headerimg

Zen Reiki 1 cursus


Agenda:

 vrijdag 16 november 2018 20:00 uur - zondag 18 november 2018 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 275.00 (inclusief volpension)

 

 vrijdag 14 december 2018 20:00 uur - zondag 16 december 2018 15:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 275.00 (inclusief volpension)

 

 vrijdag 15 februari 2019 20:00 uur - zondag 17 februari 2019 14:30 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 295.00 (inclusief volpension)

 De cursusprijs is per 2019 verhoogd naar € 295,-

 vrijdag 17 mei 2019 20:00 uur - zondag 19 mei 2019 14:30 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 295.00 (inclusief volpension)

 

Tijdens een Zen Reiki cursus:

Tijdens een Zen Reiki cursus:

* word je afgestemd op de helende Reiki-energie
* leer je handposities die je kunt gebruiken om jezelf en anderen energie te geven
* geef je en ontvang je Reiki waardoor je lekker uitrust en een diep gevoel van welzijn gaat ervaren
* vergaar je allerlei praktische Reikikennis om in je eigen omgeving vol vertrouwen met Reiki aan de slag te kunnen gaan.

De cursussen vinden altijd plaats in het weekend en je kunt blijven overnachten en eten.

Cursustijden van de Zen Reiki cursussen in Heerde:

De tijden zijn vrijdagavond van 20-23 uur, zaterdagmorgen van 9.30-13.30 uur, 's middags vrij tot 17 uur om te rusten of te genieten van de mooie omgeving, bijeenkomst van 17-18:30 uur, 's avonds van 20-22 uur en zondags van 9.30-13.30 uur. De cursus eindigt op zondagmiddag om 15 uur.

De Zen Reiki I cursus kost € 275,- inclusief alle overnachtingen en maaltijden. Vanaf 1 januari 2019 gaat de prijs omhoog naar € 295,-.

Wat is Reiki?

Wat is Reiki?

Reiki is Japans voor 'levensenergie'.
Iedereen kan in aanleg levensenergie doorgeven met de handen. Bij een jong kind stroomt die levensenergie nog vanzelf. Vanaf de puberteit wordt dat (o.a. door stress) minder en eenmaal volwassen zijn de meeste mensen die gave kwijt of is hij stukken minder krachtig.

De grondlegger van Reiki, de Japanse Dr. Mikao Usui, ontdekte in 1921 hoe je die gave om energie door te geven weer kunt herstellen: door de Reiki afstemmingen. Een Reiki afstemming zou je kunnen zien als een korte, superintense Reikibehandeling. Tijdens een Reikicursus op Helios word je vier keer afgestemd. Hierdoor wordt je verbinding met de levensenergie hersteld.
Al tijdens de cursus merk je duidelijk het verschil met daarvoor: je handen tintelen of worden warm, je voelt energie door je hele lichaam stromen. Je gaat je meer ontspannen voelen in je lichaam, tevreden en thuis bij jezelf.
Reiki is vooral voor jezelf. Wanneer je verbinding met Reiki is hersteld, heb je de rest van je leven altijd twee energierijke handen die je kunt neerleggen waar het maar nodig is: op jezelf of op een ander.

Moet je er aanleg voor hebben?

Nee. Je hoeft geen bijzondere gave te bezitten om de cursus te kunnen doen. Als je open staat voor je levensenergie en nieuwsgierig bent naar de taal van je eigen lichaam is dat voldoende om Reiki te leren.

Reiki geven is trouwens net zo aangenaam als Reiki ontvangen. De Reiki energie stroomt zowel door de gever als door de ontvanger, en beiden worden er heel ontspannen door. Reiki kan worden toegepast bij ernstige chronische ziekten maar even goed bij griep, ontstekingen en als "eerste hulp" bij verwondingen en breuken. Met Reiki kun je baby's en kinderen helpen die ziek zijn, ook al weet je nog niet wat ze mankeren.

Wat is Zen Reiki?

Wat is Zen Reiki?

Zen Reiki wordt aangeboden op Helios en door Helios opgeleide Reiki Masters. Het is qua technieken gewoon traditioneel Reiki (Reiki Alliance) zoals wij dit geleerd hebben van Phyllis Lei Furumoto zelf, de Grandmaster van onze Reikitraditie.

We noemen onze cursussen Zen Reiki omdat wij daarmee willen aangeven dat wij Reiki zien en onderrichten als een ingang naar wie jij werkelijk bent. Wij dragen daarmee de spirit uit van Dr. Usui die regelmatig tegen zijn studenten zei:"Reiki is indrukwekkend als geneeswijze maar laat je daar niet door betoveren. Vergeet nooit dat het een weg naar Zelfrealisatie is."
Zen Reiki sluit door zijn Zijnsgerichte oriëntatie naadloos aan bij het gedachtegoed van Eckhart Tolle, Byron Katie, Adyashanti, het Boeddhisme en de Advaita.

Eckhart Tolle

Energiewerk kan een ingang zijn naar ervaren wie je werkelijk bent.
Dit zegt Eckhart Tolle hierover: "Een effectieve manier om bewustzijn terug te claimen naar het nu, is om aandacht te geven aan het ‘innerlijke lichaam’. Richt je aandacht op je lichaam. Voel het van binnenuit. Kun je de subtiele energie voelen die je hele lichaam doorstroomt en die elk orgaan, elke cel van leven doet vibreren? Blijf je focussen op je innerlijke lichaam. Ga er niet over denken, voel het. Hoe meer aandacht je het geeft, des te sterker zal het worden. Je innerlijke lichaam is de verbinding met de bron van waaruit bewustzijn ontspringt."

Door de Reiki inwijdingen en door de beoefening van Reiki ga je die subtiele energie in je lichaam steeds helderder ervaren en kun je je aandacht er steeds beter bij houden.
Bovendien behandelen wij op Helios graag in stilte zodat het nog gemakkelijker is dit te gaan ervaren.

Meer over Zen Reiki

Meer over Zen Reiki

Reiki komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme en de Reiki afstemmingen zijn bedoeld om het contact met je ware zelf te herstellen.

Veel emotionele en psychische pijn komt voort uit de beperkingen van ons ego/denken. Ons denken is angstig, op zichzelf gericht en voelt zich altijd beter of minder dan anderen. Ons denken kijkt naar alles in termen van: het is goed of het is fout.

Vanuit wie we werkelijk zijn ervaren we helderheid en vrede in onszelf. Onverwerkte ervaringen en emotionele pijn uit het verleden zijn dan gemakkelijker te verwerken en problemen gemakkelijker op te lossen.

Te leven vanuit onze ware aard is het geboorterecht van ieder mens. Wanneer we onszelf en anderen Reiki geven, komen we in het Nu en ervaren we: in het Nu is er geen probleem.

Een Reiki 1 cursus herhalen

Het is mogelijk nog een keer mee te doen met een Reiki 1 cursus als je bij ons (of elders) Reiki 1 hebt geleerd.

De kosten hiervoor zijn € 265,- inclusief volpension. Je krijgt dan geen nieuwe afstemmingen en geen nieuw diploma maar doet wel met alle overige cursusactiviteiten mee. Je krijgt wel een opfrissing van je inwijding, de zogenaamde ‘Reiki blessing’.

De traditie van Reiki

Het systeem van Reiki werd door de Japanse Mikao Usui herontdekt. Een van zijn leerlingen, de marine-arts Chuyiro Hayashi, stichtte een Reikikliniek in Tokyo. De Hawaiiaanse Hawayo Takata vond daar genezing en werd uiteindelijk ook zelf Reiki Master. Zij introduceerde Reiki eerst in Hawaii, daarna op het vasteland van de USA. Haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto is voor ons de nog steeds levende schakel met deze traditie van Reiki.

De drie graden van Reiki en meer....

Er zijn drie graden in Reiki.

De Zen Reiki 1 cursus herstelt je verbinding met Reiki en geeft je voor de rest van je leven een vrij doorstromende energie. Je leert Reiki 1 bij ons in een interne weekendcursus. Iedere bijeenkomst ontvang je een nieuwe Reiki afstemming, je behandelt jezelf of elkaar en wisselt ervaringen uit. Je leert ook handposities die je kunt gebruiken om jezelf en anderen te behandelen. Na afloop krijg je toegang tot een bijzonder praktische, met foto's geïllustreerde Reiki 1 handleiding waarin je alles kunt nalezen wat je tijdens het weekend hebt geleerd.

Voor diegenen die verlangen naar een diepere verbinding met Reiki (en zichzelf!) en er nog meer mee willen doen, geven wij tweedegraads cursussen in Reiki. Tijdens je Zen Reiki 2 weekend/3-daagse leer je op afstand behandelingen geven, effectiever energieblokkades te doorbreken en extra Reiki-ondersteuning te bieden om jezelf en anderen te helpen thuis te komen bij zichzelf.
De meeste gehoorde opmerking na een Reiki 2 cursus is:”Ik had geen idee dat je er zo veel mee kon doen!”

Derdegraads Reiki is het Reikimasterschap. Op Helios is dat een 1 tot 2 jaar durende opleiding die focust op de verdieping van de Reikibeoefening, het lesgeven in traditioneel Reiki en het deskundig begeleiden van cursisten. Praktische Zijnsgerichte psychologie is een onderdeel van de opleiding. De Masters-in-opleiding assisteren bij de Reikicursussen op Helios en krijgen naast onderricht in hun opleidingsgroep ook individuele sessies. Voor zowel Reiki 1, 2 als de Mastergraad wordt een Reiki Alliance cursuscertificaat uitgereikt.

De 1-jarige HART Opleiding

De 1-jarige HART Opleiding die Arianne op Helios aanbiedt, is een mooie volgende stap na een Reiki 1 en 2 cursus.

Naast verdieping van je Reiki 1 en 2 kennis ga je intensief aan de slag met de boeiende boeken van Eckhart Tolle, Ingeborg Bosch en Byron Katie en leer je werken met The Work of Byron Katie, Zijnsgericht Innerlijk Kindwerk en HART Proceswerk.

De HART Opleiding plaatst jezelf en je leven in een verfrissend hier-en-nu perspectief en geeft je de tools om dat perspectief ook aan je cliënten aan te bieden. Zoals veel afgestudeerde HART Therapeuten het onder woorden brengen: er is een leven voor de HART, en er is een leven na de HART.

Ervaringen van cursisten

"Ik vond het weekend geweldig!
Het programma vond ik precies goed: niet te licht, niet te zwaar. Hele duidelijke informatie-overdracht, genoeg vrije tijd voor jezelf, en ook genoeg tijd om samen te oefenen. Een goede verdeling theorie/praktijk. Er was voldoende tijd voor vragen en er was veel aandacht voor iedereen.
De manier waarop je je kennis en ervaring overdroeg vond ik heel erg fijn. Nuchter, duidelijk en ook heel betrokken, geïnteresseerd, enthousiast. Liefdevol bovendien.
Misschien dankzij de hele cursusopzet, misschien dankzij de mensen, maar waarschijnlijk door beide ingrediënten: ik vond de sfeer enorm open en goed. Er was veel respect, betrokkenheid en concentratie. En gelukkig ook tijd voor grapjes en luchtigheid!
De omgeving voelde heel veilig en prettig.
Kortom: ik vond het een hele mooie ervaring, heb veel geleerd en denk dat ik met de aangeboden instrumenten weer een stukje verder ben...Nu nog in praktijk brengen!
Marieke H.

Inmiddels alweer 14 dagen na start van het reiki weekend. Wat heb ik genoten. Ruimte voor ervaren en horen van mooie reiki verhalen. Daarnaast meditaties om bewust stil te staan bij wie of wat belangrijk voor mij is. Door jullie houding was er ruimte om te voelen, te zeggen waar een ieder behoefte aan had. De sfeer in de groep was daardoor veilig, ontspannen en gezellig. Ik heb een heerlijk weekend gehad, in fijne energie. Ook nu voel ik de Reiki energie als fijne aanvulling. Ook onze kinderen zijn blij met mijn "magische" handen. Zo omschrijven zij de energie die wordt ervaren. Gaan voor de ervaring graag liggen. Een mooi moment samen.
Lilian
 
"Ik heb een hele fijne, warme en leerzame herinnering aan ons Reiki-weekend.
Het was heel bijzonder om met elkaar dit weekend zo intens, open en eerlijk te zijn.
Hartelijk dank voor de goede zorgen en het heerlijke eten!
Fijn dat je het cursusboekje (om te downloaden) hebt gestuurd,
erg prettig om even een naslag te hebben."
Marina van der Gaag
 
"Dank je wel voor dit prachtige Godsgeschenk!
De reikiliefde stroomt echt aan alle kanten tussen mij en mijn man, kinderen, mijn schoonmoeder en ik ga de "stilte" naar mijn eigen moeder doorbreken omdat we nooit de dingen durven te zeggen waar het echt om gaat in het leven: LIEFDE! Het werd me allemaal duidelijk vannacht…… Wauw!
Niemand weet hoe lang mijn moeder nog zal leven maar wie weet worden het wel de mooiste en diepste momenten die we ooit zullen hebben. Ik grijp mijn kans! Dank je wel uit de grond van mijn HART!"
MR
 
Ik heb mijzelf een mooi weekend gegeven door naar de reiki-1 opleiding te gaan. Mijn veranderings- c.q. groeiproces heeft hiermee weer nieuwe impulsen gekregen. Met dank aan de liefdevolle en integere begeleiding van Arianne, Herma en Gerrie zijn er weer zaadjes in mij ontsproten waardoor ik verder kan groeien en bloeien.
Wie daar ook aan hebben bijgedragen zijn alle deelnemers aan de cursus. Al deze individuen met allemaal hun eigen identiteit, ervaringen, achtergronden, zekerheden en onzekerheden vormden zich tot een prachtige groep. Het werd een onvergetelijke ervaring.
Het lukte me om vrij te zijn en los te laten en in het hier en nu te zijn. Daardoor had ik de rust en ruimte om energie te geven en te ontvangen. Wie ik niet wil vergeten te noemen is de kookploeg die iedere maaltijd tongstrelend voedsel op tafel zette. Die momenten aan tafel zorgde voor ontspanning van het lichaam en aanvulling van de energie. Wat verder bijdroeg was de sfeervolle, rustgevende locatie. Ik wil de gehele Helios-organisatie een knuffel geven voor de kennis en kunde die ze doorgeven en de manier waarop ze dat doen. De groep zal dat ongetwijfeld ondersteunen met de krachtige Hopi-indianen kreet…. HHOO!!
Edo

1 week na de Reiki 1 cursus:
Hoi Arianne,
We hebben diverse handposities geleerd.
Vandaag heb ik alleen mijn handen in de zgn. batterijpositie gelegd voor meer energie (handen op en onder de navel).
Vanuit daar ging de energie stromen naar mijn knieën, mijn voeten, de omliggende organen, via mijn ruggengraat naar mijn hoofd, mijn oren, mijn nek en schouders, daarna naar mijn keel, mijn borstbeen en op een gegeven moment kwam er de totale ontspanning van het hele lichaam en als laatste kreeg ik pijnlijke spieren aan- en rond mijn ruggengraat. (door de grote ontspanning).
De Reiki bleef lang nawerken, na een uur voelde ik hoe mijn lichaam onderdeel na onderdeel alles aan het verwerken was, mooi dat niet alles tegelijk gebeurt, het is een doordringend gevoel in de verwerking van wat zich voordoet. Langzaam kom ik tot berusting.
Afgelopen zaterdag voelde ik aan dat Reiki is waar ik al zo lang naar op zoek ben.
Nu ontdek ik dat op dit moment het geven van Reiki aan andere niet mijn hoofddoel is, maar dat het geven van Reiki aan mij zelf een godsgeschenk is.
Zo mooi dat ik op deze manier mijn hele lichaam kan voorzien van energie.
Wat is Reiki toch een mooi instrument.
In dankbaarheid wilde ik je dit meegeven.
Veel liefs,
J.O.
 
Tonneke leerde 15 jaar geleden Reiki bij ons:
Heb net jullie nieuwsbrief doorgelezen. Wilde even zeggen dat ik het stukje van Arianne over Reiki zeer bijzonder vind. Want zo is het maar net! Reiki is niet gewoon.
Het is al een wonder dat je het mag geven aan anderen en aan jezelf. Na 15 jaar Reiki 1 en 2 te hebben, vind ik het nog elke dag bijzonder dat ik het mag en kan geven aan andere en mijzelf.
Het heeft mij bewust gemaakt van wie ik ben en wat ik op deze aarde doe. Probeer alles wat ik heb geleerd door Reiki ook mee te geven aan mijn zoons.
Want het geeft zo veel meer als je er maar voor open staat en het wil zien.
Tonneke Burger
 
1 jaar na het eerstegraads Reiki weekend:
Ik wil je al een tijdje berichten dat Reiki echt heel voor voor me is gaan betekenen en dat ik ongelofelijk op allerlei fronten ten goede veranderd ben.
Niet alleen ben ik zelf enorm goed in balans en veel rustiger over dingen, ook voel ik me energiek, en doelgericht en kan vertrouwen op mijn gevoel om beslissingen te nemen of ze gewoon uit te stellen... Kan die energie ook op andere mensen overbrengen en met ze werken op een heel intuïtieve manier!
Ik voel me een stralend brok energie en inspiratie voor mezelf en voor anderen en ben je erg dankbaar voor je inwijding. Ik denk er nog vaak aan en ben ook vast van plan om Reiki 2 te komen doen, als ik in wat rustiger vaarwater ben wat werk betreft.
G.S.

Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Arianne studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit maar studeerde af in Indiase talen en culturen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Daarnaast volgde zij opleidingen in Zijnsgerichte therapeutische methodes.

In 1988 werd zij tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Arianne is inmiddels 30 jaar Reiki Master en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland.
Er is in al die jaren geen dag geweest dat zij geen Reikibehandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van haar leven. Daarnaast deelt ze haar enthousiasme met de vele duizenden mensen die ze Reiki mocht leren.
Zij werkt volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en is aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ze bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Op Helios geeft zij cursussen Reiki 1 en 2, biedt ieder jaar in september weer de 1-jarige Zijnsgerichte HART Opleiding aan die Reiki als warm kloppend hart heeft, en zij leidt Reiki Masters op.


Dick Nijssen

Begeleider Dick   Nijssen

Dick studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Bloemendaal. Daarna deed hij verschillende opleidingen in therapeutische en spirituele disciplines zoals Innerlijk Kind werk, Core-Energetica, Living Essence, The Work of Byron Katie en massage.

In 1986 leerde hij Reiki en begon een praktijk in Reiki en Klassieke Homeopathie in Lelystad. In 1988 werd hij tot Reiki Master opgeleid door Michael Hartley en Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland. Hij heeft inmiddels duizenden mensen Reiki geleerd in het binnen- en buitenland.
Hij werkt volgens het Usui Systeem van Reiki. Hij bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.            TaoTantra Reiki 1 cursussen

Hier vind je onze laatste speciale Reiki Nieuwsbrief. Wil je op de mailinglijst voor deze Nieuwsbrief, laat het Arianne weten.

Hier vind je meer info over TaoTantra Reiki 1 cursussen.


Deze website bevat een schat aan Reiki artikelen, ervaringen van ons en onze studenten. Kies uit verschillende onderwerpen:
* Reiki & innerlijke groei
* Reiki 2
* Reiki Masterschap
* Reiki ervaringen
* De geschiedenis van Reiki

Lees hier meer ervaringen van Reiki 1-cursisten.

Ben je niet op zoek naar een Reikicursus maar naar een Reikibehandelaar?  In Heerde geeft Dick Nijssen Reikibehandelingen. Hier vind je alle info daarover.
Voor buiten Heerde zoek op de lijst van op Helios opgeleide HART therapeuten.
 

 


Helios Centrum Groep