headerimg


Mei 2018


Beste mensen,

Ik zal het maar eerlijk bekennen: eigenlijk ben ik een drugsdealer! Elke tantra massage avond, dag of meerdaagse zorg ik ervoor dat iedere deelnemer de effecten van deze drugs ervaart. Het bijzondere van de drugs waarin ik deal is dat iedereen elkaar helpt om die ter plekke te produceren. Daarvoor heeft iedere deelnemer toegang tot het meest complexe laboratorium waarin drugs geproduceerd kunnen worden: het eigen lichaam! De drugs waar ik het over heb zijn serotonine en oxytocine, wat ook wel het knuffelhormoon genoemd wordt.

Geen blaastest voor….
Liefdevolle aanraakvormen zoals de Kashmierse massage brengen de productie ervan tot grote hoogte. Veel deelnemers raken zo uit hun hoofd, voelen zich zo mellow en high, dat ik mij wel eens zorgen maak of het percentage serotonine niet te hoog is als ze 's avonds nog naar huis moeten rijden! Gelukkig zijn daar nog geen blaastests voor.....

Tantramassage datinggroep
Zelf ben ik ervan overtuigd dat de wereld er oneindig veel liefdevoller uit zou zien als het uitwisselen van een Kashmierse massage net zo normaal zou worden als bijvoorbeeld een bezoek aan een fysiotherapeut. Er is een diepe menselijke behoefte aan liefde, aanraking en intimiteit. De nood is hoog. Dat blijkt onder meer uit de Helios Tantramassage datinggroep op Facebook die in korte tijd meer dan 1000 leden heeft gekregen. Ik schat in dat er in Nederland jaarlijks vele tienduizenden tantra massage uitwisselingen plaatsvinden. Mijn youtube filmpje met de Kashmierse massage demo is zelfs meer dan een kwart miljoen keer bekeken!

Pijnlijk
Als ik zie wat tantra de afgelopen jaren in positieve zin betekend heeft voor de vele honderden mensen die op onze (Tao)Tantra workshops geweest zijn, is het extra pijnlijk om te zien hoe tantra nu in het nieuws komt met ongenuanceerde berichtgeving. Met name de manier waarop gepoogd wordt de hele mannelijke tantra massage beroepsgroep in diskrediet te brengen stuit mij tegen de borst. Los van het feit dat, waar er sprake is van misbruik, dat wel degelijk moet worden aangepakt en het goed is dat dat nu ook daadwerkelijk gebeurt!

Mede doordat de prostitutiebranche zich de term tantra toe-eigent voor bepaalde diensten dreigt tantra een besmette term te worden, zoals we laatst weer ervaarden met onze brandverzekeraar (wij vallen onder de afdeling Staphorst) van wie we hoorden dat er een interne discussie woedde of ze ons centrum wel wilden blijven verzekeren gezien het feit dat er tantra cursussen plaatsvonden.

Mijn wens
Mijn wens is nog vele mensen de ware schoonheid van tantra te laten ervaren op Helios, waar mannen en vrouwen elkaar in gelijkwaardigheid en met respect kunnen ontmoeten, een plek van bewustwording, waar niet-liefdevolle overtuigingen kunnen worden losgelaten, waar mensen oefenen in heldere en eerlijke communicatie, in durven uitreiken naar elkaar, en daarin ook kwetsbaar durven zijn, in een groeiend besef dat het veilig is om jezelf te laten zien, met alles wat er is....
Dick Nijssen

Foto genomen in Giant House, Akaroa, New Zealand

Nieuwe leraren, nieuwe passie, nieuwe workshops onder de Helios zon
Wij zijn voortdurend op zoek naar leraren die ons team kunnen aanvullen. Wij zoeken vooral naar leraren die tot bloei zijn gekomen in hun vakgebied en echt iets te geven hebben aan anderen.
Wij hebben jullie al voorgesteld aan Githa Ben-David. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar op haar ‘The Note from Heaven’-workshop. Ze is momenteel op tournée door Engeland en Ierland en mailde ons dat een operazanger tijdens een healing sessie zijn stem terugkreeg nadat hij deze 6 jaar totaal kwijt was. Githa heeft een unieke genezende gave. Haar weekend is niet alleen voor mensen die willen leren helen via de stem maar ook voor mensen die ziek zijn en willen genezen.
18-20 mei, meer lezen en aanmelding

Lizelot de Stigter is opgeleid als balletdanseres en heeft de afgelopen 25 jaar carrière gemaakt als Tangodanseres en -docente. Zij heeft een unieke manier van lesgeven ontwikkeld. De Tango is voor haar veel meer dan een dans: het is voor haar een pad tot verwerkelijking van spiritualiteit, verbinding met de aarde, sensualiteit, extase en verlichting.
Wil jij een dans leren die sensueel, spannend en uitdagend is? Van iemand die een unieke relatie met de Tango heeft? Genieten van intiem contact met jezelf en met de ander?
Van 13-15 juli geeft Lizelot met haar team een Healing Tango 1 weekend op Helios. Raak je helemaal ‘hooked’, geen probleem, er komen ook vervolgweekenden….. Meer info en aanmelding.

Henriëtte Versteijnen is een ervaren tantrika en seksuologe, zij heeft een warme persoonlijkheid en is een begenadigd spreker. Haar expertise is dat ze je mee kan nemen op een intense, ervaringsgerichte reis naar de essentie van aanraken en aangeraakt worden. Zij gaat een Body of Bliss Verdiepings 3-daagse op Helios aanbieden. De werkvormen in deze dagen zijn onder andere de Tandava meditatie, Kashmierse massage, Inquiries (een vorm van spreken en luisteren in tweetallen) en intuïtieve de-armouring.

Henriette zal tussen de sessies door korte lezingen geven over o.a. de diepere waarde van geven en ontvangen, hoe geven ook ontvangen is en ontvangen ook gevend werkt. Ze zal spreken over eigen ervaring in haar praktijk en de issues van cliënten rondom aanraken. Jouw ervaringen en vragen vanuit je eigen praktijk kunnen ingebracht en besproken worden.

Deze 3-daagse is bijzonder geschikt als bij/nascholing voor diegenen die een of meerdere blokken van de Helios Tantra Massage Opleiding hebben gedaan maar staat ook open voor iedereen die met mensen werkt via lichaamsgerichte therapie en massage en graag meer vloeibaarheid en bewustzijn in aanrakingen wil inbrengen.
6-9 september, meer info en aanmelding20 juni | 3 oktober | Massagedag voor vrouwen | met Anja Gijsbers
Sinds februari organiseert Helios speciale massagedagen voor vrouwen. Op 1 februari was de eerste bijeenkomst. Vanaf het begin van deze dag was duidelijk voelbaar wat een ‘women only’ samenkomst toevoegt aan het aanbod van gemengde Tantra-activiteiten. Waar mannen en vrouwen bij elkaar komen ontstaat de aantrekkingskracht van de polariteit: het mannelijke en het vrouwelijke dat een ontmoeting aan gaat.

Als bewuste, gelijkgestemde vrouwen met elkaar zijn, ontwaakt er iets nieuws en tegelijkertijd oerouds. Noem het een ander ‘frequentieveld’, een andere sfeer: vrouwelijke essentie in haar pure vorm. Met warme, speelse, verstilde en diepgaande contactmomenten zonder benauwenis of dwang.
De massages waren meditatief en liefdevol. Af en toe vond er ergens een ‘release’ plaats, zonder in drama te belanden. De subtiele kracht van heling door en met vrouwen samengaand met genieten van zachte aandachtige aanraking. Voel jij je aangesproken om er een volgende keer bij te zijn? Voor 20 juni en 3 oktober is er nog plek!
Meer info en aanmelding.


Zomertijd = 3- en 5-daagse tijd!
Ben je nog op zoek naar een inspirerende invulling van je zomermaanden? Als bij ons de opleidingen en jaartrainingen stoppen, stemmen wij ons af op onze zomer-frequentie:
dan bereiden wij ons voor op ons zonovergoten, relaxte, langer durende, genietende, verdiepende aanbod zoals:

* Body of Bliss 3-daagse
* Body of Bliss Verdiepings 3-daagse
* Diving Deeper midweek retreat
* Reiki 2 Intensive 3-daagse
* Alles is Liefde (Tantra & heling van je innerlijke kind) 5-daagse
* Yoga & Mindfulness Midweek 5-daagse retraite
* Yoni Festijn Vrouwen 5-daagse
* en voor studenten aan de Helios Tantra Massage Opleiding, de blok 2 en 3 vijfdaagse

Je vindt al deze meerdaagses met data en korte typering trouwens op onze speciale
Helios Zomerworkshops pagina! Vanaf nu tot september weer te vinden onder de agenda op onze home page.


Budget aanbod met kwaliteit en diepgang op Helios
Wij begrijpen dat mensen met minder budget gefrustreerd kunnen raken door aanbod dat niet binnen hun bereik ligt. Gelukkig hebben wij ook veel aanbod dat binnen het budget van de meeste mensen past, kwaliteit en diepgang biedt en met veel liefde gegeven wordt. Ook in de zomer loopt dat aanbod door.

Er zijn  TaoTantra avonden voor singles en paren en TaoTantra avonden speciaal voor paren. Op deze avonden wordt niet gemasseerd, wil je dat wel, ga dan naar een TaoTantra massage avond voor singles en paren of een TaoTantra massage avond alleen voor paren. Een speciale plek nemen de TantricTouch healing avonden van Dick in.
Voor € 25,- krijg je op al deze avonden een 3 uur durend programma aangeboden.

Dit aanbod wordt ook in dagen aangeboden: TaoTantra dag voor singles en paren (€ 70,-), TaoTantra Massagedag (€ 60,-), Valleidag (€ 95,-) , Massagedag voor vrouwen
(€ 60,-)

Heino Jansen biedt TantricFlow avonden (€ 25,-) aan maar ook TantricFlow Inzicht-Dagen
(€ 60,-).
Voor Reiki beoefenaars worden er regelmatig Reiki opfris- en behandeldagen georganiseerd
(a.s. zondag 29 april is er weer één, € 25,-).

Vrijwilligers nodig
In de periode van 11-20 juni kunnen wij een flink aantal klussers gebruiken voor het vervangen van de vloer in de Boomgaardruimte. Heb je tijd en zin, meld je bij Dick.


Nieuw! | Deep Divers weekend |
31 augustus-2 se ptember |met Dick Nijssen
Nieuw! | Diving Deeper Midweek Retreat | 17-21 september | met Dick Nijssen


Wil je voorbij de verhalen van je mind de diepte van jouw Zijn verkennen? Van daaruit de ander ontmoeten?

Kom dan als 'Deep Diver' meedoen aan deze retreat waarin twee wegen samenkomen: de meer mannelijke weg van meditatie en de meer vrouwelijk weg van de liefde zoals we die beoefenen in de Yoga van Aanraking.

De ochtendmeditaties nodigen je uit tot vreugdevolle verstilling. De yoga van aaraking in de middag brengt een warm getinte energiestroom teweeg waarin je hart zich verder kan openen. Zo kun je je tot op celniveau opgeladen, geheeld en geliefd voelen: een gevoel van welbehagen op alle niveaus van je wezen. Dit zijn vooral stilte-retreats, afgewisseld met korte periodes van verbale uitwisselingen.
Meer info en aanmelding weekend/ meer info midweek retreat


Er is nog plaats op:

18-20 mei | TantricFlow Inner Freedom weekend | met Heino Jansen
Ervaring: "Wat een krachtig programma!!! Innerlijke vrijheid in jezelf hervinden, staan voor wie je bent en dat daadwerkelijk waarmaken, dat was voor mij de doorslag. Het was een hele liefdevolle groep met een goede begeleider die weet wat hij doet. Ik ben nog helemaal onder de indruk van dit bijzondere weekend. Ik heb door de jaren heen van alles gedaan, maar dit was voor mij echt een doorbraak. TOP weekend!! “

29 juni – 1 juli | Yoga & Mindfulness weekend | met Hans Kloosterman
Ervaring:"Ik heb de retraite als enorm nuttig, open en vrij ervaren. Ik ben volledig uitgedaagd om mijn eigen proces te volgen. De stilte was erg prettig, hierdoor kom je echt tot jezelf. Het was echt een cadeautje aan mijzelf. Ik kan het iedereen die rust en inspiratie nodig heeft aanraden. Mooie verstillende omgeving. Prettige energie, fijne en energieke trainers, die een heldere uitleg gaven bij alles en hier en daar ook een vleugje humor om het allemaal iets luchtiger te houden zonder afbreuk te doen aan het serieuze werk dat verricht werd."

29 juni – 1 juli | TaoTantra Experience weekend voor singles | met Dick Nijssen, Mayke Laan en Anna van Essen
Ervaring: "Dick nam me mee in een reis in mezelf in een sfeer van respect en openheid. Door zijn rustige en uitnodigende houding 'bloesemt' iedereen in de groep op. Er ontstaat er een band waarin je werkelijk elkaars (eigen)aardigheden neemt zoals ze zijn. Na afloop van het weekend hou ik meer van mezelf dan ervoor!"

27-29 juli | Zen Reiki 1 weekend | met Arianne Groeneveld
Ervaring: "Dank je wel voor dit prachtige Godsgeschenk!De reikiliefde stroomt echt aan alle kanten tussen mij en mijn man, kinderen, mijn schoonmoeder en ik ga de "stilte" naar mijn eigen moeder doorbreken omdat we nooit de dingen durven te zeggen waar het echt om gaat in het leven: LIEFDE! Het werd me allemaal duidelijk vannacht…… Wauw!"

Wij wensen je een heerlijke lente- en zomertijd,
hartegroet van Dick, Arianne en het Helios team
 


 


Helios Centrum Groep