headerimg

Deep Space Massage avond voor paren


Agenda:

 woensdag 27 maart 2019 19:30 - 22:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anna van Essen € 25.00

 assistente: Anna

Meditatieve massage avond

Meditatieve massage avond

Op deze avond geeft Dick na de voorstelronde, met zijn assistent een demo van deze massage.

Daarna schep je met je massagemaatje een eigen massage plekje in de ruimte waarna Dick je begeleidt in het samen doen van de Vipassana of Tibetaanse hartmeditatie. Daarna leer je een simpele hands-on healing techniek die we gaan gebruiken tijdens de massage. Je krijgt zo’n 50 minuten per persoon de tijd om te masseren en om gemasseerd te worden. Na afloop is er een korte deelronde ter afsluiting.

Deep Space massage™ is een unieke massagevorm: een synthese van meditatie, intuïtieve vertraagde massagebewegingen en hands-on healing. Deep Space massage geef en ontvang je in een verhoogde staat van energie en bewustzijn. Wat een geschenk is het zowel in het geven en ontvangen wanneer daarbij de aanraking bevrijd is van doenerigheid en er overgave is aan wat er spontaan wil gebeuren. Te ontdekken dat wanneer aanrakingen vanuit een vrije stroom komen en ontvangen worden er een heerlijke flow ontstaat.

De combi van Deep Space massage en Vipassana meditatie kan een heel eigen spiritueel pad voor je zijn: mindfulness, gericht op het verlevendigen van de diepere dimensies van wie wij zijn voorbij onze uiterlijke vorm. Concreet houdt dit in dat je je tijdens deze massages meer en meer bewust wordt van de energetische dynamiek tussen jou en de ander en je mogelijk zelfs een diep gevoel van onbegrensdheid en liefdevolle Eenheid gaat ervaren.

Voor wie?

Deze avond is geschikt voor paren die verlangen hebben naar echt contact en bereid zijn zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen. Je kunt ook komen met een goede vriend of vriendin als massagemaatje. Het is belangrijk te weten dat je gaat masseren met degene met wie je samen gekomen bent.

Heart Space weekenden en midweek retraites

Het energieveld op Helios is een krachtige plek om dit samen te beoefenen. Deze Deep Space massage ook na één avond al thuis beoefenen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat een liefdevollere verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.

Wil je verdere verdieping van je ervaringen en dieper thuiskomen in de Liefde die je in wezen bent, dan is deelname aan een Heart Space weekend of midweekretraite een krachtige volgende stap waarin de Deep Space massage ruimer aan bod komt.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage en Heart Space retreats.

Als meditatieleraar heeft hij vanaf 2004 door het hele land meditatiecursussen gegeven en twee Zelfrealisatie jaartrainingen gegeven. Zelf mediteert hij al ruim 40 jaar twee keer dagelijks: zo’n 40 tot 50 minuten per keer. Zijn meditaties vormen voor hem vreugdevolle rustmomenten in zijn overigens drukke dagelijkse bestaan als mede-eigenaar van Helios Centrum. In zijn no-nonsense benadering van lesgeven in de Heart Space en Satori retreats leert hij je alles wat je nodig hebt voor een vrede- en vreugdevolle meditatie beoefening.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Anna van Essen

Begeleider Anna van Essen

Als kind al merkte ik dat ik heel sensitief was maar dat wilde ik niet zijn, ik ontkende het. Waarschijnlijk daarom ging ik economie studeren en me vervolgens jaren lang in de zakelijke markt bewegen. Maar ik was alles behalve gelukkig, ik voelde me nergens op mijn plek.
 
Een aantal jaren geleden kwam ik met Reiki in aanraking: liefde en genezing. Diverse trainingen naar meer bewustwording volgden (waaronder massage) en langzaam werd me steeds duidelijker dat het plekje in mezelf zit. Hier weet ik dat alle vrijheid, geluk en liefde al aanwezig is en dat niemand anders mij die hoeft te geven. Van hieruit kan ik echt kijken naar de ander en vanuit vrijheid de ander ontmoeten. Al snel werd me duidelijk dat Tantra mijn manier van leven is en dat ik daar mijn beroep van wil maken: de weg naar overgave, naar terugkomen in je lichaam, de plek waar de rust is, vrijheid, blijdschap en vooral liefde.
 
Op Helios geeft Dick mij de mogelijkheid om als assistente/co-trainer de workshops eigen invulling te geven, veilige beding te bieden en deelnemers bij te staan/begeleiden in hun persoonlijke proces. Of dat een korte tantra avond is of een meerdaagse zoals bijvoorbeeld “Alles is liefde”, ik vind het mooi om mijn eigen ervaring te delen en mensen uit te nodigen in liefdevolle verbinding te gaan met zichzelf en anderen. De verandering is duidelijk zichtbaar. 
 
In Apeldoorn, waar ik woon, heb ik een tantra massage praktijk, tel. 06 – 578 571 83, mail: jouwplek@gmail.com.
Helios Centrum Groep