headerimg

Verhuur Helios cursus accommodatie, trainingsaccommodatie, workshop accommodatie, seminar accommodatie, retraite accommodatie, yoga accommodatie, groepsaccommodatie, altijd inclusief volpension.
 

 

 

 For English translation of this page go to Rental Info Helios
 

Minima en maxima

Op Helios huur je altijd voor minimum 18, max. 36 personen. Deze aantallen zijn inclusief leiding.

Wij verhuren alleen inclusief overnachtingen en volpension. Dus niet voor een losse avond, dag e.d. Het minimum aantal overnachtingen is 2.

De leraar werkt met zijn groep in de Finse kota. Wij hebben daarnaast een dubbele eetzaal met ontspanningsruimte waar 36 mensen kunnen zitten.

De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch op hoog culinair niveau. Onze koks zijn ware kook-kunstenaars.

NB Gasten kunnen geen huisdieren meenemen naar Helios tenzij ze overnachten in hun eigen camper en het huisdier in de camper blijft. Eén camper kan stroom van ons krijgen.

Naast de per-persoon-prijs voor overnachtingen en volpension betaal je ook zaalhuur, scroll hiervoor omlaag.

Mededeling voor huurders over het boeken en annuleren van workshops/cursussen i.v.m. mogelijke corona overheidsmaatregelen

Indien onze overheid of de overheid van de huurder (indien deze en zijn deelnemers uit een ander land moeten komen) maatregelen treft die maken dat workshops/cursussen niet door kunnen gaan, kan de aanbetaling kosteloos worden doorgeschoven naar een latere datum of als krediet blijven staan totdat de huurder opnieuw wil boeken. Bij annulering kort tevoren moet er wel een boodschappenvergoeding worden betaald voor de kok.

Hoe gaan wij om met last minute annuleringen door corona-besmetting of quarantaineplicht?

Onze kok moet ca 4 dagen vóór een verhuurperiode zijn etensbestelling doorgeven aan zijn biologische leverancier. Onze normale regel is daarom dat voor iedereen die 4 dagen tevoren is gemeld, overnachtingen en maaltijden moet worden betaald.

Voor corona afzeggingen (positief getest) brengen wij dit terug tot het halve maaltijdenbedrag = € 23,50 per dag (ook als het, zoals de zondag meestal, een 2-maaltijden dag is). Dit is in feite boodschappengeldvergoeding.
Overnachtingen hoeven bij corona afzeggingen niet te worden betaald.

NB Je betaalt altijd voor minimaal 18 gasten, het bovenstaande geldt dus alleen voor door corona annulerende deelnemers boven de 18 gasten.

Wil je meer informatie of boeken? Mail info@helioscentrum.nl of bel Arianne Groeneveld op Helios 06 46 36 79 18.


Karakter van onze accommodatie

Onze accomodatie, gelegen op een mooi vormgegeven, natuurlijk eigen terrein van 7700 m2, bestaat uit 4 gebouwen, drie ook met slaapkamers.
Daarnaast hebben wij verschillende sprookjesachtige en fantasievolle, tiny house type overnachtingsruimtes zoals onze 2 'boomhutten', Woudlust, de mini-kota, de Elfjes-caravan en het 'Hans en Grietje huisje'. Deze knusse buitenruimtes zijn geliefd bij onze gasten omdat het een ervaring is om erin te slapen en ze rust en privacy bieden.
Toilet en douche zijn steeds in de directe omgeving aanwezig.

Hier vind je foto's en beschrijvingen van het merendeel van onze slaapruimtes.
 

Super groepsruimte: de Finse kota

Achter de grote vijver staat onze Finse kota (110 m2), een cursusruimte die de droom is van iedere gever van opleidingen/cursussen: de perfecte vorm (achthoekig = praktisch rond), geheel gemaakt van natuurlijke materialen (Douglas dennenhout en lichte lemen wanden, eiken vloer), heerlijk gelijkmatig verwarmd door wandverwarming, heel goede geluidsinstallatie, bovendien gebouwd op een plek met een krachtige, warme energie. De ruimte is goed geisoleerd. Verschillende grote, ruwe brokken halfedelstenen vormen verlichtingselementen langs de wanden.

Wij hebben yoga/massage matjes, backjacks, meditatiekussens en stoelen. We hebben ook veel Reikitafels en 6 massagetafels die de huurder allemaal ter beschikking staan.
De huurder kan een aantal uren voor de start van de groep komen om met alle aanwezige materialen de ruimte naar eigen smaak in te richten.

Bij mooi weer kunnen de activiteiten ook in de natuur plaatsvinden op ons mooi vormgegeven terrein van 7700 m2. Het voegt een extra dimensie toe aan een activiteit als je bij mooi weer ongestoord samen buiten yoga kunt doen of samen kunt zitten!

 

 


 

Beschikbaarheidskalender


 

 


Volpension arrangement per 1-1-2022 per persoon


Dagarrangement per persoon: € 77 / € 97,-
bestaande uit:

1. Ontbijt €12,50
2. Lunch €13,50
3. Diner €20,--
4. Overnachting per persoon in een gedeelde kamer per nacht € 31,-* Alleen slapen € 51,- per nacht.*
5. Incl. koffie, thee, koekjes en fruit tijdens pauzes en bij maaltijden.**

* Wij verhuren alleen voor trainingen met minimaal 2 overnachtingen. Het heeft geen zin ons te bellen over de huur op losse avonden of dagen!
** Wij hebben geen frisdrank, alcoholvrij bier e.d. meer te koop tegen betaling. De huurder krijgt indien gewenst een koelkast in de eetzaal ter beschikking waarin hij/zij eigen meegebrachte drankjes kan bewaren voor de eigen deelnemers.

De prijzen van overnachtingen en volpension zijn inclusief 9% BTW.

Gemeentelijke heffingen (toeristenbelasting)
Je betaalt € 1,50 per persoon per overnachting. Heffingen zijn btw-vrij.

Wat nemen gasten mee?
Onze gasten doen afwascorvee en nemen eigen dekbed en handdoeken mee.
Voor € 20,00 kunnen wij een 1-persoonspakket verzorgen, voor een stel is dit € 30,00.
 


 

 

Zaalhuur

De zaalhuur van de Finse Kota  bedraagt € 212,00 per etmaal zowel in het weekend als doordeweeks.

Voorbeeld van verhuur per etmaal:  Wanneer je boekt van 16 uur op vrijdag tot 16 uur op zondag is er sprake van 2 etmalen zaalhuur. Voor tijdsoverschrijding van max 2 uur brengen wij geen extra huur in rekening, daarna geldt voor 3 of 4 uur meer het halve tarief, voor 5-24 uur meer betaal je een heel etmaal zaalhuur.

De zaalhuur is inclusief 21% BTW.

Wij verhuren vooral voor meerdaagse trainingen en retraites. Wil je de accommodatie alleen voor een weekend huren, dan is de aanvangstijd voor de deelnemers altijd vrijdagavond tussen 19 en 20 uur, niet eerder op de vrijdag. Huur je voor een midweek retraite, dan kun je op zijn vroegst maandag om 11 uur starten in de kota (kamers beschikbaar vanaf 15 uur) en is de laatste vertrekmogelijkheid vrijdagmiddag direct na de lunch.

Als je bij ons geboekt hebt, veranderen de prijzen in principe niet. Wij houden ons wel het recht voor om per 1 januari van een nieuw jaar een realistische prijscorrectie toe te passen mocht er sprake zijn van inflatie, ongewoon hoge stookkosten of verhoging van het BTW-tarief of andere belastingen. Deze verhoging is altijd gelijk aan de reële inflatie of belastingverhoging.

Elektrische auto's: wij hebben helaas nog geen laadpaal op onze parkeerplaats. Je kunt je auto 1,5 km van ons vandaan opladen aan de Vattenfall snellaadpalen opp de parkeerplaats bij het McDonald restaurant.
 

Hieronder vind je het antwoord op de vragen die je nog kunt hebben:


* Hoe zien de kamers eruit?

* Wat moeten de gasten zelf meebrengen?

* Hoe gaat Helios om met diëten?

* Is er corvee?

* Moet ik aanbetalen en wat gebeurt er als we moeten annuleren?

* Kunnen er kort tevoren nog mensen bij- of afgemeld worden?

* Kan Helios reclame maken voor mijn aanbod?
 

Heb je nog andere vragen of wil je graag een offerte ontvangen, neem dan rechtstreeks contact op met Arianne Groeneveld: 06 46 36 79 18, info@helioscentrum.nl
Ook om een afspraak te maken om de hele accommodatie te komen bekijken.

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?