headerimg

Zen Reiki 2 cursus


Agenda:

 vrijdag 18 maart 2022 20:00 uur - zondag 20 maart 2022 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 600.00 (inclusief volpension)

De Reiki 2 cursus gaat per 1 januari 2022 omhoog naar € 600,00 inclusief volpension.

 donderdag 11 augustus 2022 20:00 uur - zondag 14 augustus 2022 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 600.00 (inclusief volpension)

Dit is een 3-daagse intensive!

Symbolen

Symbolen

Reiki begint bij de 1e graad. Als je die hebt geleerd en er 3 maanden of langer mee hebt gewerkt, kun je je inschrijven voor een Reiki 2 cursus op Helios.

Op een Reiki 2 cursus leer je de 3 Reiki symbolen. Deze zijn vooral afkomstig uit de Japanse Boeddhistische traditie maar ook uit oude Japanse geneeswijzen. De Japanse Dr. Mikao Usui, zelf een beoefenaar van het Boeddhisme, heeft ze beschikbaar gesteld voor iedereen.
Wanneer ze door een Master worden overgebracht die vertrouwd is met hun intensiteit, verbinden ze je, nog veel directer en intiemer dan bij Reiki 1, met de helende kracht van je ware zelf.

Terwijl ons denken gevangen zit in tijd en ruimte en zich niet kan voorstellen dat genezende energie, om een voorbeeld te noemen, naar Nieuw Zeeland kan worden gestuurd en dan ook nog kan aankomen, is er voor ons ware zelf geen enkele limiet aan onze helende mogelijkheden.
Het 1e symbool helpt je door energetische blokkades heen te breken en je krachtig te focussen op je pad in het leven. Het 2e symbool geeft een directe toegang tot je ware zelf voorbij het denken.

Wat kun je praktisch met Zen Reiki 2?

Wat kun je praktisch met Zen Reiki 2?

Als je Reiki I hebt, gebruik je je handen om jezelf en anderen te doorstromen met liefdevolle energie. Met Reiki 1 kun je alleen Reiki geven aan wat je kunt aanraken. Het 'afstandssymbool' (3e symbool) van Reiki 2 maakt het mogelijk genezende energie te sturen ver voorbij het bereik van je handen.
Het maakt dus niet uit of de persoon zich in de volgende stad bevindt of aan de andere kant van de aarde. Het afstandssymbool helpt je om een krachtige energiebrug te slaan die onafhankelijk is van ruimte of tijd. Een heel bijzondere ervaring als je familielid in Nieuw Zeeland terugmeldt van alles te hebben gevoeld tijdens je Reiki afstandsbehandeling!

De gewone fysieke behandelingen die je met Reiki 1 gaf, kun je nu in minder tijd op afstand geven. Je kunt door je Reiki afstandsbehandeling baby's en kinderen helpen in slaap te vallen en oudere kinderen steunen in moeilijke situaties op school. Zelfs problemen van wereldformaat kun je op afstand Reiki sturen.

Vooral voor jezelf

Hoe fijn het ook is je partner, vrienden en familie te behandelen, toch leer je de symbolen in de eerste plaats voor jezelf. Heb je gezondheidsproblemen, dan kun je jezelf nu dagelijks behandelen met de intensere energie van Reiki 2. Je kunt nu 'op afstand' je eigen rug behandelen!
De symbolen steunen je om meer in je kracht te staan. Je kunt ze gebruiken om vastgelopen relaties met anderen te helen of verslavingen los te laten. Je kunt met de symbolen op afstand Reiki sturen naar allerlei situaties in je persoonlijke leven die positieve energie kunnen gebruiken: bijvoorbeeld een lastig gesprek, een examen, een sollicitatie of een belangrijke vergadering.

Door de toepassing van de Reiki symbolen kun je psychische problemen bij jezelf en anderen effectiever behandelen dan alleen met Reiki 1. De bijzonder diepe rust die het gebruik van de symbolen teweeg brengt, stelt jezelf of de cliënt in staat volledig te ontspannen.

De Reiki symbolen brengen het wezenlijkste van jou en van je cliënt tot leven: jullie ware aard, jullie innerlijke Boeddha. Wanneer je in contact komt met je ware aard en die meer en meer gaat leven, schep je een optimale basis voor geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zelfs wetenschappelijk onderzoek (o.a. naar het spontaan genezen van kankerpatiënten) wijst uit dat authenticiteit, werkelijk jezelf zijn, een bijzonder positieve uitwerking heeft op het immuunsysteem.

Reiki en planten & dieren

Reiki en planten & dieren

Met Reiki 2 symbolen kun je ook je (huis)dieren en planten een Reiki afstandbehandeling sturen. Boeren die Reiki hebben geleerd, behandelen bijvoorbeeld hun vee op afstand met Reiki, paardrijders hun paard, tuinders de planten in hun kas. En met merkbaar resultaat!

Het is fijn wanneer de basis van een jarenlange Reiki 2 beoefening goed wordt gelegd: dat je de symbolen en het gebruik goed leert en dat de bijbehorende energieën met precisie door je Master aan je overgedragen worden.

Ook is het best belangrijk dat zulke krachtige symbolen met verantwoordelijkheid en respect worden toegepast. Daarom maakt de ethiek van het gebruik van de symbolen ook deel uit van onze Reiki 2 cursus.

Zen Reiki 2 weekend en Reiki 2 intensive

Tijdens een Reiki 2 weekend krijg je een nieuwe afstemming voor Reiki 2, leer je alle Reiki 2 symbolen en technieken en behandel je elkaar met elk van die technieken. We nemen ook de tijd om behandelervaringen met elkaar te delen. Zo leer je de verschillen in energie tussen de symbolen en hun uitwerking goed kennen en ga je met een stevige basis van Reiki 2 kennis en ervaring naar huis.

Eens per jaar, meestal in juli/augustus, bieden we een 3-daagse Reiki 2 zomerintensive aan.
Tijdens de 3-daagse doen we hetzelfde als bij 'Zen Reiki 2 weekend' beschreven maar..... we hebben een extra dag 'vrij te besteden', waardoor er meer aandacht kan zijn voor ieders persoonlijke proces. Wij zetten daar de de Reikitechnieken ook voor in.
Er is meer vrije tijd (voor zonnebaden, wandelen, zwemmen in het Heerdermeer) tussendoor, het tempo is relaxter en we komen toe aan bijzondere toepassingen van Reiki 2.

Reiki 2 cursusbijdrage

Reiki 2 cursusbijdrage

De cursusbijdrage voor Reiki 2 is € 525,- (per 1-1-2022 € 595,00) incl. volpension. € 500,- is door onze Reiki traditie vastgesteld als de passende energie-uitwisseling voor Reiki 2. Met deze bijdrage geef je iets van jouw eigen levensenergie voor Reiki - een aantal dagen werk, of, als je niet (meer) werkt geef je iets op, wat je anders met dat geld had kunnen doen. De Reiki 2 4-daagse intensives kosten € 595,-- incl. volpension.

Wie al Reiki 2 (bij ons of elders) geleerd heeft maar nog een keer zou willen herhalen, kan dat. Je doet met de gehele cursus mee maar wordt dan niet opnieuw afgestemd. Je krijgt wel een soort opfrissing van je inwijding, een ‘Reiki blessing’.

Neem voordat je je hiervoor inschrijft, eerst contact op met Arianne. De kosten hiervoor zijn € 315,- voor een weekend en € 425,- voor een 3-daagse. Neem in dat geval je diploma mee naar de cursus.

Dagindeling Reiki 2 weekend

vrijdagavond: 20:00-22:00 uur

zaterdagmorgen: 9.30-13.30 uur
zaterdagmiddag: 17-18.30 uur
zaterdagavond: 20.00-22 uur

zondagmorgen: 9.30-13.30 uur

Dagindeling Reiki 2 intensive

donderdagavond 20:00-22:00 uur

vrijdagmorgen: 9.30-13.30 uur
vrijdagmiddag: 17-18.30 uur
vrijdagavond: 20.00-22 uur

zaterdagmorgen: 9.30-13.30 uur
zaterdagmiddag: 17-18.30 uur
zaterdagavond: 20.00-22 uur

zondagmorgen: 9.30-13.30 uur

NB Tijdens de intensive volgen wij de flow van ons proces. Daarom zijn deze tijden fluide en kunnen door Arianne samen met de groep veranderd worden. Bijvoorbeeld omdat het stralend weer is en er behoefte is aan een langere middagpauze!

Na de cursus: een Zen Reiki 2 'servicebeurt'

Na de cursus bieden we 'service' door onze halfjaarlijkse '15.000 km beurt', een Reiki 2 avond in Heerde waarop alle symbolen en technieken nog eens de revue passeren en je met je ervaringen en vragen kunt komen.
Tussendoor kun je ons altijd bellen wanneer je vragen over je ervaringen met Reiki hebt.

Kennismaken met Helios Centrum Heerde

Heb je je Reiki 1 niet bij ons geleerd en denk je erover Zen Reiki 2 bij ons te gaan doen: een goede gelegenheid om kennis te maken met ons Centrum is komen meedoen aan onze maandelijkse behandelavond. Wanneer je ons van tevoren meldt dat je komt, krijg je als je wilt een rondleiding zodat je weet waar de cursus plaatsvindt.

Heb je nog vragen over wat je op deze pagina hebt gelezen, mail gerust naar Arianne (arianne@helioscentrum.nl)
Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Arianne studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit maar studeerde af in Indiase talen en culturen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Daarnaast volgde zij opleidingen in Zijnsgerichte therapeutische methodes.

In 1988 werd zij tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Arianne is inmiddels 32 jaar Reiki Master en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland.

Er is in al die jaren geen dag geweest dat zij geen Reikibehandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van haar leven. Daarnaast deelt ze haar enthousiasme met de vele duizenden mensen die ze Reiki mocht leren.

Zij werkt volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en is aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ze bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Op Helios geeft zij cursussen Reiki 1 en 2. Arianne leidt ook Reiki Masters op.Reiki Nieuwsbrief
Hier vind je onze laatste speciale Reiki Nieuwsbrief. Wil je op de mailinglijst voor deze Nieuwsbrief, laat het Arianne weten.

Deze website bevat een schat aan Reiki artikelen, ervaringen van ons en onze studenten. Kies uit verschillende onderwerpen:
* Reiki & innerlijke groei
* Reiki 2
* Reiki Masterschap
* Reiki ervaringen
* De geschiedenis van Reiki

Op zoek naar een Reikibehandelaar?
Ben je niet op zoek naar een Reikicursus maar naar een Reikibehandelaar?  In Heerde geeft Dick Nijssen Reikibehandelingen. Hier vind je alle info daarover.
Voor buiten Heerde zoek je op de lijst van op Helios opgeleide HART therapeuten.

 


Helios Centrum Groep