headerimgLieve mensen,

Ons intro bestaat uit 2 delen: eerst een liefdevol en waardig In Memoriam voor de TaoTantra op Helios, en daarna presenteren wij de nieuwe spirit van Helios!

Liefde, Seksualiteit en Essentie
Zo heette onze tantra vanaf haar prille begin in 2001, eigenlijk een prachtige naam die alle aspecten al in zich had. Pas in 2007 zijn wij de naam TaoTantra gaan gebruiken.

Afgelopen augustus ontvingen wij een brief van de Gemeente Heerde die ons verbood onze tantra workshops nog verder aan te bieden in ons pand.

Gemeentelijke verordeningen bepalen dat hiervoor een prostitutievergunning nodig is die wij niet kunnen krijgen maar ook niet willen hebben omdat wij ons weinig kunnen voorstellen dat verder verwijderd is van prostitutie dan wat wij 17 jaar hebben aangeboden: tantra als spiritueel pad, way of life, liefdevol, respectvol, bewust contact maken met de ander.

Eind augustus vond de laatste massage avond plaats en viel het doek voor de TaoTantra voor een beduusde, teleurgestelde schare trouwe bezoekers.

Wij hebben veel van jullie gehoord: steun in moeilijke tijden (dank jullie wel, we hadden het nodig), het delen van jullie verdriet, teleurstelling, boosheid dat het zo moest gebeuren. Helios was voor veel mensen een veilige plek waar ze hun tantra pad mochten bewandelen en dat valt nu weg (maar blijf lezen, er komt ook van alles voor terug!).

Liefde en Essentie
Wij hebben zelf goed gevoeld wat voor ons de volgende stap was, en voelden heel duidelijk dat de strijd voor een waardige plek voor de tantra als spiritueel pad in Nederland door de jongere generaties gestreden mag worden. Wij zijn bereid om van de drie, Liefde, Seksualiteit en Essentie, ‘Seksualiteit’ als onderdeel op te offeren aan de gemeente en door te gaan met Liefde en Essentie. Dit voelt allerminst als een troostprijs.

Wanneer je de prachtige teksten leest van Deep Divers Heart Space en Deep Divers Satori, dan weet je dat Dick zijn nieuwe bestemming als spiritueel leraar al aan het vinden is.

Tantra Massage Training
Wij moesten heel abrupt onze eigen jongere generatie tantra leraren loslaten, natuurlijk een rouwproces na alles wat we samen hebben gedeeld. Maar al gauw ontstond ook vreugde over een nieuw begin elders, niet voor onszelf (Dick en Arianne), maar voor Arnoud Colenbrander en Mieke Vos, twee ZZP leraren met een eigen praktijk in Enschedé die al deel 2 en 3 van de Helios Tantra Massage Opleiding zelfstandig aanboden.  Zij vormen de Tantra Massage Opleiding momenteel om tot hun eigen Tantra Massagetraining en gaan deze onder eigen bedrijfsnamen aanbieden in het mooie centrum ‘De Vlierhof’ in Keeken (D).

Arnoud geeft daar ook, samen met Anina Storteboom, de Tibetaanse Massagecursus, scroll helemaal naar beneden voor hun eigen nieuwsbrief onder deze nieuwsbrief en meld je via de link daar aan om hun tantra nieuwsbrief te ontvangen als je verder wilt met tantra (massage) trainingen bij hen.

De oproep van Maria Gartz
En voordat wij jullie meenemen naar de toekomst van Helios als cursuscentrum, nog even aandacht voor het initiatief van Maria. Zij doet een beroep op iedereen die vindt dat het op één hoop gooien van tantra als spiritueel pad met prostitutie niet kan, en nodigt mensen uit te komen met hun persoonlijke ervaringen van tantra (op Helios) of hun visie.

Wat heeft tantra aan positiefs bijgedragen aan jouw leven, wat is de bijdrage ervan volgens jou aan een gezonde samenleving? Ze wil al die ervaringen bundelen en aanbieden aan de burgemeester van Heerde. Wil je hieraan meedoen, mail je bijdrage aan mariagartz@hotmail.com  Einddatum voor inzending is 23 september.

Hoe gaat Helios nu de toekomst in?
Onze missie, mensen te ondersteunen om thuis te komen bij zichZelf, heeft zijn tantra-toepassing verloren maar omdat wij altijd een breed cursuscentrum waren is er nog veel over!
Ook voelen wij de energievorm waar wij naartoe groeien en die voelt heel goed voor ons.

Zo is Reiki de laatste maanden niet aan te slepen! De cursussen zitten steeds vol, Reiki lijkt 34 jaar na zijn introductie in Nederland aan een heuse Revival te zijn begonnen. Wij gaan zelf ook meer Reiki cursussen en events aanbieden, zie ook hieronder ons feestelijke Reiki Healing Space weekend voor beoefenaars.

Wat blijft in de verandering: TantricFlow is nooit onderdeel van ons tantra aanbod geweest en Flowt gelukkig lekker door in de nieuwe fase. Het Yoni vrouwenweekend was ook nooit echt tantra, meer Healing Tao, en bevat geen elementen waardoor het niet meer kan plaatsvinden, alleen de naam is nu gekuist: het heet vanaf nu Healing Love Vrouwenweekend:

28-30 september | Healing Love vrouwenweekend |
met Mariska Linnenbank

Vanaf vrijdagavond 28 september wordt er een prachtig helend weekend voor vrouwen gegeven. Voel jij je kwetsbaar rondom een of meerdere vrouwenthema's? Heb je behoefte om je onder te dompelen in een warm vrouwenbad?

Om te werken met jouw eigen levensenergie en oude alchemistische taoïstische formules voor het verhogen van jouw vitaliteit (zoals een Jade-ei ritueel) te ervaren? Loslaten wat jou niet meer dient? Je weer of meer vrouwelijk te voelen? Dan is dit weekend wellicht iets voor jou. Ben je geïnteresseerd en wil je meer lezen, lees hier meer en meld je aan!

Verstilling, bevrijding, speelsheid
In het nieuwe Helios gaat verstilling en verdieping een belangrijke rol spelen, denk ook aan de prachtige Yoga en Meditatie weekenden die de Boeddhist Hans Kloosterman bij ons aanbiedt!

Belangrijk blijft de bevrijding van innerlijke belemmeringen (HART Opleiding, Innerlijk Kindwerk, IK Training, Alles is Liefde, InnerFreedom, Relatie Detox) en het speels bezig zijn met man/vrouw bewustwording en essentie (TantricFlow, Healing Tango).

Dick was al begonnen een nieuwe weg in te slaan met zijn Deep Divers weekenden maar kan zich nu totaal richten op het hem dierbare, hartsverbonden spirituele aanbod.

Waar kun je nu bij ons heen op de avonden?
* Je kunt gelukkig nog steeds naar de TantricFlow avonden! Dans, fijne contactoefeningen en uiteraard een mooie gitaarimprovisatie van Heino…..
Heino geeft zijn avonden met veel toewijding en liefde en vernieuwt ze voortdurend.

* Je gaat voor avontuur en vernieuwing en bezoekt de
Magical Mirror avonden van Heino.
Avonden vol positieve energie, wij op Helios zien ernaar uit en willen erheen!
Ze zijn om te ervaren, oefenen en leren dat je alles en iedereen, ook ‘het imperfecte’, als totaal oké kan gaan zien, met als magisch effect dat de wereld dit dan (na een tijdje oefenen en bijhouden) naar jou terug gaat spiegelen. Het is makkelijk en laagdrempelig… het levert je veel positiviteit op… iedereen kan het! Première: dinsdag 25 september.

* Je kiest voor de formule “Meditatie, Hart Openende Oefeningen en Helend Energiewerk” en bezoekt de nieuwe, inspirerende en hartverwarmende Heart Space avonden van Dick. Première: donderdag 27 september.

* Je bent nieuwsgierig naar het Healing Tango weekend en kiest voor de Introductieworkshop Healing Tango met Lizelot de Stigter en Jillis de Winter op zaterdagavond 13 oktober.


De vreugde van het hart
Dick Nijssen

Meditatiebeoefening bevrijdt de vreugde die in ieders hart te vinden is. Zoals de zon altijd schijnt, ook achter de wolken, zijn vreugde en vrede altijd diep in ons aanwezig; veel fundamenteler wie we zijn dan alle verhalen over onszelf die we met ons meedragen.
Die vreugde en vrede is pas echt beschikbaar als we in orde(ning) zijn. Dat wil zeggen dat alles zijn juiste, natuurlijke plek inneemt.

We zijn bijvoorbeeld niet in orde en dus niet gelukkig als ons ik-gevoel helemaal verknoopt is geraakt met ons denken. Niet voor niets is een veel gehoorde motivatie van mensen om aan workshops mee te doen: 'Ik wil uit mijn hoofd komen'. Dat zijn vaak mensen die heel succesvol zijn in hun carrière maar die ervaren hebben dat de vreugde van het hart verloren gaat wanneer alleen het hoofd het voor het zeggen heeft. Zonder de vreugde en de aansturing van het hart kunnen we niet gelukkig zijn.

In het Deep Divers Heart Space weekend openen we ons voor de vreugde én de liefde van het hart. Niet alleen via meditatie maar ook via de 'slow-motion' Deep Space massage, helend energie werk en andere aanrakingsvormen die je uit je hoofd helpen te komen.

9-11 november | Deep Divers Heart Space weekend |
met Dick Nijssen
  Info en aanmelding

19-23 november | Diving Deeper Heart Space midweek |
met Dick Nijssen

In de Diving Deeper Heart Space retreat komen, net zoals in de Heart Space weekend twee wegen samen: de meer mannelijke weg van meditatie en de meer vrouwelijke weg van de Liefde zoals we die beoefenen in de Yoga van Aanraking. Deze midweek bied je een heerlijk relaxte combi van onderdelen uit beide paden die elkaar aanvullen en versterken. Meer dan in een weekend mogelijk is krijg je in deze vijfdaagse de kans om dieper zittende vermoeidheden en blokkades op te lossen en de liefde van het Hart te laten overstromen in helende aanraking met anderen. Info en aanmelding midweek

30 november-2 december | Deep Divers Satori weekend |met Dick Nijssen
In dit weekend geen massages maar des te meer stilte en verdieping in een wat intensiever meditatieprogramma dan in de Heart Space retreats worden aangeboden. Voor een gezonde balans tussen rust en activiteit worden de stiltemeditaties voorafgegaan door inleidende body-movements, yoga-stretches en pranayama. Daarmee wordt met name ook de Kundalini, de stroom van energie langs de ruggengraat, geactiveerd. Op zondagochtend is er een bevrijdende ademsessie.

Waar passend maken we gebruik van Inquiries, linking, de 'Living Essence' technieken en ander ingangen naar je 'Ware Zelf' zoals de ingangen die Eckhart Tolle beschrijft in zijn boeken. Deze vormen allemaal poorten naar Satori, de flits waarin je beseft wie je werkelijk bent. Lees meer over dit weekend
 19-21 oktober | InnerFreedom weekend | met Heino Jansen
Het InnerFreedom™-Weekend ondersteunt je in het weer opnieuw ontdekken en claimen van jouw eigen innerlijke vrijheid. Dit is een uniek proces dat bestaat uit inzichten en handelingen die iedereen kan aanleren en voor zichzelf (dagelijks) kan uitvoeren. Het InnerFreedom™-proces leidt ertoe dat je - in elke omstandigheid - de verbinding met jezelf leert behouden, maken en/of herstellen. En dat je onafhankelijk van de situatie optimaal standvastig en rustig kunt blijven. Hiermee herpak je de leiding over jouw eigen leven en word je niet langer geleefd door jouw omgeving. Je voelt je stabieler en rustiger. Je bent veel minder beïnvloedbaar en beter in staat tot het maken van de juiste beslissingen.

Ervaring:
"Wat een krachtig programma! Innerlijke vrijheid in jezelf hervinden, staan voor wie je bent en dat daadwerkelijk waarmaken, dat was voor mij de doorslag. Het was een hele liefdevolle groep met een goede begeleider die weet wat hij doet. Ik ben nog helemaal onder de indruk van dit bijzondere weekend. Ik heb door de jaren heen van alles gedaan, maar dit was voor mij echt een doorbraak.TOP weekend!! “ – Jenneke
Meer info en aanmelding

2-4 november | Healing Tango weekend | met Lizelot de Stigter en Jillis de Winter
Meditatie is meestal een individuele aangelegenheid, maar het kan ook heel mooi samen.

In het Healing Tango weekend ervaren we verdieping en verfijning, verbondenheid en vrijheid in een zuiver en innig contact met de ander. In dit bijzondere weekend vol speelse ontmoetingen en bewegingsmeditaties, die hun wortels in de Tango vinden, bewegen we vanuit onze essentie en worden geleid door ons hart. We ontdekken en ontwikkelen zowel onze mannelijke alsook onze vrouwelijke kanten, in onszelf en in de interactie met de ander. Een weekend vol geaarde bliss!
 

Ervaringen van Healing Tango:

“Dank je wel weer voor gisteravond. Telkens ben je weer inspirerend, als een soort tango Satsang. Wat je zegt is iedere keer nieuw en toch raakt het ook iets bekends, universeels. Je lichte manier van zijn is inspirerend. Voor mijzelf word ik teruggeworpen in mezelf op een prettige manier en het samen met Saskia te doen is heel fijn. Het opent nieuwe deuren in ons. En de tango...als een partner die je als maar beter leert kennen en je helemaal vervult.” Joost

"Deze ervaring raakte mij meteen. Het gaf me op een liefdevolle manier heldere en diepere inzichten over mijzelf en de wijze waarop ik me met mijzelf en van daaruit met anderen verbind. Hoe ik in het leven sta en dat ik nog bewuster vanuit mijn essentie wil en kan leven." Deborah

Wil je een voorproefje? Kom dan naar de Healing Tango Introductieworkshop op zaterdagavond 13 oktober. Lees hier meer en meld je aan.
Lees hier meer over het Healing Tango weekend en meld je aan.
Lees ook het Engelstalige interview met Lizelot: ‘Tango as a spiritual practice’.

9-11 november | RelatieDetox weekend | met Esther Lenstra
Dit is een weekend dat je leven diepgaand kan bevrijden van de terreur van de toxische gedachten die wij allemaal voortdurend hebben over onszelf en anderen. Het zijn die niet-onderzochte gedachten die onze relatie met onszelf, onze partner, maar ook onze baas en onze collega’s chronisch ondermijnen en verzieken.
The Work of Byron Katie is een eenvoudige maar heel doeltreffende methode die je de hele dag door kunt toepassen waardoor je voortdurend van innerlijke (en uiterlijke) oorlog naar vrede kunt gaan.
Het is een van de meest doeltreffende zelfhulp-methodes/therapeutische tools die bestaat en speelt een belangrijke rol in de HART Opleiding. Esther was co-trainer in de HART Opleiding vanaf 2009. Dick en Arianne bevelen zowel The Work als Esther van harte aan!
Lees hier meer en meld je aan.

 Het Innerlijk Kindwerk kwam in 1989 in ons (Dick en Arianne) leven door de aanbeveling van Reiki Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Het heeft ons toentertijd diep geraakt en veel voor ons eigen helingsproces betekend. Wij raden iedereen aan ooit een keer een Innerlijk Kind weekend te doen. Je innerlijke kind leren kennen betekent voor iedereen een verrijking – wat je kent, kun je koesteren en helen.

Lees de tekst onder het kopje innerlijk kind eens op onze website. Spreekt die je aan en voel je dat de tijd rijp is om deze stap aan te gaan, dan ben je van harte welkom! De weekenden worden gegeven door Lieke Defize en Eric Horn. Lieke geeft al innerlijk kind weekenden op Helios sinds 1996. Sinds 2004 doet ze dat samen met haar partner Eric.De weekenden lopen meestal snel vol. Er is nog plek van 12-14 oktober. Pak je kans!
Hier lees je meer en meld je je aan.

De nieuwe IK Trainingsgroep gaat binnenkort van start met een volle groep.Er is een ware revival bezig op het gebied van Reiki. Ieder Reikiweekend zit de laatste tijd vol met een wachtlijst, we weten niet wat ons overkomt. Om de grote vraag aan te kunnen hebben wij zelfs extra weekenden ingepland!
Dit jaar zijn Dick en Arianne ook nog eens 30 jaar Reiki Master, vandaar een speciaal Feestweekend dat door hen beide wordt gegeven.

21-23 september | start HART Opleiding | Arianne Groeneveld en Frank Laurijssen
== nu nog 1 opleidingsplek vrij beschikbaar voor de snelbeslisser == Meer info.  Meld je aan!

5-7 oktober | Zen Reiki 2 weekendcursus | met Arianne Groeneveld en team Masterkandidaten
nog 3 plaatsen beschikbaar.
Je leert symbolen/energetische stemsleutels die je behandelingen van jezelf op een ander niveau zullen brengen. Meer info en aanmelding.

19-21 oktober | Reiki Healing Space weekend voor Reiki beoefenaars | met Dick Nijssen en Arianne Groeneveld
Waar een toegewijde groep Reikibeoefenaars samen gaan behandelen kunnen wonderbaarlijke helingen en transformaties plaatsvinden. Daar gaan we dit weekend voor, en ook voor opfrissing, verdieping van kennis maar natuurlijk ook voor plezier en feestelijkheid want 30 jaar geleden gaven Dick en Arianne hun eerste Reikicursus ever!
Wacht niet te lang om je aan te melden, 22 mensen mogen meedoen. Lees hier meer en meld je aan.

16-18 november | Zen Reiki 1 weekendcursus | met Arianne Groeneveld en team Masterkandidaten
Dit is een extra ingelaste Reiki 1 cursus, ook nog steeds voor het oude cursusbedrag….
Tijdens een Reiki 1 cursus kun je ontdekken dat je, wanneer je maar wilt, een onbeperkte hoeveelheid energie in je lichaam en je leven kunt laten binnenstromen. Niet alleen energie, ook kun je ontdekken dat de intuïtie van je hart nog veel preciezer en helderder kan worden…. Info en aanmelding

Lieve Heliosvrienden, wij wensen jullie alle goeds! Dit is het einde van de Helios Nieuwsbrief, hieronder de Nieuwsbrief van Arnoud en Mieke.
Wij hopen jullie te blijven ontmoeten,
Hartegroet van Dick, Arianne en het Helios team.Nieuwsbrief van Arnoud Colenbrander en Mieke Vos

Lieve mensen,

Natuurlijk vinden ook wij het heel spijtig dat we geen Tantra en Tantramassage workshops en weekenden meer kunnen aanbieden op het prachtige Helios.

We hebben jullie met veel plezier de afgelopen drie jaar ontvangen in de Mega Kota en veel mooie momenten met jullie mogen beleven.

Tantra en Tantramassage zullen wij uit blijven dragen. Het hoort bij ons als levensweg en het is onze missie om zoveel mogelijk mensen hier kennis mee te laten maken en om zoveel mogelijk mensen ook verdieping te bieden. Wij gaan dan ook zeker door met het organiseren van workshops. Alle op andere locaties en onder een andere naam.

De komende tijd kun je onze activiteiten volgen op onze persoonlijke websites waar we ook onze individuele sessies aanbieden:

Arnoud: www.Tantric-Heart.nl en

Mieke: www.trinitytantra.nl

Over ongeveer een maand zal ons hele aanbod aan Tantramassage Trainingen en Tantra workshops te vinden zijn op een nieuwe website. (www.tantramassagetraining.nl) wordt ons nieuwe domein)

De Tibetaanse Tantramassage training, gegeven door Arnoud Colenbrander en Anina Storteboom zal worden gegeven van 15-18 november 2018 op de Vlierhof (www.vlierhof.org). Aanmelden kan hier: https://www.inana.nu/events/november-2018/
We hebben met name nog plek voor vrouwen, voor mannen is een wachtrij.

Zowel onze eigen Tantramassage training versie van Blok 1 Body of Bliss van de vroegere Helios Tantramassage opleiding als ook de vervolgblokken 2 en 3 zullen wij blijven organiseren. Daarnaast zullen we ook Tantra(massage) avond- en dagworkshops organiseren en onze eigen Tantra Experience weekenden voor singles en paren.

Wil je in de toekomst onze nieuwsbrief ontvangen stuur dan een mail naar: nieuwsbrief@tantric-heart.nl met je naam en je mailadres en de tekst “ik meld me aan voor de nieuwsbrief van Tantramassagetraining.nl.”
Onze eerste nieuwsbrief zal waarschijnlijk rond 1 november verstuurd worden.

Aanmelden voor ons eerste Tantramassage training blok 1 Body of Bliss kan via deze link.

Meld je snel aan, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! In februari of maart 2019 zal er bij voldoende belangstelling weer een blok 1 worden gegeven.

Wij vertrouwen erop dat de lezers van de Helios nieuwsbrief die Tantra willen ontdekken of zich daarin willen verdiepen, de weg naar ons zullen vinden. Wij heten jullie van harte welkom en ontmoeten jullie graag op de nieuwe locaties!

Liefdevolle groeten,

Arnoud Colenbrander en Mieke Vos


Helios Centrum Groep