headerimg

Zelfrealisatie Buddha Mind Buddha Heart weekend met Arianne Groeneveld


Agenda:

Momenteel is er nog geen workshop datum bekend.

Voor wie?

Voor wie?

Een Zelfrealisatie Buddha Mind, Buddha Heart weekend is bedoeld voor iedereen die ontdekt heeft dat er meer is dan leven vanuit de beperkingen van ons geconditioneerde ikje. Voor iedereen die een grote interesse of zelfs passie heeft om uit te vinden of leven vanuit zijn/haar Ware Zelf een dagelijkse realiteit kan worden.

Arianne werkt tijdens het weekend in de intieme setting van max. 16 deelnemers. Ze werkt op de vrijdagavond en zaterdag met mensen in de groep aan alle voorkomende issues en vragen. Ook wordt er in 2- en 3-tallen gewerkt.
Ze maakt gebruik van werkvormen zoals satsang, (loop)meditatie, linken en al naar gelang de behoefte van de deelnemers ook van Zijnsgericht proceswerk, radicale eerlijkheid, The Work of Byron Katie en Zijnsgerichte Voice Dialogue.

Omdat wij op de laatste dag van dit weekend een diepgaande innerlijke reis gaan maken samen, het Buddha Mind, Buddha Heart proces, is voldoende geestelijke stabiliteit een vereiste voor deelname.
Mail Arianne (arianne@helioscentrum.nl) als je twijfels hierover hebt en met haar wilt overleggen of dit weekend geschikt voor je is.

Een innerlijke reis: het Buddha Mind, Buddha Heart proces

Zondagochtend doet Arianne met de hele groep het intense, de gehele ochtend durende Buddha Mind, Buddha Heart proces. Dit is een groeps-Voice Dialogue proces waarin voor de pauze bij iedereen tegelijkertijd een aantal ssubpersoonlijkheden uitgenodigd worden die zich zorgen kunnen maken over onze spirituele passie en die ons daardoor ook in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan onze beschermer, onze controleur, onze scepticus, maar ook de kwetsbaarheid van ons innerlijke kind. Deze delen worden respectvol gehoord en geëerd.

Na de pauze wordt ons ware zelf uitgenodigd in al zijn/haar rijke schakeringen: Buddha Mind én Buddha Heart. Deze fase van het proces nodigt je uit om diep en langdurig te ontspannen in de onbegrensdheid en de onvoorwaardelijke liefde die jij bent.

Integratie op zondagmiddag

De middag wordt gebruikt om het ervarene te integreren en te beseffen dat wat je ervaren hebt niet een eenmalige piek-ervaring was maar gewoon de liefde en helderheid die jij ook thuis in je dagelijkse leven nog altijd bent.

Weekendprogramma

Vrijdag:
Bijeenkomst van 20:00 tot 22:15 uur

Zaterdag:
8:30 Ontbijt
9:30-13:00 Werken in de groep, onderbroken door pauzes
13:00 Lunch

15:00-15:40 Stille loopmeditatie
16:00-18:30 uur Werken in de groep onderbroken door een pauze
18:30 uur Diner
20:00-21:30 Avondprogramma

Zondag:
8:30 Ontbijt
9:30-13:00 Buddha Mind, Buddha Heart proces
13:00 Lunch

14:45-16:00 Integrerende middagsessie

Ervaringen deelnemers Zelfrealisatieweekend

Ik heb nog steeds een heel fijn gevoel over het weekend.
Heeft mij dieper doen beseffen wie ik werkelijk ben, dank je daarvoor.
Ik vond je begeleiding heel open en liefdevol, ook naar jezelf.
Ik heb je nooit eerder zo kwetsbaar en tegelijk krachtig gezien, een mooi voorbeeld voor mij.
Ik voelde dat extra na een meditatie waarin ik in mijn hart geraakt werd en heel veel warmte vrij kwam, dit was een éénheidservaring die ik de laatste tijd vaker heb.
Het weekend werkt zeker door: ik voel een Zelfvertrouwen dat voorbij mijn egostreven gaat.
Edwin de Kater

Voor mij is de combinatie van stilte die ik steeds in mezelf mag ervaren en de nieuwe praktische taal die jij gebruikt een mooie. Het gaat om het ervaren van het nu, steeds weer opnieuw. Vooral geen conclusies trekken!
Het gaat echt om het loslaten van je eigen ingewikkelde idee over zelfrealisatie en daar ben jij naar mij toe in geslaagd. Prachtig hoe je uit de hoek van dogmatiek bent weggebleven!  Voor mij belangrijk dat ik Eckhart Tolle en Byron Katie, waar je veel naar verwijst,  ook echt in hun Zijn kan ervaren.  Osho is voor mij natuurlijk nog wel  van een andere orde!
Ik voel me in Liefde met je verbonden en dat stemt me blij en dankbaar.
André Romeyn

Het is nu een week geleden en ik ben nog steeds in Zijn, soms voel ik het minder en dan ineens weer sterk – het is er gewoon.
Op het moment dat jij tegen mij zij: je hebt het al, het is nooit weggeweest, zat ik erin en dat is vanaf dat moment gebleven.
Marianne Valkhof

Bij deze mijn ervaringen van het zelfrealisatieweekend. En daarna!
Ik vond het weekend heel bijzonder. Het begon al met de mensen. Het voelde als een soort thuiskomen. Leuke, lieve mensen waarbij ik me direct thuisvoelde. (en dat heb ik niet zo snel in een groep).
De zaterdag was mooi. Ik kwam helemaal in het gevoel van zelf gerealiseerd te zijn. Door wat jij vertelde Arianne, maar ook door wat anderen vertelden.
‘s Middags hebben we The Work gedaan. Daar kwam uit naar voren dat ik me eigenlijk niet rot mag voelen. Dat ik dat verstoot aan mezelf en dat ik daardoor eigenlijk maar half leef en het mezelf erg moeilijk maak, omdat ik mezelf steeds afwijs. Ook naar anderen toe doe ik dat. Als ze zich niet goed voelen wil ik ze z.s.m. beter maken, helpen of wat dan ook. Dat hoeft helemaal niet!
Het valt me op dat ik na het weekend met wezenlijke dingen bezig ben, zoals keuzes maken over wat ik echt wil, wie mijn vrienden zijn en naar mijn man toe ben ik opener, eerlijker. Ik voel ook dat ik deze verdieping nodig heb in mijn leven.
Anja

De liefde die ik voorheen voelde was eigenlijk meer gebaseerd op het denken. Meer vanuit begrip en acceptatie. Ik heb tijdens het weekend een diepere liefde gevoeld die anders is. Ik realiseer me dat die liefde gaat over jezelf, In jezelf. Als die stroomt, stroomt het ook naar anderen. "Wie ben ik voorbij mijn denken?" Niet meer en niet minder dan alleen stilte en liefde, zo voelt het.
Die liefde was en is er natuurlijk altijd en het is me nu écht duidelijk dat het denken in de weg zit om het echt te ervaren en uit te dragen.
Ergens mocht het er nog niet helemaal zijn.
Daar hoorde heel mooi mijn overtuiging van de zaterdagmiddag bij: Ik ben de liefde van anderen niet waard. Die werd dus heel duidelijk: er zijn delen (lees het denken) in mij die de liefde (in/naar mezelf) onderdrukken. Leuk om te onderzoeken de komende tijd.

Wat ik mee naar huis genomen heb van het weekend?
Een soort lichtheid door het diepe besef "dat het is wat het is". En dat het er mag zijn. Wat is dan Het? Dingen, leven, ik, jij; Alles dus. Alles is één, gereduceerd in Het. Tjee wat diepzinnig hihi.
Ik merkte dat ik na 4 dagen overliep van liefde en enorm de behoefte had om dat te uiten naar iedereen. Ik besefte dat mijn denken dat uiten onderdrukte en daar stoei ik op dit moment een beetje mee. Ik oefen op mijn vriend, dat is veilig. En naar mijn kinderen toe merk ik dat er weer meer zachtheid is gekomen. En naar mijzelf toe merk ik dat ik met meer liefde naar de pijnlijke delen kijk, als van harde naar zachte boter. Ik word eigenlijk wel emotioneel als ik dit zo opschrijf.
C.B

Op de eerste plaats hartelijk dank voor het heerlijke weekend. Het was voor mij thuiskomen, niet alleen weer op Helios, maar ook in de groep, ook al was die voor een gedeelte nieuw, maar dat heeft mij helemaal niet gestoord.
 
Je vraagt of dit weekend heeft bijgedragen tot grotere helderheid ten aanzien van wie ik ben voorbij mijn denken. Ik dacht dat ik daar al was en dat dat helder voor mij was.
Maar toen we aan de slag gingen met onze overtuigingen merkte ik dat ik een grote blokkade had t.a.v. mijn vertrouwen in mezelf. Ik werd gehinderd door mijn ervaringen uit het verleden en was nog steeds overtuigd dat ik geen goede hulpverlener kon zijn. Door de manier van vragen door drie verschillende mensen kwam er bij mij een verschuiving, een realisatie dat ik vast bleef houden aan mijn overtuigingen. Ik was in staat die los te laten en te ervaren dat, toen ik die overtuiging losliet, weer alleen liefde was. Ik ervoer een grote helderheid ten aanzien van wie ik ben voorbij mijn denken. Ik kreeg het helemaal warm en een stroom ging helemaal door mij heen. Een prachtige ervaring. Heerlijk.
En dit gevoel heb ik ook mee naar huis genomen. En telkens lukt het me er naar terug te gaan, ook al neemt mijn dagelijkse leven mij regelmatig helemaal in beslag.
Tilly Janssen-Bergs

Ik leef het aardse leven weer bewuster en voller. Daar heeft het weekend aan bijgedragen. De liefde als je adem in je longen laten opzwellen en uitblazen, iedere keer weer. Leven is liefde.
Dank je wel voor het blazen met jouw adem op al die vonkjes die jou opzoeken. Of het smeult of een vreugdevuur wordt, we geven elkaar leven.
Wat een mooie plek hebben jullie, en het lekkere eten dat heb ik zo nog nooit in een cursuscentrum meegemaakt, Woooh. Een dikke kus voor jou en voor wat je neerzet.
Leontine Detiger

Ervaringen Zelfrealisatie Buddha Mind Buddha Heart weekend

‘Wat ben ik blij dat ik naar dit weekend geweest ben. Ik kwam er met een flinke ballast en in dit weekend heb ik dit eindelijk los kunnen laten. Ik mocht ontdekken dat ik mezelf, ongemerkt, had klem gezet met mijn gedachten over de gebeurtenissen in het verleden. Door m’n gedachten te onderzoeken mocht ik ontdekken dat er, naast de verliezen, nog een veel grotere rijkdom te vinden is: in mezelf. Mijn mooie innerlijke kind werd steeds meer aanwezig en haar creativiteit, openheid en levenslust steeds voelbaarder, ook nu nog. Ik heb weer vertrouwen en zin om de uitdagingen van het leven aan te gaan.
Dank jullie wel, lieve Arianne en Jeannette voor deze mooie nieuwe start!
‘Liefs, M.

I’k vond de openingsmeditatie, waarin we alle energie voelden stromen heel mooi. Wat jij vertelde vanuit jouw zelfrealisatie vond ik heel inspirerend. Daarnaast de oefening van zaterdagmiddag waarin we naar een eigen diepe aanname gingen met bijbehorende emoties werkte heel bevrijdend voor mij. De Boeddha mind Boeddha heart meditatie was heerlijk om te doen. Deze heeft diep doorgewerkt. Ook fijn om die in een groep te doen waardoor de energie zo diep voelbaar was.

Het weekend heeft veel dieps in me geraakt en het effect werkt nog door. Het is moeilijk onder woorden te brengen wat precies.’
Bea van der Linden

In het begin van het weekend eventjes onwennig, afwachtend, maar al snel werden we ‘samen’ onderweg. Naarmate de reis vorderde, werd de sfeer en de groep alsmaar mooier.
Ik voel(de) me geraakt, verbonden, gedragen. 
Heb zelfs geen sigaartje aangeraakt (normaal ½ doosje per dag!)
Het ‘bewust’ doorwerken is wat minder (bloemist in eindejaar periode). Maar de ervaring zit nog in elke vezel van m’n lijf.
 
Met Grote Dankbaarheid naar Arianne, Jeannette en reisgenoten.
Laat ons onze ‘Wereld’ verder mooier maken!’
Van Hart tot Hart,  Jo

Lieve allemaal,
Ik ben dankbaar!
Wil jullie allemaal bedanken voor de prachtige dagen met elkaar.
Ik voel de liefde stromen en merk ook dat blokkades mogen wegsmelten door de pijn te durven voelen, het proces aan te gaan, en mogen genieten van het leven, met vallen en opstaan.
Ik heb zoveel liefde ontvangen, en evenzo veel liefde mogen schenken.
 
Arianne, zichtbaar en voelbaar jouw mannelijke en vrouwelijke energie in balans en aanwezig, niet bang om je ware natuur te delen met ons. Ik heb veel van je geleerd.
Yvonne van der Zalm, klanktherapeut/hypnotherapeut

Wat gebeurde er tijdens het zelfrealisatie weekend 15-17 december?
Het weekend begon met 13 verhalen. Tijdens het weekend smolten deze verhalen samen! Op zondag morgen was er nog maar een verhaal! Dit verhaal loste op in liefde.
"Ik" zou hier de loftrompet willen laten schallen!
Wat er echter gebeurd is dat de loftrompet schalt zonder dat mijn persoonlijke ik er iets aan kan doen. "Ik" ben de loftrompet zoals alles wat die ook is.
Kort gezegd: Hier ben je dan die nooit weg is geweest!
Vanuit die plek die nergens en overal is onvoorwaardelijke dankbaarheid en liefde, woordeloos intens.
Wat een reis wat een landing.
In dit weekend heeft het "Ware" laten zien dat er een directe weg is. Persoonlijke dank namens Henk aan ons die dit mochten laten zijn.


Ervaringen Buddha Mind, Buddha Heart proces

Voor mij was het een bijzondere 'reis' waarin ik tijdloosheid en oneindigheid mocht ervaren. Ik ervoer dat er geen begin en eind is en geen grenzen tussen mezelf en de ander. Ik vond een serene rust en stilte in jezelf. Een spirituele ervaring die eigenlijk niet in woorden te vatten is.
Liza W.

Buddha Heart herinner ik me nog goed, ik baalde toen we weer moesten ontwaken. Wat ik beleefde was de ruimte, stilte en de vredigheid die ik ben. Ik weet nog dat ik dacht, hier wil ik blijven.
Josephine van H.

Ik heb enorme sterke herinneringen aan de Buddha Mind, Buddha Heart sessies. Ik heb 3 sessies meegemaakt.
Alle dualistische stemmen en non-dualistische stemmen kon ik ervaren.
Het was onwennig maar heel bevrijdend. Alsof ik wakker werd uit een droom van mijn verleden.
Ik ben in contact gekomen met mijn essentie, wie ik in werkelijkheid ben. Ik voelde een sterk gevoel van thuiskomen, thuis waar het echt om gaat, de essentie en waarheid.
Tijdens de sessies werd mijn hart en ziel geraakt, ik voelde me dankbaar en gelukkig en ervoer een innerlijke stilte.
Na afloop voelde ik alleen maar liefde en een groot geluk in mijn hart en er was een serene stilte over me gekomen, een stilte waar ik nog een hele tijd in gebleven ben.
Als ik er nu weer aan terug denk kan ik dat fijne gevoel nog steeds ervaren, zelfs na ruim drie jaar.
Ik sta steviger, met een groot vertrouwen en vrijheid, in het dagelijkse leven.
De BM-BH sessie heb ik op het evaluatie formulier van de Hart opleiding een 10+ gegeven, echt super!
Herma Harmsen

Naast alle lagen die ik afgepeld heb met werken aan mezelf om steeds meer thuis te komen in mijn ware Zelf, gaven sessies met Buddha Mind, Buddha Heart mij de richting aan. Zo sterk te mogen en kunnen voelen hoe vrijheid van denken, vrijheid van patronen en vrijheid van al die beschermlagen kan zijn, dat heb ik voor het eerst mogen ervaren bij deze sessies. Hoe stromend en krachtig mijn eigen potentieel en ware aard IS, dat weet ik nu. En steeds kan ik daarnaar terugkeren omdat ik het helemaal heb mogen ervaren. Dat geeft pas echt Groot Vertrouwen....
Marieke Hegeman

Gericht zijn op mijn Buddha Mind, Buddha Heart betekent voor mij dat ik een onwrikbaar vertrouwen kan hebben dat ik datgene wat op mijn pad komt met open armen mag ontvangen en binnen mag laten komen.
Zeker de ongewisse situatie van het laatste half jaar heeft me dat heel duidelijk gemaakt.
Bestaande situaties kunnen loslaten en de sprong in het diepe durven nemen, wat het je ook moge brengen.
Het loslaten en accepteren is hard werken geweest maar het brengt ook een groot vertrouwen en vooral rust dat dat wat gebeurt goed is en er mag zijn en mij verder helpt in mijn proces van groei naar evenwicht.
Als ik er nu op terug kijk zie ik hoeveel rust ik vind in mijn Buddha Mind en Heart.
Alsof ik word gedragen door dit grote vertrouwen dat wat er gebeurt zinvol en goed is, dat had en ik jaren geleden niet kunnen bedenken!!!
Therese G.

Zijnsgericht energiewerk: Zen Reiki 1 en 2

Arianne biedt op Helios ook Zen Reiki 1 en 2 weekenden aan. In die weekenden staat het ingewijd worden in de Reiki energie ten dienste van thuiskomen in de liefde die jij bent.
Reiki geeft je liefdesenergie body. Reiki beoefenen is je relatie met wie je werkelijk bent vieren.
Je vindt dit aanbod van haar onder ‘Zen Reiki’ links bovenaan op de Helios website.

Gegeven door:Helios Centrum Groep