headerimgAugustus 2017

Lieve mensen,

Genieten jullie ook zo van de zomer? Wij werken de hele zomer door op Helios maar vooral als het weer meezit is het met het buiten eten in de tuin (en wat voor eten!) bijna vakantie.
In deze brief nieuws over nieuwe Helios opleidingen, over het oprukkende Boeddhisme op Helios, ontwikkelingen binnen het Tantra team en….. boekentips die je niet van ons gewend bent.

Last minute mogelijkheden voor snelle beslissers!
25-27 augustus, aanstaand weekend, komt de Roemeense leraar Flaviu Pop op uitnodiging naar Helios om een Bio Dynamic Kundalini Healing weekend geven. Er kunnen alleen nog en paar vrouwen meedoen. Meer info.
25-27 augustus zijn er ook nog een paar plaatsen vrij op de Reiki 1 cursus! Meer info.

Nu ook 06 nummer Helios: 06 51 64 40 83
Helios heeft naast haar vaste nummer 0578-695757 (bereikbaar ma-di-do-vrij van 9-13 uur) nu ook een 06-nummer. Je kunt hierop berichten app’en of sms’en als je ons niet kunt bereiken op het vaste nummer. Als je vaak bij ons bent, is het misschien een idee om ons nummer in je telefoon bij je contacten te zetten.

Aanraders – boeken
Ben jij nieuwsgierig naar het hoe en waarom van de dingen en vind je het kicken als iemand erin slaagt, je op een totaal nieuwe manier naar bijvoorbeeld de geschiedenis van de mensheid te laten kijken? Want waarom zijn eigenlijk alle mens-soorten uitgestorven behalve homo sapiens? Waarom kunnen mensen in veel grotere groepen functioneren dan onze broeders, de mens-apen? Was de boer met zijn tarwe en koeien wel gelukkiger dan de jager-verzamelaar die hem voorging in de tijd? Wat is vooruitgang eigenlijk en zijn wij als mensheid nu vooruitgegaan, of niet?

Sapiens / Homo Deus
Yuval Noah Harari (professor geschiedenis in Israel) schreef 2 pageturners over dit onderwerp: ‘Sapiens’ en ‘Homo Deus’. Homo Deus bouwt voort op Sapiens en trekt de lijn door naar de toekomst. Dit boek herhaalt wel enigszins het betoog van ‘Sapiens’ voor het de toekomst-scenario’s bespreekt, maar ik vond dat zelf niet bezwaarlijk. Ik vond de toekomst-scenario’s bijzonder fascinerend.
Vol humor en levendige voorbeelden zette Harari veel van mijn ideeën op zijn kop. Dick en ik (Arianne) vonden het de beste boeken die wij in tijden hebben gelezen.

Gaat de wereld aan narcisme ten onder?
Ook een echte aanrader is Martin Appelo’s boek ‘WIJ – ZIJ : Gaat de wereld aan narcisme ten onder?’. Is onze samenleving steeds narcistischer aan het worden? Wat kan ons antwoord zijn op narcistische, polariserende wereldleiders?
Ik vond het goed mij al lezend bewust te worden van het enorme belang van de nuance, de stem van de ‘normale mens’. Narcisme kan ongemerkt je leven binnenkruipen en voordat je het beseft, roep je ook ongenuanceerde, door angst ingegeven kreten mee. 

 
Nog steeds met jubileumkorting! | 25-27 augustus | 20-22 oktober | Reiki 1 cursus met Arianne Groeneveld samen met Masters-in-opleiding
Dit weekend gaat over levensenergie! Niet alleen de warmte in je handen, de warmte die je helemaal kan doorstromen, maar de levendigheid van jou en je verbinding met de wijsheid van het leven zelf.
Als mensen leven we soms te veel op ons eigen eilandje. Op het niveau van de levensenergie zijn we innig met elkaar verbonden als de golven van een oceaan. Dan worden we elkaars ‘healer’ op een heel spontane, maar altijd wonderbaarlijke manier. Meer info.


Terug!! | 21-23 September 2018 | 1-jarige HART Opleiding | met Arianne Groeneveld en Frank Laurijssen
Een opleiding om te leren ontspannen in wie je werkelijk bent, voorbij je gedachten en emoties. Om wat je belemmert in je leven krachtig en liefdevol tegemoet te treden, om gedachten te onderzoeken die je ongelukkig maken en ze te zien verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wanneer je jezelf kunt bevrijden, kun je ook een ander helpen zichzelf te bevrijden.
De opleiding is pittig, confronterend maar ook bijzonder liefdevol en een feest van kameraadschap en herkenning.
Deze opleiding is een uitgebreidere versie dan die eerder werd aangeboden: 5 weekenden en een 4-daagse. Hij is geaccrediteerd op HBO-niveau.
Er zijn 2 filmpjes op internet van de ochtend en de middag van een eerdere Open Dag: Inhoud van de Opleiding en het Ontstaan.
Heb je interesse, neem dan contact op met Arianne. Intake-gesprekken vanaf 1 december. Lees hier meer over de inhoud van de opleiding.


29 september – 1 oktober 2017 | Yoga en Mindfulness weekend | met Hans Kloosterman
Goed nieuws voor iedereen die het Boeddhisme een warm hart toedraagt en verlangt naar verstilling en inspiratie: de Boeddhistische leraar Hans Kloosterman heeft ervoor gekozen zijn weekenden en langere retraites vooral bij Helios aan te bieden. Hij voelt zich thuis in ons energieveld en de warme bedding die wij hem en zijn deelnemers bieden.
Het uitgangspunt van het weekend is verstilling, diepte ontspanning, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Naast individueel innerlijk schouwen is er ook ruimte voor het delen en verbinden met elkaar als je dat wilt. Lees hier de uitgebreide info en meld je aan!

3-5 november | InnerFreedom weekend | met Heino Jansen
In juli gaf ik (Heino) mijn allereerste InnerFreedom-Workshop. Met een fijne - diverse - groep ontstond er al snel een gezellige, verbonden en veilige sfeer. Deze veilige bedding opende - ogenschijnlijk als vanzelf - de deuren naar innerlijke groei. En die was er! Bij dit alles werden ook mijn gitaarimprovisaties heel dankbaar ontvangen. Nadien ontving ik o.a. deze reacties:

"Het weekend voelde als een warm bad. Op geheel eigen wijze kom je in een flow van liefde voor jezelf en de ander, verbinding, rust en ruimte. Heino zijn eerlijkheid en no nonsens houding maken het heel toegankelijk en veilig.” - Milou

"Het InnerFreedom weekend was voor mij een fijne, liefdevolle verbindende ervaring. Door oefeningen, dans en meditatie kwam ik steeds meer bij mijn innerlijke rust, ging mij meer openen en zag dat ook bij de andere deelnemers gebeuren. Dat gaf een mooie en intense verbinding met iedereen. Groetjes” - Frans

Wil jij er ook (weer) bij zijn? Hier meld je je aan en vind je info.

17-19 november | Opleiding Begeleide meditaties met Klankschalen en Klankbad |
met Hilda Postema

Werk jij met individuele cliënten of groepen en zou je zelf meditaties willen geven met de klanken van Tibetaanse klankschalen als omlijsting? Of wil je gewoon leren werken met klankschalen als een leuke hobby?
Wij bieden een kort maar krachtige, erkende opleiding hierin aan op Helios. Niet alleen leuk om te doen maar het geeft je ook extra opleidings-ECTS die handig zijn als je als therapeut lid wilt worden van een beroepsvereniging.

De ervaring van een deelnemer:
De opleiding Begeleide meditaties met klankschalen heeft aan mijn verwachtingen beantwoord, namelijk mensen ‘healen’ door middel van klank. Met name de klank van de schalen is bijzonder helend, maar ook heb ik geleerd dat de klank van je eigen stem ertoe doet als je de Begeleide meditaties uitspreekt.
In mijn vak werk ik ook als stembevrijder, ik heb wat met klank. Voor mij ontstaat door klank de meest diepe verbinding die er is. Het is ontroerend te ervaren hoe cliënten tijdens de sessies deze verbinding weer in hun eigen kern voelen. Het geven van deze sessies geeft ook mijzelf een diepe ontspanning door de uitwerking van de schalen. Ik heb reeds jaren een praktijk, en daarom vond ik het heel prettig dat er tijdens de opleiding ruimte is voor eigen inbreng.
Marlies Meerman

Lees alle info hier door.

Liefde, Seksualiteit en Essentie
De eerste tantra workshops die ik op Helios gaf, vanaf 1999, heetten destijds 'Liefde, Seksualiteit en Essentie' weekenden. Ik keek net op de uitrolmenu's van onze website en zag dat de tantra tak van Helios inmiddels zo is uitgegroeid dat we nu 28 soorten (Tao)Tantra weekenden, avonden en meerdaagses aanbieden! Geen wonder dat we al te maken krijgen met cursisten die keuzestress ervaren bij zo'n groot aanbod!

Ook het team dat mij assisteert is gegroeid. We zijn hechter geworden als team en door alle ervaringen steeds meer geprofessionaliseerd. Inmiddels maken een aantal van hen al de stap van assistent zijn naar zelf workshops geven. Arnoud, Mieke en Marieke hebben deze zomer voor het eerst, met veel succes, blok 2 en 3 van de Tantra Massage Opleiding gegeven. Ook de komende blokken 2 en 3 gaan zij voortaan geven. 1-3 december geven Arnoud en Mieke zelf een TaoTantra Experience weekend.

Zelf blijf ik ook actief, maar ik heb ervoor gekozen om niet meer elk weekend te werken zodat ik met volle teugen kan blijven genieten van de liefdevolle intimiteit en vreugde die ik in elke groep weer tussen de cursisten zie ontstaan. Namasté, Dick

Dinsdag 12 september | Liefde en Vallei Orgasme dag | met Dick Nijssen en Alma Timmer
Een dag voor mensen die al tantra ervaring hebben en vertrouwd zijn met de Kashmierse massage. Je leert de energie circulatie door je lijf zo te intensiveren dat je Vallei-orgastische ervaringen kunt krijgen. We openen daarvoor de energiebanen van de kleine hemelse kringloop en oefenen de 'Big Draw'.
Lees hier meer en meld je aan.

13-16 oktober | Interne 3-daagse Tibetaanse massage training | met Arnoud Colenbrander en
Anina Storteboom

Wil je je energieker en vitaler voelen en meer verbonden met jouw levenskracht?

In oktober geven Arnoud en Anina weer de intensieve en verdiepende training Tibetaanse Tantramassage. In deze massagevorm wek je actief de mannelijke en vrouwelijke energie op, waardoor de prana, de levensenergie meer gaat stromen. Hiermee verhoog je je weerbaarheid, je zult meer ontspanning ervaren en oude emoties kunnen loslaten.
Deze cursus is heel geschikt voor mensen die een nieuwe, unieke massagevorm willen leren en als onderdeel van de bestaande Tantra Massage Opleiding. We kijken ernaar uit jou deze technieken aan te reiken in een veilige, ontspannen setting die uitnodigt om je eigen stijl te ontwikkelen/verdiepen.

Wil je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten? Op zondag 3 september geven wij een introductiedag in het Centrum voor Tantra in Amsterdam. Bij interesse kun je mailtje sturen naar welkom@inana.nu.
Lees hier meer over de training.

Nieuw | 18 oktober | Liefde en Vallei-Orgasme verdiepingsdag | met Dick Nijssen en Alma Timmer
Een dag bedoeld voor diegenen die al een Vallei-Orgasme dag hebben meegemaakt. Lees hier meer en meld je aan. Als je wilt kun je blijven slapen en de volgende dag meedoen met:

19 oktober | De-armouring workshop | met Alma Timmer en
Dick Nijssen

Een dag waarop we ons gaan bezighouden met de de-armouring van het bekkengebied. Alleen voor mensen met ruime ervaring als tantra masseur.
De dag is van 10-17 uur, kosten € 95,-. Meer info kun je aanvragen bij Alma Timmer: bookxpressyou@gmail.com
Je geeft je ook direct per mail op bij haar (niet via onze website).

20-22 oktober | TaoTantra Experience paren weekend |
met Dick Nijssen en Anja Gijsbers

Een prachtige gelegenheid om de liefde en de passie met je partner te verdiepen. Je zult meer zicht en compassie krijgen voor het gekwetste jongetje en meisje in de ander en jezelf waardoor je gemakkelijker uit pijnlijke relatiepatronen zult kunnen stappen. Hier lees je meer.

27-29 oktober | Loving Touch weekend |
met Dick Nijssen en Anja Gijsbers

Voor de tweede keer een Loving Touch weekend voor singles en paren voor iedereen die het heerlijk vindt om gekoesterd en gevoed te worden door liefdevolle aanraking op alle niveaus van je wezen. Hier lees je meer.

Wij wensen jullie een heerlijke nazomer en wie weet…. tot ziens in onze oase!
Hartegroet van Dick, Arianne en het Helios team
 


 


Helios Centrum Groep