helios
headerimg

Reiki Satsangha Seva meerdaagse retraite


Agenda:

 dinsdag 16 juli 2024 14:00 uur - zondag 21 juli 2024 16:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Marian Boers € 330.00 Inclusief volpension

Dit is de 6-daagse zomer retraite!

Heb je nog geen Reiki maar wil je toch meedoen? Dan is er de mogelijkheid om tijdens deze dagen ook een Reiki 1 cursus te doen..Bij je aanmelding voor deze retraite kun je dat aangeven, dan nemen wij daarover contact met je op. Extra kosten € 150,00.

 donderdag 26 december 2024 20:00 uur - dinsdag 31 december 2024 12:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Marian Boers € 330.00 Inclusief volpension

Dit is de 6-daagse Kerstretraite!

Heb je nog geen Reiki maar wil je toch meedoen? Dan is er de mogelijkheid om tijdens deze dagen ook een Reiki 1 cursus gegeven door Marian Boers te doen..Bij je aanmelding voor deze retraite kun je dat aangeven, dan nemen wij daarover contact met je op. Extra kosten € 150,00.

 woensdag 2 april 2025 14:00 uur - zondag 6 april 2025 15:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Marian Boers € 275.00 Inclusief volpension

Heb je nog geen Reiki maar wil je toch meedoen? Dan is er de mogelijkheid om tijdens deze dagen ook een Reiki 1 cursus gegeven door Marian Boers te doen..Bij je aanmelding voor deze retraite kun je dat aangeven, dan nemen wij daarover contact met je op. Extra kosten € 150,00.

Low-budget retraite

Low-budget retraite

Het Satsangha Seva aanbod op Helios blijkt te voorzien in een grote behoefte. We breiden dit aanbod nu uit met Reiki Satsangha Seva meerdaagses. Hierin staat het werken met de genezende energie die we Reiki noemen centraal. Een voorwaarde voor deelname is dan ook dat je Reiki hebt geleerd in de ‘hands-on’ vorm en bereid bent deze dagen dagelijks deel te nemen aan onderlinge Reiki-uitwisselingen.

Als je nog geen Reiki 1 hebt, kun je toch deelnemen en het tijdens de retraite leren. Dat kost wel extra, € 150,00.

Het geeft ons een diepe bevrediging met onze retraites op Helios iets bij te dragen aan wat de wereld het hardst nodig heeft: liefde, bewustwording en healing. Er is helaas altijd de financiële factor: het runnen van een centrum als het onze brengt veel kosten met zich mee waardoor de financiële drempel voor mensen met weinig inkomen soms te hoog is. Ook die mensen willen we bereiken.

In deze ‘Reiki Satsangha Seva’ meerdaagse leiden wij de retraite zonder eraan te willen verdienen en huren we ook geen kok in zodat de prijs lager kan zijn. Dat laatste betekent wel dat ‘seva’ een belangrijke rol zal spelen in deze week.

Seva betekent dienstbaarheid. In deze meerdaagse kan dat, naast schoonhouden van de ruimtes en de afwas doen, ook het (meehelpen met het) bereiden van maaltijden inhouden.
Seva betekent in deze retraite ook dat je bereid bent om een vorm van dienstbaarheid aan een andere deelnemer aan te bieden: dat zullen Reikibehandelingen zijn, maar ook is er ’s middags tijd voor andere vormen van uitwisseling waarin jouw unieke kwaliteit een geschenk voor de ander kan zijn.

Wat betreft het Satsangha aspect van deze meerdaagse: Sat zou je kunnen vertalen als Dat wat is, het pure bewustzijn van je Ware Aard. Satsangha betekent dat we samenkomen om dieper te realiseren wie we werkelijk zijn en om dat samen in deze dagen vorm te geven. 


Het programma

Het programma

In deze retraite starten we ’s ochtends voor het ontbijt om 8.15 uur met een yoga of qigong les met aansluitend een geleide zitmeditatie. Ontbijt is rond 9:15 uur. Om 10.30 uur starten we met Reiki-behandelingen. Iedereen krijgt iedere dag een behandeling. Tijdens de behandelperiodes vindt simultaan de Reiki 1 cursus plaats. We lunchen rond 13.15 uur.

De middag is gereserveerd voor onderlinge Seva uitwisselingen. Soms neemt dat de vorm aan van een of meerdere mini-workshops die door deelnemers worden gegeven. Daar kun je dan naar keuze aan deelnemen. 

Om 16.45 uur komen we weer bij elkaar. We maken dan tijd voor een deelkring en voor wat passend voelt in het moment: adem- en subtiel lichaamswerk, dans en/of gemeenschappelijke afstandsbehandelingen naar mensen of situaties in de wereld. Voor de deelnemers die nog geen Reiki 2 hebben zal dat in een aangepaste vorm gebeuren.

Diner is om 18:30 uur

‘s Avonds bieden we ook een programma aan, afgestemd op de behoeften van de groep.

Dit is gedeeltelijk een stilteretraite: de ochtenden zijn overwegend in stilte.

Ons verlangen is om met elkaar een krachtig Reiki-energieveld te scheppen waarin veel heling kan plaatsvinden op alle niveaus van ons wezen. Reiki en dienstbaarheid kan een krachtige combi zijn voor diepgaande helingsprocessen. Bovendien is het heel vreugdevol en verbindend om op deze basis samen te zijn. 

Heb je ervaring met het koken voor groepen dan kun je bij je aanmelding vermelden of je bereid bent 1 of 2 warme maaltijden te koken. Dan krijg je koksmaatjes toegewezen en € 50,- korting per bereide maaltijd op het deelnamebedrag.

Wij nemen maximaal 18 deelnemers aan.

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Bloemendaal. Daarna deed hij verschillende opleidingen in therapeutische en spirituele disciplines zoals Innerlijk Kind werk, Core-Energetica, Living Essence, The Work of Byron Katie en massage.

In 1986 leerde hij Reiki en begon een praktijk in Reiki en Klassieke Homeopathie in Lelystad. In 1988 werd hij tot Reiki Master opgeleid door Michael Hartley en Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland. Hij heeft inmiddels duizenden mensen Reiki geleerd in het binnen- en buitenland.
Hij werkt volgens het Usui Systeem van Reiki. Hij bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.            


Marian Boers

Begeleider Marian  Boers

Marian over zichzelf:

Reiki en onderwijs aan kinderen: mijn twee grote liefdes op werkgebied.

Ruim 30 jaar geleden kwam Reiki op mijn pad, en sindsdien is Reiki de basis in alles wat ik doe, ik verbaas me nog elke dag over de diepe krachtige werking van Reiki.

Ik ben opgeleid als Reikimaster op Helios. Eind jaren ‘90 heb ik zowel op Helios als door het hele land honderden mensen Reiki geleerd.

Vanaf 2000 ben ik weer gaan werken in het onderwijs. Naast het toepassen van Reiki voor mijzelf en mijn gezin heb ik in die jaren een onderwijsprogramma ontworpen waarbij kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met Reiki.
Sinds 2023 ben ik weer fulltime bezig met Reiki. In mijn praktijk in Kijkduin (Den Haag) geef ik Reikicursussen/behandelingen en Reiki coaching voor ouders en leerkrachten. Daarnaast werk ik op aanvraag op locatie.
www.reikimarianboers.nl.

Afgelopen december heb ik in de eerste Reiki Satsangha Seva een groep deelnemers Reiki I geleerd.
Als deelnemer zul je merken hoe fijn het is om in de warme bedding van een grote groep, te starten met Reiki. Wat een cadeau!
Helios Centrum Groep