headerimg


September 2019

Lieve lezer,

Wij hadden pas een verlichte vastgoed projectontwikkelaar op bezoek die ongeveer dit zei: net zoals je sick buildings hebt, heb je ook healthy buildings. En zelfs healing buildings! Mijn missie is het om ieder gebouw precies die bestemming te geven die het vanuit zichzelf wil hebben.

Hier zit Helios, zet hem maar hier op een stoel (als in systemisch werk) en vraag hem: wie/wat wil jij als volgende eigenaar hebben? Luister je daar goed naar, dan zal de volgende eigenaar/rentmeester op de juiste plek zitten en zullen de mensen op die plek gedijen in harmonie met de plek.

Is dat niet mooi gezegd? Wij waren erdoor geraakt en ervaarden het als heel waar. Wij ervaren Helios als een helende plek met een liefdevolle, verwelkomende energie. Een plek die ons zelf ook draagt. Een energetisch heel veelzijdige plek die onvoorwaardelijk ruimte maakt voor de leraren die hun aanbod hier neerzetten en hun positieve energie versterkt. 

Die plek bereidt zich nu voor om een bedding te worden voor de juiste nieuwe eigenaar/rentmeester. Wie dat gaat zijn en wanneer dat zal gaan plaatsvinden, dat onthullen wij in een volgende Nieuwsbrief. Voor wie nieuwsgierig is: nog even geduld.

In het hier en nu is zijn we gewoon nog steeds Helios Centrum Heerde en ben je welkom op de prachtige weekenden en meerdaagses die je weer in deze Nieuwsbrief vindt, van onszelf en van collega leraren. Al die activiteiten gaan sowieso allemaal door want alle leraren die nu op Helios hun workshops en opleidingen aanbieden, gaan gewoon door onder een nieuwe eigenaar.

Voor de snelbeslisser, nog een paar plaatsen vrij op:

27-29 september | Verstilling en onthaasting | Weekendretraite met Yoga, meditatie en Mindfulness | met Hans Kloosterman
We ervaren momenteel veel stress in onze westerse maatschappij. In het hoofd zitten en teveel gedachten hebben is soms lastig. Verstilling en onthaasting is dan fijn. Tijdens dit weekend wordt de juiste aandacht en concentratie getraind om in het moment aan te komen en om van hieruit te gaan leven.

We gaan dit weekend voelen, ervaren en helder krijgen waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden.

In de retraite wandelen we door de natuur en er worden relax massages aangeboden.

Hans biedt ook van 20-22 december een Yoga & meditatie weekend aan op Helios.
Hier meld je je aan   (Aanmelding niet via Helios)
En hier vind je meer info

4-6 oktober | Zen Reiki I cursus | met Arianne Groeneveld
Hoe bijzonder is het niet dat er spontaan genezende energie uit je handen gaat stromen wanneer je dat maar nodig hebt? Eén weekendcursus Reiki is voldoende om dat vermogen de rest van je leven ter beschikking te hebben. Een weekend waarin je dieper thuiskomt in de liefde die je bént.
Er is ook een Reiki 1 cursus met Arianne van 29 november – 1 december.
Op de oktobercursus is het op dit moment nog mogelijk een kamer alleen te krijgen. Hier vind je meer info en meld je je aan.

4-6 oktober | Innerlijk Kind weekendworkshop | met Lieke Defize en Eric Horn
Iedere maand bereiden wij weer een zachte, warme setting voor op Helios: een matrassenzee voor het Innerlijk Kind weekend van Lieke en Eric,  De perfecte bedding voor hun mooie werk.
Op zorgvuldige, liefdevolle wijze begeleiden zij je bij het ervaren van het kind dat jij ooit was. De schoonheid van jou, de kracht maar ook de kwetsbaarheid. Zij nodigen je ook uit een goede ouder voor je kwetsbare kindje te worden. Want word je kind gezien, dan kan het tot bloei komen en je leven meer speelsheid en levendigheid geven.
Er is ook een weekend van 8-10 november.
Op het oktoberweekend is nog plek! Het is ook nog mogelijk een kamer alleen te krijgen. Voor meer info en aanmelding.

Zondag 6 oktober Quantum Deep Space 4 handen massagedag | met Dick Nijssen
Een dag waarin we beginnen met een mooie opbouw van hart-opende contactoefeningen, energiewerk en geleide meditatie. 's Middags vormen we groepjes van drie waarbij je in de uitwisseling kunt kiezen voor de healing variant, de massage-variant of een combi van beiden.
Hier lees je meer en meld je je aan.

Maandag 14 oktober 18 uur -zondag 20 oktober 17 uur  | 
Emoties als pad van verlichting | Retraite met Michael Steinau

We zijn allemaal in staat om zorgeloos, gelukkig en verlicht te leven. Echter in onze dagelijkse modus ‘oefenen’ we voornamelijk het tegenovergestelde. Om deze geroutineerde staat van zijn te doorbreken en nieuwe vaardigheden te leren, gaan we deze herfst de diepte in met een zesdaagse retraite.

Gedachten en emoties kunnen een behoorlijke sta in de weg zijn in je leven. Ze zijn als wind en vuur, ze wakkeren elkaar aan. Dit zit hem niet in de gedachten en emoties zelf, maar in het niet vaardig ermee kunnen werken.

Tijdens deze Zijnsgeoriënteerde retraite ga je ontdekken dat emoties, (verstorende) gedachten en gevoelens de toegang kunnen zijn naar waar geluk en ware vrijheid. Wat nodig is, is dat je leert hoe je je emoties kunt strippen van lading en daardoor contact maakt met de inherente energie van emoties. Ze zijn levendige openheid die jouw natuur is!
Ze zijn geen obstakel, maar juist de sleutel en toegang naar ware vrijheid en geluk. Naar Zijn.

Wij (Dick en Arianne) bevelen Michael’s retraite warm aan. Wil je meedoen, meld je dan hier aan. (Aanmelding niet via Helios)
Wil je meer over deze retraite lezen, ga dan naar de website van Zijn en Worden.

22-24 november | Leven vanuit Liefde workshop voor singles
met Dick, Sandra en Bianca

Dit is een wervelend weekend waarin er een heerlijke afwisseling is van speelse en subtiele hart-opende contact oefeningen, afgewisseld met dans, meditatie en massage. Een weekend waarin je beperkende overtuigingen los mag gaan laten en we liefdevol contact gaan maken met ons innerlijke kind.
Meer info en aanmelding

6-8 december | Leven vanuit Liefde workshop voor paren
met Dick en Bianca

Zoek je verdieping van Liefde en intimiteit met je eigen partner? Dan kunnen we je dit parenweekend erg aanbevelen. Met partneroefeningen waar je ook thuis nog jarenlang plezier van kunt hebben met elkaar.
Meer info en aanmelding

12-15 december | Deep Space Initiation driedaagse met Dick Nijssen
De Body of Bliss driedaagse van weleer is niet meer. Daarvoor in de plaats geef ik nu deze driedaagse waarin je een variant van de Kashmierse massage leert. Daarbij ligt de nadruk meer op healing, koestering en gelukzalige verstilling. Drie liefdevolle dagen waarin iedere deelnemer meerdere initiaties krijgt die je energiekanalen verder openen en waar we met elkaar een veilige, sacred space scheppen waarin er wezenlijke verschuivingen kunnen plaatsvinden in Bewust Zijn. Geef je bijtijds op want de groep is al voor meer dan de helft vol!
Info en aanmelding

wo 2 oktober, di 19 november en di 3 december  | Deep Space massage avonden voor singles
do 10 oktober en wo 11 december | Deep Space massage avonden voor paren

Hoewel deze avonden vaak een lengte hebben van drie-en-een-half uur vindt vrijwel iedereen ze te kort!  Dat komt omdat alle besef van tijd wegvalt als je helemaal opgaat in het geven en ontvangen van deze heerlijke massage vorm. Op deze avonden geeft Dick een demo van deze massage waarna er bij de singles een keuzeproces plaatsvindt. Wezenlijk voor je komst naar deze avonden is de bereidheid tot helderheid over en respect voor elkaars grenzen in het wederzijdse contact.
Meer info en aanmelding avonden voor singles
Meer info en aanmelding avonden voor paren

di 26 november | Meditatie dagcursus met Dick
Dick mediteert nu 42 jaar twee keer per dag en wil zijn ervaring en kennis op meditatiegebied graag met je delen. Vanuit zijn no-nonsense benadering leer je waar het wezenlijk over gaat in meditatie en hoe je de valkuilen in je beoefening kunt vermijden. Maar bovenal is dit een dag waarop je ervaringen zult krijgen van hoe het is om diep in meditatie te zijn.
Meer info en aanmelding

29 november- 1 december | Weekendretraite Vrouwenkracht | met Margreet Smit en Meis Thewissen

Onbewuste patronen sturen je gedachtes en je gedrag. Je hier bewust van maken, kan confronterend zijn, maar levert je altijd meer ruimte en vrijheid om je eigen autonome keuzes te kunnen maken. Het effect van onbewuste patronen kom je tegen in je leven als een herhaling. Een kruispunt waar je eerder bent geweest en telkens de verkeerde afslag neemt, zonder dat je het gevoel hebt dat jij stuurt.

Deze weekendretraite gaat over bewustzijn op het blokkeren van je autonomie en het zetten van de noodzakelijke stappen om meer keuzevrijheid te creëren in je leven. Deelname geeft je een groter bewustzijn of en hoe jij je eigen keuzes maakt in je leven, en waar je drijft op wat jou meeneemt zonder dat jij kiest.
We werken tijdens de retraite met lichaams- en ervaringsgerichte werkvormen, ademwerk, Dru-yoga en meditatie. We creëren een veilige  en inspirerende sfeer om samen in te werken.

De retraite wordt gegeven door Meis Thewissen en Margreet Smit, lichaamsgerichte therapeuten, natuurgeneeskundige en coach en opgeleid in vele andere werkvormen met een brede ervaring op het gebied trainingen en workshops.
Website
Aanmelding   (niet via Helios)

In Centrum Spirit of Eden in Epe 
(in Epe, 7 autominuten verwijderd van Helios)
Omdat Helios dat weekend vol zit huren wij extra ruimte voor deze losse dagworkshops:

Zaterdag 30 november Loving Touch dagworkshop met Dick en Sandra
Op deze Loving Touch dag valt er veel te genieten én gaan we met elkaar de diepte in. Centraal op deze dag staat aanraken en aangeraakt worden op alle niveaus van je wezen.
Meer info en aanmelding

Zondag 1 december | Deep Space massagedag met Dick en Sandra
Gun jezelf meer dan een losse avond om te genieten van deze massage. Met een mooie opbouw van contactoefeningen en meditatie in de ochtend.
Meer info en aanmelding


Dieper dan persoonlijke liefde
Dick Nijssen

In de Reikicursussen die Arianne en ik geven doen we altijd een kringmeditatie waarin we dierbare mensen plaatsen die Reiki nodig hebben. De hart-openende energie die we Reiki noemen gaat dan heerlijk stromen. Maar nu komt het: we vragen na een paar minuten Reiki sturen of ze ook mensen in de kring willen zetten die ze daar normaal gesproken niet in zouden willen plaatsen omdat ze in het verleden door hen gekwetst zijn of omdat ze simpelweg een dikke weerstand naar hen voelen.

Wat er dan gebeurt, vind ik nog altijd heel bijzonder: de Reiki-energie trekt ons onmiddellijk naar een dieper niveau in onszelf van waaruit de energie ook meteen krachtiger gaat stromen. Het laat ons zien hoe we voorbij persoonlijke liefde contact kunnen maken met de liefde die je bént.

Persoonlijke liefde is voorwaardelijk. Het is relatief gemakkelijk om van mensen te houden als ze zijn zoals ik graag wil dat ze zijn. Maar wat nu als mijn partner of kind weer precies die oude pijnplek bij mij weet te raken die ik al zo lang met mij meedraag of mij confronteert met mijn onvermogens? Wat nu als het leven mij tegenslag brengt?

Ik vermoed dat al deze pijnlijke ervaringen, alle zogenaamde tegenslag in het leven uiteindelijk maar één doel dient: de ware Liefde te vinden door thuis te komen in de liefde die we zijn, het enige in het leven wat niet vergankelijk is.

Je kent vast wel de ervaring hoe het is om geen gehoor te geven aan je kleinere, persoonlijke zelf met al zijn gebruikelijke weerstanden en oordelen door uit vrije wil iets te doen wat voorbij je persoonlijke belang ligt, voorbij het ego. Elke keer wanneer je daar gehoor aan geeft, ben je in verbinding met de liefde die je bént.

Raken we meer gevestigd in de liefde die we zijn, dan wordt het gemakkelijker om de triggers in het leven, daar waar je nog weerstand en pijn in jezelf tegenkomt, te (h)erkennen als stukjes niet-liefde die geheeld willen worden. Dan hoeven we ze niet langer meer op anderen te projecteren omdat het zo lastig is ze onder ogen te komen als delen van onszelf.

Hoe mooi is het niet dat elke weerstand of pijn die bij je getriggerd wordt in liefde omarmd kan worden vanuit het onbegrensde Liefdesveld van jouw essentie. Daarmee ontkracht je de projecties die je hebt naar anderen en transformeer je pijn naar liefde.

In onze Reiki, Innerlijk Kind en Leven vanuit Liefde workshops scheppen we met elkaar zo'n krachtig liefdesveld dat dit proces versneld kan plaatsvinden en je stabieler in deze Zelfliefde gevestigd kunt blijven.
En daarmee leveren we tenslotte ook een bescheiden bijdrage aan de heling van de mensheid als geheel.De dans van het leven
Het denken verschijnt in jou.
Daarom ben je, in wie jij wezenlijk bent,
niet te bevatten voor het denken.
Jij bent de vreugdevolle, levendige ruimte
voorbij en rondom de gedachten.
Ontspan als de getuige van gedachten.
Alles wat je waarneemt is niet wat je wezenlijk bent,
Alles wat komt en gaat is niet wat je wezenlijk bent,
Jij bent als het oog wat alles kan waarnemen
maar niet zichzelf kan zien.
Dat wat jij bent kun je alleen maar zijn.
Wees dat!

Vraag mij niet hoe daar te komen waar je al bent.
Geef alleen maar de illusie op
dat het geluk buiten jezelf te vinden is
en daarmee je gerichtheid op de toekomst.

Ga de dans aan met het leven,
en ontdek hoe het leven jou danst.
Geef je er zo aan over dat alleen de dans overblijft.


Wij wensen je een warm en vervuld najaar en wie weet tot ziens!
Een hartegroet van Dick Nijssen en Arianne Groeneveld


Helios Centrum Groep