headerimg

Het ontstaan van Helios Centrum Heerde

 

 

 

 

 

Helios Centrum Heerde is de droom van twee (toen nog) jonge mensen, Dick Nijssen en Arianne Groeneveld, die uitgekomen is. Ze begonnen in 1986 in een rijtjeshuis in Lelystad met een Reiki behandelcentrum en homeopathie-praktijk.
In 1989 gaven zij daar naast Reikicursussen ook Innerlijk Kind en Gestalt workshops. In 1991 kochten zij een grote, op een royaal eigen terrein gelegen boerderij in Heerde op de Veluwe die zij verbouwden tot een smaakvol en gezellig cursuscentrum.

 

 

 

 

 

Sinds die tijd hebben vele tienduizenden mensen weekendworkshops, opleidingen en jaartrainingen op het Centrum gedaan en het Centrum met zijn prachtige tuin is door vele liefdevolle handen ieder jaar mooier gemaakt.
Helios Centrum bestaat inmiddels uit 4 grotere gebouwen waaronder de prachtige achthoekige houten, megagrote Finse kota met verwarmde lemen wanden (125 m2), en een aantal grappige kleinere bouwsels zoals onze populaire boomhut.

 

 

Het aanbod van cursussen is door de jaren heen  gegroeid. Helios is een Reikicentrum met een enorme ervaring (sinds 1986)  en een van de eerste aanbieders van Innerlijk Kindwerk in Nederland (sinds 1989). Doordeweeks biedt het TantricFlow dansavonden en Magical Mirror avonden aan.  Daarnaast bieden wij Yoga & Mindfulness weekenden en retraites, Deep Divers weekenden en Diving Deeper midweek retraites, Alles is Liefde meerdaagses, The Work of Byron Katie weekenden (Relatie Detox), Inner Freedom weekenden en Healing Tango weekenden aan.
Helios had jarenlang een toonaangevend TaoTantra aanbod. Door plaatselijke wetgeving moesten wij daar in 2018 mee stoppen.

Wat betreft langer durende trajecten: Helios biedt de 1-jarige HART Therapeuten Opleiding en de Reiki Master Opleiding aan.
Het Innerlijk Kindwerk heeft zijn verdieping gevonden in de 2 jaar durende IK Trainingen.

Een video impressie van de Helios gebouwen en tuin vind je op YouTube.

 

De rietgedekte boerderij (ons oorspronkelijke gebouw) gezien vanuit de Finse kota. Deze foto is trouwens ook de achtergrond van onze website!


Boven: Er zit altijd iemand te mediteren op het verhoogde zitje bij de kota.....Boven: De Finse kota gezien vanuit de vijver.
Onder: De Finse kota van binnen.

Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep