headerimg

Nieuwsbrief mei 2022

Lieve mensen,

Een nieuw Helios-boek is verschenen!  Arianne schreef ‘Reiki en Zelfrealisatie’ en ook van Dick komt er dit jaar een nieuw boek uit. Je leest er meer over verderop in deze Nieuwsbrief.
 

Wij genieten erg van dit seizoen op Helios. Het is leuk om planten en dieren op ons terrein te observeren. Wij hebben verschillende vogelparen op ons terrein waarvan sommige zo tam zijn dat ze naar ons toe komen als we in de tuin bezig zijn.
 

Wij wonen dit jaar precies 30 jaar op onze plek en hebben sommige bomen zien uitgroeien tot reuzen en anderen zien sterven. Op een dag was er een eerste madeliefje in het gras, nu is het grasveld bezaaid met honderden madeliefjes. Ieder jaar is het spannend of er weer eekhoorns zullen zijn en of we een kleintje gaan zien.
Soms zien we komische taferelen zoals een mannetjeseend die luid kwakend een poging doet de lokeend te versieren die al jaren in onze vijver ronddobbert.
 

Wist je trouwens dat je, naast genieten van onze plek, er ook een actieve rol in kunt spelen?
 

Tuin- en klusdagen op Helios
Iedere maand organiseren wij op 2 doordeweekse dagen ‘Tuin- en klusdagen’. Een groepje mensen ondersteunt ons dan met grotere tuinklussen die leuker zijn om samen te doen. Ook pakken we het onderhoud aan dus… altijd voor elk wat wils.
 

De eerstkomende tuindagen zijn 30 en 31 mei en 27 en 28 juni. Wij werken ca 5 uur per dag. Je kunt gratis meeëten en blijven overnachten, zelfs helpen wij je op weg als je workshops bij ons wilt volgen. Als de dagen te veel voor je zijn, kun je ook 1 dag komen.
Heb jij tijd en vind je dit leuk? Mail dan naar Arianne voor meer info en om je op te geven.


Reiki en Zelfrealisatie
Onlangs is het door Arianne geschreven boek ‘Reiki en Zelfrealisatie’ als e-boek uitgegeven.  
De grondlegger van Reiki, Mikao Usui, heeft ooit gezegd: ‘Laat je niet verblinden door de geneesresultaten die je met Reiki zult ervaren. Vergeet nooit dat Reiki een weg naar Verlichting is’. Dit boek gaat over deze kern en essentie van Reiki. Verlichting heet in het boek alleen Zelfrealisatie of thuiskomen in jeZelf.
 

Arianne behoort tot de eerste generatie Reiki Masters in Nederland, nog opgeleid door de inmiddels overleden Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Zij heeft 36 jaar Reiki-ervaring waarvan 34 jaar als Master.
Maar haar spirituele loopbaan begon ver daarvoor, precies 50 jaar geleden in 1972, toen zij op 23-jarige leeftijd begon vele honderden mensen in Nederland en later in Suriname te leren mediteren.
 

‘Reiki en Zelfrealisatie’ is geschreven voor mensen die al Reiki beoefenen en daarbij verdieping en inspiratie zoeken voor zichzelf in hun dagelijkse leven. Naast persoonlijke ervaringen van spirituele doorbraak door Reiki en een schat van inspiratie voor het dagelijkse leven van de lezer, laat het boek ook zien hoe Reiki en Reikistromingen zich hebben ontwikkeld: verder weg van hun Japanse traditie of juist weer terug.
 

Het e-boek kost € 6,95 en is overal te koop waar e-boeken kunnen worden gekocht.
Je kunt het ook direct bij de uitgever kopen en downloaden.
 

NB Op de omslag zie je Dick mediteren voor een tempeltje op de berg Kurama, een belangrijke plek voor Reiki.
 

Reiki 1 weekendcursus | 17-19 juni | 2-4 september
met Arianne Groeneveld en Jan Doeke

De vier inwijdingen krijgen in Reiki is met niets anders te vergelijken! Het is Thuiskomen bij jezelf, meer en meer, dieper en dieper. Gevestigd raken in je Zijn, de pure eenvoud van het leven. De eenvoud van jouw leven misschien zelfs herontdekken, de eenvoud van die helende, intense warmte in je handen (her)ontdekken.
Of je nu Reiki 1 leert om jezelf te ondersteunen of om anderen te behandelen of allebei, een Reiki-cursus is altijd een cadeau voor jezelf. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar in juni voor de snelle beslisser. In september is er meer plaats.
Hier meld je je aan en vind je ook meer info


Zeven Poorten naar Zijn meerdaagse
16-19 juni
met Dick Nijssen en Ester

Er komt een punt in ieders leven dat je gaat beseffen dat het ware geluk niet buiten jeZelf te vinden is. De Zeven Poorten driedaagse is bij uitstek het aanbod waarin je gaat ervaren waar het wél te vinden is. Vier heerlijke dagen waarin ontspanning centraal staat met stille en geleide meditaties en langere periodes waarin niet gesproken wordt. Dagen waarin je mag overschakelen van doen naar Zijn.

Voor deze retraite hebben we de prijsdrempel zo laag mogelijk gehouden zonder te korten op onze heerlijke maaltijden. We zullen in de natuur-oase die Helios is ook veel buiten zijn met de qigong-beoefening en/of yoga.
Aanmelding en meer info
 

Leven vanuit Liefde voor paren | 8-10 juli | met Dick Nijssen en Dorien
Dit weekend is een van de grootste geschenken die je jezelf en je liefdespartner kunt geven. Niet alleen biedt dit weekend je fijne contactoefeningen om de intimiteit met je partner te verdiepen, je krijgt ook de tools om op te lossen wat die intimiteit soms in de weg staat.

Zo krijg je zicht op waar je nog in disfunctionele gedrags- en communicatiepatronen zit, hoe ze hun oorsprong hebben in je kindertijd, en hoe je ze met elkaar kunt helen.
Wacht niet te lang met aanmelden want met name deze parenweekenden zijn altijd snel volgeboekt!
Aanmelding en meer info
 

Leven vanuit Liefde voor singles | 5–7 augustus | met Dick Nijssen en Annemarie
Ook als single is het goed om zicht te krijgen op wat wel en niet werkt in je contact met anderen!  Ontdekken hoe de overtuigingen die je al vroeg in je leven getrokken hebt over jezelf doorwerken in je contacten.
 

In dit weekend ga je op ont-dekkingsreis met anderen. Je doet dit rondom de grenzen van je comfortzone omdat daar juist het meest te ontdekken valt over jezelf. In de liefdevolle bedding van de groep mag je ervaren dat het oké is om je hart vol-ledig te openen, hoe kwetsbaar dat ook kan aanvoelen vanuit ervaringen uit het verleden. Juist daarin zul je jouw authentieke kracht en schoonheid ervaren.
Aanmelding en meer info

Deep Space massage
Elke maand vinden er Deep Space massagedagen plaats en ook massageavonden voor paren. Deep Space massage is een unieke, door Dick ontwikkelde massagevorm, die ontstaan is uit de Kasjmierse Tantra massage: een synthese van meditatie, intuïtieve massagebewegingen en hands-on healing.
Meer info en aanmelding massagedagen
Meer info en aanmelding massage-avonden voor paren
 

Deep Space Initiation driedaagse
11 – 14 augustus
met Dick Nijssen en Dorien

De Deep Space Initiation driedaagse is voor mensen die al ervaring hebben met deze massagevorm en er meerdere dagen voor willen uittrekken om zichzelf uitgebreid te verwennen met een afwisselend programma waarin koesterende en helende aanraking centraal staat.
Meer info en aanmelding
 

Reiki 2 zomerintensive | 11-14 augustus
met Arianne Groeneveld en Anno

Reiki 2 brengt de liefdevolle Reiki energie naar een hoger, intenser niveau. Je leert door energieblokkades heen te breken, anderen op afstand te behandelen maar ook situaties, moeilijke relaties of zelfs je innerlijk kind op afstand te helen.

De Reiki 2 zomerintensive is een heerlijke, 1 dag langer durende cursus waar we de extra tijd gebruiken voor meer oefening en verdieping maar ook om lekker te zonnen, te zwemmen, te wandelen, te fietsen in langere middagpauzes dan anders mogelijk is.

Hier meld je je aan en vind je ook meer info. Heb je je Reiki 1 elders geleerd, stuur dan eerst een mailtje naar Arianne om zeker te stellen dat je Reiki 1 aansluit op onze Reiki 2.
 

Trainingen op Helios gegeven door andere leraren
Op deze pagina vind je het aanbod van leraren die Helios afhuren voor hun workshop/training/retraite. Aanmelding vindt altijd plaats via de aanbieder zelf.
 

Levenskunst retraite | 4-8 juli | met Frederik Claeys en Lidewij van der Ploeg
Boeiende retraite met lezingen, satsangs, massages, mindfulness, live-muziek én gezonde maaltijden!

Verwacht concrete handvaten voor de uitdagingen van het leven...  Daarnaast kan je tijdens de retraite ook zorgeloos wandelen en gewoon gezellig samenzijn.

Begeleiding: Frederik Claeys (BE) en Lidewij Van Der Ploeg (NL).
Info & inschrijving
 

Reikifestival
8 oktober 2022 is er weer een Reikifestival in Lunteren. Een mooie gelegenheid om met veel Reiki-beoefenaars samen te komen, te behandelen en te luisteren naar o.a. de nieuwe Grandmaster in Reiki Johannes Reindl en andere inspirerende Reiki Masters.
Alle info vind je op hier en hier meld je je ook aan.

 

Wij wensen je een heerlijke lente en wie weet tot ziens op Helios!
Dick & Arianne en het gehele Helios team
 

 

 

 

 

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?