helios
headerimg

Deep Space massagedag


Agenda:

 zondag 11 augustus 2024 10:30 - 17:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 85.00 Eigen lunch meenemen

 zondag 29 september 2024 10:30 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Manon de Bruin € 85.00 Eigen lunch meenemen

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis

Deep Space massage™ is een door Dick Nijssen ontwikkelde massagevorm die ontstaan is uit de Kasjmierse tantramassage: een synthese van meditatieve en intuïtieve massagebewegingen en hands-on healing.

In deze massage word je uitgenodigd om alle vormen van doenerigheid los te laten in overgave aan wat er spontaan wil gebeuren. Samen op ontdekkingsreis in een vrije stroom van geven en ontvangen en zo in een heerlijke flow te raken met elkaar. Daarbij werkt het verdiepend om te vertragen en de handen zelfs van tijd tot tijd niet te bewegen zodat de focus helemaal op energie-overdracht komt te liggen.

Een mens herontdekt zijn eenheid met de wereld om hem heen wanneer hij diep wordt (aan)geraakt. De Deep Space massage die we deze dag beoefenen is in wezen een unieke yoga-vorm die je terug verbind met het Ene Zijn. Dat kan alleen als er geen sprake is van een agenda in de massage-uitwisseling. Wanneer er niets hoeft te gebeuren, er niet naar iets toegewerkt wordt, dan kan er een vorm van genade neerdalen in de uitwisseling: onze gebruikelijke defensie-mechanismes vallen weg en wat rest is open, gelukzalig aanwezig Zijn.

Voor wie?

Deze dag is geschikt voor mensen die verlangen hebben naar echt contact en bereid zijn zich daarin open en dus kwetsbaar op te stellen.

Hoe ziet de dag eruit?

Deze dag beginnen we met een voorstelrondje en wat losmaak oefeningen. Via gevoelige en speelse contactoefeningen verbinden we ons op liefdevolle wijze met elkaar. Zo scheppen we als groep een warme bedding waarin je je veilig en geborgen in zult voelen.

In het partnerkeuzeproces wat daarop volgt zijn de keuzewensen van de vrouwen leidend. Samen met je gekozen massagemaatje leer je de Quantum Touch of de La Chi methode; krachtige ‘hands-on’ healing technieken waarmee je elkaars energiekanalen verder opent en activeert. Daarna geeft Dick met zijn assistente een demo van de Deep Space massage. 

Na de middagpauze neemt Dick je mee in een geleide body-scan die overgaat in de Tibetaanse hartmeditatie, een fijne manier om nog meer uit je hoofd te komen en je hart wijd open te zetten naar elkaar. Daarbij verschuift de aandacht, naarmate de ontspanning toeneemt, naar subtielere energie-gewaarwordingen in het lichaam en zelfs daaraan voorbij, naar de vreugdevolle innerlijke ruimte die we hier 'Deep Space' noemen.

Dan is de tijd gekomen om elkaar te masseren, waar we ruim de tijd voor nemen. De massage vindt plaats op dunne matras ‘eilandjes’ op de vloer. De gever houdt minimaal een slipje aan, de ontvanger van deze massage mag bloot zijn als beiden zich daar comfortabel over voelen.

Verdiepende weekenden

Het energieveld op Helios is een krachtige plek om dit samen te beoefenen. Deze Deep Space massage kun je ook na één dag al thuis beoefenen. Je relatie(s) zullen zich verdiepen en je gaat meer aarding en een liefdevollere verbondenheid ervaren met de wereld om je heen.

Wil je verdere verdieping van je ervaringen, dan is deelname aan een Leven vanuit Liefde weekend, de Body of Bliss driedaagse of aan een van de Satsangha retraites die Dick geeft een krachtige volgende stap.


Ervaringen van cursisten

Hoewel ik nog onbekend was met Deep Space massage, heb ik me heel veilig gevoeld in de groep. Ik heb mijn eigen grenzen mogen aangeven en ik voelde me hierin gezien. Toen ik thuiskwam merkte ik pas goed wat de meditatie en massages in mij teweeg hebben gebracht. Ik heb me opnieuw kunnen openen naar mijn partner en we hebben die zo heerlijke fysieke en energetische verbinding kunnen maken. Ik was vergeten dat ik zelf mijn blokkades creëer door waarde te hechten aan al die oordelen en gedachten. Dank je wel Dick voor deze fijne ervaring, Liefs, Liesbeth

Door de krachtige en goed werkende meditatie ging ik de Deep Space massage nog meer in de flow beleven. Dat is goddelijk en magisch!! Marie-Therese

Ik heb erg genoten van de massagedag Dick, Top! Bedankt daarvoor. En je boekje was ook erg inspirerend, vol leuke tips en ideeën! Maria

Ik heb een deep space massage workshop bij Helios gevolgd. Een workshop wat in het teken staat van deep innerlijke rust. En dit is precies wat Dick Nijssen ook biedt. Met een zachte, professionele geleide meditatie kom je al snel in de eerste laag van diepe ontspanning. Vervolgens laat Dick met een partner zien hoe de massage gaat en krijg je daarna ruim de tijd om met je eigen (gelegenheids) partner dit te beoefenen. Een echte aanrader, voor zowel leek als professional. Ik kom graag nog eens terug.
Martijn Wijker

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Deep Space massage workshops en de Leven vanuit Liefde weekenden. Als meditatieleraar staat hij er om bekend dat mensen in zijn geleide meditaties vaak al snel een diepe maar heldere rust ervaren.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Manon de Bruin

Begeleider Manon de Bruin

Na 2 decennia lang in de hulpverlening te hebben gewerkt, wilde ik het roer omgooien. Na al die jaren in het hoofd te hebben geleefd en gewerkt, wilde ik nu meer in mijn lijf komen. Ik heb besloten dat ik wilde masseren en heb een HBO opleiding gedaan voor Massage Therapie. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik meer interesse had in het geven van energetische massagebehandelingen dan de standaard behandelingen die massage therapeuten geven.

Ik ben cursussen gaan volgen zoals chakra massage, holistische massage, intuïtieve massage, pulsen, deep space massage, kasjmiersche massage, reiki en psoas release. Ik ben een praktijk aan huis gestart waar ik parttime masseer. Ik woon alleen in Den Haag, ben polyamoreus en heb een aantal mooie liefdesverbindingen. Ik leef een redelijk teruggetrokken bestaan, houd niet van de digitale wereld en social media. Ik lees veel en via trainingen, workshops en opleidingen ontwikkel ik mij verder in het leven. Verder heb ik veel gereisd in mijn leven en ben langere periodes in het buitenland geweest.

Ik kwam in aanraking met Helios, eerst via een Reiki cursus, daarna heb ik verschillende workshops bij Dick gevolgd. En zo ben ik Dick komen assisteren bij zijn workshops waar ik ontzettend veel plezier aan beleef.
Helios Centrum Groep