headerimgNovember 2017

Lieve mensen,

De wind laat de blaadjes in grote getale uit de bomen vallen op Helios maar binnen is het heerlijk warm, in alle opzichten. Op de een of andere manier komt ons aanbod goed tot zijn recht in deze tijd van het jaar. Guur weer, wind en regen vragen om hart- en lijf verwarmende tegenhangers!

Die vind je hieronder in geuren en kleuren. Nieuw zijn: een TaoTantra Massageweekend alleen voor paren, een Tantra Massagedag alleen voor vrouwen, de uitgebreide 1-jarige HART Opleiding (inschrijving geopend). Onder aan de aankondigingen van (nieuwe) activiteiten vind je de 8 boeken die aardverschuivingen teweeg brachten in Dick’s leven.
Veel leesplezier en wie weet tot ziens bij ons!


Is er nog plaats? Last minute tips!
Voor de snelbeslissers:
er is nog plaats voor zowel mannen als vrouwen op de TantricFlow Inzicht-Dag van a.s. donderdag!
Er is a.s. weekend (24-26 november) nog plaats voor enkele mannen en vrouwen op het Sexual Healing weekend.

Op de Liefde & Vallei orgasme dag van woensdag 29 november is nog plaats voor enkele vrouwen.
Voor de overige weekenden vind je beschikbaarheid in de tekst hieronder.


15-17 december | Zelfrealisatieweekend met de Buddha Mind, Buddha Heart innerlijke reis | met Arianne Groeneveld en Jeannette Stengs
Een Zelfrealisatie Buddha Mind, Buddha Heart weekend is bedoeld voor iedereen die ontdekt heeft dat er meer is dan leven vanuit de beperkingen van het geconditioneerde zelf. Voor iedereen die een grote interesse of zelfs passie heeft om uit te vinden of leven vanuit zijn/haar Ware Zelf een dagelijkse realiteit kan worden.

Arianne werkt tijdens het weekend in de intieme setting van max. 16 deelnemers. Ze werkt op de vrijdagavond en zaterdag met mensen in de groep aan alle voorkomende issues en vragen. Ook wordt er in 2- en 3-tallen gewerkt.
Ze maakt gebruik van werkvormen zoals satsang, (loop)meditatie, linken en al naar gelang de behoefte van de deelnemers ook van Zijnsgericht proceswerk, radicale eerlijkheid, The Work of Byron Katie en Zijnsgerichte Voice Dialogue.

Onderdompeling in wie je werkelijk bent
Het weekend werkt toe naar de unieke Buddha Mind, Buddha Heart innerlijke reis op zondag waarin je jezelf geruime tijd kunt onderdompelen in je Ware Aard. Een onbeschrijfelijke, vaak diep ontroerende ervaring.
Er is nog (beperkt) plaats. Voorwaarde voor deelname is voldoende geestelijke stabiliteit. Bij twijfel vragen wij je eerst naar Arianne te mailen.
Dit is voorlopig het laatste Zelfrealisatieweekend. Lees hier meer en meld je aan.

HART Opleiding: Inschrijving nu geopend
Vanaf nu is de inschrijving geopend voor de 1-jarige opleiding tot HART Therapeut.
Steekwoorden voor de opleiding: Eckhart Tolle, Byron Katie, Ingeborg Bosch, innerlijk kind, Ware Zelf, Reiki, durven voelen, trauma’s leren helen, gezonde boosheid, assertiviteit, bevrijding.
Nieuwsgierig geworden? Lees hier de info.
Deze opleiding is een uitgebreidere versie dan die eerder werd aangeboden: 5 weekenden en een 4-daagse. Hij is geaccrediteerd op HBO-niveau.

Er zijn 2 filmpjes op internet van de ochtend en de middag van een eerdere Open Dag: Inhoud van de Opleiding en het Ontstaan.
Heb je interesse of wil je een afspraak voor een intake, neem dan contact op met Arianne.
Je kunt een afspraak maken als je beide filmpjes hebt bekeken of naar de open dag bent geweest.


Zaterdag 3 maart | Open Dag HART Opleiding | met Arianne en Frank
Voor als je liever live komt voelen of deze opleiding bij je past. We geven ’s morgens info en beantwoorden je vragen maar we gaan ook actief aan de slag met energiemeditatie en The Work of Byron Katie.
Hier meld je je aan.
 
Tantra avonden
Ben je nieuwsgierig naar Tantra maar vind je het allemaal wat spannend en eng? Kom dan een keer naar een tantra avond voor singles. In een fijne opbouw van speelse, hartverwarmende contact-oefeningen kun je daar je eerste ervaringen opdoen, gekleed en wel! Hier vind je alle info over de avonden voor singles en paren en meld je je aan. Hier vind je de info over de avonden voor paren.


Individuele Tantra massage sessies of intimiteitscoaching sessies met Dick of Anja
Traditionele vormen van psychotherapie kennen een grote beperking door hun taboe op fysieke aanraking. Intimiteitscoaching biedt meer mogelijkheden. Mijn ervaring is dat liefdevolle aanrakingsvormen krachtige instrumenten zijn om zelfs trauma’s die diep in het lichaam verankerd zijn geraakt op te lossen.

In een veilige, oordeelloze setting wordt je uitgenodigd contact maken met je verlangen waarbij opkomende angst en schaamtegevoelens in liefde ‘omarmd’ kunnen worden. Je lichaam krijgt de kans om oude negatieve ervaringen en programmeringen te ‘overschrijven’ met nieuwe, positieve ervaringen zonder dat we de geschiedenis van jouw pijn of onvermogen weer moeten oprakelen en doorspitten. Het kan zijn dat je na zo’n sessie ‘huiswerk’ meekrijgt om de liefdevolle band met je lichaam en je lust
weer te herstellen.
Te boeken via dick@helioscentrum.nl. Kosten: € 60,- per uur. Ook Anja Gijsbers geeft deze soort sessies op Helios, te boeken via info@harten-vrouw.nl


24- 26 november | Sexual Healing weekend | met Dick en Anja
Er is nog een last minute mogelijkheid om aan dit weekend mee te doen. In een veilige, respectvolle setting gaan we in een rustig tempo met subtiele aanraking- en invoelvormen ons zenuwstelsel helen en opladen. Oude, negatieve imprints ga je zo wissen door ze te 'overschrijven' met nieuwe, helende intimiteits- en geniet-ervaringen.

Een ervaring uit het vorige Sexual Healing weekend:
Lieve Dick en Anja, in dit weekend loste het thema grenzeloos zijn, de angst ervoor, de oordelen erover in mij op. Wat rest is de oceaan, spelen in de oneindige zee van mogelijkheden, het hier en nu dat fris is en een gevoel van dankbaarheid. Ik voel ook dat veel oude en au paadjes en plaatjes over mijn lijf oplosten. Wat ik daarbij voel, is woordloos ontroerend.
Jeanette
Meer info en aanmelden.


29 november | Liefde en Vallei-Orgasme dag | met Dick en Alma
Eens per 2 maanden geven wij deze dag voor mensen die al ervaring hebben met tantra massage. Je leert Vallei-Orgastische oefeningen en meditaties om je vermogen om tot overgave, ontspannen en genieten te vergroten. Op deze dag in november is er alleen nog plek voor een paar vrouwen! Lees hier meer.


1-3 december | TaoTantra Experience weekend voor singles | met Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
Dit weekend wordt gegeven door 2 docenten van de Tantra Massage Opleiding, Arnoud en Mieke. Zij bieden inhoudelijk hetzelfde programma aan als Dick en geven daar hun eigen vorm en kleur aan.Het weekend is bij uitstek geschikt voor mensen met weinig Tantra ervaring om te ontdekken wat Tantra kan betekenen voor hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van liefde en intimiteit in een veilige setting.
Lees hier meer en meld je aan.


8-10 december | Yoni weekend | met Mariska Linnenbank
Heel geliefd zijn de Yoni weekenden voor vrouwen die Mariska op Helios geeft. Ook dit weekend zit al bijna vol dus als je nog mee wilt doen, aarzel niet te lang.

Een ervaring van een deelnemer:
“Vooreerst wil ik je vanuit mijn hartje heel erg bedanken voor het prachtige weekend dat je me gegeven hebt. Ik heb veel inzichten mee naar huis gekregen, niet alleen over mijn vrouw-zijn, ook wat betreft mijn relatie en mijn rol daarin zijn er duidelijkheden gekomen. Dank u wel, een prachtig cadeau!
Jouw manier van lesgeven is zo warm, zo spontaan, zo ongedwongen en sereen… en dat voor thema’s die toch erg intiem en gevoelig zijn. Je gaf me een onvergetelijke ervaring die nog lang zal nazinderen…”
Je leest meer ervaringen onder aan deze pagina. Hier vind je ook alle info en kun je je aanmelden.


15-17 december | TaoTantra Essence weekend alleen voor paren met Dick en Anja
Zit je in een ‘committed’ liefdesrelatie, dan is het heel fijn als je in een groep met andere paren je passie en liefde voor elkaar kunt verdiepen zonder de onrust te ervaren die singles met zich mee brengen in hun verlangen naar dat wat jullie al met elkaar kunnen ervaren.
In dit weekend is er, meer dan in welk weekend op Helios dan ook, tijd om met je partner intiemere duo-meditaties te doen waarin zowel het vuurtje van liefde en passie tussen jullie kan opvlammen als ook de meer meditatieve, subtiel genotvolle dimensie van 'samen Zijn' verlevendigd wordt. NB Heb je moeite met bloot, dan is het Experience parenweekend een betere keus. Meer info en aanmelding


26-30 december | Alles is Liefde vierdaagse | met Dick, Anna en Sabina
Alweer voor het zesde jaar geeft Dick, nu samen met Anna en Sabina, deze workshop tussen kerst en nieuwjaar. In deze workshop is er extra aandacht voor het kwetsbare kind in ons en gaan we gericht werken aan de veelal onbewuste overtuigingen die het leven vanuit liefde in de weg staan. Wacht niet te lang met je aanmelding. We kunnen met name nog wat mannen erbij hebben. Info en aamelding


19-21 januari | TaoTantra Massage weekend voor paren | met Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
Wil je samen met je partner leren hoe je elkaar liefdevol en aandachtig kan masseren, hoe je bij jezelf en bij elkaar de seksuele energie kan opwekken en hoe je deze energie tussen jullie kan gaan laten stromen? Kom dan samen naar het TaoTantra massage weekend van Arnoud en Mieke. Dit weekend is geschikt voor (gelegenheids) stellen met en zonder Tantramassage ervaring.

Het beoefenen van de TaoTantra massage kan een transformerende werking hebben op jullie relatie. Door meer te kunnen genieten van lichamelijk contact waarbij het hart verbonden is met het bekken zul je dichter bij elkaar komen en meer verbinding gaan ervaren.
Lees hier meer en meld je aan.


Nieuw! | Vanaf 2 februari | Tantra Massagedagen alleen voor vrouwen | met Anja Gijsbers
Eindelijk ook weer korter aanbod alleen voor vrouwen! Tijdens deze massagedag mag je genieten van de fijne sfeer die kan ontstaan tussen vrouwen: helend, speels, zusterlijk, koesterend, uitdagend of begripvol. Kwaliteiten van het vrouw-zijn worden verkend tijdens oefeningen en contactmomenten. In verstilling of in beweging met muziek en dans. Lees hier meer.


26-28 januari | Bio Dynamic Kundalini Healing Level 1 weekend | met Flaviu Pop
Flaviu Pop is een Roemeen die als gastleraar regelmatig op Helios vertoeft en een expert is op het gebied van tantrisch bodywork. Hij komt in februari weer om zowel een level 1 als 2 te geven. De voertaal is Engels. Dit is wat hij er zelf over zegt:
‘During this workshop you can experience deep physical, emotional, mental and energetic transformation. As a main tool we use the sexual energy, also called Kundalini. We mix energy work with Tantric de-armouring to balance the energy flow and to create, if needed, a very deep and powerful emotional release.’ Info en aanmelding


23-25 februari | Bio Dynamic Kundalini Healing Level 2 | met Flaviu Pop
Deze intensieve training is alleen open voor diegenen die level 1 bij Flaviu deden. Info en aanmelding


Individuele Tantric Bodywork sessies met Flaviu Pop
Voor en na zijn trainingen geeft hij persoonlijke sessies. Je kunt een sessie boeken via info@helioscentrum.nl


15 februari | Start Tibetaanse Massage Cursus of 3 doordeweekse dagen | met Arnoud Colenbrander en Anina Storteboom
Stevig maar ook koesterend, levensenergie vermeerderend... Je kunt alleen meedoen aan deze cursus maar ook samen met je partner. Hier vind je meer info.


Boeken en auteurs die een grote impact hadden op mijn leven
Dick Nijssen


Cursisten vragen mij nog weleens wat nu de boeken zijn op psychologisch en spiritueel gebied die ze het beste kunnen lezen. Mijn tips daarover zijn natuurlijk altijd subjectief. Als een boek op mij een grote impact heeft gehad, zegt dat niet zoveel over hoe dat voor een ander is. Toch wil ik graag een paar titels met je delen.

Omdat wij een boekwinkeltje hebben probeer ik altijd die boeken op voorraad te houden. Shockerend voor mij is hoe echt bijzonder goede boeken soms toch na relatief korte tijd al niet meer leverbaar zijn. Als ik nog een heel leven voor mij had dan zou ik een uitgeverij beginnen om al die boekrechten op te kopen en ze opnieuw uit te geven. Dus het kan zijn dat sommige boeken die ik noem alleen tweedehands te krijgen zijn.

1. 'Autobiografie van een yogi' van Paramahansa Yogananda. Dit was het afscheidscadeau van Steve Jobs aan iedereen die op zijn begrafenis kwam. Net als in zijn leven heeft dit boek al vroeg in mijn leven mijn passie voor meditatie en de zoektocht naar Verlichting enorm aangewakkerd. Ook zijn andere boeken zoals 'Man's eternal quest' zijn erg interessant om te lezen.
Je ziet hem op de foto 1 uur voor zijn maha-samadhi = sterven.

2. 'Licht op de aura' van Barbara Anne Brennan. Deze helderziende vrouw heeft jarenlang als NASA-wetenschapper gewerkt. Zij heeft een wereldberoemde healingschool opgericht en schreef 3 boeken over de aura en o.a. de relatie met psychische processen die onovertroffen zijn. Ik (en een lid van het koninklijk huis) hebben nog een workshop bij haar gevolgd in Boston. Op dit moment lees ik haar laatste boek: 'Core light healing'.

3. 'Thuiskomen bij jezelf' van Hal en Sidra Stone. Hal was een leerling van Carl Jung en heeft samen met Sidra de 'Voice Dialogue' methode ontwikkeld. Dit boek vertelt op vlotte wijze over de verschillende delen in ons zoals de beschermer/beheerser, de pusher, de criticus, het kwetsbare kind etc. Een must om hier meer over te weten wil je jezelf echt kunnen begrijpen. Het zijn met name de 'verstoten delen' in jezelf die je leven ontregelen zolang ze verstoten blijven.
Tijdens een training met hun heb ik destijds nog een Voice Dialogue sessie mogen ondergaan met Sidra als begeleidster. In die sessie kwam ik in contact met mijn 'innerlijke debiel'. Ik wist niet dat ik die in mij had. Bevrijdend zo'n deel er ook eens even helemaal te mogen laten zijn!

4. 'Inwijding' van Elisabeth Haich. Dit boek, dat leest als een spannende roman, is een verslag van haar vorige levens in met name het oude Egypte. Ik heb haar in de jaren '80 opgezocht in Zwitserland waar ze een yoga school leidde. Ze was toen al 90 jaar oud. Een indrukwekkende vrouw. Ook haar andere boek 'Sexual energy and yoga' is de moeite waard.

5. 'Ik ben/Zijn' van Nisargadatta Maharaj. Dit boek kwam als een dieptebom in mijn bewustzijn binnen rond mijn 40ste. Jaren daarvoor had ik er al wat in gelezen maar toen pakte het mij nog niet. Nisargadatta was een simpele sigarettenverkoper én een vlijmscherp gebekte goeroe in Bombay. Uit de hele wereld kwamen de knapste koppen naar hem toe. Zonder onderscheid des persoons nam hij ze stuk voor stuk in een mentale houdgreep tot ze 'afklopten'. Dit boek doet daar verslag van.

6. 'Finding God through sex' van David Deida. Dit boek kocht ik in de VS. Het veranderde mijn visie op Tantra zo dat ik er zelf cursussen in wilde geven. In Nederland is dit boek nu al niet meer te krijgen bij de uitgever. Het heette hier 'Seks als weg naar God'.

7. De Padwerk lezingen van Eva Pierrakos. Geen enkel boek heeft mij zoveel psychologisch inzicht gegeven als deze gechannelde lezingen. In boekvorm zijn er een aantal uitgegeven bij Ankh-Hermes: ‘Padwerk – Werken aan jezelf of juist niet?’

8. 'De kracht van het NU' van Eckhart Tolle. Dit boek kocht ik ook tijdens een vakantie in de VS. Daarna wilde ik Eckhart Tolle naar Nederland halen. Zijn uitgever stelde als voorwaarde dat ik een zaal zou afhuren voor minstens 2000 mensen. Dat durfde ik niet aan. Foutje!

Wordt vervolgd! In de volgende nieuwsbrief deelt Arianne haar levensveranderende boeken met je.
Dick

Wij wensen jullie een goede, lichtvervulde wintertijd en een frisse start in het nieuwe jaar 2018!
Een hartegroet van Dick, Arianne en het gehele Helios team


 


Helios Centrum Groep