helios
headerimg

Zen Reiki 1 cursus


Agenda:

 vrijdag 30 augustus 2024 20:00 uur - zondag 1 september 2024 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 375.00 (inclusief volpension)

 vrijdag 6 december 2024 20:00 uur - zondag 8 december 2024 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 375.00 (inclusief volpension)

 vrijdag 28 maart 2025 20:00 uur - zondag 30 maart 2025 15:00 uur Aanmelden

Arianne Groeneveld € 375.00 (inclusief volpension)

Welkom op Nederlands oudste Reikicentrum!

Welkom op Nederlands oudste Reikicentrum!

Wij geven Reikibehandelingen sinds 1986 en bieden Reikicursussen aan sinds 1988. We mochten sindsdien meer dan tienduizend mensen Reiki leren. Wij delen onze grote liefde voor Reiki en onze meer dan 30 jaar ervaring ook graag met jou.

Hieronder lees je over de interne Reikicursussen die wij aanbieden op ons mooie cursuscentrum in Heerde. Vroeger reisden wij ook rond om cursussen te geven, nu nodigen wij jou uit om naar ons toe te komen. Wij ontvangen je gastvrij, onze cursussen vinden altijd plaats in het weekend en zijn inclusief overnachtingen en volpension.

Tijdens een Zen Reiki cursus:

* word je door de Reiki Master afgestemd op de helende Reiki-energie
* leer je handposities die je kunt gebruiken om jezelf en anderen energie te geven
* geef je en ontvang je Reiki waardoor je lekker uitrust en een diep gevoel van welzijn gaat ervaren
* vergaar je allerlei praktische Reikikennis om in je eigen omgeving vol vertrouwen met Reiki aan de slag te kunnen gaan.

De Reiki Masters op Helios zijn opgeleid door de vorige Reiki Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en (haar toenmalige partner) Michael Hartley.

Cursustijden van de Zen Reiki cursussen in Heerde:

Cursustijden van de Zen Reiki cursussen in Heerde:


Vrijdag
* bijeenkomst van 20-23 uur

Zaterdag
* bijeenkomst van 9.30-13.30 uur
* lunch 13.30 uur
* 's middags vrij tot 17 uur om te rusten of te genieten van de prachtige natuur in onze omgeving. Neem je wandelschoenen mee of bij warm weer je zwemkleding!
* bijeenkomst van 17-18.30 uur
* diner 18.30 uur
* bijeenkomst 20-22 uur

Zondag
* bijeenkomst van 9.30-13.30 uur met daarna diploma-uitreiking.
* Lunch 13.30 uur

De cursus eindigt op zondagmiddag om ca 14.00/15.00 uur.

Wat is Reiki?

Reiki is Japans voor 'levensenergie'.
Iedereen kan in aanleg levensenergie doorgeven met de handen. Bij een jong kind stroomt die levensenergie nog vanzelf. Vanaf de puberteit wordt dat (o.a. door stress) minder en eenmaal volwassen zijn de meeste mensen die gave kwijt of is hij stukken minder krachtig.

De grondlegger van Reiki, de Japanse Dr. Mikao Usui, ontdekte in 1921 hoe je die gave om energie door te geven weer kunt herstellen: door de Reiki afstemmingen. Een Reiki afstemming zou je kunnen zien als een korte, superintense Reikibehandeling.

Tijdens een Reikicursus op Helios word je vier keer afgestemd. Hierdoor wordt je verbinding met de levensenergie hersteld.
Al tijdens de cursus merk je duidelijk het verschil met daarvoor: je handen tintelen of worden warm, je voelt energie door je hele lichaam stromen. Je gaat je meer ontspannen voelen in je lichaam, tevreden en thuis bij jezelf.

Reiki is vooral voor jezelf. Wanneer je verbinding met Reiki is hersteld, heb je de rest van je leven altijd twee energierijke handen die je kunt neerleggen waar het maar nodig is: op jezelf of op een ander.

Moet je er aanleg voor hebben?

Moet je er aanleg voor hebben?

Nee. Je hoeft geen bijzondere gave te bezitten om de cursus te kunnen doen. Als je open staat voor je levensenergie en nieuwsgierig bent naar de taal van je eigen lichaam is dat voldoende om Reiki te leren.

Reiki geven is trouwens net zo aangenaam als Reiki ontvangen. De Reiki energie stroomt zowel door de gever als door de ontvanger, en beiden worden er heel ontspannen door. Reiki kan worden toegepast bij ernstige chronische ziekten maar even goed bij griep, ontstekingen en als "eerste hulp" bij verwondingen en breuken. Met Reiki kun je baby's en kinderen helpen die ziek zijn, ook al weet je nog niet wat ze mankeren.

Wat is Zen Reiki?

Zen Reiki is qua technieken gewoon traditioneel Reiki (Reiki Alliance) zoals wij dit geleerd hebben van Phyllis Lei Furumoto zelf, de Grandmaster van onze Reikitraditie.

Je leert gewoon alle handposities en wat te doen bij allerlei ziektes en kwalen. Hoe vaak behandel je, waar besteed je extra aandacht aan. Na de cursus heb je een stromende Reiki energie en alle kennis om jezelf, maar ook je gezins/familieleden en vrienden, met Reiki te gaan behandelen. Je krijgt een bijzonder praktische, met foto's geïllustreerde Reiki 1 handleiding waarin je alles kunt nalezen wat je tijdens het weekend hebt geleerd.

Wat is er dan zo Zen aan Zen Reiki? We noemen onze cursussen Zen Reiki omdat wij een warm plekje in ons hart hebben voor Reiki als manier om steeds weer thuis te komen bij je Zelf. Wij dragen daarmee de spirit uit van de grondlegger van Reiki, Mikao Usui, die regelmatig tegen zijn studenten zei: "Reiki is indrukwekkend als geneeswijze maar laat je daar niet door betoveren. Vergeet nooit dat het een weg naar Verlichting is." Verlichting noemen wij op Helios thuiskomen bij je Zelf.
Reiki brengt je steeds weer terug naar het Nu, de enige plek waar je je Zelf direct kunt ervaren.

Afstemmingen herstellen contact met jeZelf

Afstemmingen herstellen contact met jeZelf

Reiki komt oorspronkelijk uit het Boeddhisme en de Reiki afstemmingen zijn bedoeld om het contact met je Zelf te herstellen.

Veel emotionele en psychische pijn komt voort uit de beperkingen van ons ego-denken. Ons ego-denken is op zichzelf gericht en voelt zich altijd beter of minder dan anderen. Dit denken kijkt naar alles in termen van: het is goed of het is fout.

Vanuit wie we werkelijk zijn, ervaren we helderheid en liefde in onszelf. Onverwerkte ervaringen en emotionele pijn uit het verleden zijn dan gemakkelijker te verwerken en problemen gemakkelijker op te lossen. Te leven vanuit onze ware aard is het geboorterecht van ieder mens.

Misschien ervaar je bij het lezen hiervan veel herkenning, maar het is ook mogelijk dat je je nu nog steeds afvraagt wat dat Zelf met een hoofdletter Z dan precies is en of je dat wel eens hebt ervaren.
De Zen Reikicursus bied je de warme bedding om dat voor jezelf te gaan ontdekken. Je bent van harte welkom!

De traditie van Reiki

Het systeem van Reiki werd door de Japanse Mikao Usui herontdekt. Een van zijn leerlingen, de marine-arts Chuyiro Hayashi, stichtte een Reikikliniek in Tokyo.

De Hawaiiaanse Hawayo Takata vond daar genezing en werd uiteindelijk ook zelf Reiki Master. Zij introduceerde Reiki eerst in Hawaii, daarna op het vasteland van de USA. Haar kleindochter Phyllis Lei Furumoto is onze Reiki Master die ons opleidde naar het Masterschap. Ook al is zij helaas niet meer in ons midden, wij dragen haar spirit in Reiki met ons mee en in die zin is zij onze schakel met deze traditie van Reiki. Zij wees voor haar overlijden Johannes Reindl aan als haar opvolger als Grand Master van het Usui Systeem van Reiki.

De drie graden van Reiki en meer....

Er zijn drie graden in Reiki.

De Zen Reiki 1 cursus herstelt je verbinding met Reiki en geeft je voor de rest van je leven een vrij doorstromende energie. Je leert Reiki 1 bij ons in een interne weekendcursus. Iedere bijeenkomst ontvang je een nieuwe Reiki afstemming, je behandelt jezelf of elkaar en wisselt ervaringen uit. Je leert ook handposities die je kunt gebruiken om jezelf en anderen te behandelen.

Voor diegenen die verlangen naar een diepere verbinding met Reiki (en zichzelf!) en er nog meer mee willen doen, geven wij tweedegraads cursussen in Reiki. Tijdens je Zen Reiki 2 weekend/3-daagse leer je op afstand behandelingen geven, effectiever energieblokkades te doorbreken en extra Reiki-ondersteuning te bieden om jezelf en anderen te helpen thuis te komen bij zichzelf.
De meeste gehoorde opmerking na een Reiki 2 cursus is:”Ik had geen idee dat je er zo veel mee kon doen!”

Derdegraads Reiki is het Reikimasterschap. Op Helios is dat een 1 tot 2 jaar durende opleiding die focust op de verdieping van de Reikibeoefening, het lesgeven in traditioneel Reiki en het deskundig begeleiden van cursisten. Praktische Zijnsgerichte psychologie is een onderdeel van de opleiding. De Masters-in-opleiding assisteren bij de Reikicursussen op Helios en krijgen naast onderricht in hun opleidingsgroep ook individuele sessies. Voor zowel Reiki 1, 2 als de Mastergraad wordt een Reiki Alliance cursuscertificaat uitgereikt.

Verdieping van Reiki - Reiki en Zelfrealisatie

Verdieping van Reiki - Reiki en Zelfrealisatie

Als je Reiki bij ons hebt geleerd, ontvang je regelmatig een Reiki Nieuwsbrief met ook landelijk en internationaal Reiki nieuws.

Speciale dagen en weekenden worden in die Nieuwsbrief, op de website en op onze Facebookpagina aangekondigd.

Wij bieden ook verdieping via een onlangs door Helios uitgegeven boek over Reiki: ‘Reiki en Zelfrealisatie’ . Het is geschreven door Arianne Groeneveld en is als paperback en als e-book te bestellen bij de uitgever en o.a bij bol.com te bestellen.

Voor meer info scroll omlaag naar de link onderaan.

Ervaringen van cursisten

Ervaringen van cursisten

"Ik vond het weekend geweldig!
Het programma vond ik precies goed: niet te licht, niet te zwaar. Hele duidelijke informatie-overdracht, genoeg vrije tijd voor jezelf, en ook genoeg tijd om samen te oefenen. Een goede verdeling theorie/praktijk. Er was voldoende tijd voor vragen en er was veel aandacht voor iedereen.

De manier waarop je je kennis en ervaring overdroeg vond ik heel erg fijn. Nuchter, duidelijk en ook heel betrokken, geïnteresseerd, enthousiast. Liefdevol bovendien.

Misschien dankzij de hele cursusopzet, misschien dankzij de mensen, maar waarschijnlijk door beide ingrediënten: ik vond de sfeer enorm open en goed. Er was veel respect, betrokkenheid en concentratie. En gelukkig ook tijd voor grapjes en luchtigheid!
De omgeving voelde heel veilig en prettig.

Kortom: ik vond het een hele mooie ervaring, heb veel geleerd en denk dat ik met de aangeboden instrumenten weer een stukje verder ben...Nu nog in praktijk brengen!
Marieke H.

“Het was voor mijn een geweldige Reiki 1 cursus. Voelde mij geborgen en veilig. De vragen die ik had zijn beantwoord en heb veel meer informatie ontvangen dan ik van te voren had verwacht.
De begeleiding was heel fijn en kundig. Dat gaf mij het gevoel op de juiste plek te zijn.

Het weekend heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven. Dat ik de Reiki energie mag en kan doorgeven. Daar ben ik zo dankbaar voor. Het is voor mij een nieuw levensdoel. Nadat mijn man is overleden stond mijn leven stil. Nu heb ik een prachtig doel om verder te gaan en er voor andere mensen te zijn. Ook vond ik het fijn dat er gesproken is over hoe je voor jezelf kan zorgen. Je innerlijke kind. Dat is iets wat mijn valkuil is. Daar wil ik graag aan werken. Ook dat ik tips heb gekregen hoe om te gaan met mensen die hun problemen bij mij neerleggen. Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen. Ga volgende week een behandeltafel kopen en ga dan beginnen met het doorgeven van Reiki energie. Ga ervaren wat ik voor andere mensen kan betekenen.”
JvdB

In de twee dagen na het reiki weekend loop ik zo anders rond op m’n werk. Echt super gaaf. Heel snel voel ik wanneer de stress op komt. Even reiki doen en bam stress weg, kalm ga ik weer verder zo fijn. Ik wou dat ik veel eerder reiki was gestart.
Nogmaals super bedankt voor het fijne weekend.
PvC

Inmiddels alweer 14 dagen na start van het reiki weekend. Wat heb ik genoten. Ruimte voor ervaren en horen van mooie reiki verhalen. Daarnaast meditaties om bewust stil te staan bij wie of wat belangrijk voor mij is. Door jullie houding was er ruimte om te voelen, te zeggen waar een ieder behoefte aan had. De sfeer in de groep was daardoor veilig, ontspannen en gezellig. Ik heb een heerlijk weekend gehad, in fijne energie. Ook nu voel ik de Reiki energie als fijne aanvulling. Ook onze kinderen zijn blij met mijn "magische" handen. Zo omschrijven zij de energie die wordt ervaren. Gaan voor de ervaring graag liggen. Een mooi moment samen.
Lilian
 
"Ik heb een hele fijne, warme en leerzame herinnering aan ons Reiki-weekend.
Het was heel bijzonder om met elkaar dit weekend zo intens, open en eerlijk te zijn.
Hartelijk dank voor de goede zorgen en het heerlijke eten!
Fijn dat je het cursusboekje (om te downloaden) hebt gestuurd,
erg prettig om even een naslag te hebben."
Marina van der Gaag
 
"Dank je wel voor dit prachtige Godsgeschenk!
De reikiliefde stroomt echt aan alle kanten tussen mij en mijn man, kinderen, mijn schoonmoeder en ik ga de "stilte" naar mijn eigen moeder doorbreken omdat we nooit de dingen durven te zeggen waar het echt om gaat in het leven: LIEFDE! Het werd me allemaal duidelijk vannacht…… Wauw!
Niemand weet hoe lang mijn moeder nog zal leven maar wie weet worden het wel de mooiste en diepste momenten die we ooit zullen hebben. Ik grijp mijn kans! Dank je wel uit de grond van mijn HART!"
MR
 
Ik heb mijzelf een mooi weekend gegeven door naar de reiki-1 opleiding te gaan. Mijn veranderings- c.q. groeiproces heeft hiermee weer nieuwe impulsen gekregen. Met dank aan de liefdevolle en integere begeleiding van Arianne, Herma en Gerrie zijn er weer zaadjes in mij ontsproten waardoor ik verder kan groeien en bloeien.
Wie daar ook aan hebben bijgedragen zijn alle deelnemers aan de cursus. Al deze individuen met allemaal hun eigen identiteit, ervaringen, achtergronden, zekerheden en onzekerheden vormden zich tot een prachtige groep. Het werd een onvergetelijke ervaring.
Het lukte me om vrij te zijn en los te laten en in het hier en nu te zijn. Daardoor had ik de rust en ruimte om energie te geven en te ontvangen. Wie ik niet wil vergeten te noemen is de kookploeg die iedere maaltijd tongstrelend voedsel op tafel zette. Die momenten aan tafel zorgde voor ontspanning van het lichaam en aanvulling van de energie. Wat verder bijdroeg was de sfeervolle, rustgevende locatie. Ik wil de gehele Helios-organisatie een knuffel geven voor de kennis en kunde die ze doorgeven en de manier waarop ze dat doen. De groep zal dat ongetwijfeld ondersteunen met de krachtige Hopi-indianen kreet…. HHOO!!
Edo

1 week na de Reiki 1 cursus:
Hoi Arianne,
We hebben diverse handposities geleerd.
Vandaag heb ik alleen mijn handen in de zgn. batterijpositie gelegd voor meer energie (handen op en onder de navel).
Vanuit daar ging de energie stromen naar mijn knieën, mijn voeten, de omliggende organen, via mijn ruggengraat naar mijn hoofd, mijn oren, mijn nek en schouders, daarna naar mijn keel, mijn borstbeen en op een gegeven moment kwam er de totale ontspanning van het hele lichaam en als laatste kreeg ik pijnlijke spieren aan- en rond mijn ruggengraat. (door de grote ontspanning).
De Reiki bleef lang nawerken, na een uur voelde ik hoe mijn lichaam onderdeel na onderdeel alles aan het verwerken was, mooi dat niet alles tegelijk gebeurt, het is een doordringend gevoel in de verwerking van wat zich voordoet. Langzaam kom ik tot berusting.
Afgelopen zaterdag voelde ik aan dat Reiki is waar ik al zo lang naar op zoek ben.
Nu ontdek ik dat op dit moment het geven van Reiki aan andere niet mijn hoofddoel is, maar dat het geven van Reiki aan mij zelf een godsgeschenk is.
Zo mooi dat ik op deze manier mijn hele lichaam kan voorzien van energie.
Wat is Reiki toch een mooi instrument.
In dankbaarheid wilde ik je dit meegeven.
Veel liefs,
J.O.

Voor mij werkt Reiki zo uit: 
Mijn manier van leven is simpeler geworden. Gewoner ook. Zonder dat het saai is. Integendeel! 
Hoe Reiki me helpt (denk ik, want ik weet dit niet zeker hoor. Ik voel het zo):
* ik ontdek mijn talent voor geluk
* ik sta meer open voor de schoonheid van het onverwachte 
* ik voel me dankbaar voor alles wat me toevalt
* ik heb nu meer oog voor het kleine in de natuur, een bloemetje, een wolk, een haas die het pad oversteekt, een vogel in een boom, een merel die fluit, een os in een wei,
* mijn ogen kijken meer met de blik van een klein kind
* ik voel me meer verbonden met mijn innerlijk kind
* ik voel meer gevoel voor humor (bijvoorbeeld een vlaamse friterie met de naam ‘penske vol’)
* ik voel meer eerbied voor de schepping 
* ik voel meer eerbied voor het gewone.
Jan
 
Tonneke leerde 15 jaar geleden Reiki bij ons:
Heb net jullie nieuwsbrief doorgelezen. Wilde even zeggen dat ik het stukje van Arianne over Reiki zeer bijzonder vind. Want zo is het maar net! Reiki is niet gewoon.
Het is al een wonder dat je het mag geven aan anderen en aan jezelf. Na 15 jaar Reiki 1 en 2 te hebben, vind ik het nog elke dag bijzonder dat ik het mag en kan geven aan andere en mijzelf.
Het heeft mij bewust gemaakt van wie ik ben en wat ik op deze aarde doe. Probeer alles wat ik heb geleerd door Reiki ook mee te geven aan mijn zoons.
Want het geeft zo veel meer als je er maar voor open staat en het wil zien.
Tonneke Burger
 
1 jaar na het eerstegraads Reiki weekend:
Ik wil je al een tijdje berichten dat Reiki echt heel voor voor me is gaan betekenen en dat ik ongelofelijk op allerlei fronten ten goede veranderd ben.
Niet alleen ben ik zelf enorm goed in balans en veel rustiger over dingen, ook voel ik me energiek, en doelgericht en kan vertrouwen op mijn gevoel om beslissingen te nemen of ze gewoon uit te stellen... Kan die energie ook op andere mensen overbrengen en met ze werken op een heel intuïtieve manier!
Ik voel me een stralend brok energie en inspiratie voor mezelf en voor anderen en ben je erg dankbaar voor je inwijding. Ik denk er nog vaak aan en ben ook vast van plan om Reiki 2 te komen doen, als ik in wat rustiger vaarwater ben wat werk betreft.
G.S.

Reiki leren tijdens een Reiki Satsangha Seva retraite

Reiki leren tijdens een Reiki Satsangha Seva retraite

Je kunt ook je Reiki 1 leren tijdens de Reiki Satsangha Seva retraites die wij regelmatig aanbieden. Je krijgt dan een complete Reikicursus in de eerste 2 dagen van de retraite.
Deze cursussen worden gegeven door Reiki Master Marian Boers.

Gegeven door:

Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Arianne studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit maar studeerde af in Indiase talen en culturen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Daarnaast volgde zij opleidingen in Zijnsgerichte therapeutische methodes.

In 1988 werd zij tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Arianne leerde 37 jaar geleden Reiki, is 35 jaar Reiki Master en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland.

Er is in al die jaren geen dag geweest dat zij geen Reikibehandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van haar leven. Daarnaast deelt ze haar enthousiasme met de vele duizenden mensen die ze Reiki mocht leren. Ze schreef ook een boek: ‘Reiki en Zelfrealisatie’.

Zij werkt volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en is aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ze bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Op Helios geeft zij cursussen Reiki 1 en 2 en leidt Reiki Masters op.Reiki en Zelfrealisatie

Hier vind je meer info over het boek Reiki en Zelfrealisatie.


Reiki artikelen uit eerdere Nieuwsbrieven

Deze website bevat een schat aan Reiki artikelen, ervaringen van ons en onze studenten. Kies uit verschillende onderwerpen:

* Reiki & innerlijke groei
* Reiki 2
* Reiki Masterschap
* Reiki ervaringen
* De geschiedenis van Reiki

Lees hier meer ervaringen van Reiki 1-cursisten.

Ben je niet op zoek naar een Reikicursus maar naar een Reikibehandelaar?  In Heerde geeft Dick Nijssen Reikibehandelingen. Hier vind je alle info daarover.
Voor buiten Heerde zoek op de lijst van op Helios opgeleide HART therapeuten.
 

 


Helios Centrum Groep