headerimg


Lentenieuwsbrief 2023

Lieve mensen,

Hoewel de spiegel ons in de loop der jaren iets anders vertelt, zijn we van binnen tijdloos. Het tijdloze Bewustzijn is de essentie die we zijn. Het is altijd, fris en open, beschikbaar voor ons. Alleen het overactieve ego-denken waar we ten onrechte onze identiteit aan ontlenen, houdt ons eruit weg.

Veel mensen zijn volledig gegijzeld door het ego-denken en vervreemd van zichzelf. Ze beseffen niet dat het levensgeluk waar ze naar op zoek zijn, alleen in henzelf te vinden is. Ze kijken er overheen en raken verstrikt in hun alledaagse zorgen.

Toch dragen wij allemaal dat wonderlijke mysterie met ons mee. Deze bron van vrede, liefde en geluk is dichterbij dan zelfs je meest intieme gedachte. We hoeven daarvoor alleen maar onze oriëntatie naar binnen te richten. Dan zal vanzelf alles wat nog tussen jou en leven vanuit je Bron staat, zich aandienen om in liefde omarmd, doorzien en losgelaten te worden.

Voor Arianne en mij is dit een steeds sterkere, levende werkelijkheid in ons dagelijkse leven. Wij genieten er allebei van om mensen op het spoor naar die Bron van innerlijke vreugde te zetten die gaat stromen tijdens gezamenlijke meditaties en Reiki behandelsessies.

De komende tijd geef ik (Dick) samen met Ester weer een aantal retraites waar alles draait om thuiskomen in die Bron van vrede, liefde en geluk. We proberen daarbij de prijzen zo laag mogelijk te houden om ze beschikbaar te maken voor zo veel mogelijk mensen.


6-9 april | 10-13 augustus | Meditatie en Zelfrealisatie driedaagse | € 365,-

In deze dagen bouwen we een sterk energieveld op waarin het gemakkelijk wordt om voorbij het ego-gerichte denken te ontspannen in je ware Zelf. We bieden je een afwisselend programma met stille maar ook geleide, meer energetische meditaties. Ook werk je als deelnemer soms in 2 of 3-tallen. Wat we in deze driedaagse ook doen, het is maar op één ding gericht: dieper thuiskomen in wie je werkelijk bent.
Meer info en aanmelding


8-12 mei | Zeven Poorten naar Zijn midweek | € 495,-

De verschillende invalshoeken om te rusten en te leven vanuit Zijn waarover Eckhart Tolle in zijn boeken schrijft, worden in deze retraite praktisch toegepast.
Meer info en aanmelding
 

28-30 april | Dans-meditatieweekend 'Connection' met Mati Engwerda op Helios

Op de dansvloer kunnen we op een eerlijke en tegelijkertijd ook speelse manier onderzoeken hoe we in verbinding zijn: met onszelf, met een ander en in een groep. Het ene voelt vertrouwd en het andere meer uitdagend. De dans nodigt uit om in al deze aspecten van onszelf meer vrijheid en gemak te kunnen ervaren. Heerlijk weekend waar dans en meditatie samenkomen. Naast dans doen we een middag de krachtige ademmeditatie “Adem je Vrij”.
Meer info
Aanmelden

NB Deze dansretraite wordt door een collega aangeboden die Helios huurt en staat daarom niet op de Helios website. Meer info en aanmelding via de bovenstaande links!
 

28 augustus – 1 september | Satsangha Seva midweek retraite | € 275,-

Dit aanbod blijkt een succesformule voor mensen die weinig te besteden hebben en bereid zijn meer corvee te doen dan we in de andere retraites van je vragen. Maaltijden worden door de deelnemers zelf met elkaar bereid.  We hebben al twee volgeboekte midweken achter de rug die erg in de smaak vielen. Het verschil met de andere retraites is verder dat er in de middag-sessies onderling kunnen worden uitgewisseld en deelnemers ook eigen bijdragen aan het programma kunnen aanbieden.
Meer info en aanmelding


2-4 juni | Leven vanuit Liefde voor paren weekend
€ 375,-

Er is zoveel belangstelling van paren voor deze weekenden dat we op deze datum een extra parenworkshop hebben ingepland.
Meer info en aanmelding


Deep Space massagedagen
zondag 16 april, zondag 7 mei, dinsdag 13 juni
en zondag 2 juli | € 85,-
Meer info en aanmelding

Deep Space massage avonden voor paren
donderdag 23 maart,dinsdag 25 april, woensdag 24 mei
en donderdag 8 juni | € 35,-
Meer info en aanmelding


22-25 juni | Deep Space Initiation driedaagse | € 495,-

Heb je al eerder kennisgemaakt met Deep Space massage op Helios en smaakte het naar meer?  Deze dagen verdiep je je kennis en ervaring ermee, doen we ook helend energiewerk en verdiepende meditaties en is het vooral ook volop genieten van het zowel geven als ontvangen van deze heerlijke massagevorm.
Meer info en aanmelding


23–25 juni | Zen Reiki 1 cursus | met Arianne Groeneveld | € 365,-

De grondlegger van Reiki, Mikao Usui zei ooit: iedereen heeft het in zich om genezende energie door te geven aan zichzelf en anderen. Soms zijn we alleen verwijderd geraakt van onze heldere afstemming op de universele levensenergie.
Tijdens deze Reiki 1 cursus help ik je je afstemming weer terug te vinden. Die warme, stromende energie heb je daarna altijd bij je om jezelf en anderen mee te verwennen.
Meer info en aanmelding

 
10–13 augustus | Zen Reiki 2 cursus | met Arianne Groeneveld | € 595,-

Reiki heeft een diepe spirituele dimensie die in Reiki 2 nog duidelijker voelbaar wordt. Wanneer je thuiskomt bij jezelf gaat je energie van zelf veel meer stromen. Andersom helpt een stromende energie je uit je hoofd en in je spirituele hart.
Dit is een speciale Reiki 2 intensive met 1 extra dag zodat we volop kunnen genieten van zowel de zomer als ons Reiki 2-proces!
Meer info en aanmelding
 


Boekentip: ‘Geluk zonder voorwaarden’
en ‘Zijn wie je bent’ van Michael A. Singer


Wij komen niet vaak boeken tegen die helderder zijn over het spirituele pad dan onze eigen favorieten van de afgelopen 30 jaar. Als dat wel gebeurt, is het een boekentip waard.

Vorig jaar lazen wij ‘Het overgave-experiment’ van Michael A. Singer. Hierin beschrijft hij hoe hij als jongeman werd aangetrokken tot meditatie en yoga en zich daar zo volledig aan wilde wijden dat hij een huisje in het bos bouwde en daar als kluizenaar ging zitten mediteren. Het ‘echte’ leven klopte echter op zijn deur en wilde iets heel anders van hem.

Hij besloot toen zich steeds weer opnieuw over te geven aan wat voor hem verscheen en daar dienstbaar aan te zijn. En dat was nogal wat! Ik wil hier de pret niet bederven door in details te gaan voor het geval je het boek wilt lezen, maar geloof me: grote voorspoed en even grote tegenspoed.

Naast dit fascinerende boek dat als ondertitel heeft: ‘Leven vanuit grenzeloos vertrouwen’, zijn inmiddels ook 2 andere boeken van hem in het Nederlands vertaald: ’Geluk zonder voorwaarden’ en ‘Zijn wie je bent’. Net als bij Eckhart Tolle draait het bij hem ook over wie je werkelijk bent, Bewustzijn.

Hij brengt zijn onderricht met een enorm enthousiasme, humor, pakkende metaforen en helderheid. Terwijl veel leraren die het hebben over wie je werkelijk bent soms frustrerend moeilijk te volgen zijn, heeft hij zich erop toegelegd om het zo gewoon en helder mogelijk uit te leggen.

Dat hij zelf totaal voor zijn spirituele pad is gegaan ondanks de pieken en dalen die hij heeft meegemaakt, geeft zijn boeken een natuurlijke overtuigingskracht.
De laatste 2 boeken zijn ook als e-boek te krijgen.


Spirituele support groep | 3 september, 26 november, 7 januari 2024 |
met Arianne Groeneveld | € 150,-

Vanaf september biedt Arianne een spirituele support groep aan voor diegenen die in hun dagelijkse leven 24/7 kiezen om geen aandacht te besteden aan het zichzelf altijd verdedigende en opblazende ego met zijn verhalen en emoties maar gaan voor leven vanuit wie zij werkelijk zijn. Als uitgangspunt nemen wij de inspirerende boeken (en audio’s) van Michael A. Singer. Je kunt je dan ook pas aanmelden als je ‘Geluk zonder voorwaarden’ en ‘Zijn wie je bent’ gelezen hebt en het gelezene dagelijks in praktijk brengt. Dit houdt ook in tweemaal daags minimaal 20 minuten mediteren.

Het spirituele pad kan enorm vervullend maar ook ‘eenzaam’ zijn. De samenleving draait nu eenmaal grotendeels om ego en drama. In deze groep dagen wij elkaar uit en ondersteunen wij elkaar op ons spirituele pad.
Meer info en aanmelding

Wij wensen je een heerlijke lentetijd!

Dick, Arianne en het Helios team


 

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?