headerimg

Verhuur Helios cursus accommodatie, trainingsaccommodatie, workshop accommodatie, seminar accommodatie, retraite accommodatie, yoga accommodatie, groepsaccommodatie, inclusief volpension.
 

 

 


 

Mededeling voor huurders over het boeken en annuleren van workshops/cursussen i.v.m. corona crisis overheidsmaatregelen

Op dit moment vindt 1 groep per week/weekend plaats met een minimum van 16 en een maximum van 26 gasten. Zo kunnen wij de vereiste 1,5 m afstand garanderen. Iedereen die dat wil krijgt een eigen kamer. We kunnen 22 1-persoonskamers realiseren of een kleiner aantal in combinatie met gedeeld slapen.

Voor alle data tot 1 september 2021 boeken wij 1 groep van niet meer dan 16-26 gasten op een weekend. Daarna is het onze intentie om vooral grotere groepen (25-36 personen) te accommoderen voor langer durende trainingen - maar nog steeds niet meer dan 1 groep tegelijkertijd. Je hebt dus altijd volledige privacy met je groep.

Zodra de 1,5 meter maatregelen worden opgeheven wordt het minimum in het weekend 18, het maximum 36, voor workshops die uitsluitend op doordeweekse dagen plaatsvinden wordt het minimum 15, maximum 36.

Wij verhuren vooral inclusief volpension. Voor huur van de kota op losse dagen of avonden kun je alleen op korte termijn, max 3 weken tevoren, bij ons terecht om te boeken.

De leraar werkt met zijn groep in de Finse kota. Op de cursuszolder is een eetzaal ingericht voor max 22 gasten met voldoende tussenruimte.
Beide ruimtes zijn goed geventileerd en elk voorzien van grote, krachtige (maar stille) ionisers met HEPA filter om het virussen zo onaangenaam mogelijk en de gasten zo veilig mogelijk te maken.

Indien onze overheid of de overheid van de huurder (indien deze en zijn deelnemers uit een ander land moeten komen) maatregelen treft die maken dat workshops/cursussen niet door kunnen gaan, kan de aanbetaling kosteloos worden doorgeschoven naar een latere datum of als krediet blijven staan totdat de huurder opnieuw wil boeken.

Hoe gaan wij om met last minute annuleringen door corona-besmetting of quarantaineplicht?

Onze kok moet 3 dagen vóór een verhuurperiode zijn etensbestelling doorgeven aan zijn biologische leverancier. Onze normale regel is daarom dat voor iedereen die 3 dagen tevoren is gemeld, maaltijden moet worden betaald.

Voor corona afzeggingen brengen wij dit terug tot het halve maaltijdenbedrag. Overnachtingen hoeven voor corona afzeggingen niet te worden betaald.

Wil je meer informatie of boeken? Mail info@helioscentrum.nl of bel Arianne Groeneveld op Helios 06 46 36 79 18.


 


Karakter van onze accommodatie

Onze accomodatie, gelegen op een mooi vormgegeven, natuurlijk eigen terrein van 7700 m2, bestaat uit 4 gebouwen, drie ook met slaapkamers. Daarnaast hebben wij verschillende sprookjesachtige en fantasievolle, tiny house type overnachtingsruimtes zoals onze 2 'boomhutten', Woudlust, de mini-kota, de Elfjes-caravan en het 'Hans en Grietje huisje'. Deze knusse buitenruimtes zijn geliefd bij onze gasten omdat het een ervaring is om erin te slapen en ze rust en privacy bieden. Toilet en douche zijn steeds in de directe omgeving aanwezig.

Hier vind je foto's en beschrijvingen van het merendeel van onze slaapruimtes.
 


Super groepsruimte: de Finse kota

Achter de grote vijver staat onze Finse kota (110 m2), een cursusruimte die de droom is van iedere gever van opleidingen/cursussen: de perfecte vorm (achthoekig = praktisch rond), geheel gemaakt van natuurlijke materialen (Douglas fir en lichte lemen wanden, eiken vloer), heerlijk gelijkmatig verwarmd door wandverwarming, heel goede geluidsinstallatie, bovendien gebouwd op een plek met een krachtige, warme energie. De ruimte is goed geisoleerd. Verschillende grote, ruwe brokken halfedelstenen vormen verlichtingselementen langs de wanden.

Deze ruimte is te huur voor corona-proof trainingen en (stilte) retraites inclusief volpension voor groepen tussen 16-26 personen. Wanneer we de anderhalvemeter samenleving weer kunnen loslaten is het max. ca 35 personen.

Wij hebben dikkere matrassen, dunne yoga/massage matjes, backjacks, meditatiekussens en stoelen. We hebben ook veek Reikitafels en 6 massagetafels die de huurder mag gebruiken.
De huurder kan een aantal uren voor de start van de groep komen om met alle aanwezige materialen de ruimte naar eigen smaak in te richten.

Bij mooi weer kunnen de activiteiten ook in de natuur plaatsvinden op ons mooi vormgegeven terrein van 7700 m2. Het voegt een extra dimensie toe aan een activiteit als je bij mooi weer ongestoord samen buiten yoga kunt doen of samen kunt zitten!

Losse dagen of dagdelen kunnen uitsluitend maximaal 3 weken tevoren worden geboekt.

Tot ongeveer eind mei/begin juni 2021 is de Grote Cursuszolder onze corona-proof eetzaal en bij mooi weer eten we natuurlijk buiten in de Boomgaard.
Daarna wordt de Boomgaardruimte met aanbouw de prachtige, dubbele eetzaal.


Boomgaardruimte en/of Zonnezaal voor doordeweekse verhuur zonder volpension:


Afmetingen: 8 x 6 m.
Kenmerken: van binnen geheel gerenoveerd, ingericht met kring van comfortabele rieten stoelen (kunnen ook weg), prachtig gelegen in de boomgaard. Een superplek voor kleinere groepen!

NB De 'boomgaard' bevat een paar fruitbomen aan de zomen. Het is vooral een heerlijk grasveld waar je met je cursisten buiten kunt zitten, door natuurwallen omgeven dus volledig in jullie eigen space. Je kunt je groepsbijeenkomst buiten plaats laten vinden maar ook je deelnemers in kleine groepjes buiten laten werken bij mooi weer.

1,5 meter info: er kunnen 12 mensen in een kring zitten met 1,5 m tussenruimte.

Zonnezaal
De Boomgaardruimte krijgt in mei/juni een mooie aanbouw met veel glas en 2 schuifpuien naar de boomgaard, de 'Zonnezaal'. Samen met de oorspronkelijke Boomgaardruimte wordt dat een 2-delige eetzaal met buitenterras die 40 personen comfortabel kan laten eten.
Beide ruimtes samen gaan de Cursuszolder als eetzaal vervangen als eetzaal zodra de aanbouw in gebruik kan worden genomen.

We blijven in onze eetzaal werken met opklapbare houten tafels, zowel de Boomgaardruimte als de Zonnezaal (ook 8 x 6 m) zijn ook te huren voor losse doordeweekse workshops/trainingen.

Losse dagen of dagdelen kunnen uitsluitend maximaal 3 weken tevoren worden geboekt.


 


Volpension arrangement 2020/2021 per persoon


Dagarrangement per persoon: € 73.- / € 83,-
bestaande uit:

1. Ontbijt €12,-
2. Lunch €13,-
3. Diner €19,--
4. Overnachting per persoon in een gedeelde kamer per nacht € 29,-* Alleen slapen € 39,- per nacht. *
5. Incl. onbeperkt koffie, thee, koekjes en fruit gedurende de dag*.

* Om hiervoor in aanmerking te komen moeten er minimaal 2 nachten en 5 maaltijden (Helios weekendformat) worden afgenomen. Anders betaalt de huurder € 3.50 pppd extra voor koffie, thee en koekjes.

Minima zo lang de 1,5 meter geldt:
Je betaalt voor een weekend format of een meerdaagse rondom een weekend altijd voor minimaal 16 personen volpension.
Voor workshops die uitsluitend op weekdagen plaatsvinden geldt nu een minimum van 14 personen. De aantallen zijn altijd inclusief leiding.

Minima als er geen 1,5 meter meer geldt (vanaf september 2021?):
Als het 1,5 meter afstand houden voorbij is, betaalt de huurder voor een workshops inclusief het weekend minimaal voor 18 personen volpension.
Voor workshops die uitsluitend op weekdagen plaatsvinden geldt dan een minimum van 15 personen volpension. De aantallen zijn altijd inclusief leiding.

De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch en vegetarisch op hoog culinair niveau. Onze koks zijn ware kook-kunstenaars.

Leraren die langere retraites/trainingen aanbieden (5 dagen of langer) en per se eigen koks willen meebrengen, kunnen contact opnemen met Arianne voor een aangepaste offerte.

Alle prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW.

NB Gasten kunnen geen huisdieren meenemen naar Helios tenzij ze overnachten in hun eigen camper. Ze kunnen dan stroom van ons krijgen.

Naast de per-persoon-prijs betaal je ook zaalhuur, zie hieronder.


 


Zaalhuur 2020-2021
 

 

 

  Maandag t/m Vrijdag     Zaterdag t/m Zondag  
  dagdeel hele dag
Bij volpension*
gereduceerd tarief,
berekend per etmaal
  dagdeel hele dag

Bij volpension*
gereduceerd tarief,
berekend per etmaal
 
Werkruimte:              
               
Finse Kota € 95,00 € 190,00 € 152,00   € 115,00 € 230,00 € 184,00
               
Boomgaardruimte of
Zonnezaal
€ 75,00 € 150,00 € 120,00   € 95,00 € 190,00 € 152,00
     
       
       
       
       


NB Onbeperkt koffie/thee/koffiemelk/koekjes krijg je, indien je zonder volpension huurt, van ons voor € 3,50 pp per dag.
Wanneer je inclusief volpension huurt is koffie/thee/koffiemelk/koekjes inclusief in de volpensionprijs.

De prijzen veranderen in principe niet. Wij houden ons wel het recht voor een realistische prijscorrectie toe te passen mocht er sprake zijn van inflatie of verhoging van het BTW-tarief. Deze verhoging is nooit meer dan de reële inflatie of BTW-verhoging.
 

Welke weken/weekenden zijn nog beschikbaar?

Klik op de groepsruimte hieronder om de beschikbaarheid ervan te zien.


 

 

 

Hieronder vind je het antwoord op de vragen die je nog kunt hebben:


* Hoe zien de kamers eruit?

* Wat moeten de gasten zelf meebrengen?

* Hoe gaat Helios om met diëten?

* Is er corvee?

* Moet ik aanbetalen en wat gebeurt er als we moeten annuleren?

* Kunnen er kort tevoren nog mensen bij- of afgemeld worden?

* Kan Helios reclame maken voor mijn aanbod?

* Kan ieder soort aanbod plaatsvinden op Helios?

* Wie huren zoal op Helios?
 

Heb je nog andere vragen of wil je graag een offerte ontvangen, neem dan rechtstreeks contact op met Arianne Groeneveld: 06 46 36 79 18, info@helioscentrum.nl
Ook om een afspraak te maken om de hele accommodatie te komen bekijken.

 


Helios Centrum Groep