headerimg

Helios Herfst Nieuws 2021

Lieve lezer,

Er schuilt een grote schoonheid in het loslaten van wat ons niet langer meer dient. Loofbomen laten dat iedere herfst weer zien als ze hun blad verliezen.

Zijn er in jouw leven nog zaken waarvan het fijn zou zijn als je ze zou kunnen loslaten? Verhalen over het verleden die je niet meer dienen?

Ons retraite- en workshop aanbod op Helios bied je een omgeving waar je in liefde afscheid mag nemen van waar de levensenergie in jou stagneert. Wanneer niet-liefde wordt losgelaten, is het de liefde en levenslust die overblijft.

Dit kun je vanuit verschillende invalshoeken ervaren in de volgende meerdaagsen:

11-14 november | Deep Space Initiation driedaagse
met Dick en Anna


Ervaring van een deelnemer: “Wat een avontuur, wat een ontmoetingen. Natuurlijk heb ik in deze driedaagse veel geleerd over massage. En ook over de aanwezigheid, de energie en de intimiteit en gevoeligheid die daarbij horen. Ik heb leerzame, maar ook ontroerend mooie massage-uitwisselingen mogen beleven met prachtige, inspirerende massagepartners, soms in heel verrassende oefenstructuren.

Maar vooral heb ik me drie dagen lang verbonden gevoeld met een groep fijne en warme mensen, waarin ik (ongebruikelijk) veel van mezelf durfde te laten zien. Ik neem heel veel moois mee naar huis: bevestiging, erkenning, fijne herinneringen en nieuwe moed. Veel meer dan alleen een massagecursus was dit voor mij vooral een geweldige retraite.” Ron
Meer info en aanmelding

De Leven vanuit Liefde workshops bevatten de mooiste speelse, verwennende, bevrijdende en inzichtgevende oefeningen en processen uit mijn ruim dertigjarige praktijk als workshopgever:


19-21 november | Leven vanuit Liefde voor singles
met Dick en Sabina


“Afgelopen weekend heb ik mijn derde weekendworkshop met je mogen beleven. Iedere keer weer word ik geraakt dat, dankzij de manier waarop jij groepsveiligheid mogelijk maakt, er zó snel zo’n mooie verbondenheid en openheid in een groep ontstaat. Op vrijdagavond ben je allemaal onbekenden van elkaar en 48 uur later voelt het alsof je van goede vrienden weer afscheid neemt.

Ik heb genoten van de vele mooie werkvormen, je zorgvuldigheid, warmte, zachtheid, aandacht en humor. Wat voelt het heerlijk om weer helemaal thuis te zijn in mijn hart en lijf en van hieruit de ander te ont-moeten. Ik voel me een blij, dankbaar en vervuld mens! Dank je wel voor wederom een prachtig mooi weekend!” Lieve groet, Els
Meer info en aanmelding

16-28 november | Leven vanuit Liefde voor paren | met Dick en Ester

“Het mooie weekend galmt door, werkt door! Ik heb genoten, van alles gevoeld en veel geleerd. De energie stroomt in mijn lijf en nog meer tussen ons. Iets wat ik zeker wil vasthouden. Snap mijzelf beter en Ineke. Bovenal ruimte waardoor dingen bespreekbaar worden. Wat hebben we mooi weer gehad, zon, heerlijk eten en de vogels zongen. Dank voor jullie begeleiding en alles wat is aangereikt! Alle reden om terug te komen”
Warme groet, Philip
Meer info en aanmelding

Het bovenstaande aanbod heeft al ruim voldoende aanmeldingen om door te gaan. Wacht niet te lang met je aan te melden!

Zondag 5 december en zondag 2 januari | Deep Space massagedagen

Een buitenkansje om dit aanbod in het weekend te komen doen omdat de weekenden het komende jaar vrijwel altijd volgeboekt zijn met langer durende trainingen.
Meer info en aanmelding

13-17 december | Zeven poorten naar Zijn midweek retraite | Dick en Ester

We hebben allemaal een diep verlangen om thuis te komen in we wezenlijk zijn, daar waar we vrede en eenheid ervaren met de wereld om ons heen. Deze dagen gaan we de verschillende poorten verkennen die ons vanuit de ego-dimensie leiden naar de innerlijke vreugde en vrede van je Zijnsdimensie. Diepzittende spanningspatronen en vermoeidheid die in de weg staan kunnen in deze dagen losgelaten worden.
Meer info en aanmelding
 

26-30 december | Alles is Liefde vijfdaagse | Dick en Sabina

De klassieker die ik de afgelopen 10 jaar meestal twee keer per jaar heb gegeven. Na een flinke dosis familie-contacten ben je er dan mogelijk wel aan toe om je tussen mensen te begeven die je met een frisse blik, los van je verleden, kunnen zien en waarderen. Een plek waar je jezelf kunt zijn en nieuwe, vrijere relatievormen mag gaan verkennen. In deze dagen is er, meer dan in de andere workshops, ruimte voor een stukje persoonlijke begeleiding en proceswerk.

Bruno, die zoals verschillende anderen, twee keer meedeed, zegt hierover:

“Ik herinner me de eerste keer toen ik inschreef op “Alles is liefde”. Vond ik toch maar een rare titel voor een 5-daagse. Wat te soft, te zweverig. Hoe meningen relatief blijken. Hoe ‘waarheden’ kunnen keren. Een week later: IK BRUIS …alles en iedereen ziet er anders uit. Natuurlijk, want ik zie anders, ik heb losgelaten. Krampen zijn aangeraakt, overtuigingen zijn bevraagd. Stijfheid is opgelost. Heel mijn lijf, heel mijn energie, heel mijn kijken. Soms idee dat het wel wat op z’n kop staat.

Nog wel wennen aan zoveel moois. M’n monstertjes, mijn ego krampen doen natuurlijk ook nog hun werk. Op m’n werk heb ik gelachen als nooit tevoren. Met collega’s, met leveranciers, zelfs met de ooo zo serieuze bankdirecteur. En mijn haren, die laat ik nu lekker los. En ik durf nu zelf te schrijven, te delen. Alles is liefde, ik loop over van liefde!”
Meer info en aanmelding


Wat neem je mee op vakantie? Bericht van Arianne
 

Ik vind het een uitdaging op vakantie precies dat mee te nemen wat wij nodig hebben. Niet te veel, niet te weinig.
Inmiddels heeft onze camper een basisinhoud zodat wij snel weg kunnen als we willen.

Als mens is het ook fijn om een basisinhoud te hebben die altijd zonder gedoe meegaat. En dan heb ik het niet over het bekende damestasje (een rugtas in mijn geval), maar over wat inmiddels gewoon in mezelf zit. Reiki neem ik overal mee naartoe, ook op vakantie. Niet alleen die heerlijke stromende handen om op te leggen waar ze maar nodig zijn, maar ook mijn Reiki 2, mijn afstand-Reiki.

Om vriendinnen thuis te behandelen die hard Reiki nodig hebben.
Maar ook om lastige situaties op te lossen waar je in een vakantie op kan stuiten. De ervaren reiziger weet immers dat je ook op een vakantie-plek niet per se alleen leuke dingen te wachten staan. Die mooie vulkaan kan ook vuur- en asregens gaan spuwen net als jij daar op vakantie bent…

Reiki 2 stelt je in staat allerlei situaties die hopeloos vast lijken te zitten, energetisch vlot te trekken. Met Reiki zit je nooit met je handen in het haar. Je behandelt het probleem waar je niet uitkomt en opent je als vanzelf voor wat er maar wil komen: hulp van binnenuit of buitenaf, en vaak allebei.

Ik zou een boek kunnen schrijven over alle situaties waarin Reiki Dick en mij echt heeft gered uit benarde situaties. Die keer toen we in de middle of nowhere in een hot springs overnachten, zo’n 2 uur rijden van het vliegveld van San Francisco waar we de volgende dag zouden terugvliegen. Onze huurauto had het 2 weken prima gedaan, maar toen ie terug moest naar stal sloeg hij niet aan. Geen lege accu, geen idee wat er wel aan de hand kon zijn….

Geen enkele garage of wat in de buurt, erg weinig tijd, een goedkope ticket zodat uitstellen van de terugreis niet kon… dan word je wel even benauwd. Maar in benauwdheid vind je alleen benauwdheid en niet de oplossing. Dus gingen we samen in de auto zitten om Reiki te sturen naar de situatie. Na een paar minuten zag Dick ‘het licht’: “die 2 mannen in overalls die gisteren bij de hot pool rondliepen, zouden die er nog zijn?” Het bleek een goede intuitie: ze waren er nog en kregen de motor met wat kunstgrepen en veel Amerikaanse macho-bravoure gestart. Met de woorden “nu mag je hem niet meer uitzetten, plassen doe je maar in een fles” wensten ze ons een goede reis naar huis.

Er is altijd ergens een volgende stap in je leven! Reiki 2 helpt je die te vinden.

Zin om ook Reiki 2 te leren?

Van 12-14 november geef ik weer een Reiki 2 cursus.
NB Je moet Reiki 1 hebben gedaan om Reiki 2 te kunnen doen.
Info en aanmelding Reiki 2

NB De Reiki 1 cursus van 26-28 november zit vol. Als je je aanmeldt, kom je kansrijk bovenaan de wachtlijst! 7-9 januari is de volgende Reiki 1 cursus - een goed begin van het nieuwe jaar!
Info en aanmelding Reiki 1

Opfrisavond voor iedereen die Reiki 2 bij ons leerde | donderdagavond 18 november 20-22 uur | met Arianne

Niet alleen voor diegenen die opgefrist willen worden in de kennis van Reiki 2, maar ook om ervaringen te delen en elkaar met Reiki 2 te behandelen.
Aanmelding
 

4-6 maart 2022 | The Work of Byron Katie weekend | met Arianne Groeneveld

Dit weekend leer je zelf een unieke methode voor innerlijke bevrijding die je kunt toepassen op alles wat je maar tegen kunt komen in je dagelijkse leven.

Zeker 90% van onze emotionele pijn komt niet door het leven zelf, maar door onze bewuste of zelfs onbewuste gedachten erover.
Dit weekend is een feest van zelfonderzoek waarin je diep zult gaan maar waarin ook veel gelachen wordt! The Work is een geweldig hulpmiddel om steeds weer thuis te komen bij jeZelf en een weergaloze innerlijke vrijheid te gaan ervaren. Arianne leerde The Work kennen in 1999 en geeft er al meer dan 20 jaar les in.
Meer info en aanmelding
 

Een warme groet van Dick en Arianne vanuit Cortegana, in het nog volop zomerse Zuid-West Spanje. We staan hier met de camper in een nationaal park en genieten van de schoonheid van de natuur.

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?