headerimg

De mensen van Helios

 

Dick Nijssen
(grondlegger en directeur Helios, Reiki Master, Zijnsgericht leraar en meditatieleraar, auteur 'Leven vanuit Liefde' en 'TaoTantrische Liefdesgids'.).

Dick over zichzelf:
Het sterven van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, stortte mij in een crisis over de zin van het leven. Pas toen ik op mijn 20ste leerde mediteren begon alles in mijn leven weer op zijn plek te vallen. Mijn worsteling met de grote levensvragen transformeerde zich in een levenswijze waarin ik mijn spirituele ontwikkeling centraal stelde. Ik ging regelmatig mediteren en mij steeds beter voelen.

Na mijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijze en de start van een homeopatiepraktijk kwam in 1986 Reiki op mijn pad en begon mijn liefdesrelatie en samenwerking met Arianne. Als een van de eerste Reiki Masters van Nederland toerde ik jarenlang door het land om overal Reiki cursussen te geven. Geraakt door de helende effectiviteit van het Innerlijk Kind werk begon ik in 1990 ook Innerlijk Kind weekenden aan te bieden. Dat mondde uit in een eigen therapeutische school waarin ik 10 jaar lang mensen heb opgeleid.

In de workshops die ik geef, focus ik op het aanreiken van oefeningen, processen en technieken die de deelnemers dichter brengen bij wie ze werkelijk zijn. Als mensen dieper thuis komen in zichzelf krijgt het leven weer de oorspronkelijke magie en glans terug die we allemaal als kind ooit ervaren hebben. In mijn workshops proeven we daar met name van als we diepere, energetische dimensies van onszelf weer tot leven brengen. Of dat nu via Reiki, massage, meditatie of Zijnsgerichte processen gebeurt, ik zie altijd dat de liefde en vreugde die we allemaal in ons hebben weer spontaan gaat stromen. Zo wordt elke workshop een feest van dichter bij onszelf en bij elkaar komen in vreugdevolle ont-moeting.

Ikzelf voel mij elke dag weer dankbaar dat ik juist die dingen waar het werkelijk om gaat, en die je niet op school leert, mag aanreiken aan zoveel mensen. Daarbij ervaar ik dat mijn werk zowel mijn spirituele weg als mijn hobby is en dat ik leef in een liefdevol universum. Wat wil een mens nog meer!

Ik ben ook de auteur van de Inzichtkaarten, waarvan er alleen al in Nederland zo'n 250.00 kaartensets zijn verkocht. Andere kaartensets die ik schreef zijn de Vandaagkaarten, de Vandaagkaarten voor kinderen, de Zelfrealisatie kaarten en de Tantrische liefdeskaarten. Die laatste set is heruitgegeven als de Taotantrische Liefdesgids.

   

   

Arianne Groeneveld
(Reiki Master, Zijnsgericht leraar en coach, grondlegger en directeur Helios, auteur 'Reiki en Zelfrealisatie'.)

Arianne over haarzelf: Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van mijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie leerde ik in 1986 Reiki. Reiki bracht een diepe hartskwaliteit in mijn leven en werken. Het hielp mij intens persoonlijk verlies te helen en bracht mijn leven weer intensief tot stromen. Ook kwam in 1986 mijn nieuwe levensmaatje Dick op mijn pad.

Na 2 jaar intensief werken met Reiki in onze Reikipraktijk werd ik in 1988 door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto tot Reiki Master opgeleid. Reiki was toen nog maar kort daarvoor in Nederland geïntroduceerd, we waren toen nog maar met een handjevol Reiki Masters... Dick en ik gaven op ons centrum en overal in Nederland 1-2 Reikicursussen per week om aan de grote vraag te voldoen.
Inmiddels reizen wij niet meer rond, wij nodigen mensen nu uit naar ons centrum toe te komen voor onze interne Reikicursussen.

Er is in al die jaren geen dag geweest dat ik geen Reiki(zelf)behandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van mijn leven. Daarnaast deel ik mijn liefde voor Reiki met de vele duizenden mensen (meer dan 5000 inmiddels) die ik Reiki mag en mocht leren.

Mijn liefde voor Reiki is onlosmakelijk verbonden met mijn liefde voor wie ik werkelijk ben voorbij mijn geconditioneerde ego. Die realisatie deelde ik 14 jaar in de 3-jarige Zijnsgerichte HART Therapeuten Opleiding waar ik in 2019 mee stopte.
Die liefde en helderheid deel ik nu in de Reikiweekenden en -opleiding en in de Spirituele Support groep. En in het boek dat ik schreef: 'Reiki en Zelfrealisatie'.

De psychologie die ik vaarwel had gezegd kwam uiteindelijk terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes. Ik volgde opleidingen en trainingen in Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie.
Momenteel inspireert Michael A. Singer mij: relax and let go!

Ik geef op Helios Zen Reiki 1 en 2-cursussen en leid Zen Reiki Masters op.

Als Reiki Master werk ik volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en ben ik aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ik bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Ik ben moeder van twee zonen en twee schoondochters en ben oma van een tweeling.

  

 

   

       
Wandschildering in een slaapruimte op Helios


Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?