headerimgLieve mensen,

Wij wensen jullie om te beginnen een gezond, stromend en liefdevol 2020!
2019 was een mooi, transformatief jaar voor Helios en wij zijn open en nieuwsgierig wat 2020 ons gaat brengen.
 

In december ondertekenden wij een voorlopig koopcontract en de komende weken zullen uitwijzen of het woordje ‘voorlopig’ weg mag vallen!
 

Praktisch maakt het, voor wie graag naar Helios komt, niet veel uit. Wij blijven gewoon onze avonden, dagen en weekenden aanbieden: zelfs meer dan vorig jaar!
Ook voor onze huurders verandert er niets: alle verhuurafspraken worden precies zo overgenomen en uitgevoerd door een nieuwe eigenaar.
 

Hieronder deelt Dick wat gedachten met je en vind je korte trailers van ons aanbod de komende maanden: Leven vanuit Liefde, Deep Space massage, Reiki Healing Space, Buddha Mind, Buddha Heart….
 

Wie weet vind je hieronder een geschenk voor jezelf (en je partner). Je bent welkom bij ons, wij zien je graag weer in 2020!

PS Het Helios telefoonnummer is veranderd! Het is nu 06 46 36 79 18.

 

Je kunt niets overslaan…
Dick Nijssen

 

Van mijn twintigste tot mijn dertigste maakte ik (een wat eigenwijs) onderdeel uit van een wereldwijde meditatie beweging. We hadden als doel, naast zelf verlicht te worden, om de wereld te verlichten met onze collectieve groepsmeditaties. Je begrijpt wel wat een goed gevoel dat gaf...
 

Permanent high
Nu, zo’n 40 jaar later, kijk ik nog steeds met een goed gevoel terug op die tijd van jeugdig, wat naïef idealisme - maar ik kan ook beter zien wat er ontbrak. Door het intensief mediteren met een mantra was ik jarenlang min of meer permanent 'high'. Ik hing als het ware een stukje boven mijn lijf en mijn leven hier op aarde. Wat mij misschien meer op aarde zou hebben gebracht was de hartswarmte en lichamelijkheid zoals die aanwezig was in de andere grote beweging van die tijd, die van Osho. Ik had in die tijd alleen te veel oordelen om mij daarin te begeven.
 

Niet zonder risico
In de 'teaching' van de meditatie beweging waar ik in zat ontbrak de psychologische component. Als onderliggende neuroses aan de oppervlakte kwamen door de meditatie en mensen psychisch in de knel raakten, was er geen kennis beschikbaar om ze te begeleiden. Ik heb meerdere mensen in crisis zien raken of psychotisch zien worden door intensieve meditatie. Intensieve meditatiebeoefening zonder psychologisch zelfonderzoek, therapie en fysieke aarding is niet zonder risico's.
Wat mij opviel bij de mensen die daar psychotisch werden, was dat het met name de ontkende of niet-geleefde seksualiteit was die als in een staatsgreep de macht overnam van het bewuste ego.
 

Neem alle aspecten mee
De belangrijkste les die ik op mijn pad van bewustwording geleerd heb is dat alle niveaus en aspecten van je mens-zijn meegenomen moeten worden in je ontwikkeling. Daarom koop ik niet zoveel voor mensen die alleen via meditatie of door een plotselinge doorbraak zichzelf als 'bevrijd' of Verlicht ervaren. Ik weet dat de kans groot is dat er vroeg of laat nog het een en ander uit de pijplijn van het onderbewuste zal komen dat hun hele Zelfbeeld nog behoorlijk overhoop kan schoppen.
 

Wat is belangrijk voor evenwichtige groei?
Deze ervaringen en ook de ervaringen in de jaren daarna met Reiki, healing en Tantra hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. In het aanbod van mijn workshops zitten daarom alle elementen die ik belangrijk vind voor een evenwichtige groei in ons mens-zijn: meditatie, intermenselijke intimiteit en aanraking, healing en een psychologisch kader waarbinnen er ruimte is voor het processen van emoties en overtuigingen.
 

Verkrampingen smelten
Een mooie vorm waarin deze elementen samenkomen is de Deep Space Initiation driedaagse waarin we in een meditatieve staat ons liefdevol verbinden met elkaar via 'bezielde aanraking'. Verkrampingen en blokkades kunnen zo als het ware smelten onder elkaars handen.

Hoeveel miljarden zou de gezondheidszorg niet kunnen besparen als ze een flink deel van alle praat- en medicatietherapie simpelweg zouden vervangen door 'bezielde aanraking'?

 

Helios huren voor trainingen en workshops

Er was een tijd dat wij en onze leraren zelf zo veel workshops aanboden dat de kota, grote zolder of boomgaardruimte maar een paar weekenden per jaar te huur waren. Tegenwoordig hebben we meer te bieden aan huurders!

Geef jij zelf trainingen of organiseer je voor een trainer, kijk eens op onze verhuurpagina voor prijzen en beschikbaarheid. Wij laten je graag alles zien en vervullen al je wensen. Mail Arianne voor meer info hierover.


24-26 januari | Innerlijk Kind weekend | met Lieke Defize en Eric Horn

Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar! Lees hier meer en meld je aan.

 

Data Deep Space massage workshops:

Zondag 26 januari en zaterdag 21 maart: Deep Space massage dag
Info en aanmelding
 

Vrijdagavond 24 januari, woensdagavond 18 maart en woensdagavond  25 maart:
Deep Space massage avonden voor singles
Info en aanmelding
 

Zaterdagavond 25 januari, dinsdagavond 17 maart en woensdagavond 14 april:
Deep Space massage avonden voor paren
Info en aanmelding
 

Hoewel een Deep Space avondworkhop vaak al een mooie en diepgaande ervaring is, is het nog mooier als je je voor een hele dag kan inschrijven. Hart-opende oefeningen, Quantum Touch en geleide meditatie brengen je 's ochtends al in een staat van hartsverbonden openheid van waaruit je in de middag de massage gaat uitwisselen. Daar nemen we dan ook alle tijd voor.
De laatste Deep Space massagedag was, ondanks dat we met 30 deelnemers waren, toch nog heel intiem qua beleving: een bijzonder mooie dag vol liefdevolle uitwisselingen.

 

Zondag 22 maart | Loving Touch dag | met Dick Nijssen en Sandra Smits
 

Een dag waarop we elkaar (aan)raken op alle niveaus van ons wezen.
Meer info en aanmelding.

 

27-29 maart | Leven vanuit Liefde parenweekend
met Dick Nijssen en Mayke Laan


In welke fase van relatie je ook bent met je Geliefde, of jullie nog heerlijk verliefd zijn of dat jullie relatie het juist zwaar te verduren heeft gehad, in dit weekend nodigen we je uit om speelse en misschien voor jullie ook wel ongewone vormen van intimiteit en genieten met elkaar te verkennen. Oude pijn kan daarin losgelaten zodat de liefde onbelemmerd kan stromen.
Lees hier meer en meld je aan!


3-5 april | Leven vanuit Liefde weekend voor singles
met Dick Nijssen en Bianca Kroeze

 
Twee ervaringen:
"Het weekend Leven vanuit Liefde stapte ik in met een duidelijk doel/intentie voor mezelf. Ik kreeg zoveel meer: verbinding, respect, inzicht, helderheid... Te weinig woorden om dat Zoveel op te noemen. Ben terug naar huis gereden met een lekker zachte buik en een warm hart." Chantal
 

“Ik drijf nog steeds op een warm wolkje, wat nog heerlijk kan op deze vrije maandag. Wat was het een prachtig weekend, Hartelijk dank nogmaals!" Linda
Meer info en aanmelding.

 

27-29 maart | Zen Reiki 1 cursus
met Arianne Groeneveld

 

Reiki leren is een van de beste investeringen die ik (Arianne) ooit gedaan heb in mezelf. De reikwijdte van Reiki is gigantisch: het helpt me onvermoeibaar bij lichamelijke klachten en kwaaltjes maar verbindt me ook iedere keer weer met de liefde en helderheid die ik ben. Met het Nu, met wat is. Met waar mijn leven naartoe wil bewegen.

Dan voel ik een grote dankbaarheid naar de Reiki Masters voor mij die dit geschenk van Master op Master doorgaven. Ik doe niets liever dan dit geschenk ook weer te delen met wie het maar wil ontvangen!
Hier vind je meer info en meld je je aan.

 

20-22 maart | Zen Reiki 2 cursus
met Arianne Groeneveld


Wanneer je minimaal 3 maanden regelmatig bezig bent geweest met Reiki, ben je welkom om het volgende Reikigeschenk in ontvangst te nemen.

Reiki 2 is een verbreding en verdieping van al je Reikimogelijkheden. Je krijgt extra tools om je (zelf)behandelingen te intensiveren: om door lichamelijke blokkades heen te breken, dieper te kunnen rusten in jeZelf maar je leert ook op afstand energie te sturen. Dat is heel handig als de mensen die je wilt behandelen te ver weg wonen om regelmatig langs te kunnen komen.
Afstandsbehandelingen zijn minstens zo effectief als hands-on behandelingen.

Hier vind je meer info en meld je je aan.
NB Heb je ergens anders Reiki 1 geleerd, neem dan eerst even contact op met mij.

 

10-12 april | Reiki Healing Space intensive weekend voor iedereen met Reiki
met Dick Nijssen en Arianne Groeneveld


Heb je al Reiki 1 (en misschien ook 2 maar dat is geen voorwaarde tot deelname) en wil je graag een weekendje bijtanken met veel Reiki? Gewoon omdat je weet dat niets je zo diep raakt en doet uitrusten dan Reiki? Of misschien omdat je wat vastzit in je leven en behoefte hebt aan grotere helderheid? En omdat je uit ervaring weet dat een intens energieveld dat kan brengen?
 

Heb je ook zin in lichtheid en plezier? Ben je open om nieuwe vormen van Reiki geven te leren kennen?
 

Dit weekend scheppen Dick en Arianne een superkrachtig, helend energieveld samen waarin alles mag en niets hoeft. Liefdevol verwennend, helend, transformatief.
Hier vind je meer info en meld je je aan.
 


16-19 april | Buddha Mind, Buddha Heart 3-daage
met Dick Nijssen en Arianne Groeneveld


Tijdens deze 3-daagse nodigen wij je op veel manieren uit om de Buddha in jezelf te ontmoeten. Buddha betekent letterlijk ‘wakker geworden, ontwaakt’.

Hij is voor iedereen die al ontdekt heeft dat er meer is dan alleen ons geconditioneerde ‘ikje’ en die daarin thuis wil komen. Of die daar al in thuisgekomen is maar die werkelijkheid wil delen en vieren.

Deze 3-daagse neemt je mee op een innerlijke 'trip' om je ware zelf in al zijn schakeringen te ervaren: onbegrensd in tijd en ruimte, onvoorwaardelijk, oneindig liefdevol. Dat doen we in het Buddha Mind, Buddha Heart proces.

Terwijl veel in de alledaagse wereld draait om verhalen en illusies, vieren we in deze 3-daagse de pure essentie van onsZelf, van Zijn met elkaar. We maken daarbij gebruik van verschillende werkvormen en van de toegang tot wijsheid die iedere aanwezige al in zich heeft.

Hier vind je meer info en meld je je aan.  

Tot ziens bij ons op Helios
Hartegroet van Dick & Arianne en het Helios team

 


Helios Centrum Groep