headerimg


December 2018

Lieve lezer,

Zoek je nog een fijne invulling voor de
(soms wat deprimerende) tijd tussen Kerst en Oudjaar?


Of een inspirerende, bevrijdende, hart en ziel verwarmende kortere workshop?

Wij hebben een aantal bijzondere aanbiedingen in deze nieuwsbrief voor jou, o.a het Super Helios weekend op 15 en 16 december met keuze uit 4 verschillende dag- en avondworkshops met de mogelijkheid om voordelig te blijven overnachten en ontbijten tussendoor: Opstellingen, Mantra zingen, Free Your Self TTR, Quantum Deep Space Massage – scroll down voor meer info en bouw uit verschillende onderdelen een mooi weekend voor jezelf (en je vriend(in)).

Of wil je aan het begin van het jaar de stilte in, je bezinnen op 2019?

Dieper verkennen waarom je eigen bedrijf/praktijk niet zo tot bloei komt als jij graag wil in een Opstellingenweekend?

De kans pakken kennis te maken met het fascinerende, sensuele én spirituele Healing Tango (meld je dan aan voor de intro avond op 10 januari, op Helios, plus weekend 1 en weekend 2)?

Of wil je je Reiki intensiveren en verdiepen?

Hieronder vind je wat wij voor je hebben opgezet de komende 2 maanden. Wij zijn er zelf enthousiast over, wij hopen dat jij ook je weg naar een van onze workshops zult vinden.
Een warme groet van ons op Helios.

PS Er komt ook weer een Satsang Zomerfestival in augustus! Scroll down….

15 & 16 december | Super Helios weekend
Dit weekend kun je kiezen uit 4 losse workshops met als je ervoor kiest een overnachting ertussenin.
Overnachting inclusief ontbijt kost € 27,50. De workshops boek je op de website, de overnachting boek je per e-mail.
Dan heb je meteen je voordeligste Helios weekend ooit te pakken!
(Wel eigen lunch voor beide dagen meebrengen, de kok is vrij…).
NB Op zondag vinden er gelijktijdig 2 workshops plaats in 2 verschillende ruimtes. Je hoort tevoren nog per mail in welke ruimte jouw workshop plaatsvindt.

Dit zijn de workshops waaruit je kunt kiezen:

15 december | 10-17 uur | Werk en Essentie Opstellingendag met Irène van Doesburg | € 65,-

Stap voor stap geïnspireerd op weg naar meer werkplezier en levensvervulling. Met een opstelling kun je ervaren wat er nodig is om je werk meer te laten stromen. Wat is je verlangen? Waarin loop je vast? Zijn er mogelijkheden die je nog niet bedacht hebt?
Met het opstellingenwerk kun je op een diepere laag kijken en voelen wat er wel en niet ‘klopt’ aan je werk. Het is een betekenisvolle, bewustzijnsverruimende manier van werken waar je samen met de groep van de opstellingendag nieuwe inzichten verwerft.
Meer info en aanmelding


15 december |19.30-22.00 uur | Mantra en Meer Zangavond met Edna Kalb en Fred Meijer | € 25,-

Fred en Edna leiden deze zangavond. Ze doen dit superleuk en inspirerend. Zelf allebei opgeleid als stemacteur/cabaretier en als Reiki Master (op Helios), brengen ze zowel spiritualiteit als humor mee, wat garant staat voor met elkaar heerlijk ontspannen mantra’s en andere inspirerende liedjes zingen. Ze bieden deze bijeenkomsten al aan op meerdere plekken in het land, nu dus ook op Helios in Heerde.
Meer info en aanmelding

16 december | 10-17 uur | Free Your Self TTR dagworkshop met Anja Gijsbers en Jan-Willem Nierop | € 65,-

De workshop ‘Free your Self’ gaat over het loslaten van vastgezette spanning, stress of trauma-energie. In de vrijgekomen ruimte is de oorspronkelijke stroom van levensenergie voelbaar in je lijf. Dit geeft een stevig, ontspannen gevoel van ‘Zelf’. De groepsenergie zorgt voor een krachtige bedding. Dit kan je helpen om jouw thema net wat dieper aan te raken dan je gewend bent. Je lichaam weet precies wat het wil en laat precies dat los waar het op dat moment toe in staat is.
Lees hier meer en meld je aan voor deze prachtige lichaamswerk-dag.


16 december | | 10-17 uur | Quantum Deep Space Massagedag |
met Dick Nijssen | € 65,-


Op deze dag kun je de bijzondere combinatie van meditatie, energie-oefeningen en massage aan den lijve ervaren. Quantum Deep Space 4-handen massage is een unieke synthese van meditatie en slow-motion intuïtieve massage in combinatie met een krachtige hands-on healing techniek.
Meer info en aanmelding


De ja-stroom van het leven vieren

Bericht van Dick

Juist in deze tijd van het jaar, de kille en donkere dagen rond Kerstmis, is het zo belangrijk je te laten voeden door menselijke warmte en liefdevolle aanraking. Het is ook een tijd waarin de natuur ons uitnodigt meer naar binnen te keren.

Beide elementen: het naar binnen keren en het ook weer uitreiken naar menselijke warmte en verbinding komen bij uitstek aan bod in het Deep Space Massage™ aanbod en in de Leven vanuit het Hart Kerst 4-daagse.

Ik heb inmiddels alle oude vertrouwde workshopvormen en -namen losgelaten voor nieuwe vormen die helemaal aansluiten bij wat mijn hart mij nu ingeeft. In deze fase van mijn leven ga ik radicaler voor wat wezenlijk is en dat geeft mij veel energie en inspiratie.

Het is bevredigend om te zien dat steeds meer mensen de weg naar mijn Deep Space Massage aanbod weten te vinden en er zulke positieve feedback over geven.

Inmiddels zijn er nu ook avonden waarop alleenkomenden welkom zijn zoals de Quantum Deep Space Massage™ avonden. Ik denk dat dit aanbod uniek is door de manier waarop er een synthese tot stand is gekomen tussen meditatie en massage waardoor we masseren vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn.

Ik nodig iedereen die van massage houdt en nog onbekend is met Deep Space, uit om deze nieuwe soort massage zelf een keer te komen ervaren.
Kijk voor meer info op deze pagina's:

Deep Space Massage™, Quantum Deep Space Massage™ en Heart Space™ events
Deep Space Massage avonden voor paren
Quantum Deep Space 4-handen Massage avonden voor alleenkomenden
Deep Space Massagedagen voor alleenkomenden
Quantum Deep Space 4-handen Massage dagen voor alleenkomenden
Heart Space weekenden

NB Dick gaat ook Deep Space Massage dagworkshops geven in Rotterdam en Amsterdam.

Ervaringen:
“Meditatie en intuïtief masseren.... waauw… die combi geeft echt een diepere dimensie aan Bewust Zijn...”
B.

“…. hoe de eenvoud van de Deep Space massage je brengt naar een energetische verbondenheid die ik nu, inmiddels alweer 16 uur thuis voel en ervaar alsof mijn kleding niet meer past, maar dat is het niet. Het is de energie om mijn lichaam die heel ver reikt en voelt als verbondenheid met alles wat is. Heel wijds.”
N.

26-30 december | Leven vanuit je Hart 4-daagse | met Dick Nijssen

Inmiddels kan ik meer dan ooit uit eigen ervaring zeggen: Niets voelt beter dan het volgen van je hart! Tussen Kerst en Oudjaar geef ik vanuit die inspiratie een 'Leven vanuit je Hart 4-daagse'. In deze workshop gaan we de ja-stroom van het leven vieren die ontstaat als je de impulsen van het hart durft te volgen.

Vanuit de verbinding met het Hart van Alles, jouw essentie, gaan we ook liefdevol kijken naar alle overtuigingen en reactiepatronen die je nog beperken omdat ze niet op liefde maar op angst gebaseerd zijn - waarna ze liefdevol mogen worden losgelaten.

Een aantal van de mooiste processen uit de voormalige Alles is Liefde workshops keren hierin weer terug, maar de nieuwe combi van (deels) geleide meditatie en Deep Space Massage™ zal in deze 4-daagse nieuw zijn en ruim aan bod komen.

NB Deze groep is dan de enige in huis dus…. wie zich snel aanmeldt kan tijdens deze retraite nog een eigen kamer krijgen!

Hier lees je meer en meld je je aan.


2019

10 januari van 19.30-22.00 uur |
Introductieworkshop Healing Tango |
met Lizelot de Stigter en Jillis de Winter | € 25,-


Lizelot en Jillis bieden deze introductieworkshop aan voor iedereen die kennis wil maken met Healing Tango ofwel omdat zij overwegen hun weekenden te gaan meedoen op Helios en hen willen leren kennen, of gewoon voor de vreugde van de ervaring zelf. De weekenden vinden plaats op:


1-3 februari | Healing Tango 1 weekend |
22-24 maart | Healing Tango 2 weekend


Dick deed zowel de introductieworkshop als het Healing Tango 1 weekend en dit schrijft hij erover:

Het bijzondere van tango leren bij Lizelot is niet zozeer dat je het leert bij iemand die bij de wereldtop op dit gebied heeft behoord, al is dat op zich al best bijzonder, maar dat je het leert bij iemand die de tango als een weg naar bewustwording en Zelfrealisatie heeft doorontwikkeld.

Hoe je tango danst is eigenlijk een metafoor voor hoe je in het leven staat: hoe comfortabel voel je je in je mannelijke en in je vrouwelijke pool? Hoe intuïtief kun je de ander aanvoelen? Zijn er issues rondom overgave of leiding nemen? Veroordelende innerlijke stemmen over wat je wel en niet kunt? Je komt ze allemaal tegen in dit weekend. Maar vooral ook de vreugde die ieder op zijn manier al gauw kan beleven aan deze bijzondere dans ook al heb je geen eerdere danslessen gehad. Ik heb in ieder geval een heel fijne avond en weekend beleefd. Dick

Info en aanmelden introductie avondworkshop
Info en aanmelden Healing Tango 1
Info en aanmelden Healing Tango 2


25-27 januari | Eigen Bedrijf & Essentie Opstellingen weekend |
met Irène van Doesburg


Wil je dat jouw bedrijf of praktijk beter gaat lopen? Voel je dat er nog iets nodig is, maar kun je er moeilijk je vinger op leggen? In dit opstellingenweekend kijken, voelen en ervaren we op een diepere energetische laag hoe jouw bedrijf of praktijk meer in flow kan komen. Zo onderzoeken we welk soort opdrachten het beste bij je passen, of er belast verleden is en hoe het staat met je eigen vitaliteit. Bovendien doen we een verrassende opstelling over jou, je bedrijf, de geplande toekomst en de ongeplande toekomst.
Lees hier meer en meld je aan21-25 januari | Winter Midweek Retraite met Vipassana, Yoga en Mindfulness |
met Hans Kloosterman, Mirjam Windrich en Margreet Smit


De tijd rond oud en nieuw nodigt uit om de balans van je leven op te maken. Na te denken over wat wezenlijk is in je leven. Wat geeft je energie, wat niet? Waar wil je verder mee, waarmee niet? Hoeveel liefde heb je gegeven en ontvangen?
Wanneer je behoefte hebt aan reflectie, helderheid en verdieping en door zelfonderzoek je zelkennis wilt vergroten, dan zou deze Boeddhistisch georiënteerde retraite wel eens helemaal voor jou kunnen zijn.
Hij biedt een mooie combinatie van diverse stijlen van yoga, verstilling en analytische meditatie, mindfulness, massages en gezonde biologische vegetarische voeding.

Op dit moment is het voor wie er snel bij is nog mogelijk een 1-persoonskamer te reserveren.
Hier lees je meer en meld je je aan.
donderdag 13 december | 19.30 -21.45 uur | Reiki behandelavond |
voor iedereen met Reiki

Een avond heerlijk behandelen en behandeld worden. Meld je aan via de website.

1-3 februari | Reiki Do Healing Intensive | met Dick & Arianne
Voor iedereen die Reiki beoefent en behoefte heeft aan een warm Reikibad en nieuwe Reiki inspiratie. Die wil koesteren en gekoesterd wil worden. Maar die ook bevrijding zoekt van innerlijke belemmeringen die in de jeugd zijn aangelegd maar zich nu nog steeds manifesteren in de vorm van negatieve kernovertuigingen over onszelf zoals:’ ik doe het nooit goed genoeg’, ‘ik ben niet de moeite waard om van te houden’ enz. enz. Die nieuwsgierig is wat Reiki voor heling van het ‘pijnlichaam’ kan betekenen en dit wil leren toepassen.
Dit bijzondere weekend is open voor alle graden van Reiki. We maken gebruik van de energie van de 2e-graads Reikisymbolen voor diepgaande heling. De Reiki 1 studenten genieten hiervan mee.
Lees hier meer en meld je aan.

Sneak preview
Terug van weggeweest! | 2-7 augustus | Helios Satsang Zomerfestival!

Voor alle Advaita liefhebbers alvast de vooraankondiging: Helios organiseert opnieuw, in nauwe samenwerking met Uitgeverij Samsara, het Helios Satsang Zomerfestival. Reeds hebben toegezegd om Satsang te komen geven: Hans Laurentius, Jan Kerschot, Jan Van Rossum en Olette Luitwieler.
De precieze details moeten nog uitgewerkt worden. Naar verwachting zal het festival midden december op de website staan. Wil je zeker zijn van een 1-persoonskamer dan is vroege aanmelding een aanrader!
Wij kondigen de plaatsing op de website aan op onze Facebook pagina’s. Ben jij al lid van de Helios Centrum Groep op Facebook?

Wij wensen je fijne feestdagen en een 2019 in de flow!
Een hartegroet van ons allemaal op Helios.

 

 

 


Helios Centrum Groep