headerimg


Juni/juli 2017

Lieve mensen,

Wij hebben weer veel nieuw aanbod voor jullie!
* Voor het eerst een Sexual Healing weekend met Dick en Anja (scroll naar beneden voor Anja’s persoonlijke stukje over haar eigen seksuele heling),
* Dick geeft een unieke retraite die meditatie en de 'yoga van aanraking' combineert (Meditatie en Awakening Touch Stilte Retraite),
* Heino gaat InnerFreedom weekenden aanbieden,
* Lieke en Eric familie opstellingen,
* Mariska geeft voor het eerst een Vrouwen Tantra zomer 5-daagse
* en de Roemeense tantra leraar Flaviu Pop komt eind augustus zijn Bio-Dynamic Kundalini weekend geven (Engelstalig).

Daarnaast veel populaire klassiekers zoals de Alles is Liefde 5-daagse, de Reiki 2 zomer intensive en de Body of Bliss tantra massage driedaagses.

20 en 21 juni | 4 en 5 juli | 8 en 9 augustus | Tuindagen |
met Dick Nijssen en Arianne Groeneveld

Wij krijgen regelmatig complimentjes over ons terrein. Hoe we het voor elkaar krijgen het er zo mooi verzorgd uit te laten zien? Wel, iedere maand, met uitzondering van hartje winter, hebben wij een doordeweeks tweetal tuin- en klusdagen op Helios en de mensen die dan komen zorgen er samen voor! Vind je het leuk om je met een enthousiast groepje vrijwilligers in te zetten voor de tuin en de gebouwen van Helios? Zet je dan op de mailinglist, dan hoor je steeds wanneer ze zijn en dan kun je je opgeven. Mail Arianne voor meer info en om je aan te melden. Mijn seksuele healing
Anja Gijsbers


Ik had indertijd een goede reden om me te openen voor het tantrische pad. Ik droeg de gevolgen van seksuele trauma’s met mij mee, ook door een aantal ingrijpende gynaecologische operaties.
Mijn weg naar healing en revitalisering leverde mij veel op. Ik ontdek nog steeds nieuwe methodes om mijn body en mind te bevrijden van blokkades. Momenteel is dat de Taoïstische watertraditie die er op gericht is je zenuwstelsel tot rust te brengen zodat je meer (seksuele) stroming ervaart en gevoeliger wordt.

Shut down
Door deze traditie begreep ik eindelijk waarom mijn lijf niet open reageerde op passievolle en doelgerichte manieren van aanraken in het intieme contact. Na aanvankelijke opwinding stuitte ik op een innerlijke blokkade waardoor een piekontlading er niet meer inzat. Mijn zenuwstelsel ging over tot een ‘shut down’ door een complex geheel van lichaamsherinneringen, letterlijke en figuurlijke littekens en overprikkeling van de zenuwuiteinden.

Overprikkeling kan, zowel bij mannen als vrouwen, tot ‘niet meer voelen’ leiden; de opwinding verdwijnt en gedachten dwalen af. Of de andere variant; de meer subtiele sensaties van het contact zijn niet meer voelbaar omdat de passie het overneemt en beide partners de kortste weg naar ontlading nemen.

Taoïstische watertraditie
Voor mij bleek de sleutel te liggen in het toepassen van de inzichten uit de Taoïstische watertraditie. Ik ontdekte door diepe ontspanning van mijn zenuwstelsel, in combinatie met aandachtige aanraking, subtiele gewaarwordingen in mijn lijf waarvan ik het bestaan niet vermoed had. Zo blijk ik heerlijk opwindende voeten te hebben (bij vrouwen de poort naar meer yin-energie) en brengt zachte aanraking van het halsgebied diepe ontspanning teweeg. Zo kan ik nog wel even doorgaan! De Taoïsten geven in hun watertraditie punten en gebieden aan die het zenuwstelsel ontspannen of opladen, net waar je voorkeur voor dat moment naar uit gaat. Tijdens het Sexual Healingweekend dat Dick en ik samen geven ga je deze bronnen van ‘pleasure’ in je eigen lijf en dat van een ander ontdekken.

Ons zenuwstelsel vormt de verbinding tussen ons fysieke lichaam en de meer energetische lagen van ons wezen waarin ook allerlei informatie opgeslagen ligt. Werkelijk contact vindt op alle lagen plaats en gevoelige mensen (en zijn we dat in wezen niet allemaal?) nemen deze informatie (on)bewust waar. Een ogenschijnlijk simpele aanraking kan zoveel meer diepte krijgen als je gebruik maakt van deze kennis. Het nodigt ook uit tot een andere manier van intiem zijn en liefhebben.

Vrij en speels
Mijn partner en ik zijn onszelf (want het begint natuurlijk bij je eigen lijf) en elkaar nu op een nieuwe manier aan het ontdekken. We maken bewust gebruik van de subtiele energielagen en raken elkaar aan met intentie. De verdiepende oefeningen uit de Taoïstische watertraditie verrassen ons elke keer weer. Het is leuk om op een vrije, speelse manier met Sexual Healing bezig te zijn.

Natuurlijk komen we ook onze thema’s tegen en soms zijn er momenten dat het totaal niet stroomt. De ene keer betekent dit dat ik zelf even wat meer aandacht aan mijn lijf en leden mag geven, de andere keer vraagt het om open communicatie en elkaar weer opnieuw met liefdevolle intentie ontmoeten. Seksualiteit raakt bij ons steeds meer ontdaan van oude beelden en gewoontes.

Mijn partner zegt dat er voor hem een wezenlijk verschil is omdat de prestatiedruk en alle opgedane overtuigen daarover naar de achtergrond schuiven. Vanuit vertraging en soms zelfs in totale stilte ervaren wat er in hemzelf en in ons contact gebeurt zonder dat er iets moet voelt voor hem echt bevrijdend. Het is steeds weer een verrassing wat er dan ontstaat.

Nieuw! | 7-9 juli | Sexual Healing weekend | met Dick en Anja
Herken je wel iets in de ervaring van Anja (en haar partner)? Ben je ook op zoek naar heling van oude seksuele imprints? In het Sexual Healing weekend maak je kennis met de Taoïstische watertraditie en vele andere manieren en heerlijke oefeningen om je zenuwstelsel een reset te geven. Op weg naar meer stroming, vitaliteit, verfijndere en diepere gevoelsbelevingen en een bevrijdende kijk op intimiteit en seksualiteitsbeleving.
Ons enthousiasme en onze ervaring, een gelijkgestemde groep deelnemers, veiligheid en integriteit en de fijne omgeving bij Helios ondersteunen je daarbij.
Hier vind je alle info.

29 juni-2 juli, 17-20 augustus, 16-19 november |
Body of Bliss Tantra Massage blok 1 | met Dick Nijssen

Het afgelopen jaar was er zoveel belangstelling voor de Tantra Massage Opleiding dat we dit jaar maar liefst vier blokken I, de Body of Bliss, hebben ingepland.
Blok I draait vooral om de kwaliteit van aanraking, verbinding en overgave die je via de massages die je leert kunt ervaren. Dat alles in een veilige setting met respect voor jouw persoonlijke grenzen. Info over de Tantra Massage Opleiding blok 1  Info over blok 2 en 3.

Nieuw! | 1-6 augustus | Speciaal Tantra Massage Opleiding blok 2 en 3 samen in één Zomer 5-daagse
Deze zomer kun je blok 2 en 3 in 1 5-daagse doen (1-6 augustus)!  Hier vind je meer info.

Nieuw! | 25 tot 30 juli | Yoni Festijn Vrouwen 5-daagse | met Mariska Linnenbank
Wat was het afgelopen yoni weekend weer een feest en wat ben ik dankbaar dat ik vrouwen mag inspireren op zo'n heerlijke plek! Marieke, mijn assistente en ik kijken alweer uit naar de zomer waarin we maar liefst 5 dagen aan de slag gaan met vrouwelijkheid en seksualiteit. Waar ruimte is om te ontspannen, los te laten, genieten, masseren, dansen, spelen met seksuele energie, naar binnen te gaan en te verbinden. Wil je meer van jouw yoni leren, haar meer eren, (weer) van haar genieten en leren spelen met een yoni eitje? Hier lees je meer over ons "Midzomer Vrouwen Yoni festijn".

Een paar reacties op het laatste yoni weekend
met Mariska:

"Dank je wel voor het bijzondere weekend. Ik voel me zo heerlijk nog steeds. Het was echt top. Zeer subtiel en zo bijzonder hoe je ons spelenderwijs in dieper contact hebt gebracht met ons innerlijk zelf. Waarin ieder kan aangaan wat er voor haar te doen is. En hoe jij en Marieke op elkaar afgestemd zijn. Dit droeg zeker bij aan de harmonie die binnen de groep heerste!"
"Bedankt voor het mooie weekend. Ik heb me verwonderd, ik heb genoten en heb me goed gevoeld. Hoogtepunt was het dansen. Super dat ik die vrijheid voelde; Ruimte die jij door je warme en ongecompliceerde begeleiding creëerde."
"Ik heb mogen ervaren dat het helend is om liefdevol en vanuit zachtheid met jezelf, je vrouw-zijn, je lichaam om te gaan. De oefeningen die jij ons leerde, pas ik dagelijks toe. De energie stroomt en ik voel me een ander mens, ben blij met mijn lichaam en koester haar elke dag. Ik heb anders leren kijken en voelen. Ik ben er ontzettend blij mee."

1-6 augustus | Alles is liefde 5-daagse | met Dick, Anna en Sabina
Alweer voor de 9e keer geef ik deze zomer een 'Alles is Liefde' 5-daagse. Deze workshop biedt je de mooiste en meest bevrijdende oefeningen en processen uit het Innerlijk Kindwerk en de Zijnsgerichte benadering, met een heerlijk vleugje tantra. Zo worden deze dagen alle levensgebieden van jezelf aangesproken en stroomt je liefdestank weer helemaal vol. Niet voor niets hebben we deelnemers die soms meerdere jaren achter elkaar deze workshop steeds weer opnieuw doen. Mijzelf geeft het een diepe bevrediging om het opbloeien in liefde van iedereen mee te maken in deze dagen. Hierna is je leven nooit meer hetzelfde! Dick
Hier lees je meer en meld je je aan.

Nieuw! | 25-27 augustus | Bio-Dynamic Kundalini weekend |
met de Roemeense gastdocent Flaviu Pop

Deze bijzondere leraar komt voor het eerst op Helios een workshop geven. Hij geeft ook energetische sessies op Helios rondom dit weekend. Hij is een specialist in het activeren van de Kundalini stroom in je lichaam.

Dit zegt hij zelf over zijn (Engelstalige) weekend:
“During this workshop you can experience deep physical, emotional, mental and energetic transformation. As a main tool we use the sexual energy, also called Kundalini, Chi, Prana, Umbros, the vital energy or inner power, in different cultures and perspectives.
We mix energy work with Tantric de-armouring to balance the energy flow and to create, if needed, a very deep and powerful emotional release.
Each of us has inside of us the equivalent of a small nuclear power plant. Often we are not even aware that it exists and, unfortunately, we use it very little or not at all, because we don’t know how.
You will learn how to identify and use this energy not only in your transformation processes, but also in your everyday life.”
Meer info en aanmelding.

Nog een paar plaatsen vrij op….
Tantra Massage dag voor singles en paren, 10 juni
TantricFlow dag 11 juni
TaoTantra Experience weekend voor paren 23-25 juni
Liefde en Vallei orgasme dag 28 juni
TaoTantra Essence weekend voor singles, 11-13 augustus

NB In de zomermaanden gaan de Tantra avonden, de Tantra massage avonden en de TantricFlow avonden gewoon door!

9-11 juni | Reiki 1 cursus met speciale korting | met Arianne Groeneveld en Marten Schröder
Heb jij er behoefte aan om een diepere verbinding aan te gaan met de energie in je lichaam? Jezelf beter te leren voelen en daardoor ook je grenzen beter te kunnen voelen?
Wil jij jezelf gericht energie kunnen geven maar ook je vrienden en familie ondersteunen wanneer ze ziek zijn of het moeilijk hebben?
Wanneer je reiki hebt, heb je veel te geven aan jezelf en aan anderen. Je warme hart krijgt bijpassende warme handen! Een geschenk voor je hele leven.
Wanneer je je reiki op Helios leert, profiteer je van de 30 jaar reiki ervaring van Arianne. Zij ontving haar Reiki Master Opleiding in 1988 van Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Marten is weer door Arianne opgeleid en is naast traditioneel reiki meester ook HART therapeut.
Je krijgt aan het einde het diploma van de Reiki Alliance. Lees hier meer.

10-13 augustus | Reiki 2 Zomerintensive 3-daagse met speciale korting | met Arianne Groeneveld
In het hart van de zomer bieden we deze bijzondere reiki 2 cursus aan. Je kunt eraan meedoen als je al reiki 1 hebt geleerd (mag ook elders zijn geweest) en daar actief mee bezig bent.

Tijdens een reiki 2 cursus maak je jezelf technieken eigen waardoor je intenser door energieblokkades heen kunt breken wanneer je jezelf of anderen behandelt, in contact kunt komen met diepe ontspanning en vrede in jezelf en reiki kunt leren sturen op afstand. Je kunt daarmee verder weg wonende familieleden en vrienden reiki geven maar ook je eigen vastzittende levenssituaties en relaties weer vlot trekken.
Normaal geven we reiki 2 in een weekend, de extra dag in deze intensive gaat zowel naar oefening en verdieping als naar vrije tijd om te wandelen, fietsen of te gaan zwemmen in het Heerdermeer.
Heb je twijfels of je al toe bent aan reiki 2? Neem dan contact op met Arianne. Hier vind je meer info.
21-23 juli | InnerFreedom weekend | met Heino Jansen
InnerFreedom™ is ontwikkeld voor iedereen die van binnenuit gelukkig wil leren zijn. Het InnerFreedom-Proces is een geweldig hulpmiddel om de vrijheid in jezelf te gaan ervaren en leven, onafhankelijk van de omstandigheden. We ervaren innerlijke rust, geluk en acceptatie. Opeens trekken we dingen, situaties en mensen aan in ons leven die veel beter passen bij onze nieuwe, vredige bewustzijnstoestand. Het InnerFreedom™-Proces ondersteunt jou optimaal bij het weer thuiskomen in de innerlijke vrijheid die jouw geboorterecht is.

Ervaringen van deelnemers:
"Ik ben nog helemaal onder de indruk van dit bijzondere weekend. Ik heb door de jaren heen van alles gedaan, maar dit was voor mij echt een doorbraak. Heino: wat een krachtig programma heb je!!! De innerlijke vrijheid in jezelf hervinden, staan voor wie je bent en dat daadwerkelijk waarmaken, dat gaf voor mij de doorslag. Het was een hele liefdevolle groep met een goede begeleider die weet wat hij doet. Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor dit TOP weekend!! - Jenneke

"Voordat ik dit weekend in ging had ik wel eerst zoiets van: eerst zien dan geloven of dit echt wat voor mij wat zal gaan doen. Dit weekend beschouw ik als het begin van een nieuw leven voor mij. Ik voel in mijn hart nu dat ik tot zoveel meer in staat ben dan ik ooit voor mogelijk gehouden had, dankzij dit weekend is mijn pad naar zelfliefde en liefde voorgoed geopend!” - Michael

Lees hier meer over InnerFreedom.

Nieuw! | 5-10 september | Meditatie en Awakening Touch Stilte Retraite |
met Dick Nijssen in samenwerking met yoga en massage lerares Heidi van Nieuwenhoven

Intensieve meditatie-beoefening is een krachtige manier om een verschuiving in perspectief teweeg te brengen van waaruit je leeft, een 'ontwaken' in Zijn. Mediteer je in een groep, dan is dit effect sterker dan mediteren in je eentje. Groepsmeditaties vormen dan ook een belangrijk aspect van deze retraite.

De diepte van Zijn die je in jezelf kunt ervaren, bepaalt in welke mate je die diepte van Zijn ook bij een ander teweeg kunt brengen. Onze ervaring is dat we het proces van ontwaken niet alleen via meditatie kunnen versnellen, maar ook via wat we 'Awakening Touch' sessies noemen. In deze ‘yoga van aanraking’ brengt de gever zowel zichzelf als de ontvanger via massage, mindful touch en energie-overdracht in een verruimde staat van bewustzijn.
Deze retraite is uniek omdat yoga, meditatie en tantrische aanraking samenkomen en elkaar versterken en verdiepen. Lees hier meer.7-9 juli | Familie opstellingenweekend | met Lieke Defize en Eric Horn
Van 7-9 juli vindt het jaarlijkse zomerweekend Familieopstellingen met Lieke en Eric weer plaats op Helios.

Heb je altijd al eens een familieopstelling willen doen? Is er een thema (bijv. een ziekte, een terugkerend dilemma) in je leven dat je belemmert om gelukkig en vrijuit jezelf te kunnen zijn? Zou je daar graag licht op willen laten schijnen? Systemisch werk helpt je om te ontdekken waar de energie blokkeert en dat is meestal op een plek waar je het niet vermoedde. Als dit duidelijk wordt, kan er een verlossende beweging gemaakt worden en zal het dilemma jou loslaten. Het leven kan weer gaan stromen.

Familieopstellingen zijn leerzaam, verfrissend, verhelderend en vooral liefdevol, zowel voor de opsteller als de representant.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Meer lezen? Hier vind je alle info.

Start 29 september | I.K. Jaartraining Nieuws van Eric en Lieke
Onlangs hebben we na twee intensieve jaren, de deelnemers van de I.K. Jaartraining 9 uitgezwaaid. Het was een ontroerend mooi afscheid. Het was vooral de stevigte en de innerlijke rust die ieder met zich meedroeg die ons raakte. Het thuiskomen in de groep heeft plaats gemaakt voor een thuiskomst in zichzelf. Missie geslaagd dus! Inmiddels stromen de aanmeldingen voor de nieuwe I.K. Jaartraining 11 binnen. Mocht je interesse hebben en twijfel je nog, wacht niet te lang en neem contact met ons op. Wij kijken graag met je mee of de Jaartraining wat voor jou is. Hier vind je info en meld je je aan.

Wij wensen je een heerlijke lente- en zomertijd!
Een hartegroet van Dick, Arianne en het volledige Helios team
 

 


Helios Centrum Groep