helios
headerimg

Deep Space massagedag


Agenda:

 zondag 25 februari 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Anja Gijsbers € 85.00 Eigen lunch meenemen

 zondag 24 maart 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 85.00 Eigen lunch meenemen

Assistente: Manon

 zondag 28 april 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 85.00 Eigen lunch meenemen

 zondag 2 juni 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 85.00 Eigen lunch meenemen

 zondag 11 augustus 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 85.00 Eigen lunch meenemen

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis

Deep Space massage™ is een door Dick Nijssen ontwikkelde massagevorm die ontstaan is uit de Kasjmierse tantramassage: een synthese van meditatieve en intuïtieve massagebewegingen en hands-on healing.

In deze massage word je uitgenodigd om alle vormen van doenerigheid los te laten in overgave aan wat er spontaan wil gebeuren. Samen op ontdekkingsreis in een vrije stroom van geven en ontvangen en zo in een heerlijke flow te raken met elkaar. Daarbij werkt het verdiepend om te vertragen en de handen ook van tijd tot tijd niet te bewegen zodat de focus helemaal op energie-overdracht komt te liggen.

Een mens herontdekt zijn diepe eenheid met de wereld om hem heen wanneer hij diep wordt (aan)geraakt. De Deep Space massage die we deze dag beoefenen is in wezen een unieke yoga-vorm die je terug verbind met het Ene Zijn. Dat kan alleen als er geen sprake is van een agenda in de massage-uitwisseling. Wanneer er niets hoeft te gebeuren, er niet naar iets toegewerkt wordt, dan kan er een vorm van genade neerdalen in de uitwisseling: onze gebruikelijke defensie-mechanismes vallen weg en wat rest is open, gelukzalig aanwezig Zijn.

Voor wie?

Deze dag is geschikt voor mensen die verlangen hebben naar echt contact en bereid zijn zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Hoe ziet de dag eruit?

Deze dag beginnen we met een voorstelrondje en wat losmaakoefeningen. Via gevoelige en speelse contactoefeningen verbinden we ons op liefdevolle wijze met elkaar. Zo scheppen we als groep een warme bedding waarin je je veilig en geborgen in zult voelen.

Daarna neemt Dick je mee in een geleide meditatie om nog meer uit je hoofd te komen en dieper in je lijf te zakken. Daarbij verschuift de aandacht, naarmate de ontspanning toeneemt, naar subtielere energie-gewaarwordingen in het lichaam en zelfs daaraan voorbij, naar de vreugdevolle innerlijke ruimte die we hier 'Deep Space' noemen. 

Na deze meditatie wordt er een massage maatje gekozen waarmee je een energetische match hebt. Daarmee ga je de Quantum Touch of de La Chi methode oefenen, krachtige ‘hands-on’ healing technieken waarmee je elkaars energiekanalen verder opent en activeert. 

Daarna geeft Dick met zijn assistente een demo van de Deep Space massage. 

's Middags ga je deze massage met je maatje uitwisselen, waar we ruim de tijd voor nemen. De massage vindt plaats op dunne matras ‘eilandjes’ op de vloer. De gever houdt minimaal een slipje aan, de ontvanger van deze massage mag bloot zijn als beiden zich daar comfortabel over voelen.

Verdiepende weekenden

Het energieveld op Helios is een krachtige plek om dit samen te beoefenen. Deze Deep Space massage kun je ook na één dag al thuis beoefenen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat een liefdevollere verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.

Wil je verdere verdieping van je ervaringen en dieper thuiskomen in de Liefde die je in wezen bent, dan is deelname aan een Leven vanuit Liefde weekend of de Body of Bliss driedaagse een krachtige volgende stap.

De combi van Deep Space massage en Vipassana meditatie kan een heel eigen spiritueel pad voor je zijn: mindfulness, gericht op het verlevendigen van de diepere dimensie van wie wij zijn voorbij onze uiterlijke vorm. Concreet houdt dit in dat je je tijdens massages meer en meer bewust wordt van de energetische dynamiek tussen jou en de ander vanuit het onderliggende bewustzijnsveld waar we allemaal een unieke uitdrukkingsvorm van zijn.


Ervaringen van cursisten

Hoewel ik nog onbekend was met Deep Space massage, heb ik me heel veilig gevoeld in de groep. Ik heb mijn eigen grenzen mogen aangeven en ik voelde me hierin gezien. Toen ik thuiskwam merkte ik pas goed wat de meditatie en massages in mij teweeg hebben gebracht. Ik heb me opnieuw kunnen openen naar mijn partner en we hebben die zo heerlijke fysieke en energetische verbinding kunnen maken. Ik was vergeten dat ik zelf mijn blokkades creëer door waarde te hechten aan al die oordelen en gedachten. Dank je wel Dick voor deze fijne ervaring, Liefs, Liesbeth

Door de krachtige en goed werkende meditatie ging ik de Deep Space massage nog meer in de flow beleven. Dat is goddelijk en magisch!! Marie-Therese

Ik heb erg genoten van de massagedag Dick, Top! Bedankt daarvoor. En je boekje was ook erg inspirerend, vol leuke tips en ideeën! Maria

Ik heb een deep space massage workshop bij Helios gevolgd. Een workshop wat in het teken staat van deep innerlijke rust. En dit is precies wat Dick Nijssen ook biedt. Met een zachte, professionele geleide meditatie kom je al snel in de eerste laag van diepe ontspanning. Vervolgens laat Dick met een partner zien hoe de massage gaat en krijg je daarna ruim de tijd om met je eigen (gelegenheids) partner dit te beoefenen. Een echte aanrader, voor zowel leek als professional. Ik kom graag nog eens terug.
Martijn Wijker


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage workshops en de Leven vanuit Liefde weekenden. Als meditatieleraar staat hij er om bekend dat mensen in zijn geleide meditaties vaak al snel een diepe maar heldere rust ervaren.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

Ik ben Anja Gijsbers en Harten-Vrouw. Ik werk als intimiteitscoach en begeleider van bewustzijnsbekrachtigende workshops en retraites. Sinds 2016 word ik bij Helios regelmatig gevraagd als assistent of begeleider van verschillende activiteiten zoals de Leven in Liefde weekenden en de Deep Space massageworkshops.

Het doet ons wezen goed om op een hartverbonden manier ontmoet en aangeraakt te worden.
Ons lichaam, de fysieke zetel van hart en ziel, is een bron van informatie. We hebben er soms een ambivalente verhouding mee. Dat komt tot uiting in aanrakingsarmoede, huidhonger en een eendimensionale intimiteitsbeleving. En er blijkt zoveel meer mogelijk!
Als je met bewustzijn het lichaam aanraakt dan start een boeiende reis.
Wat er nodig is, is oprechte aandacht voor het verhaal dat jouw lijf wil vertellen.
In een veilige bedding van gelijkgestemde mensen kan het gaan stromen.
Vanuit ontspanning komen gevoelens omhoog zoals opgeslagen emoties die hun zegje willen doen. Er ontstaat ruimte voor verzachting, vreugde, kracht en liefde.

Liefde is een expressie van het hart. De meditatievormen bij Helios nodigen je uit tot een onvoorwaardelijke staat van zijn waarin alles welkom is. Wanneer je je steeds meer opent voor alles wat er is, dan opent ook je hartgebied zich. Als je daarnaast je levensenergie met je hart verbindt ontstaat er een grotere jij, vervuld van wijsheid, liefde en kracht.
Dit gaat veel verder dan de grenzen van je ego, waardoor je het leven in al zijn facetten gaat liefhebben. Zo in het leven staan verandert manier van zijn en relateren totaal.

Wees welkom om dit zelf te ervaren; wie weet ontmoeten we elkaar bij een van de mooie workshops die Helios te bieden heeft!


Manon de Bruin

Begeleider Manon de Bruin

Na 2 decennia lang in de hulpverlening te hebben gewerkt, wilde ik het roer omgooien. Na al die jaren in het hoofd te hebben geleefd en gewerkt, wilde ik nu meer in mijn lijf komen. Ik heb besloten dat ik wilde masseren en heb een HBO opleiding gedaan voor Massage Therapie. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik meer interesse had in het geven van energetische massagebehandelingen dan de standaard behandelingen die massage therapeuten geven.

Ik ben cursussen gaan volgen zoals chakra massage, holistische massage, intuïtieve massage, pulsen, deep space massage, kasjmiersche massage, reiki en psoas release. Ik ben een praktijk aan huis gestart waar ik parttime masseer. Ik woon alleen in Den Haag, ben polyamoreus en heb een aantal mooie liefdesverbindingen. Ik leef een redelijk teruggetrokken bestaan, houd niet van de digitale wereld en social media. Ik lees veel en via trainingen, workshops en opleidingen ontwikkel ik mij verder in het leven. Verder heb ik veel gereisd in mijn leven en ben langere periodes in het buitenland geweest.

Ik kwam in aanraking met Helios, eerst via een Reiki cursus, daarna heb ik verschillende workshops bij Dick gevolgd. En zo ben ik Dick komen assisteren bij zijn workshops waar ik ontzettend veel plezier aan beleef.
Helios Centrum Groep