te ervaren. Beseffend dat dit met vallen en opstaan zal gebeuren en vertrouwend op een mooi en krachtig resultaat: mijn eigen innerlijke kompas!
Mariska Smit

Het was een erg inspirerend weekend. Zodra je het terrein op komt valt de rust over je heen. Er wordt een veilige groepssfeer gecreëerd waarin je jezelf kan zijn. Er is voldoende ruimte voor je eigen persoonlijke ontwikkeling, beleving en ervaring. Je krijgt concrete handvatten mee die je in je dagelijks leven kunt brengen. Het heeft mij geholpen om weer bij mezelf te komen.
Marion

Voor de allereerste keer een Yoga en Mindfulness weekend gedaan. Het was een geweldige en indrukwekkende ervaring. Een uitgebreid programma waar niets moet alles mag. Voor herhaling vatbaar.
Jacqueline Stoutjesdijk.

Het was een heel fijn weekend, waarin ik veel heb geleerd en bewust ben geworden over de werking van lichaam en geest. Docent Hans heeft veel kennis en ervaring van de verschillende onderwerpen die behandeld zijn. De sfeer was ook door zijn humor niet ongemakkelijk en saai, maar uitdagend en fris. Locatie en verzorging waren verder top en maken het gehele weekend tot een mooie ervaring!
Jaap Bregman

Heel hartelijk dank, Hans!
Ik denk vaak aan jou en de oefening die je mij hebt geschonken. Ik was afgelopen week hard op zoek naar een bepaald inzicht en voelde veel verdriet. Ik heb toen de ademoefening gedaan en liet het verdriet stromen en toen kwam de verlichting en realiseerde ik mij wat er gebeurd was. Het was alsof een wolk voorbij de zon schoof. Ik kon weer verder.
Je hebt een onuitwisbare indruk op me gemaakt, dank!
Ivonne

Hans Kloosterman is een begenadigd spreker in mijn ogen: gedreven, gepassioneerd, inspirerend, out of the box, prikkelend, humoristisch met zelfspot, Inhoudelijk duidelijk, visionair, een brug slaand tussen praktijk/zakelijk en spiritualiteit. Hans zet mensen aan het denken en kan mensen op een andere manier laten kijken.
Sylvia Maas

Ik heb de retraite als enorm nuttig, open en vrij ervaren. Ik ben volledig uitgedaagd om mijn eigen proces te volgen. De stilte was erg prettig, hierdoor kom je echt tot jezelf. Het was echt een cadeautje aan mijzelf. Ik kan het iedereen die rust en inspiratie nodig heeft aanraden. Mooie verstillende omgeving. Prettige energie, fijne en energieke trainers, die een heldere uitleg gaven bij alles en hier en daar ook een vleugje humor om het allemaal iets luchtiger te houden zonder afbreuk te doen aan het serieuze werk dat verricht werd.
C.B.

Het was mijn eerste retraite. Ik heb een heel fijn weekend gehad. Ik vond de begeleiding optimaal en laagdrempelig. Het straalde ervaring en warmte uit, er werd alles aan gedaan om je bewustwording tot stand te brengen. Wat kan je, waar krijg je energie van, wat wil je. Voelen en ervaren. Het heeft me wakker gemaakt, waardoor ik nu met vertrouwen kan aangeven dat ik veel behoefte heb aan rust, ontspanning en meditatie. Ik heb me zelfs opgegeven voor een beginnerscursus Tai Chi en Qi Gong.

Mijn persoonlijke sessie met Hans was warm en vertrouwd. Hij kwam al snel tot de kern van mijn ‘wervelingen’ en was respectvol en betrokken. Zijn inzichten en adviezen ben ik aan het uitwerken. Ze hebben me tot denken gezet en ik kan hierin stappen gaan zetten.
Ilse

Mooi retraiteweekend. Warme, open en veilige sfeer. Inspiratie opgedaan die zowel verdiepend als praktisch is voor het dagelijkse leven.

Gegeven door:

Hans Kloosterman

Begeleider Hans  Kloosterman

Hans Kloosterman is een Tibetaanse boeddhist en studeert aan het Tibetaanse Kagyu Vasjrayana instituut in het Belgische Huy, dat een kleine kloostergemeenschap heeft met enkele lama’s, monniken en nonnen. Hij heeft zes jaar geleefd als monnik in opleiding en bestudeerde vanaf 2000 het Hindoeisme en sinds 2005 het boeddhisme. Hij geeft les in hatha yoga, Chi Kong en meditatie.

In mindfulnesstrainingen leert hij mensen volledig in het moment aanwezig te zijn bij alles wat ze doen en zich bewust te worden op drie niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal.

Hans is de auteur van het onlangs verschenen autobiografische boek ‘Van snob tot monnik’. Zijn roeping is: Creating Awareness. Zie ook op www.hanskloosterman.com.Hans Kloosterman met zijn leraar Lama Zeupa in het Tibetaans Boeddhistische klooster in Huy, België.


Helios Centrum Groep