headerimg


Augustus 2020

Lieve mensen,

Het Chinese karakter voor crisis betekent ook kans. Het jaar 2020 kunnen we met recht een crisisjaar noemen, maar het is dus ook een jaar waarin we nieuwe kansen krijgen. Als we te lang onze ogen sluiten voor wat er in onszelf, in een relatie, of in de maatschappij niet klopt, dan nodigt een crisis ons op een pijnlijke manier uit om orde op zaken te stellen en er sterker uit te komen.

Ook deze corona-crisis geeft ons kansen tot positieve veranderingen. Als je maar bereid bent ze te zien, denk ik dat ieder van ons wel een paar geschenken kan opnoemen die deze crisis je al gegeven heeft.
 

Helios spirituele B&B
Zo zijn wij in onze eigen crisissituatie (boekingen met Engelse en Amerikaanse trainers die allemaal uitvielen) tijdelijk een Airbnb begonnen, iets wat we nooit zagen zitten, maar wat nu toch heel leuk blijkt te zijn. We houden ervan mensen blij te maken en dat lukt op deze manier ook heel goed!

We krijgen mensen uit allerlei situaties: thuiswerkers op zoek naar een leuker thuis in de natuur (we hebben inmiddels snel internet gekregen), of 1 van een stel thuiswerkers die ook wel eens alleen wil zijn (!), zorgprofessionals op zoek naar herstel, stellen op zoek naar rust, fanatieke wandelaars en fietsers die de omgeving heel afwisselend en mooi vinden, vader en dochter, moeder en zoon, 2 broers of 2 zussen, vriendencombi’s...  Onze grote variëteit aan overnachtingsmogelijkheden maakt dat er voor iedere situatie wel iets passends te vinden is.

Sommige gasten genieten ook van de inspiratie die zij in ons winkeltje vinden of van gesprekken met ons. Wij bieden ook Reikibehandelingen of massages aan.
We blijven wie we zijn, maar nu dus even in de vorm van een pop up spiritueel Airbnb/B&B.

Ook al is Nederland overvol in corona vakantietijd, op ons terrein vinden onze gasten (max 16, vaak minder) een zee van ruimte en veel rust. Om die rust te garanderen verhuren we alleen aan volwassenen. Tot half oktober gaan we hier off and on mee door. Heb je interesse, dan kun je natuurlijk ook een verblijf rechtstreeks bij ons boeken via onze eigen website. Bel of mail Helios dan even voor de beschikbaarheid.

Hier vind je alle ruimtes, huisjes en kamers die wij als B&B verhuren.  We bieden de 2e B, het breakfast/ontbijt trouwens niet maar aan. Wel kun je je eigen favoriete ontbijtspulletjes meenemen en je eigen ontbijtje in onze cursuskeuken klaarmaken.
 

Afgelopen maand hebben we twee heerlijke 'Vrij in het Nu vakantieweken' gegeven.
 

De komende maanden kun je de
volgende workshops bij ons doen:

* 4-6 september: Leven vanuit Liefde weekend voor paren met Dick en Ester

Dit weekend bied je mooie en intieme manieren om diep te gaan met elkaar en thuis te komen in een liefde die onvoorwaardelijk is. Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en heeft het leven glans en sprankeling.
 

* 11-13 september: Leven vanuit Liefde weekend voor singles en alleengaanden met Dick en Anna. Deze workshop zit al aardig vol, dus mocht je nog zin hebben om mee te doen, wacht dan niet te lang met aanmelden. Er is nog plek voor 1 man en 3 vrouwen….
 

* 4-6 september geeft Arianne een Reiki II cursus. Daar zijn nog een paar plaatsen op beschikbaar. Voor wie al Reiki 1 heeft gedaan.
 

* 11-13 september geeft Arianne een Reiki I cursus. Die is vol, je komt bij aanmelding op de wachtlijst. De eerstvolgende is 20-22 november.
 

Massage avonden

* 1 september Deep Space massage avond voor paren
* 2 september Deep Space massage avond voor singles en paren


Afhankelijk van hoe de situatie in het najaar is zullen we, soms op korte termijn, weer meer massage avonden en dagen bijplannen. Houd daarvoor onze site in de gaten.
 

* Deep Space initiation 3-daagse van 29 oktober tot 1 november
In deze driedaagse worden de massages voorafgegaan door (deels) geleide meditaties. Daarin leer je om te rusten als het vreugdevolle, stille, heldere bewustzijn wat de essentie is van jouw wezen. Deze staat van Zijn neem je mee in de massages. Ook leer en ervaar je deze dagen verschillende vormen van hands-on healing. Deep Space massage™ is een unieke, door Dick ontwikkelde massagevorm die ontstaan is uit de Kashmierse massage: een synthese van meditatie, intuïtieve massagebewegingen en hands-on healing.
 

Workshops ten tijde van corona – wat nu anders is
We nemen minder mensen aan dan voorheen vanwege de richtlijnen van het RIVM. Wie dat wil, kan meestal tegen bijbetaling van € 20,00 per weekend een eigen kamer krijgen. Mail ons als je dat wilt of vermeld het bij je aanmelding.
 
Inmiddels hebben wij krachtige luchtreinigers met HEPA-filters en ioniserende werking aangeschaft waardoor eventuele virusdeeltjes, net zoals in een vliegtuig, snel uit de lucht gehaald worden. Verder zullen we, wanneer het weer en het programma het toelaat, een deel van de workshop in de natuur op ons terrein laten plaatsvinden.

Wij wensen jullie nog een fijne nazomer en wie weet tot ziens!
 

Hartegroet, Dick & Arianne

 


Helios Centrum Groep