headerimg


Februari 2019.

Lieve lezer,

In deze nieuwsbrief vind je een prijsvraag waarmee je een Levensdroom kunt winnen, een boekaanrader voor mensen met een pijnlijke jeugd of later levenstrauma en... je ontmoet de opvolgers van de Experience weekenden:
* de nieuwe Leven vanuit Liefde weekenden voor paren
* maar ook voor singles
(en er zijn vanaf nu ook Leven vanuit Liefde avondworkshops en dagworkshops

We nodigen je uit voor:
* de Open Dag van de nieuwe HART Opleiding

Nieuw zijn ook:
* de Meditatie 1-daagse cursussen met de 7 weken challenge
* de Mantra Meditatie 3 avonden cursus (ook met 7 weken challenge)
* de Meditatie en Zelfrealisatieweekenden en midweken  
* het Satsang Zomerfestival 2019

Nog 2 plaatsen vrij voor snelbeslissers op:
Reiki Do Healing intensive weekend 1-3 februari voor mensen die al Reiki hebben
Reiki 1 cursus 15-17 februari a.s.
 


Leven vanuit Liefde weekend voor paren | 22-24 februari |
Dick Nijssen en Harriet Bruné

Heb je ooit het Experience weekend bij mij willen volgen met je geliefde? Of heb je dat destijds al gedaan en zou je graag weer eens zo'n relatie-verdiepende ervaring willen hebben? Na ruim een half jaar afwezigheid is er weer een nieuw paren aanbod op Helios: het Leven vanuit Liefde weekend. Mooie contactoefeningen, hartsverbonden aanraking, geweldloze communicatievormen en duo-meditaties verdiepen de liefde tussen jullie tot een punt waarop je kunt ervaren dat je in essentie liefde bént! Vanuit die liefde ben je niet alleen in staat je geliefde maar ook het leven zelf in al zijn verschijningsvormen in liefde te omarmen! Lees hier meer en meld je aan.

Leven vanuit Liefde weekend voor singles | 29-31 maart | Dick Nijssen en Bianca Kroeze
Ben je single of alleengaand en spreekt Leven vanuit Liefde jou ook aan? Er is ook een weekend speciaal voor singles. Het programma is vergelijkbaar met dat van het parenweekend met hartsverbonden contactoefeningen, koesterende aanrakingen en zelf-onthullende communicatievormen.
In het single weekend draait het weekend om jou en jouw vermogen om het leven in al zijn aspecten te omarmen. En om dat te oefenen in contact met de ander.
Hier lees je meer en meld je je aan.

Leven vanuit Liefde avonden en dagen
Wil je een voorproefje hebben wat je in een weekend kunt ervaren of gewoon een fijne avond of dag hebben, kom dan naar een Leven vanuit Liefde avond of dag. Ze hebben allemaal een ander thema dat je uitdaagt om contact te maken met jezelf en van daaruit uit te reiken naar de ander.
Je vindt de thema's en data hier: Leven vanuit Liefde avondworkshops   En meer thema's en data hier: Leven vanuit Liefde dagworkshops 

Werk en Essentie Opstellingendagen | Irène van Doesburg |
22 februari | 22 maart

Deze 1-daagse workshop is bedoeld voor mensen die graag op een andere en zinvolle manier naar hun werk willen kijken. Die tegen problemen aanlopen en dit willen onderzoeken en oplossen. Die een streep willen trekken onder oud gedrag en nieuwe en andere wegen in het werk willen inslaan.

Soms zit het even niet mee als het gaat om je werk. Je bent werkeloos geworden, je hebt werk waar je alleen maar moe van wordt, je hebt geen leuke collega’s of een vervelende leidinggevende…en wat nu?
Met een opstelling kunnen we onderzoeken welke bewuste en vooral ook onbewuste dingen er spelen en hoe we stap voor stap op weg kunnen naar meer werkplezier. Zodat je werk een uitdrukking kan zijn van wie je werkelijk bent, van jouw essentie.
Lees hier meer en meld je aan. Je kunt je als opsteller of als representant aanmelden met verschillende prijzen. Meld je ajb in het goede vakje aan!

Free Your Self TTR Dagworkshop | za 16 maart | 10-17 uur | Anja Gijsbers en Jan-Willem Nierop
Deze echt bijzondere dagworkshop verdient het om in je agenda te worden gezet! Een prachtige combinatie van Trauma en Tension Release oefeningen en krachtig werk vanuit het Quantum veld van de groepsenergie. De groep die in het Super Heliosweekend in december de première meemaakte schreef enthousiaste testimonials, zoals:

‘Wat een ervaring deze dag! Zo veel verbinding, zo veel openheid, zo’n kracht van de groep!!
Zo mooi dat ik dit heb ervaren. Weer een stuk verder in mijn helingsproces.’
Gea
‘Hartopenend! Inspirerend geleid. Het quantumveld zorgde ervoor dat een mooie verbinding met mijn hart en de groep tot stand kwam’.
Maurice
Lees hier alle info en alle testimonials en meld je nu meteen al aan!

Healing Love weekend voor vrouwen | met Mariska Linnenbank |
5-7 april

Er komt weer zo'n heerlijk, koesterend vrouwenweekend met Mariska! Mariska is Healing Love instructor maar zij straalt dat ook uit. Voor het weekend tovert zij de kota om tot een prachtig heiligdom waar vrouwenlief en -leed gedeeld en geheeld mag worden. Met als hoogtepunt het bijzondere Yoni-ei-ritueel. Hieronder een ervaring van een deelneemster, lees meer over het weekend (en meer ervaringen) op de Healing Love pagina en meld je aan!

Ik heb ontzettend genoten van het vrouwenweekend, de opzet en de begeleiding was in een woord GEWELDIG!
Het was een cadeau voor mezelf, iets waar ik nu nog van nageniet! Zoveel liefdesvreugde, energie en wijsheid ontvangen.
Ik voel nog steeds de energiestroom door me heen gaan en geniet daar nog iedere dag van.
Het dansen was heerlijk, het eten was zalig en de groep was heel gezellig!
Ik ga verder op ontdekkingstocht.... het weekend heeft veel geopend bij mij.
Kortom een weekend die ik iedere vrouw gun, zeker een aanrader en jullie zien mij zeker nog eens terug. Veel liefs en bedankt, Jolanda
Heart Space meditatie en massage weekend | 1-3 maart |
Dick Nijssen en Sandra Smits

Vind je het heerlijk om intuïtief te masseren en gemasseerd te worden? Ben je niet zozeer geïnteresseerd in massagetechnieken maar vooral in diepgaand en wezenlijk contact maken met elkaar? Vind je het fijn om daarvoor eerst via meditatie de diepte van Zijn in jezelf te verlevendigen voordat je je verbindt met een ander? Dan is dit een weekend voor jou!
Lees hier meer en meld je aan.

Massage dagen en avonden | zondag 27 januari |
Quantum Deep Space Massagedag voor singles | 10-17 uur

De Deep Space massage-avonden en dagen bieden je een unieke combinatie van massage, energiewerk en meditatie en zijn een zegen voor je lichaam, hart en ziel. De Deep Space massage is een meditatieve variant van de Kashmierse massage.
Lees over: Deep Space massage avonden voor paren, Quantum Deep Space 4 handen massage avonden voor singles, de Deep Space Massagedag en de Quantum 4 handen Deep Space massage dag.

Deep Space Massagedag in Centrum Djoj in Rotterdam | zo 10 maart | 10-17 uur
Info en aanmelding op de Helios website!

Nieuwe website Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
Onze dierbare oud-collega's op Helios hebben inmiddels een mooie eigen website. Jullie vinden er al hun activiteiten: avonden, weekenden en massagetrainingen.
Meditatie en Zelfrealisatieweekend | 22-24 maart | Dick Nijssen en Sabina Czybulinski
In dit weekend scheppen we een krachtig energieveld gericht op het loskomen uit de vernauwing van het ego om thuis te komen in de vrijheid van ons Ware Zelf. Naast meditatie wordt daarvoor ieder middel ingezet dat op dat moment daarvoor zinvol lijkt zoals linking, Inquiry, radicale eerlijkheid en bewustwording van overtuigingen die de ego-vernauwing in stand houden. Kijk hier voor meer info en aanmelding.

Meditatie dagcursussen en 7 weken challenge | Dick Nijssen |
za 9 februari | vrij 15 maart

Er is veel interesse voor de 1-daagse meditatiecursussen die Dick geeft. Er kunnen zich nog een paar mensen aanmelden voor de eerstvolgende cursus op zondag 9 februari. Je krijgt die dag alle theorie en praktijkervaring die je nodig hebt om daarna de '7-weken challenge' met Dick aan te gaan om dagelijks thuis te gaan mediteren. Kijk hier voor meer info en aanmelding.
Op de meditatiedagcursus leer je de body scan, vipassana meditatie en gewaarzijn meditatie in 3 fasen.

Mantra Meditatie 3 avonden cursus | 11,14 en 18 maart | Dick Nijssen
Helios bied je de meditatiecursus aan die bij jou past. Je kunt bij ons ook leren mediteren met een mantra, een transcendente vorm van mediteren die diepe ontspanning geeft.
Hier lees je meer.
Wil je met Dick zelf bespreken welke cursus het meest geschikt voor jou is? Je kunt hem hierover mailen. Vermeld wel je telefoonnummer!Zen Reiki 1 cursus | 15-17 februari | 8-10 maart |
Arianne Groeneveld

Wisten jullie dit? Helios is begonnen als Helios Reiki Centrum en is Nederlands eerste en oudste Reikicentrum. Dick Nijssen en Arianne Groeneveld zijn traditionele Reiki Masters die in 31 jaar samen meer dan 10.000 mensen Reiki leerden. Ze zijn opgeleid door Reiki Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en Michael St. John Hartley in 1988. Dat besef je misschien niet als je Helios ‘binnengekomen bent’ via een meditatie- of Innerlijk Kindweekend!

Wat meer is, ze zijn na al die jaren nog steeds dagelijks bezig met Reiki en geven met veel liefde Reikibehandelingen, Reiki 1 en 2 cursussen en de Reiki Master Opleiding. Zen Reiki noemen zij hun cursussen: Reiki als weg naar je Ware Zelf.
Omdat er veel animo is voor hun Reikicursussen, is er een extra Reiki 1 cursus bijgepland in maart. Er zijn nog maar 2 plaatsen op de februaricursus voor de snelbeslisser.  Lees hier meer en meld je aan.

Zen Reiki 2 cursus | 15-17 maart | Arianne Groeneveld
Wanneer je minimaal 3 maanden in ieder geval jezelf regelmatig hebt behandeld en ook zo nu en dan anderen, kun je je opgeven voor een Reiki 2 cursus op Helios.
Reiki 2 geeft je toegang tot een subtieler maar tegelijkertijd veel krachtiger niveau van Reiki met veel toepassingsmogelijkheden: je leert mensen op afstand te behandelen, je kunt energieblokkades gemakkelijker doorbreken en je kunt je heel gemakkelijk afstemmen op je Zijnsfrequentie wat een diepe ontspanning geeft zoals in een diepe meditatie.

Een grote verrijking als je anderen behandelt omdat je ook in de gewone hands on behandeling meer kunt, maar alles wat je bij Reiki 2 leert is ook toepasbaar in de zelfbehandeling: je ontspant dieper, kunt jezelf ondersteunen om gemakkelijker in slaap te vallen/door te slapen, je kunt je eigen rug op afstand behandelen en andere plekken waar je fysiek niet bij kunt, traumatische situaties van vroeger behandelen, situaties in de toekomst waar je tegenop ziet behandelen... Wanneer je eenmaal leeft met Reiki 2 begrijp je niet hoe je ooit leefde zonder.
Lees hier meer en meld je aan.

Zen Reiki 2 opfris avond | do 7 maart | 19:30-21.30 uur
Een inspirerende avond voor iedereen die bij ons Reiki 2 leerde! Geef je op via deze pagina.
Inschrijving groep 15 geopend!

De inschrijving voor de 1-jarige HART Opleidingsgroep 15 is per 1 februari geopend!
De HART Therapeuten Opleiding is voor de (a.s.) spirituele krijger/amazone die bereid is alles onder ogen te zien, alles te (leren) voelen wat er gevoeld wil worden en bereid is over al zijn/haar overtuigingen te vragen: ‘Kan ik zeker weten dat dit waar is?’

Zen Reiki als poort naar wie je werkelijk bent vormt het warm kloppende hart van de opleiding, je hebt ook minimaal Reiki 1 en vanaf het 2e weekend Reiki 2 nodig als vooropleiding. Steekwoorden: Nieuwe Reikitechnieken, Eckhart Tolle – Kracht van het Nu, Ingeborg Bosch – Illusies, The Work of Byron Katie, Zijnsgericht Innerlijk Kindwerk, HART Proceswerk.
Met de HART Opleiding gun je jezelf een lang jaar vol bewustwording en innerlijke groei waarin je tegelijkertijd leert een ander effectief te begeleiden.
Lees hier meer.

HART Opleiding | Open Dag | zondag 3 maart | van 10.30-17.00 uur
Nieuwsgierig geworden? Kom naar de Open Dag. Naast live info over de opleiding ga je ook aan de slag met de Gassho meditatie van Dr. Usui en onderzoek je een belemmerende kernovertuiging van jezelf in een groepsproces met The Work of Byron Katie.
Verhinderd? Op YouTube staat een eerdere Open Dag. Hier vind je die.
Als je de dag bezocht hebt of de YouTube video gezien hebt en alle info op de site hebt gelezen en (bijna) zeker bent dat je de opleiding wilt doen, kun je een afspraak met Arianne maken voor een verkennend of toelatingsgesprek.
Info en aanmelding Open Dag. Maak een afspraak met Arianne of vraag meer informatie

Boekaanrader: Traumasporen – Prof. Dr. Bessel van der Kolk
Omdat op Helios zowel mensen komen die pijnlijke, traumatische gebeurtenissen in hun jeugd of latere leven hebben meegemaakt als mensen die met deze mensen werken, willen wij aan dit bijzonder liefdevolle, volledige boek aandacht besteden.

Prof. van der Kolk woont en werkt in de USA. Het boek beschrijft het lijden van mensen met PTSS door oorlog maar ook door misbruik en mishandeling in de vroege jeugd. Hij beschrijft zijn strijd om het lijden van de laatste categorie erkend te krijgen zodat zinvolle behandeling mogelijk is en vergoed wordt. Hij breekt een lans voor een keur van therapieën die altijd meer tijd kosten dan pillen voorschrijven maar blijvende verbeteringen in welzijn op kunnen leveren zoals o.a. EMDR, yoga, mindfulness, lichaamswerk, internal family systems therapy en theater. Hij beschrijft in detail met ervaringen hoe ze voor getraumatiseerde mensen kunnen werken. Het is een feest om te lezen dat een reguliere professor in de psychiatrie zo open-minded en liefdevol is naar zijn gekwelde patiënten dat het hem alleen maar gaat om wat hen echt verder helpt, uit welke hoek het ook komt.

Bij het lezen was ik vaak ontroerd dat hij en zijn team zoveel tijd en inzet staken in deze mensen met kleine en grote wondertjes ten gevolge.
Het is een dik (dus wel prijzig) boek, maar goed te lezen voor de leek die regelmatig leest.
Een aanrader voor mensen met ernstig trauma en hun naasten en diegenen die met hen werken.
Arianne Groeneveld

Prijsvraag
met als prijs het boek:
De Levensdroom van Olette Luitwieler

Wat vloeit er uit je pen als je plotseling totaal helder, zonder enige twijfel ziet dat je zorgvuldig opgebouwde ik met al zijn toeters en bellen een illusie is? Dat al die dingen waar je zo heilig in geloofde, je gedachten, je overtuigingen, onderdelen van een droom zijn?
Hoe is het wakker te worden uit die droom?
Olette Luitwieler moest er wel een boek over schrijven! Zij is ook een van onze nieuwe sprekers tijdens het Helios Satsang Zomerfestival van 2-7 augustus a.s.

Als opwarmertje verloten wij haar boek onder diegenen die een mail naar Arianne sturen met daarin het (juiste) antwoord op deze vraag: “Welke 2 van de Satsanggevers die nu op het programma van het Satsangfestival 2019 staan, spraken ook al op eerdere Satsangfestivals op Helios?” (Om je te helpen, hier vind je het Satsangfestival!)
Mail je antwoord/gok naar Ilona op het Helios secretariaat. Insturen is mogelijk tot 6 maart 2019. Daarna vindt de verloting plaats.
Alleen de winnaar krijgt bericht. Het boek wordt beschikbaar gesteld en rechtstreeks toegezonden door uitgeverij Samsara.

Hieronder een fragment uit haar boek:
“Als het geloof in het ik verdwenen is, komen gevoelens en emoties (en gedachten en impulsen) gewoon op in bewustzijn en verdwijnen weer in het niets. Als golven. Ze hebben geen echte substantie, zijn tijdelijk, vergankelijk. Behalve als het ik zich eraan vasthoudt of zich er juist tegen verzet, dan lijken ze te blijven.
Als het (ver)oordelende ik gestorven is, kan de onbevangenheid terugkeren en gevoelens krijgen vrij spel en worden vrije expressie van het zijn………
Misschien merk je dat je nu pas voelt. De rem van het denken en angst is eraf en hierdoor kan een ‘nieuwe wereld’ voor je opengaan. Je maakt direct contact met wat is, en dat is heel anders dan contact met je beelden over wat is. ………..
Het is alsof je uit je eigen bubbel bent gestapt en er opeens bent. Je voelt je levendiger dan ooit. Je voelt. Je bent levenslustig, echt. Zo puur als een kind.”

2-7 augustus 2019 | Satsang Zomerfestival
Terug van weggeweest! Een feest van spirituele ontnuchtering waar niets is wat het lijkt, waar verlichte leraren zo dichtbij komen als je eigen huid en jij mogelijk even verlicht naar huis gaat als zij kwamen. Neem alvast een kijkje op de pagina en voel of er iets in je hart gaat zingen! Er zijn nu al aanmeldingen, de eerstvolgende 10 aanmelders kunnen als ze willen nog een kamer alleen krijgen….
Lees hier meer en meld je snel aan!

Lieve mensen, dit was het weer wat ons betreft. Wij horen en zien jullie graag weer, alle goeds!
Dick, Arianne en het gehele Helios team.
 


Helios Centrum Groep