headerimg


Maart 2019

Lieve lezer,

Er zijn ingrijpende veranderingen op til wat betreft Helios. Arianne en ik hebben 28 jaar lang onze ziel en zaligheid gestopt in het vormgeven van ons centrum in Heerde. In 1991 kochten we de boerderij die we intensief verbouwd hebben. Sindsdien zijn we nooit echt opgehouden met bouwen en vormgeven van ons terrein. Er is zoveel liefde en zorg in dit centrum gestopt!

Ik voel dan ook dankbaarheid naar alle mensen die dit mede hebben helpen vormgeven en voor al het moois wat er al die jaren heeft plaatsgevonden: hoe we als centrum samen voor vele duizenden mensen iets hebben kunnen betekenen in hun groei naar grotere liefde en bewustwording.

Het zijn voor Arianne en mij, vanaf het begin van onze samenwerking in 1986, mooie en intense jaren geweest die we voor geen goud hadden willen missen. Een cursuscentrum runnen en dan ook nog zelf volop workshops en opleidingen geven is echter een vorm van topsport bedrijven.

Arianne is deze maand 70 geworden. Rond haar verjaardag groeide het besef dat we het echt rustiger aan willen gaan doen. Daar past een bedrijf als Helios, een bijenkorf van komende en gaande mensen met alles wat daarbij komt kijken, niet langer in. We hebben daarom besloten een nieuwe eigenaar te zoeken voor ons onroerend goed/bedrijf.

Wij hopen, misschien wel via deze nieuwsbrief, misschien wel via een tip van jou, iemand, een therapeutische school of spirituele organisatie te vinden die ons onroerend goed met alles erop en eraan wil kopen. Via deze link kom je bij de info over de verkoop van de Helios accommodatie met veel foto's.

Als jij een ondernemer kent of een school/organisatie waarvan je weet dat ze zoiets als onze accommodatie zoeken, dan stellen wij het op prijs als je de link naar onze info aan hen doorstuurt! Bijvoorbaat onze dank.

Maar... tot 1 september willen we nog een groot aantal mooie cursussen en workshops én een Satsang Zomerfestival op Helios laten plaatsvinden!
Deze nieuwsbrief staat daarom vol ‘laatste kansen op Helios’.

Arianne en ik zijn zeker niet van plan om na de verkoop van de accommodatie achter de geraniums te gaan zitten. Helios Centrum zal doorgaan zoals het begonnen is, als ons tweemansbedrijfje, de naam zal het woord 'Heerde' loslaten en de cursussen en workshops van Arianne en mijzelf blijven aanbieden op een (of meerdere) plek(ken) in binnen- of buitenland die nu nog in nevelen gehuld zijn....

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat de koper van onze accommodatie onze leraren/huurders zal vragen om hun succesvolle aanbod op deze plek te blijven aanbieden. Als zij daarop ingaan zal het ‘laatste…’-verhaal wat je in deze Nieuwsbrief tegenkomt voor hen dus niet opgaan…

Deep Space massage avonden en dagen | 26 maart Quantum 4-handen avond |
27 maart Massage avond voor paren

Inmiddels is er een gevarieerd Deep Space massage aanbod op Helios ontstaan. Deep Space massage is een variant van de Kashmierse massage waarin we ook bewust werken met energie-overdracht en (geleide) meditatie. De dagen vinden nu vaker in het weekend plaats.
Deep Space Massage avond voor singles
Deep Space Massagedagen
Quantum Deep Space Massagedagen

Speciale aanbieding voor de weekenden van Dick
Zoals je hieronder kunt lezen heb ik een zeer aantrekkelijke ‘frequent flyer’ aanbieding voor iedereen die in het verleden bij mij op Helios een of meer weekend workshops heeft gevolgd. Deze aanbieding is geldig voor alle weekend workshops die ik de komende maanden nog op Helios ga geven.

Ben je een Silver of Gold Member?
Heb je al eerder 1 weekendworkshop bij mij gedaan, dan heb je als 'silver member' van Helios recht op € 50,- korting. Je bent een 'gold member' als je minstens 3 weekendworkshops bij mij op Helios hebt gevolgd. In dat geval krijg je € 100,- korting. Mail mij als je daarvoor in aanmerking denkt te komen.
Deze speciale actie stopt 1 september 2019.

29-31 maart en 26-28 juli | Leven vanuit Liefde voor singles weekend |
met Dick en Sabina

Inmiddels hebben Harriët en ik de eerste Leven vanuit Liefde workshop voor paren gegeven en het smaakt naar meer! Voor de singles (of alleengaanden) geef ik nu eind maart met Sabina een Leven vanuit Liefde workshop, een heerlijke combi van de mooiste oefeningen uit de TaoTantra Experience en TaoTantra Essence weekenden, aangevuld met massage en helend energiewerk.
Lees hier meer en meld je aan.

7-9 juni | Meditatie en Zelfrealisatie weekend | met Dick Nijssen
Voel jij een verlangen naar een bevrijdende shift in bewust Zijn? Dan is deze retraite voor jou 'the place to Be'. Meditaties en Zijnsgerichte oefeningen helpen je om innerlijk een verschuiving teweeg te brengen: van ego-frequentie naar Zijns-frequentie. In andere woorden: van leven vanuit ergens anders willen zijn dan waar je Nu bent naar onvoorwaardelijke overgave aan wat er Nu is. Dit is een weekend waar je zenuwstelsel diep tot rust zal komen. Ook krijg je dit weekend alle kennis die nodig is om de valkuilen te vermijden die er zijn als je daarna op eigen houtje thuis gaat mediteren.
Lees hier meer en meld je aan.

21-23 juni | Heart Space Meditatie en Massage weekend voor singles en paren |
met Dick Nijssen

‘Het was heerlijk om bij het laatste Heart Space weekend de kracht te voelen van het mediteren met een grote groep en de mooie afwisseling te ervaren van diep naar binnen te gaan om daarna vanuit contact met mijn essentie een intieme verbinding met anderen aan te gaan.’

Mocht voor dit weekend meer belangstelling voor zijn dan we qua plek aankunnen, of kunnen er meerdere mensen niet in dat weekend, dan plannen we een extra Heart Space weekend in van 14-16 juni! Stuur Dick een mail als dat je voorkeursdatum is.
Lees hier meer en meld je aan.

5-7 april | Healing Love Vrouwenweekend | met Mariska Linnenbank
Mariska biedt al jaren prachtige vrouwenweekenden aan op Helios waarin zij vrouwen tijdens een mooi ritueel inwijdt in het gebruik van het jade ei. Aarzel niet lang, dit is de laatste kans om dit bijzondere weekend op Helios mee te maken!
Mariska: ’Heb jij zin in een weekend lang aandacht voor jezelf, het vrouwelijke in jou, vanuit de verbinding die vrouwen van nature met elkaar hebben?

We zullen veel aandacht besteden aan de hart–yoni verbinding. Je leert hoe je vitale levensenergie, die in ons bekken begint, kunt wakker maken en haar door je lichaam kunt laten dansen, waar ze in ons hart liefde wordt en in ons hoofd creativiteit. Je leert te werken met manifestatiekracht en te vertrouwen op je intuïtie.
Binnen de taoïstische “Healing Love” is het werken met eitjes van natuursteen, ook wel yoni eitjes genoemd, een prachtig instrument om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven. We zullen hiermee gezamenlijk gaan oefenen tijdens een “Yoni ei Ritueel”.’
Lees hier meer en meld je aan.

vrijdag 5 april | Meditatie dagcursus | 10:30-17:00 uur | met Dick Nijssen
Kun je in één dag leren waar het in meditatie echt om gaat? Wat wezenlijk is en hoe je valkuilen kunt vermijden? Ja!
Dick leert je op deze dag mediteren in een opbouw die bestaat uit drie fasen. Daarbij maakt hij gebruik van moderne inzichten over de werking van de menselijke geest en meditatiemethoden waarvan de effectiviteit al vele eeuwen bewezen is.
Lees hier meer en meld je aan.

woensdagavond 17 april | donderdagavond 9 mei | donderdagavond 6 en 27 juni | TantricFlow-avond met Heino Jansen

Met grote dankbaarheid startte ik - op verzoek van Dick - in 2015 met TantricFlow bij Helios. Leuke, speelse dans-flow-workshops met veel verbindende, plezierige, verdiepende tantrische intermezzo's.
Door de jaren heen is er veel moois ontkiemd. Ook zijn er hele fijne nieuwe oefeningen ontstaan m.b.t. aandachtigheid, dans-flow, dubbel-blind(doek) verken-aanrakingen en diepgaande-verbinding.

Maar vooral hebben mijn workshops zich de laatste jaren verdiept en verzacht. De nadruk ligt inmiddels veel meer op liefdevolle afstemming, man/vrouw harmonie en speels-koesterende interactie. Het gevolg : een fijne rustige, veilige, helende en duurzame FLOW.

Inmiddels geef ik mijn workshops op meerdere locaties. Ik ga er echter helemaal voor om TantricFlow (ook na de verkoop) in de prachtige Kota te blijven geven !
Wil je dit weer eens meemaken ? Kom het (her)beleven.
Lees hier meer en meld je aan.

zaterdag 13 april | Free your Self dagworkshop |
met Anja Gijsbers en Jan-Willem Nierop

De workshop ‘Free your Self’ gaat over het loslaten van vastgezette spanning, stress of trauma-energie. In de vrijgekomen ruimte ga je de oorspronkelijke stroom van levensenergie weer voelen in je lijf. Dit geeft een stevig, ontspannen gevoel van ‘Zelf’.

Tijdens de workshop kijk je wat losgelaten mag worden. Voordat je naar de workshop komt, en wellicht nu al, kun je een impuls voelen naar dat wat aandacht vraagt. De intelligentie van jouw wezen brengt dit thema naar boven zodat het gezien, doorvoeld en geïntegreerd kan worden.

Deze workshop boden we ook aan op het ‘Super Helios weekend’ en die werd toen enthousiast ontvangen. Lees de ervaringen. Laatste kans!
Lees hier meer en meld je aan.

zondag 14 april | 10:30-17:30 uur
Leven vanuit Liefde dagworkshop
Magie van helende aanraking
met Dick Nijssen


Liefdevolle aanraking brengt een stroom van gelukshormonen, endorfinen genaamd, in het lichaam op gang. Er zijn meerdere vormen van aanraken die we deze dag gaan verkennen, zowel voor jou als volwassene als voor jouw (innerlijke) kind. Je gaat ervaren wat een ‘oxytocine douche’ is!
Lees hier meer en meld je aan.Een nieuw tijdperk
geschreven door Lieke en Eric

Voor ons was het nieuws dat Dick en Arianne Helios Centrum gaan verkopen een behoorlijke schok. De boerderij voelt als een tweede thuis, we zijn er immers meer dan 20 weekenden per jaar! We kennen er ieder plekje en geven er samen al 16 jaar (en Lieke al 22 jaar) innerlijk kind weekenden. We hebben er onze I.K. Training ontwikkeld en in vrijheid vorm kunnen geven. We werken al zo lang samen met Dick en Arianne, en niet te vergeten de geweldige koks, de secretaresse en de huishouding, dat ze allemaal als familie geworden zijn.

De ontwikkelingen op Helios hebben we van dichtbij gevolgd door de tijd heen. We hebben gezien met welke grote inzet Arianne en Dick onafgebroken en onvermoeibaar hebben gewerkt om van Helios het Centrum te maken dat het al die jaren is geweest: een plek waar iedereen zich welkom voelt, zich direct thuis voelt en waar steeds weer nieuwe mogelijkheden tot innerlijke groei worden gecreëerd. Op Helios zijn zeer veel harten aangeraakt, oude pijn geheeld en innerlijke lichtjes aangegaan.

Dat Arianne en Dick het rustiger aan gaan doen is hen na al die jaren van hard werken zeer gegund! Wij wensen hen samen veel vreugde, vrijheid en inspiratie toe!

Het is dus even afwachten welke bestemming Helios Centrum na de zomer gaat krijgen. Misschien zullen wij met pijn in ons hart afscheid moeten nemen van de plek waar wij de innerlijke kinderen van zoveel mensen hebben mogen verwelkomen en ophalen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat we in dat geval een geschikte nieuwe locatie zullen vinden om ons werk voort te zetten. Wil je op de hoogte blijven? Ontwikkelingen over ons werk kun je vinden op onze website.

Wil je nog een innerlijk kind weekend meemaken met ons op Helios? Dan ben je van harte welkom op één van de volgende data: 5-7 april, 17-19 mei, 28-30 juni, 16-18 augustus.
Lees hier meer over het Innerlijk Kindwerk en meld je aan!


24-26 mei | 19-21 juli | Yoga & Meditatie weekend
met Hans Kloosterman

En dit zijn de laatste kansen om een inspirerend, Boeddhistisch geörienteerd Yoga & Meditatieweekend op Helios te doen.
Het uitgangspunt van het weekend is verstilling, diepte ontspanning, energieopbouw, inzicht, kennis en wijsheid. Naast individueel innerlijk schouwen is er ook ruimte voor het delen en verbinden met elkaar als je dat wilt.

Tijdens deze yoga & mindfulness weekend retraite worden verschillende yoga technieken en mindfulness meditaties met elkaar gecombineerd om verdieping aan te brengen voor jezelf en om te ervaren hoe beide elkaar in werking versterken. Je maakt kennis met een mix van hatha yoga, Tibetaanse yoga, Chi Kong, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen. De weekendretraite is zowel voor beginners als gevorderden.
Lees hier meer en meld je aan.


 

Reiki en de HART Opleiding
Door de ingrijpende veranderingen wordt de HART Opleiding niet aangeboden in 2019-2020.
Wie nog Reiki 1 wil leren op Helios in Heerde kan dat doen in het weekend van 17-19 mei en 5-7 juli. Er is nog een laatste Reiki 2 intensive van 8-11 augustus.
Lees hier meer over Reiki 1
Lees hier meer over Reiki 2


Win een boek: ‘Het Ja-Gevoel’ – Verander je leven met de Vragen naar Vrijheid -
van Linda Rood (uitgeverij Samsara)


Linda Rood is een vrouw die na haar zelfrealisatie een aantal vragen 'uitvond' om haarzelf te ondersteunen omdat zij merkte dat ze iets kon gebruiken om de ja-stroom van haar realisatie steeds weer op te pakken.

Vanuit wie je werkelijk bent voel je je volgende stap. Dat heet bij Linda het 'Ja-gevoel'. Je hebt ook natuurlijk het 'nee-gevoel'. Het lastige is altijd om duidelijk te krijgen waar ja's en nee's vandaan komen: vanuit jeZelf of vanuit innerlijke belemmeringen uit de jeugd, dwarsliggende subpersoonlijkheden e.d. Haar boek beschrijft op een levendige manier, met allerlei voorbeelden uit haar eigen leven en van cliënten van haar, hoe zij op zoek gingen naar hun ja-gevoel en op dat kompas durfden te gaan leven. Hoe spannend dat vaak was, ook in financiële zin. En hoe de Vragen naar Vrijheid hun hielpen daar helderheid in te krijgen en daarop te vertrouwen.

Linda's methode is onder andere geïnspireerd door de methode van Brandon Bays. Het werkt met kernovertuigingen over jezelf of het leven die je diep van binnen nog gelooft en welke beperkend werken. Door middel van het zelfonderzoek komen de overtuigingen aan het licht in een meer onwillekeurig proces. Hier komt ook allerlei verrassende oude emotionele opslag mee die in het proces mag oplossen.
Als je nieuwsgierig bent geworden, je vindt meer info op de website van Linda Rood

Wil je meedingen naar haar boek?
Wij mogen 1 exemplaar van dit boek verloten! Wil je meedingen naar dit boek, mail dan je naam en adresgegevens naar info@helioscentrum.nl met in de onderwerp-regel ‘Ik wil het Ja-Gevoel boek’. Wij verloten het boek 2 weken na verzending van de Nieuwsbrief en uitgeverij Samsara stuurt het dan toe.
Het boek van de vorige keer is gewonnen door Emmy Sangers.

Linda komt op Helios
Linda komt in het pinksterweekend 7-9 juni een trainingsdag in haar methode geven in een speciaal ‘Ja-gevoel’ Nascholingsweekend voor afgestudeerde HART Therapeuten. Heb je de I.K. Training gedaan en heb je daarnaast ook Reiki geleerd, dan zou je ook mee kunnen doen. Mail Arianne dan voordat je je aanmeldt.
Lees hier meer over het HART Nascholingsweekend

Satsang Zomerfestival | 2-7 augustus 2019 | met Jan van Rossum, Jan Kersschot, Olette Luitwieler, Joris Vincken en Hans Laurentius

Vijf heerlijke dagen de diepte in met 5 leraren in non-dualiteit!
Er zijn op dit moment nog een beperkt aantal 1-persoonskamers beschikbaar dus vroeg aanmelden is nog steeds zinvol.

Dit is wat Jan Kersschot, een van de sprekers schrijft over zijn bijdrage:
Het leven is van nature spontaan en onpersoonlijk, maar de neiging om alles persoonlijk op te nemen is een van de manieren van het ego om in het centrum van ons levensverhaal te blijven. Dit ego is weliswaar noodzakelijk en nuttig om te kunnen functioneren in de maatschappij, maar het bezorgt ons ook een pak ellende en een heleboel teleurstellingen. Het ontmaskeren van de stemmen in ons hoofd en het blootleggen van de tijdloze ruimtelijkheid die we allemaal reeds moeiteloos zijn, is het hoofdonderwerp van de dialogen met Jan. Zij die vertrouwd zijn met meditatie of yoga zijn zich meestal al bewust van deze ruimtelijkheid. Voor hen is het makkelijker om “voorbij” Jan’s woorden en metaforen te gaan. Het herontdekken van dat wat we allemaal zijn, leidt tot minder identificatie met het ego en als gevolg daarvan meestal ook tot meer innerlijke rust, meer mededogen en meer tevredenheid.

Op de festivalpagina vind je ook info over de andere sprekers.

Wij wensen je een fijne lentetijd!
Wij hopen je gauw weer te zien, het wordt weer mooi bij ons,
een warme groet van ons op Helios.
 


Helios Centrum Groep