headerimg

Nieuwsbrief lente 2024

Lieve mensen,

Omdat we nooit ophouden met helen en er altijd weer een volgende stap is, staat deze nieuwsbrief vooral in het teken van het helen van jezelf, je relatie maar ook van wat er maar te helen valt op deze planeet. Leven vanuit een helende houding, vol mededogen met onszelf en anderen, daar gaat het in deze nieuwsbrief over.

4 en 5 mei bieden wij 2 losse healing dagen aan op Helios. Jullie zijn allemaal uitgenodigd! Wij hopen dat er veel mensen aan deze dagen mee zullen doen.
Meer over Wereld Healing vind je in het stukje van Arianne ‘Hoe ga jij om met uitzichtloze situaties in de wereld?’ onderaan deze nieuwsbrief.


Zaterdag 4 mei | Reiki Satsangha Wereld Healing dag

Op Helios hebben wij 35 jaar ervaring met Reiki sturen naar de brandhaarden in de wereld. In deze tijd is dat harder nodig dan ooit. Of je nu Reiki 1, 2 of 3 hebt, je bent deze dag van harte welkom om in een krachtig energieveld via een geleide Hart- en Reiki meditatie daar helende energie naartoe te sturen, waar het het hardste nodig is.

Daarnaast is dit een fijne dag om ook jezelf te verwennen met heerlijke hands-on Reiki uitwisselingen in drie- of meertallen (op de Reikibehandeltafel).

De dag heeft een mooie opbouw. We beginnen ’s ochtends met wat losmaak- en qigong oefeningen waardoor we de energie al tot stromen brengen. Je maakt contact met meerdere mensen waarbij je ook Reiki-technieken van dr. Usui gaat ervaren die wat in onbruik zijn geraakt.

We eindigen met een uitgebreide visualisatie, liggend op een matras, waarna je verkwikt en energetisch opgeladen naar huis keert.
Voor mensen die aan beide dagen mee willen doen is er de mogelijkheid om te blijven slapen met eenvoudig(e) ontbijt en lunch op de zondag. Overnachting € 55,00, per maaltijd betaal je dan € 10,00 extra. Geef je hiervoor op via info@helioscentrum.nl

Deze dag is ook een fijne manier om te ervaren wat een Reiki Satsangha meerdaagse voor jou zou kunnen betekenen.

Hij wordt gegeven door Dick Nijssen en Marian Boers. Hij is van 10:30 tot 17 uur en kost € 25,00. Vanaf 9.30 uur staat de koffie en thee klaar. Kom ruim op tijd zodat we op tijd kunnen beginnen. Vergeet niet een eigen lunchpakketje mee te nemen.
Iedereen die ooit Reiki heeft geleerd op een cursus die langer duurde dan een dag en daarin 4 Reiki inwijdingen heeft ontvangen van een fysiek aanwezige master is welkom om zich op te geven.
Hier meld je je aan.
 


Zondag 5 mei | Satsangha Wereld Healing Meditatiedag
met Dick Nijssen


Mediteer je in een groep, dan geeft dat vrijwel altijd een diepere ervaring dan mediteren in je eentje. Deze dag bouwen we met elkaar een krachtig bewustzijnsveld op. Daardoor verlevendigen wij de bron van vrede en vreugde in onszelf maar via het onderliggende bewustzijnsveld - waarin alle mensen met elkaar verbonden zijn - dragen wij ook bij aan de vrede in de wereld.

We beginnen de dag met losmaak- en qigong-oefeningen. Daarna neemt Dick je mee in een meditatie waarin we via Zelfonderzoek geleid worden naar wie we wezenlijk zijn. We gaan Atisha’s hartmeditatie beoefenen in tweetallen. In verbinding met die ander helen we elkaars pijn en richten we ook onze helende aandacht op de brandhaarden in de wereld. 

Dit is niet een dag waarin we alleen maar zitten. We doen ook de Tandava meditatie die uitmondt in een bewegingsmeditatie.
Deze dag is ook een fijne manier om te ervaren wat een Reiki Satsangha meerdaagse voor jou zou kunnen betekenen.
De dag wordt gegeven door Dick Nijssen. Hij is van 10:30 tot 17 uur en kost € 20,00. Vanaf 9.30 uur staat de koffie en thee klaar. Kom ruim op tijd zodat we op tijd kunnen beginnen. Vergeet niet een eigen lunchpakketje mee te nemen.
Hier meld je je aan.

 

13-17 mei | Satsangha Seva vijfdaagse
met Dick en Ester

Er zijn meditatie retraites waar je zo’n beetje de hele dag in roerloze zitmeditatie aan het mediteren bent. Dat heeft zeker zijn waarde maar past lang niet bij iedereen. Op Helios kiezen wij ervoor op onze Satsangha Seva retraites een afwisselend programma aan te bieden dat meer geaard is in het dagelijkse leven.

Dat programma bestaat o.a. uit yin-yoga, stille en geleide zitmeditaties, ademwerk, oefeningen in 2-tallen en gezamenlijke maaltijdverzorging. In de meditaties keren we naar binnen en ervaren diepe ontspanning maar we maken ook telkens weer de hart-opende beweging naar de ander en beoefenen dienstbaarheid aan elkaar (Seva). Die kan allerlei vormen aannemen. Dat hangt steeds af van wat passend voelt in het moment.

In de ochtenden zijn we in stilte. ’s Middags en/of ’s avonds is er een deelronde waarin Dick en Ester specifieke begeleiding bieden om je te helpen loslaten wat je nog weerhoudt om meer te leven vanuit de vreugdevolle bron van liefde in jezelf.

Je hebt iedere dag een lange middagpauze voor onderlinge uitwisselingen, ongestructureerde ‘me-time’ of uitstapjes naar het bos of Heerderstrand. Vaak ook bieden deelnemers in deze pauze mini-workshops aan.
Een heerlijke vijfdaagse waarin je met name ook dieper zittende vermoeidheden en spanningen kunt gaan loslaten.
Meer info en aanmelding


7-9 juni | Leven vanuit Liefde voor singles | met Dick en Winifred
Dit is een weekend waarin ik de mooiste oefeningen en de meest helende processen heb samengebracht uit mijn 35-jarige loopbaan als workshopgever. We scheppen met elkaar een veilige en warme bedding waarin veel mogelijk wordt. Sommige processen zijn meer gericht op de heling van je innerlijke kind, andere meer op het verruimen van je comfort-zone in contact met anderen. Soms werk je 1 op 1, dan weer in subgroepen. We oefenen verbindende communicatie met elkaar.
Het is een weekend waarin je misschien nog even wat oude pijnstukken zult tegenkomen maar waarin vooral je levensvreugde voorop zal staan. Of je nu als single komt of als ‘alleengaande’, je bent welkom!

Dit is voorlopig de laatste keer dat ik dit weekend aanbied dus overweeg je al een poosje om mee te doen, aarzel niet langer en schrijf je in!
Meer info en aanmelding

 

5-8 juni | Reiki 2 lente intensive
met Arianne & team

De luxe versie van mijn Reiki 2 cursus, de 3-daagse intensive, die ik eens per jaar geef, valt deze keer voor het eerst niet in de zomer maar in de lente. Je leert Reiki 2 en hebt vervolgens een extra dag om Reiki 2 te leren inzetten voor persoonlijke heling en voor heling op planetair niveau.
Een heerlijke 3-daagse met ook tijd voor een fijne wandeling in het bos of zwemmen in het Heerdermeertje. Of voor lekker zonnen in de boomgaard!
Meer info en aanmelding
 


Zondagochtend 21 april | Inspirerende ochtend voor Reiki 2 beoefenaars
Een opfrisochtend voor iedereen die (hoe lang geleden dan ook) een Reiki 2 cursus bij ons (Dick of Arianne) deed.
Alle belangrijke technieken van Reiki 2 met de bijbehorende Reiki 2 symbolen passeren weer de revue, je kunt met je ervaringen en vragen komen en we gaan aan de slag met die Reiki 2 behandeling waar de deelnemers van die ochtend behoefte aan hebben.
Meer info en aanmelding


Reiki 1 (nodig als basis voor Reiki 2) leer je a.s. weekend 4-6 april (nog 1 plaats beschikbaar) of 30 augustus – 1 september.
Ook tijdens de Reiki Satsangha kun je Reiki 1 leren!
Meer info en aanmelding

 

16-21 juli | Reiki Satsangha Seva vijfdaagse | met Dick en Marian
Deze retraite lijkt qua programma op de Satsangha Seva retraite met dat verschil dat we in de ochtendsessie elkaar in drietallen Reiki geven. Je wordt dus elke dag door 2 mensen met Reiki verwend en zelf geef je ook Reiki.

Als je nog geen Reiki hebt geleerd kun je bij Marian Boers tijdens de eerste dagen van deze retraite Reiki leren, waarna je in de groep die al Reiki heeft gaat meebehandelen. NB Je betaalt extra voor deze volledige Reiki 1 cursus.

Meer nog dan de ‘gewone’ Satsangha staat in deze dagen healing in de ruimste zin van het woord centraal. Reiki is een liefdevolle en helende energie die doorwerkt op alle niveaus van je wezen.

Omdat het hartje zomer is zul je volop kunnen genieten van de natuur op en rondom Helios. Het is ook een echte vakantieweek waarin je veel leuke contacten zult hebben. Wij stellen 9 fietsen gratis ter beschikking. Op de fiets ben je binnen een kwartier aan het Heerder strand – een prachtig zwemmeertje waar je je in Scandinavië waant door alle dennenbomen eromheen.
Meer info en aanmelding


Wij verhuren ook aan collega leraren die hun eigen aanbod neerzetten op Helios, zie hieronder:

 

12-14 juli | Zelf Healing
met Eyra Moon & Mathieu Iking op Helios


We zijn gewend om antwoorden en heling buiten ons te zoeken. Maar wist je dat alle antwoorden en helende frequenties al in jou zitten? Je een innerlijk kompas hebt die weet waar je vandaan komt, waar je nu bent en waar je naartoe gaat? We noemen het

intuïtie dat zich laat zien onder de douche, in de auto en tijdens de afwas. Maar wist je dat je heel doelbewust kunt intunen op je Hogere Zelf en de Universele Intelligentie en daarmee alle antwoorden kunt binnenhalen? Om vervolgens een leven in te richten dat helemaal aansluit op jouw unieke blauwdruk en life purpose en de bronoorzaak van belemmerende overtuigingen die je daarvan weerhouden?

In het weekend van 12-14 juli nemen Eyra en Mathieu je mee in hun wereld en delen hun technieken en ervaringen met jou. Zo ga je 1 dag werken met Eyra en leer je heel specifiek in te tunen en werken met je intuïtie en 1 dag een energie workshop met Mathieu die je kennis laat maken met verschillende heling methoden, maar nog veel leuker: jouw eigen unieke helende frequentie!
Kijk hier voor uitgebreide info en meld je ook via deze website aan.


Hoe ga jij om met uitzichtloze situaties in de wereld?
Arianne Groeneveld


Ik blijf graag op de hoogte van wat er gaande is in de wereld maar ik begrijp ook goed dat sommigen het opgegeven hebben dagelijks naar het journaal te kijken of nieuwssites/kranten te lezen: te pijnlijk, te uitzichtloos. Je hebt de uitdagingen in jezelf en in je dagelijkse leven al, daar komt die ellende in de grotere wereld nog weer bovenop. Ellende waar je zo graag wat aan zou willen doen maar hoe?! Behalve demonstreren en petities tekenen zijn er voor veel van ons niet zo veel mogelijkheden.

Intiem contact
Ik denk dat ik niet de enige ben die graag zijn/haar helende mogelijkheden gebruikt om energie te sturen naar conflictsituaties en lijden. Met tweedegraads Reiki leer je een krachtige methode om eigen moeilijke situaties onder te dompelen in helende energie (altijd een verrassing hoe het vervolgens uitpakt!) maar ook situaties buiten je persoonlijke leven, de crises in Gaza en Oekraïne bijvoorbeeld, kun je behandelen. Het vraagt wel wat van je want je verbindt je energetisch met bijvoorbeeld een dictator die duister aan kan voelen en met de door hem veroorzaakte situatie waarin veel pijn is.
 
Wanneer mijn cursisten hun eerste afstandsbehandeling sturen naar een partner of vriendin, hoor ik vaak terug hoe ongelooflijk intiem dat is, hoe nabij. Daarom werkt het ook zo goed. Waarschuwing: het voelt net zo intiem om een oorlogszuchtige dictator Reiki te sturen. Maar de vraag is: kun je dat contact aan?

Vanuit ons ego lopen we liever weg van ellende, maar ons ware zelf ziet het vooral als een uitdaging. Daarom kiezen mensen die thuis zijn bij zichzelf niet zelden voor een dienstbaar leven op een extreme plek waar weinig anderen willen zijn. Zoals Atisha!

Atisha
Atisha, een Boeddhistische monnik die in de 10e eeuw leefde, zat voortdurend met andere monniken in de Himalaya’s de Hart Meditatie te doen.  Zoals Dick en ik hem hebben geleerd, begin je met je hart(chakra) te verlevendigen door op je inademing naar je hart toe te ademen. Je stelt je dan voor dat je hart een poort is naar je ware zelf, en vervolgens kun je al wat je verstoort door de poort van je hart inademen naar de onbegrensdheid van wie je werkelijk bent. Als je workshops of retraites bij ons hebt gedaan gaat er misschien een lampje branden. We bieden hem al 25 jaar aan in allerlei settings.

In de basisvorm gebruiken we hem om alle verstorende gedachten, gevoelens en gewaarwordingen van onszelf in te ademen. Maar Atisha ademde, samen met zijn monniken, onversaagd al het lijden van de wereld in!

Wil jij (ook) thuis ervaring opdoen met deze meditatie op wereldniveau?
Als je een mailtje stuurt naar mij, stuur ik je zowel de tekst van de Hartmeditatie voor jezelf (en met een ander) als de aangepaste Hartmeditatie voor Wereldheling.
Als je hem gaat doen en er vragen over krijgt dan mag je mij er weer gerust over mailen. Ook als je je Reiki 2 hiervoor inzet en vragen hebt.

NB Het helpt als je al ervaring hebt in het omgaan met/verdragen van moeilijke gevoelens. En ervaring hebt met het werken met energie.

Wij wensen je een heerlijke lente en zomer en wie weet… tot ziens!

Een warme groet van Dick, Arianne en het Helios team

PS De leuke huisjes in de Nieuwsbrief zijn helaas niet op Helios maar in Nieuw Zeeland. Wel door Dick daar gefotografeerd.

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?