headerimg

Het ontstaan van Helios Centrum Heerde

 

 

 

 

 

Helios Centrum Heerde is de droom van twee (toen nog) jonge mensen, Dick Nijssen en Arianne Groeneveld, die uitgekomen is. Ze begonnen in 1986 in een rijtjeshuis in Lelystad met een Reiki behandelcentrum en homeopathie-praktijk.
In 1989 gaven zij daar naast Reikicursussen ook Innerlijk Kind en Gestalt workshops. In 1991 kochten zij een grote, op een royaal eigen terrein gelegen boerderij in Heerde op de Veluwe die zij verbouwden tot een smaakvol en gezellig cursuscentrum.

 

 

 

 

 

Sinds die tijd hebben vele tienduizenden mensen weekendworkshops, opleidingen en jaartrainingen op het Centrum gedaan en het Centrum met zijn prachtige tuin is door vele liefdevolle handen ieder jaar mooier gemaakt.
Helios Centrum bestaat inmiddels uit 4 grotere gebouwen waaronder de prachtige achthoekige houten, megagrote Finse kota met verwarmde lemen wanden (125 m2), en een aantal grappige kleinere bouwsels zoals onze populaire boomhut.

 

 

Het aanbod van cursussen is door de jaren heen  gegroeid. Helios is niet alleen een Reikicentrum met een enorme ervaring (sinds 1986)  en een van de eerste aanbieders van Innerlijk Kindwerk in Nederland (sinds 1989), het heeft inmiddels ook een bijzonder veelzijdig avond-, dag- en weekendaanbod in TaoTantra (zowel gemengd als alleen voor vrouwen), TantricFlow en TaoTantra Massage.  Daarnaast bieden wij Yoga & Mindfulness weekenden en retraites, The Work of Byron Katie, Inner Freedom weekenden, Zelfrealisatieweekenden, Healing Tango en Sound healing weekenden aan en geven veel bekende Satsang-gevers (Advaita Vedanta) hun weekenden en retraites op Helios.
Ook doordeweeks bruist het van leven: dan vinden onze dag- en avondcursussen plaats.

Wat betreft langer durende trajecten: Helios biedt de HART Therapeuten Opleiding, de Reiki Master Opleiding en de TaoTantra Massage Opleiding aan.
Het Innerlijk Kindwerk heeft zijn verdieping gevonden in de 2 jaar durende IK Trainingen.

Een video impressie van de Helios gebouwen en tuin vind je op YouTube.

 

De rietgedekte boerderij (ons oorspronkelijke gebouw) gezien vanuit de Finse kota. Deze foto is trouwens ook de achtergrond van onze website!


Boven: Er zit altijd iemand te mediteren op het verhoogde zitje bij de kota.....Boven: De Finse kota gezien vanuit de vijver.
Onder: De Finse kota van binnen.

Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep