headerimg

Het ontstaan van Helios Centrum Heerde

 

 

 

 

 

Helios Centrum Heerde is de droom van twee (toen nog) jonge mensen, Dick Nijssen en Arianne Groeneveld, die uitgekomen is. Ze begonnen in 1986 in een rijtjeshuis in Lelystad met een Reiki behandelcentrum en homeopathie-praktijk.
In 1989 gaven zij daar naast Reikicursussen ook Innerlijk Kind en Gestalt workshops. In 1991 kochten zij een grote, op een royaal eigen terrein gelegen boerderij in Heerde op de Veluwe die zij verbouwden tot een smaakvol en gezellig cursuscentrum.

 

 

 

 

 

Sinds die tijd hebben vele tienduizenden mensen weekendworkshops, opleidingen en jaartrainingen op het Centrum gedaan en het Centrum met zijn prachtige tuin is door vele liefdevolle handen ieder jaar mooier gemaakt.
Helios Centrum bestaat inmiddels uit 4 grotere gebouwen waaronder de prachtige achthoekige houten, megagrote Finse kota met verwarmde lemen wanden (125 m2), en een aantal grappige kleinere bouwsels zoals onze populaire boomhut.

 

 

Het aanbod van cursussen is door de jaren heen gegroeid. Helios is een Reikicentrum met een enorme ervaring (in Lelystad actief vanaf 1986, in Heerde vanaf 1992)  en een van de eerste aanbieders van Innerlijk Kindwerk in Nederland (sinds 1989). Het biedt ook nu nog veel Reikicursussen en Innerlijk Kindweekenden aan.

Helios is dé plek om een time out te nemen van de drukte van je dagelijkse leven en nieuwe inspiratie op te doen in de Boeddhistisch georiënteeerde Yoga & Meditatie weekenden en retraites of in de Heart Space en Satori weekenden en midweek retraites.
De Heart Space weekenden hebben een uniek concept: een verwevenheid van meditatie, massage en healing. Je beoefent er de Deep Space Massage.
In het intense Satori weekend is alles erop gericht om thuis te komen in de wezensgrond van jeZelf.

Bewustwording en innerlijke bevrijding komt aan bod in de Leven vanuit je Hart meerdaagses, de Reiki Do intensives, The Work of Byron Katie weekenden, de Werk & Essentie Opstellingen weekenden en de Healing Tango weekenden.

Doordeweeks biedt Dick Nijssen Deep Space massage, Heart Space en Satori avonden aan en Heino Jansen TantricFlow Dansavonden en Magical Mirror avonden aan. 

Wat betreft opleidingen en andere langer durende trajecten: Helios biedt de 1-jarige HART Therapeuten Opleiding en de Reiki Master Opleiding aan.
Het Innerlijk Kindwerk heeft zijn verdieping gevonden in de 2 jaar durende IK Trainingen.

Een video impressie van de Helios gebouwen en tuin vind je op YouTube.

 

De rietgedekte boerderij (ons oorspronkelijke gebouw) gezien vanuit de Finse kota. Deze foto is trouwens ook de achtergrond van onze website!


Boven: Er zit altijd iemand te mediteren op het verhoogde zitje bij de kota.....Boven: De Finse kota gezien vanuit de vijver.
Onder: De Finse kota van binnen.

Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep