headerimg

Het ontstaan van Helios Centrum Heerde

 

 

 

 

 

Helios Centrum Heerde is de droom van twee (toen nog) jonge mensen, Dick Nijssen en Arianne Groeneveld, die uitgekomen is. Ze begonnen in 1986 in een rijtjeshuis in Lelystad met een Reiki behandelcentrum en homeopathie-praktijk.
In 1989 gaven zij daar naast Reikicursussen ook Innerlijk Kind en Gestalt workshops. In 1991 kochten zij een grote, op een royaal eigen terrein gelegen boerderij in Heerde op de Veluwe die zij verbouwden tot een smaakvol en gezellig cursuscentrum.

 

 

 

 

 

Sinds die tijd hebben vele tienduizenden mensen weekendworkshops, opleidingen en jaartrainingen op het Centrum gedaan en het Centrum met zijn prachtige tuin is door vele liefdevolle handen ieder jaar mooier gemaakt.
Helios Centrum bestaat inmiddels uit 4 grotere gebouwen waaronder de prachtige achthoekige houten, megagrote Finse kota met verwarmde lemen wanden (110 m2), en een aantal grappige kleinere bouwsels zoals onze populaire boomhut.

 

 

Het aanbod van cursussen is door de jaren heen gegroeid. Helios is Nederlands eerste Reikicentrum (in Lelystad actief vanaf 1986, in Heerde vanaf 1992)  en een van de eerste aanbieders van Innerlijk Kindwerk in Nederland (1989). Het biedt ook nu nog regelmatig Reikicursussen aan en een volledige Reiki Master Opleiding.

Helios is dé plek om een time out te nemen van de drukte van je dagelijkse leven en nieuwe inspiratie op te doen. Ons Deep Space massage aanbod nodigt je uit om diep te ontspannen en te genieten in meditatief massage contact met de ander. Wil je meer dan alleen een avond of een dag, dan ben je welkom op de Body of Bliss 3-daagse.

Onze retraites bieden de essentie van wat wij te bieden hebben: ondersteuning geven om thuis te komen in wie jij werkelijk bent en van daaruit gelukkig te leven. De Reiki Satsangha Seva budget retraite en de gewone Satsangha Seva retraites tegen kostprijs zijn speciaal ontworpen voor mensen die minder te besteden hebben.

Ons Leven vanuit Liefde aanbod (voor paren) daagt je uit te gaan voor je diepere waarheid en te leven vanuit liefde.

Inmiddels heeft Dick Nijssen ook een boek geschreven 'Leven vanuit Liefde' en kunnen Reiki-beoefenaars inspiratie opdoen uit het boek van Arianne Groeneveld 'Reiki en Zelfrealisatie'. Meer hierover vind je op onze pagina 'Boeken van Dick en Arianne'.

Wij verhuren onze unieke accommodatie frequent aan collega leraren voor 4-, 5- en 6-daagse trainingen.

 

De rietgedekte boerderij (ons oorspronkelijke gebouw) gezien vanuit de Finse kota. Deze foto is trouwens ook de achtergrond van onze website!


Boven: Er zit altijd iemand te mediteren op het verhoogde zitje bij de kota.....Boven: De Finse Megakota (100 m2) toen hij net gebouwd was.
Onder: De Finse Megakota van binnen.

De Finse Megakota van binnen


Helios Centrum Groep

De website van Helios maakt alleen gebruik van functionele cookies die noodzakelijk zijn voor het goede functioneren van de site.