headerimgFebruari 2018

Lieve mensen,

Toen ik rondliep om de tuinklussen te inventariseren werd ik ontroerd door een nieuwe, dappere tuinbewoner: de winterjasmijn. IJskoud is het en daar staat dat jonge boompje tegen de muur van de boerderij kleine bloemetjes te produceren. Toch niet te geloven, zulke tere bloemetjes in die snerpende kou?
Een mooi symbool voor velen van ons die ondanks, zeg maar, ijzige levensomstandigheden toch de weg naar bloeien hebben gevonden. De winterjasmijn krijgt een waardige plaats naast ons andere symbool, de klaproos, die ook bloeit waar niks anders het doet. Met dank aan onze tuinvrouw Anita die de winterjasmijnen juist mede om deze symbolische reden hier heeft geplant!

Nieuw bij ons: de HART Opleiding gaat in september van start in een geheel vernieuwd, korter format en de charismatische, internationaal bekende Sound Healer Githa Ben-David heeft zich bereid verklaart een weekend op ons centrum te komen geven!
En naast tantra avonden geeft Dick nu ook voor het eerst een Tantra dag, een laagdrempelige manier om tantra te leren kennen voordat je je waagt aan een weekend…..

Helemaal onderaan vertelt Arianne welke 10 boeken haar leven in een spirituele stroomversnelling brachten.

Wij wensen jullie een fijn winter-einde en een heerlijke lente. Hopelijk tot ziens!
Hartegroet van Dick, Arianne en het Helios team
 Open Dag HART Opleiding | zaterdag 3 maart | met Arianne Groeneveld en Frank Laurijssen
 

Nog maar eens per jaar bieden wij live een Open Dag voor de HART Opleiding aan. Nu de Open Dag ook op YouTube staat lijkt er geen behoefte aan meer te zijn. De meeste mensen kijken momenteel de filmpjes, en als ze enthousiast worden melden ze zich aan voor een toelatingsgesprek.

Wat is het voordeel van de live dag boven de filmpjes? Het leeft, je kunt met je vragen komen, we gaan samen mediteren en ook samen werken aan onszelf met The Work of Byron Katie.

De HART Opleiding is uniek door de combinatie van aarding in wie je werkelijk bent door o.a. Reiki, werken aan jeugdtrauma’s zonder je erin te verliezen en de waanzinnig mooie tool die The Work of Byron Katie is. Het is een Zijnsgerichte opleiding die je in steeds diepere lagen helpt ontdekken dat je goed bent precies zoals je bent – beter kan het niet worden!

Er zijn momenteel nog 6 opleidingsplaatsen vrij beschikbaar. Je hebt Reiki 1 nodig om aan de opleiding te beginnen maar niet om de Open Dag bij te wonen.
Neem je eigen lunch mee! Hier meld je je aan voor de Open Dag. Hier vind je info over de HART Opleiding.2-4 maart | TaoTantra Reiki 1 cursus | met Dick Nijssen
Een keer per jaar geeft Dick nog een Reiki cursus, in een tantrische setting: 'Voor mij is Reiki nog steeds een energie die ik meeneem in alle cursussen die ik geef. Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik ooit Reiki heb geleerd en gun iedereen de ervaring om geopend te worden voor deze energie waardoor je die de rest van je leven moeiteloos kan doorgeven.’
Meer info en aanmelding

9-11 maart | Zen Reiki 2 cursus | met Arianne Groeneveld & het team Masters in opleiding

Terwijl Reiki 1 kan voelen als een geboorte in liefdevolle levensenergie, ga je als je Reiki 2 leert naast de Reiki Master staan en verantwoordelijkheid nemen voor de kennis van de Reiki traditie: symbolen/technieken die heling kunnen brengen op afstand, diepe ontspanning en thuiskomen kunnen teweegbrengen bij jezelf en anderen. Het meest gehoorde commentaar achteraf: Ongelooflijk, ik wist niet dat je er zó veel mee kon doen!
Je kunt je alleen aanmelden als je al Reiki 1 geleerd hebt en je daar regelmatig iets mee doet. Heb je Reiki elders geleerd, geen probleem naar mail Arianne dan even voor overleg. Voor wie niet kan in maart: Arianne geeft een 3-daagse Reiki 2 zomerintensive van 23-26 augustus.
Meer info en aanmelding

Start 6 september 2018 | Zen Reiki Master Opleiding | met Arianne Groeneveld
Arianne's 30 jaar ervaring als Reiki Master zit in deze Masteropleiding! Hij gaat zeker door, er zijn al voldoende aanmeldingen maar er kunnen nog enkele Masterkandidaten bij.  De opleiding begint met een toelatingsgesprek. Lees hier meer.

Woensdag 18 april | Reiki 2 opfrisavond | met Arianne Groeneveld
voor iedereen die Reiki 2 op Helios leerde, hier info en aanmelding

13-15 april | Zen Reiki 1 cursus | met Arianne Groeneveld & het team Masters in opleiding
Sta je open voor het wonder? Tijdens een Reikiweekend ontdek je dat er veel meer energie door je heen kan stromen dan je ooit eerder ervaren hebt en je merkt ook hoe diep het je kan raken in je relatie met jezelf. Als je al energie in je handen ervaart, zal die sterker worden en zul je blij worden van alle kennis die je tijdens het weekend krijgt over werken met energie.
Nog 4 plaatsen beschikbaar. Info en aanmelding


 

30 maart – 1 april | Zelfrealisatie weekend | met Arianne Groeneveld en Jeannette Stengs
Wie ben jij nu werkelijk, voorbij alle ups en downs voortkomend uit je ego en je conditioneringen? In dit weekend kun je aan den lijve gaan ervaren waar ontwaakte meesters als Eckhart Tolle, Mooji, Adyashanti e.d. over spreken. En niet in gedachten, niet een paar minuten maar een hele ochtend lang. Je gaat op de zondagochtend op een prachtige innerlijke reis en ontdekt, in alle ontroerende schakeringen, wie jij nu werkelijk bent – je innerlijke Boeddha. Als voorbereiding doen we Zijnsgericht proceswerk in de grote groep en in kleine groepjes om steeds grotere helderheid te verkrijgen in onsZelf. Voldoende innerlijke stabiliteit is een vereiste, mail Arianne bij twijfel.
NB Arianne gebruikt HART technieken tijdens dit weekend wat het ook een mooie kennismaking met de HART Opleiding maakt!
Lees meer en meld je aan.


6-8 april | Yoga & Mindfulnessweekend | met Hans Kloosterman
Hans Kloosterman zet zich al jaren met grote inzet en toewijding in voor mensen die tegen een burn-out aanzitten of er een gehad hebben en op zoek zijn naar herstel. Hij komt zelf uit een Tibetaans Boeddhistische achtergrond maar heeft ook affiniteit met Advaita Vedanta. Dit weekend doe je even een pas op de plaats en sta je stil bij jezelf, verstil je en onthaast je. Vraag je je af waar je energie van krijgt in je leven en waar niet van. Het weekend kan een keerpunt zijn in je leven of gewoon even een oase van rust.
Dit weekend heeft al aardig wat deelnemers, wacht niet te lang als je mee wilt doen!
Meer info en aanmelding

18-20 mei | InnerFreedom-Weekend | met Heino Jansen
Wij denken vaak dat we ons pas vrij kunnen voelen als onze omstandigheden veranderen. Maar is dat wel zo? Dit weekend kun je zelf ontdekken dat vrijheid een kwaliteit van jezelf is. Zo zegt Heino het zelf:
Door te leren van binnen uit vrij te zijn, kunnen we de duurzame harmonie, vreugde en het geluk in onszelf gaan ervaren. Terwijl we leren om onze innerlijke vrijheid terug te claimen, ervaren we steeds meer rust en acceptatie in ons zelf. De wereld gaat er dan opeens heel anders uit zien. Het klaart letterlijk op en we trekken dingen, situaties en mensen aan in ons leven die veel beter bij ons in deze nieuwe bewustzijnstoestand passen. We merken dat ook onze sociale contacten rustiger, vrediger en harmonieuzer verlopen.

Wil je dit ook ervaren? Hier lees je meer en meld je je aan.

18-20 mei | The Note from Heaven workshop met Githa Ben-David | Engelstalig
18 mei komt de internationaal bekende Githa Ben-David voor het eerst naar Nederland om op Helios een klank healing workshop te geven. Ik (Dick) was in Denemarken in een workshop van haar. Het was heel indrukwekkend haar aan het werk te zien: een ranke vrouw die een heel sterk energieveld schept door klank. Mensen vertelden mij dat ze puur door die klank healing van ernstige klachten waren genezen. Voorbeelden van ziektes
die door haar klankhealingen genezen zijn: tinnitis, doofheid, gewrichtspijn, kanker, verlammingen, fantoompijnen...
In dit weekend leer je zelf ook via klank het lichaam scannen op verstoringen en leer je op praktische wijze werken met de klank healing methode die zij onderwijst.
Githa geeft de workshop in het Engels.

Wanneer je nieuwsgierig wordt als je dit leest, kijk dan het bloedstollend mooie filmpje over haar leven en de ontdekking van haar helende krachten in India. Je kunt dit weekend meedoen omdat je genezing zoekt van je kwalen of omdat je dit zelf wilt leren doen, of beide natuurlijk. Of gewoon omdat je een affiniteit met klank hebt en de helende werking verder wilt meemaken.
NB Dit is geen standaard aanbod van ons! Als je het wilt doen, grijp dan nu je kans. Het is misschien je enige kans op Helios.
Meer info en aanmelding
Filmpje over Githa’s leven, filmpje over de genezing van oorsuizen.
Bijna volgeboekt:
Yoni Weekend van 9-11 maart: nog 2 plaatsen beschikbaar

Vol:
Blok 1 van de Tantra Massage Opleiding van 22-25 maart is volgeboekt. Je kunt je nog wel aanmelden voor blok 1 van 14-17 juni.

28 februari | 25 april | 27 juni | Tantric Touch Healing avond | met Dick Nijssen
Op deze avonden leer je de Quantum Touch methode om helende energie door te geven. In een heerlijk koesterende houding wordt je daarna door twee mensen behandeld. Dit is een meditatieve avond waarin er diepe heling kan plaatsvinden in het energieveld dat we met elkaar scheppen. De behandelingen vinden gewoon gekleed plaats.
Meer info en aanmelden

Dinsdag 13 maart | zaterdag 9 juni | Tantra dag voor singles en paren | met Dick Nijssen
Op deze doordeweekse dag kun je gaan genieten van de mooiste oefeningen uit het brede palet van TaoTantra workshops die ik geef. Laagdrempelig, verbindend, helend en liefdevol zijn de sleutelwoorden voor die dag.
Meer info en aanmelden

16-18 maart | Sexual Healing weekend | met Dick Nijssen en Anja Gijsbers
Een ervaring: “Het sexual healing weekend hebben we als heel fijn ervaren. Prachtige oefeningen die dieperliggende blokkades losmaken en laten oplossen, die openheid uitnodigen en die ruimte geven ... heerlijk. We hebben onze relatie wederom verdiept in dit weekend en ik voel een volle dankbaarheid. Ik voelde ook een heel fijne verbinding met Anja als vrouw zijnde, dat ondersteunde me ook. Dick en Anja, dank voor dit weekend! Liefs van ons beiden.”
Meer info en aanmelden


30 maart-1 april | TaoTantra Essence weekend voor singles | met Dick Nijssen en Mieke Vos

Twee ervaringen: "Ondertussen zijn we alweer een paar dagen verder na het mooie weekend op Helios. Tot op dit moment ben ik nog naar woorden aan het zoeken om uit te drukken wat dit weekend voor mij betekend heeft. Terwijl ik dit schrijf stromen de tranen weer over mijn wangen…. Dit is zoveel meer dan wat ik verwacht had te vinden…
Ik ben zo ongelooflijk dankbaar voor alle mooie ontmoetingen en oefeningen. Verbinding via dans…meditatie…ademoefeningen….ooggazing en massage. Direct vrijdagavond begon het al, mijn proces van heling…. Zooo intens. Alle mooie mannelijke energieën stoer…zacht…. grappig… beschermend… sterk… ze hebben me ieder op hun eigen manier iets kunnen geven. Daarnaast al mijn mooie vrouwelijke energieën waar ik al deze mannen iets van heb mogen geven… De transformaties van iedereen heeft mij diep geraakt….
Zo mooi en respectvol, ik ben er nog stil van….. Dit is de therapeutische helende energie die ik wilde ontdekken, nou….dat is gelukt!   Liefs Bianca

Dagcreme: Nog stralend en wel, neem ik vanmorgen alleen maar complimenten in ontvangst over hoe ik eruit zie. Helios doet me duidelijk meer goed dan welk potje dan ook :-)    Astrid
Meer info en aanmelden

Start 12 april | Blok 2 en 3 van de Tantra Massage Opleiding | met Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
Inmiddels worden blok 2 en 3 van de Tantra Massage Opleiding door Arnoud en Mieke gegeven. Beiden zijn zeer ervaren masseurs van wie je veel massage technieken kan leren. Ze werken dagelijks in hun eigen tantra praktijk en kunnen uit hun eigen ervaring delen.
Zelfs al heb je in het verleden blok 2 en 3 al eens gedaan, dan kan het de moeite waard zijn deze blokken weer eens mee te maken in zijn huidige vorm. Info en aanmelding
Lukt het je niet mee te doen, in de zomer bieden Arnoud en Mieke blok 2 en 3 aan van 31 juli- 5 augustus in de vorm van een 5-daagse. Info en aanmelding

19 april | Vallei dag voor singles en paren | met Alma Timmer en Dick Nijssen
De Vallei dagen zijn een gevorderd tantra aanbod, waarin we in korte tijd een veilige setting scheppen om eerst op jezelf en daarna met een ander via best wel intieme oefeningen de Kleine Hemelse Kringloop op te starten. Dit energiecircuit loopt via de ruggengraat naar de kruin en van daar aan de voorkant van het lichaam naar beneden. Info en aanmelding

26 april | Vallei Verdiepingsdag voor singles en paren | met Alma Timmer en Dick Nijssen
Voor diegenen die al een Vallei dag hebben meegemaakt. Hierin gaan we via weer andere oefeningen de Kleine Hemelse Kringloop verder openen en genieten van de fijne stromingen die we door het hele lichaam kunnen beleven. Info en aanmelding

27-29 april | Loving Touch Weekend voor singles en paren | met Dick Nijssen en Anja Gijsbers

Dit is een afwisselend speels en soms ook wat uitdagend weekend waarin we allerlei vormen van verbindende aanraking gaan verkennen. Een weekend van aanraken en aangeraakt worden op alle niveaus van je wezen!

Een ervaring: "Dick en Anja, jullie weten zo'n veilige, welkome sfeer te bouwen dat bij mij alle reserves en angsten wegvielen. In de wetenschap dat ik mijn eigen grenzen kon stellen en dat dit oké was, kon ik alle oefeningen doen op een manier die goed voor me voelde. Ik heb ontzettend veel geleerd over het fenomeen tantra, maar zeker ook over mezelf en over de liefde. Zulke mooie gesprekken met andere cursisten, fijne aanrakingen, zo'n enorm gevoel van verbondenheid, dit weekend heeft heel wat losgemaakt bij me. Ik voel me meer in staat nu om vanuit mijn hart naar anderen en mezelf te kijken, voel meer compassie en oordeelloze liefde. Zacht, warm en dankbaar."  Marieke
Info en aanmelding


De boeken die mijn leven veranderden...
Arianne Groeneveld


Omdat Dick en ik al 32 jaar samen een vergelijkbaar pad van groei bewandelen, zijn voor mij een behoorlijk aantal van zijn boeken (Nieuwsbrief december) ook belangrijk geweest. Die ga ik hier niet ook allemaal noemen, op één na dan, mijn nummer 1: Yogananda’s Autobiografie van een yogi. Wonderbaarlijk vind ik het dat, lang voordat we elkaar kenden, ons spirituele pad met precies hetzelfde boek begon! Door dit boek ging er een wereld van oosterse mystiek voor me open die mijn leven tientallen jaren heeft bepaald. Ik vond een guru, studeerde Sanskriet, mediteerde zo vaak ik kon…. De doorbraken in bewustzijn die ik ervaarde hielden mij 15 jaar lang op dit pad.
 

Tot….. ik Reiki leerde en vooral toen ik met het Innerlijk Kindwerk in aanraking kwam. Toen ontdekte ik onder mijn ogenschijnlijk ‘verlichte bewustzijn’ een oceaan van pijn die gezien en geheeld wilde worden.

Daar gaan de volgende 2 boeken over:
2. Bradshaw - Wanneer koesteren hoop betekent. Dit is een boek dat ik heb gebruikt om mijn innerlijke kind na het Innerlijke Kindweekend beter te leren kennen en verder te helen. Alles te lezen en de oefeningen te doen die erin staan, gaf veel erkenning en was ongelooflijk helend voor mij.
3. Illusies – Ingeborg Bosch (eigenlijk ben ik gevallen voor de voorloper, De Herontdekking van het Ware Zelf). Ook dit boek gaat over de pijnen die je op kunt doen als kind en legt je uit in welke situaties je in je dagelijkse leven terug kunt vallen in je oude (psychische) pijn. Het mooie is dat het duidelijk uitlegt hoe je jezelf kunt genezen.
 
En toen ontdekte ik dat veel van mijn eigenaardigheden wel eens zouden kunnen komen van…..  ADHD! En ik las het verrukkelijke boek:
4. You mean I’m not crazy, stupid or lazy?!! van Kate Kelly en Peggy Ramundo. Ongelooflijk herkenbaar, humoristisch en hoopgevend. Het leukste is nog de epiloog waarin een fantasie krantenstukje tevoorschijn wordt getoverd dat rept over wat er gebeurde nadat het ADHD-gen bij alle ADHD’ers was verwijderd. De wetenschap stort in, de kunst, het zakenleven – alle gekkigheid, creativiteit en passie is uit de samenleving verdwenen. Dit boek heeft mij een blije verdediger gemaakt van neurologische diversiteit en heeft mij verzoend met mijn ADHD.

Mijn liefde voor mystiek is na de heling van het innerlijke kind weer boven komen drijven. Veel herkenning vond ik in:
5. Bernadette Roberts – Het niet-zelf als enige realiteit
Een uniek boek van een katholieke vrouw die haar mystieke pad heel helder en praktisch beschrijft. Ik ken geen beter boek over hoe het is wanneer je ego gewoon wegvalt. Ook mooi en overtuigend vond ik het dat iemand met een geheel andere geloofsachtergrond hetzelfde had meegemaakt als ikzelf.

6. Vier vragen die je leven veranderen – Byron Katie
Toen ik weer eens een radicale innerlijke aardverschuiving meemaakte, ontmoette ik ‘de vrouw van mijn leven’: Byron Katie. Van haar heb ik zoveel geleerd, ik denk dat ze mijn grote leermeester is in dit leven.

Dat je alleen kunt lijden door het verhaal dat je jezelf over de werkelijkheid wijsmaakt, is een waarheid die mij dag in dag uit blijft bevrijden van iedere opkomende benauwenis. Alles wat ik nu doe, de liefde en helderheid in mijn relatie, was zonder haar ‘methode’ The Work of Byron Katie niet mogelijk geweest.

Ik ben blij dat mijn HART-maatje Esther Lenstra vanaf november weer Work-weekenden gaat aanbieden op Helios, op de website te vinden onder ‘Relatie-detox’.
Ik zou wensen dat iedereen zich zo’n weekend gunde.
 
Ik ben blijven houden van boeken die de stoffige wereld van overtuigingen onderuit halen en zeggen: Kijk, het is niet zoals je misschien wel denkt dat het is.
Een bijzonder plekje geef ik dan aan de boeken ‘Sapiens’ en ‘Homo Deus’ van Yuval Noah Harari. Maar ook aan de 'Donut Economie' van Kate Raworth!

Totaal verfrissend vind ik de boeken van Richard Dawkins, de evolutie-bioloog. Ik heb, net als hij, ontdekt dat wanneer je ophoudt te geloven in heilige huisjes, het leven een weergaloos mooi avontuur wordt. Wanneer je denkt te weten hoe het zit, ben je niet meer nieuwsgierig. Durf je jezelf over te geven aan niet-weten, dan is iedere dag vol verwondering.
Wil je mij mailen over (jouw relatie met) deze boeken? Dat kan! Mail Arianne.

Alle goeds van Dick, Arianne en het hele Helios team. 

PS Foto genomen in Hobbiton, Nieuw Zeeland


 


 


Helios Centrum Groep