headerimg

Zen Reiki Master Opleiding


Agenda:

Momenteel is er nog geen workshop datum bekend.

Diep geraakt door Reiki.... en dan?

Diep geraakt door Reiki.... en dan?

De Helios Reiki Master Opleiding is je plek wanneer je je diep geraakt bent door Reiki. Je hebt Reiki 1e en 2e graad en doet veel met Reiki. Je zou de mensen die je Reiki geeft ook zelf Reiki willen leren. Dan ga je op zoek naar een Master die je kan opleiden.

Op Helios leid ik (Arianne Groeneveld) sinds 1990 op tot Reiki Master in het Usui Systeem van Reiki (Reiki Alliance). Ik werk in de traditie van Reiki grondlegger Dr. Mikao Usui en de grootmeesters Dr. Chujiro Hayashi, Hawayo Takata en Phyllis Lei Furumoto. Grandmaster Phyllis Furumoto leidde mij op tot Reiki Master in 1988.

Binnen die traditie heb ik mijn eigen kleur die ik ‘Zen Reiki’ noem. Daarmee eer ik Reiki als een weg om te ontdekken wie je werkelijk bent voorbij je ego-denken.

Het lesgedeelte van de Masteropleiding duurt 1 jaar. Na de inwijding tot Reiki Master ontvang je het Mastercertificaat van de Reiki Alliance, het wereldverband van traditioneel werkende Reiki Masters en kan je, als je dat wilt, lid worden van de Reiki Alliance. Ook kun je lid worden van de Usui Shiki Ryoho Foundation of de Nederlandse Vereniging van Reiki Masters.

Waar, hoe vaak

Op de Reiki 1 en 2 cursussen leerde je behandelen. Tijdens de Masteropleiding leer je mensen inwijden in Reiki en les te geven in Reiki 1e en 2e graad. Je ontdekt de Master in jezelf!

Hiervoor is het belangrijk dat je op Helios Reiki 1 en 2 weekenden assisteert. Je doet veel ervaring op tijdens die stage-weekenden.

Daarnaast zijn er de maandelijkse opleidingsdagen. Ik leid invidivueel op of in kleine groepjes. Samen plannen we wat handig is: opleidingsdagen door de week of in weekenden.

Toelatingseisen voor de Masteropleiding

* Je hebt de eerste en tweede Reikigraad (Reiki 1 en Reiki 2)
* Je hebt de intentie na je inwijding mensen Reiki te gaan leren.

Waaruit bestaat de opleiding?

* Thuis met Reiki bezig zijn voor jezelf en anderen
* Alle Masteropleidingsdagen bijwonen (12-14 dagen)
* De studie-opdrachten van de opleiding thuis doen
* Presentaties geven op de opleiding
* Regelmatig stage lopen op Reikicursussen van je Master
* Reikicursus meelopen met 3 andere Reiki Masters
* Naar behoefte persoonlijke Reiki uitwisselingen/sessies met Arianne

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding:

De geschiedenis van Reiki:
* Het ontstaan van Reiki
* Het Usui Systeem: Vier Aspecten en Negen Elementen
* Het Usui Systeem in de laatste 20 jaar – andere systemen

Ervaring en kennis:
* Intensief behandelen van cliënten en hiervan verslagen indienen
* Inzicht en begrip van de werking van Reiki: fysiek, emotioneel en spiritueel
* De spirituele en emotionele gevolgen van het oplossen van blokkades

Lesgeven:
* De structuur van de Reiki I en II cursus
* Een lezing/interview geven over Reiki
* Cursussen Reiki I en II geven

Begeleiding:
* Het liefdevol en deskundig begeleiden van cursisten
* Inzicht in de dynamiek van het groepsproces tijdens je cursussen

Jezelf neerzetten als Reiki Master:
* Eigen folder en website schrijven

Na de Masterinwijding:
* Leren inwijden/afstemmen
* Alle kennis rond inwijden/afstemmen

De Masterbijdrage

Reeds vanaf de tijd van Dr. Mikao Usui geeft de leerling een grote energie-uitwisseling voor zijn intensieve opleiding en inwijding tot Reiki Master in het Usui Systeem: € 10.000,- Dit bedrag is in de gehele wereld gelijk in het Usui Systeem van Reiki. Je betaalt dit bedrag in termijnen tijdens je opleiding. De eerste termijn, te betalen vlak voor aanvang, bedraagt € 2000,-.

Helios is als onderwijsinstelling ingeschreven in het Centraal Register voor Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO), een register ingesteld door de overheid, en is op grond daarvan vrijgesteld van BTW.
Deze opleiding heeft ook de wettelijk verplichte klachtenprocedure. Je vindt de link naar deze procedure onderaan deze pagina.

Studiemateriaal en studiebelasting

Je ontvangt een speciale, grote multo-map die je in de loop van het jaar zult opvullen. Iedere opleidingsdag krijg je nieuw studiemateriaal uitgereikt. Dit materiaal is inclusief in de opleidingskosten.

Je hoeft geen boeken aan te schaffen voor de opleiding.

De geschatte studiebelasting is ongeveer 2 uur per week.

Gegeven door:


Verkennend gesprek
Wanneer je je geroepen voelt tot het Masterschap en voelt dat je die weg mogelijk op ons Centrum wilt gaan, is de eerste stap een verkennend gesprek. We nemen dan ruim de tijd om elkaar wat (beter) te leren kennen en te voelen, of deze stap voor jou “klopt”. We voelen ook samen of dit voor jou de juiste tijd is om eraan te beginnen. Klopt het zowel voor jou als voor ons, dan ben je toegelaten op de opleiding.
Je kunt een afspraak maken door een mailtje te sturen naar Arianne of door te bellen naar het Centrum, tel. 0578-695757. Voel je vrij om eerst per mail/telefoon nog wat meer informatie te vragen! Een intake gesprek kost € 25,-.
Arianne leidt individueel op of in kleine groepen van 2-4 kandidaten.

Reiki Nieuwsbrief
Hier vind je onze laatste speciale Reiki Nieuwsbrief. Wil je op de mailinglijst voor deze Nieuwsbrief, laat het Arianne weten.

Deze website bevat een schat aan Reiki artikelen, ervaringen van ons en onze studenten. Kies uit verschillende onderwerpen:
* Reiki & innerlijke groei
* Reiki 2
* Reiki Masterschap
* Reiki ervaringen
* De geschiedenis van Reiki

 

Klachtenprocedure
Lees hier over de klachtenprocedure van deze opleiding.


Helios Centrum Groep