headerimg


Juni 2019

Lieve lezer,
 

Je vraagt je misschien af of Helios inmiddels verkocht is en aan wie?

Na de laatste Nieuwsbrief werden we onophoudelijk gebeld door mensen die Helios wilden kopen. De afgelopen weken hebben we zo’n beetje half spiritueel Nederland voor bezichtigingen rondgeleid: mooie, idealistische mensen. Alleen daarom al zou je je centrum te koop zetten…

Wij hadden gehoopt jullie in deze Nieuwsbrief aan de nieuwe eigenaar/eigenaren te kunnen voorstellen maar het is nog (net) niet zo ver. Wel wil iedere mogelijke kandidaat het Helios aanbod en het verhuur-aanbod voortzetten dus…. of het nu Helios blijft heten of een nieuwe naam krijgt, wij blijven ons aanbod (straks als huurders) aanbieden op deze plek.

We hebben veel reacties gekregen na onze aankondiging van het te koop zetten van Helios waaruit wij konden opmaken dat Helios jullie dierbaar is en dat jullie het centrum niet willen missen. Dat het ook jullie centrum is.

Wij zijn ons er altijd bewust van geweest dat Helios in diepere zin niet ‘van ons’ is. Bezit heeft te maken met praktische afspraken die er nu eenmaal tussen mensen zijn. In diepste zin bezitten we niets. We hebben letterlijk alles in bruikleen, elk ander verhaal hierover is een illusie. Dus wie de volgende ook gaat worden…. die is ook weer de nieuwe rentmeester van deze plek van heling.

Hieronder highlighten we events die wij, onze leraren en huurders de komende tijd aanbieden. Wij hopen je gauw weer een keer te zien.
Een hartegroet van ons op Helios

Bijna vol: 21-23 juni | Heart Space meditatie en massage weekend | met Dick Nijssen
Wat het Heart Space weekend zo uniek maakt is dat het de meer mannelijke, yogische weg van 'naar binnen gaan' combineert met de meer vrouwelijke 'omarmende' tantrische weg van massage, healing en liefdevolle koestering. Er zijn dit weekend nog een paar plekken vrij voor snelle beslissers!
Meer info en aanmelding

Extra bijgepland Innerlijk Kind weekend: 19-21 juli | met Lieke Defize en Eric Horn
Deze maand had het Innerlijk Kind weekend een record wachtlijst van 9 personen. Dat bracht Lieke en Eric ertoe toch nog maar een extra weekend in juli bij te plannen. Dus wie zijn/haar innerlijke kind wil leren kennen en wil leren koesteren/helen, er is op dit moment nog plaats op het juli weekend (ook nog 1 of 2 plaatsen op het augustus weekend trouwens).
Lees hier meer en meld je aan.
 Nog 1 plaats voor de snelbeslisser: Reiki 1 weekend | 5-7 juli | met Arianne & team Masterkandidaten
Lees hier meer en meld je aan!

Extra bijgepland: Reiki 1 weekend | 26-28 juli | met Arianne & team Masterkandidaten
Nog zin om bij Arianne Reiki te leren op misschien wel het laatste weekend dat Helios nog het oude Helios is? Of wil je iemand inseinen deze kans nog te pakken?
Lees hier meer en meld je aan!

Reiki 1 weekend met Dick Nijssen | 23-25 augustus
Reiki is de rode draad in Dick’s leven en werk en het stroomt door alles heen wat hij doet. Dit weekend staat Reiki in het middelpunt. Als één van Nederlands oudste Reiki Masters deelt hij zijn 33 jaar ervaring en enthousiasme over deze manier om energie door te geven die ook een manier is om steeds weer thuis te komen bij jezelf. Hij hoopt oude bekenden van zijn ‘andere weekendworkshops’ dit weekend te ontmoeten die nu ook Reiki bij hem willen leren.
Lees hier meer en meld je aan!Reiki 2 zomer intensive cursus |
8-11 augustus | met Arianne & team Masterkandidaten

Een van de laatste Reiki 2’s die Arianne geeft voordat ze (na de verkoop van Helios) een poosje naar haar broer in Nieuw Zeeland hoopt te gaan (om daar ook Reiki behandelingen en cursussen te geven…)
Een zeer relaxte maar ook diepgaande soort Reiki 2 waarin we de Reiki 2 technieken toepassen op onze eigen heling en die van onze dierbaren.
Lees hier meer en meld je aan.

22-28 oktober of 31 oktober - 6 november | The Way to Harmony | with Paul Mitchell
For Reiki Students wanting to develop self-awareness, balance, and center. Paul teaches the spirit of Aikido – the way to inner and outer harmony – in a six-day residential intensive.

Paul Mitchell wortelt diep in de Reiki traditie. Hij werd ingewijd door Hawayo Takata, net als Grandmaster Phyllis Furumoto, en hij werkte tot haar overlijden dit jaar met haar samen als Lineage Bearer van het Usui System.

Paul uses the principles of Ki-training and an understanding of the essence of Aikido to help students connect with their true and essential selves. This training puts us in direct contact with our hidden potential, enabling us to be integrated in our bodies in a more free, soft, and potent way. When you experience your mind and body as a unified whole, relationships and interactions are infused with calmness and balance.

In this workshop students learn to know themselves better, learn techniques to deal with relationship in a more open and powerful way, and explore challenging issues such as defensiveness, resistance, being a victim, and fear of and use of power.

Arianne en ik (Dick) hebben mooie herinneringen aan de Aikido-workshops die we bij Paul deden op weg naar ons Reiki Masterschap. Deze workshop kunnen we iedereen met Reiki warm aanbevelen.
Meer info en aanmelding
(huurder, aanmelding niet via Helios)

 

19-21 juli | Mindfulness weekend met Hans Kloosterman
Hans is een inmiddels landelijk bekende mindfulness leraar. Hij combineert in zijn weekenden verschillende yoga technieken en mindfulness meditaties om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beide elkaar in werking versterken. Je maakt kennis met een mix van hatha yoga, Tibetaanse yoga, Chi Kong, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen. De weekendretraite is zowel voor beginners als gevorderden.

NB: De tuktuk hiernaast is van het programma 'Iedereen Verlicht', gefotografeerd op ons centrum toen zij Hans Kloosterman kwamen interviewen aan het eind van een Mindfulness weekend.
Meer info en aanmelding

5 juli | Meditatiedagcursus
met Dick Nijssen

Leren mediteren is niet moeilijk. Het is wel een subtiel proces met een aantal valkuilen en wijdverspreide misvattingen die er de oorzaak van zijn dat nogal wat mensen vastlopen in hun meditatiebeoefening. Vanuit mijn 42-jarige ervaring in het dagelijks twee keer per dag mediteren help ik je op deze dag om diepe ontspanning te ervaren en krijg je alle info om zelfstandig thuis op een effectieve manier te gaan mediteren. Na deze dag kun je de 7-weken challenge met mij aangaan. Dick
Voor meer info en aanmelding

Nog 2 plaatsen vrij: 5-7 juli | Vrouwenkracht weekendretraite op Helios
met Margreet Smit en Meis Thewissen.
Zie info onderop onze verhuurpagina.
Voor meer info en aanmelding

18 juli | Deep Space massagedag met Dick Nijssen
Naast het uitgebreide massage avonden aanbod zijn er ook regelmatig massagedagen: op zo'n dag is er meer tijd voor het opbouwen van een liefdevolle bedding met elkaar via mooie en vreugdevolle contactoefeningen. In de middag nemen we alle tijd voor de massage uitwisselingen.
Meer info en aanmelding

 

26-28 juli | Leven vanuit Liefde weekend voor singles
met Dick Nijssen en Sandra Smits

Het was een beetje voorspelbaar, gezien de titel van deze workshop, dat zich hiervoor meer vrouwen dan mannen aanmelden. Daarom wil ik met name tegen de mannen zeggen: het gaat in deze workshop niet over romantische zwijmelarijen of 'doe es lief'. Het is een weekend waarin je mag ervaren dat de pantseringen die je hebt opgebouwd om je te beschermen tegen pijn niet langer meer nodig zijn. Te ontdekken dat wanneer al die ballast wegvalt, het de liefde is die overblijft: een liefde die niet probeert te grijpen of vast te houden, een liefde die vreugdevol en volledig is in zichzelf en waar we dat weekend volop van gaan genieten in verbinding met elkaar.
Meer info en aanmelding

9 juli | Dagworkshop Leven vanuit Liefde
met Dick Nijssen

Is de stap voor een heel weekend nog wat te groot: op deze dag hebben we een heel mooi programma met veel diepgang, waarin ook jouw innerlijk kind zich mag voeden en koesteren in helende aanrakingen en woorden.
Info en aanmelding dagworkshop

9-11 augustus | Leven vanuit Liefde weekend voor paren |
met Dick Nijssen en Sandra Smits

Dit weekend biedt je mooie en intieme manieren om diep te gaan met elkaar en thuis te komen in een liefde die onvoorwaardelijk is. Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf en je geliefde op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf en de ander, ook wanneer je beperkingen tegenkomt. Dit weekend helpt je daarbij met allerlei oefeningen en manieren van communicatie waar je ook thuis nog veel aan zult hebben.
Meer info en aanmelding

 

Helios Satsang Zomerfestival
2-7 augustus | met Hans Laurentius, Jan Kersschot, Jan van Rossum, Olette Luitwieler en Joris Vincken


Satsang is een Sanskriet woord en betekent vrij vertaald: 'elkaar ontmoeten vanuit de essentie van wie we zijn'.
Het woord ‘festival’ is misschien niet helemaal op zijn plek hier want in tegenstelling tot de meeste festivals, is dit een redelijk kleinschalig en intiem gebeuren met veel momenten van stilte en inzichten. Misschien is het eerder een heel afwisselende, geanimeerde retraite?

Laat je deze dagen verrassen door wat er vanuit de levendigheid van het moment wil ontstaan in authentiek contact tussen de (zelfgerealiseerde) sprekers en de aanwezige deelnemers. Iedere satsanggever heeft zo zijn unieke invalshoek van waaruit hij of zij je laat proeven van innerlijke vrijheid waardoor er bij jou misschien wel een permanente verschuiving kan ontstaan naar het leven vanuit Essentie. Daarnaast valt er te genieten van het lekkere eten, het buiten Zijn en de mooie contacten tussendoor.
Er is ook een mogelijkheid om de avonden alleen voor losse satsangs te komen. Kort voor het festival sturen wij nog een Nieuwsbrief hierover uit.
Er zijn nog 2 1-persoonskamers voor wie er snel bij is!
(Op de foto een van de vorige Satsangfestivals op Helios)
Voor meer info en aanmelding

15 t/m 18 augustus | Dans & Meditatie retraite met Mati Engwerda op Helios
Als we thuiskomen in onze essentie, danst ons Hart in vreugde! In de dans verbinden we ons met het leven. Het nodigt uit om het lichaam vrij te maken, het hart te luchten en de natuurlijke stroom van onze levensenergie te herkennen. In de ruimte die vrijkomt ontdekken we onze essentie die Liefde zelf is. In meditatie verdiepen we dit bewustzijn en ontmoeten we onszelf in de diepste stilte en intimiteit.
Meer info en aanmelding
(huurder, aanmelding niet via Helios)

Vooraankondiging:
12-15 dec | Deep Space Initiation driedaagse | met Dick


Deze 3-daagse zou je de opvolger kunnen noemen van de Body of Bliss driedaagse. Dit keer met meer nadruk op het openen van je energiekanalen en het doorgeven van helende energie. Dagen waarin je heerlijk de diepte in kunt gaan met de Deep Space massage die je niet alleen uitnodigt om te genieten van je eigen lijf, maar die ook helend is en je dieper thuisbrengt in de liefde die je in wezen bent. Voor mensen die ook professioneel met deze massagevorm willen werken en alle subtiliteiten van deze massage willen leren kennen is dit de beste keuze.
Meer info en aanmelding

Wij wensen jullie een fijne zomer en wie weet tot ziens op ‘onze’ heerlijke plek!
Dick, Arianne en het gehele Helios teamHelios Centrum Groep