headerimg

De mensen van Helios

Dick Nijssen
(grondlegger Helios, TaoTantra leraar, Reiki Master, qigong- en meditatieleraar)

Dick over zichzelf:
Het sterven van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, stortte mij in een crisis over de zin van het leven. Pas toen ik op mijn 20ste leerde mediteren begon alles in mijn leven weer op zijn plek te vallen. Mijn worsteling met de grote levensvragen transformeerde zich in een levenswijze waarin ik mijn spirituele ontwikkeling centraal stelde. Ik ging regelmatig mediteren en mij steeds beter voelen.
Na mijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijze en de start van een homeopatiepraktijk kwam in 1986 Reiki op mijn pad en begon mijn liefdesrelatie en samenwerking met Arianne. Als een van de eerste Reiki Masters van Nederland toerde ik jarenlang door het land om overal Reiki cursussen te geven. Geraakt door de helende effectiviteit van het Innerlijk Kind werk begon ik in 1990 ook Innerlijk Kind weekenden aan te bieden. Dat mondde uit in een eigen therapeutische school waarin ik 10 jaar lang mensen heb opgeleid.

In de workshops die ik geef, focus ik op het aanreiken van processen en technieken die de deelnemers dichter brengen bij wie ze werkelijk zijn. Als mensen dieper thuis komen in zichzelf krijgt het leven weer de oorspronkelijke magie en glans terug die we allemaal als kind ooit ervaren hebben. In mijn workshops proeven we daar met name van als we diepere, energetische dimensies van onszelf weer tot leven brengen. Of dat nu via reiki, qigong, meditatie of tantra gebeurt, ik zie altijd dat de liefde en vreugde die we allemaal in ons hebben weer spontaan gaat stromen. Zo wordt elke workshop een feest van dichter bij onszelf en bij elkaar komen in vreugdevolle ont-moeting.
Ikzelf voel mij elke dag weer dankbaar dat ik juist die dingen waar het werkelijk om gaat, en die je niet op school leert, mag aanreiken aan zoveel mensen. Daarbij ervaar ik dat mijn werk zowel mijn spirituele weg als mijn hobby is en dat ik leef in een liefdevol universum. Wat wil een mens nog meer!

Verder ben ik de auteur van de Inzichtkaarten, waarvan er alleen al in Nederland zo'n 200.00 kaartensets zijn verkocht. Andere kaartensets die ik schreef zijn de Vandaagkaarten, de Vandaagkaarten voor kinderen en de Tantrische Liefdeskaarten.

   

   

Arianne Groeneveld
(Reiki Master, Zijnsgericht leraar en coach, grondlegger Helios, grondlegger en lerares HART Therapeuten Opleiding; geeft Zelfrealisatie weekenden.)

Arianne over haarzelf: Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van een levenslange zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie kwam ik in contact met Reiki. Ik werd in 1988 tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoor daarmee tot de eerste generatie Reiki Masters in Nederland. Reiki raakt mij diep, het is voor mij een prachtig hulpmiddel om mensen te helpen ontspannen en helen.

De psychologie kwam terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes: Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie. Ik volgde er trainingen en opleidingen in.

In 1999 verschoof mijn werkelijkheid radicaal, in een flits van een seconde. Een intense liefde nam bezit van mij en weinig van wat ik vroeger geloofde, was nog waar. Wie ik dacht te zijn en wat belangrijk was, verdween in het licht van Dit. Ik wist dat dit het was en dat mijn zoektocht naar wie ik werkelijk was, beëindigd was.

Ik geef op Helios Zen Reiki 1 en 2-cursussen, bied een 1-jarige HART Therapeuten Opleiding aan en leid Zen Reiki Masters op.  In de HART Opleiding gaat Zijnsgerichte psychotherapie samen met Reiki-energetisch werk.

Ik ben (schoon)moeder van twee zonen en twee schoondochters en ben oma van een tweeling van 6.

   

   

Ilona Lina
(Secretaresse/boekhoudster op Helios)


Als je Helios mailt of belt heb je grote kans dat je onze office manager Ilona Lina aan de lijn krijgt.
Sinds november 2014 verzorgt zij met veel plezier wat er allemaal op Helios geregeld moet worden: zij beantwoordt de mail, doet de boekhouding, bestelt nieuwe boeken voor de winkel en nog veel meer. Een “eigen toko” in een bedrijf waar met hart en ziel wordt gewerkt was haar diepste wens. Ze voelt zich dus helemaal thuis op Helios.

Zij heeft een brede belangstelling voor veel zaken, maar specifiek voor zwangeren en pas bevallen moeders. 17 jaar lang heeft zij zwangeren begeleidt door het geven van yogales en na de bevalling gaf zij cursussen babymassage in Apeldoorn. In december 2016 is ze hiermee gestopt. Zij heeft naast allerlei opleidingen voor administratief werk ook trainingen gedaan op het gebied van Systemisch werk, NLP (zij is gecertificeerd Master Practitioner), EMDR en Rebozo-massage. Zeg iets tegen haar over de I Tjing, Tarot of de Tzolkin en ze raakt enthousiast.

   

   

Lieke Defize
(geeft samen met Eric Horn de Innerlijk Kindweekenden en de tweejarige Innerlijk Kind vervolgtraining op Helios.)

Als kind was Lieke mateloos geboeid door het menselijke drama in al zijn facetten. In de toneelstukjes die zij bedacht, doorleefde zij de ervaringen en emoties van ieder karakter in de meest gevarieerde omstandigheden. Omdat de Engelse taal een nog mooier vehikel was voor het uitdrukken van die gevoelens, besloot zij Engelse Letterkunde te gaan studeren. Na haar afstuderen werkte zij allereerst een poosje als docente in het middelbaar onderwijs. Haar creativiteit en behoefte aan expressie zochten een andere uitdaging en vonden een weg in het theater, waar zij fulltime ging werken als actrice en zangeres. De wereld van de ‘glitter en glamour’ ging op den duur echter botsen met Lieke’s spirituele inborst. Zij begon zich, mede door gebeurtenissen in haar eigen leven, toe te leggen op het pad van de persoonlijke ontwikkeling en volgde vele cursussen en opleidingen.

Haar beroepsactiviteiten verplaatsten zich naar de jeugdhulpverlening, waar ze gezinshoofd werd in een therapeutisch gezinshuis voor uit huis geplaatste kinderen. Lieke ontdekte haar grote affiniteit met het emotioneel verwonde kind en haar gave om directe toegang te vinden tot de diepere zielenlagen. Het gaf haar veel voldoening om de kinderen zich te leren uiten en zich weer te openen voor hoop en levensvreugde.

De kennis die ze in dit werk opdeed kon ze meenemen in haar vervolgstap, toen zij in 1997 door Dick Nijssen uitgenodigd werd om medebegeleidster te worden van het Innerlijk Kindwerk op Helios.

Sinds 2003 geeft zij de Innerlijk Kind workshops op Helios met haar partner Eric. Samen met hem heeft zij tevens in 2007 de succesvolle tweejarige vervolgtraining ontworpen. In deze training verweeft zij voortdurend de nieuwste inzichten en methodes die zij in haar eigen ontwikkeling opdoet, waardoor de training een steeds rijker pallet aan werkvormen en verdieping biedt. Zij doet dit werk met humor, scherpzinnigheid en toewijding.


Lieke is opgeleid in systemisch werk en gecertificeerd Essentie-coach®. Zij is moeder van een zoon (Aaron, 1999) en heeft samen met Eric Horn een eigen praktijk in Amsterdam waar zij individuele coaching-sessies, Voice Dialogue en Familieopstellingen geeft.

Voor meer informatie over het werk van Lieke en Eric zie www.elckerliek.nl of mail naar info@elckerliek.nl

   

   

Eric Horn
(geeft samen met Lieke Defize de Innerlijk Kindweekenden en de tweejarige Innerlijk Kind vervolgtraining op Helios.)

Het duurde even voordat Eric zijn liefde en fascinatie voor de menselijke vraagstukken in zijn werkzame leven tot uitdrukking liet komen. Op 16-jarige leeftijd ging hij, aangemoedigd door zijn vader, elektronica studeren. Hij had een jarenlange succesvolle carrière in de vliegtuigbouw, waar hij o.a. leiding gaf aan een team elektronica-specialisten.

Al vanaf zijn jeugd had Eric het besef dat de wereld groter is dan wat zich op het eerste gezicht laat zien. Ook ontdekte hij al vroeg dat hij diep geraakt werd als hij mensen ontmoette die, vaak door omstandigheden, niet meer in staat waren aan de eisen van de uiterlijke wereld te beantwoorden en zichtbaar werden als kwetsbaar mens.

In 1990 besloot Eric deze interesse in de medemens te laten prevaleren boven de technische vraagstukken. Hij liet zich verder scholen op het gebied van management en personeelswerk en heeft 15 jaar gewerkt als personeelsadviseur, job-coach, arbeidsbemiddelaar, reïntegratie-deskundige en mediator, in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Op zijn persoonlijke zoektocht raakte Eric, na het volgen van een Innerlijk Kind weekend, zo geboeid door dit werk dat hij de opleiding tot Innerlijk Kind Therapeut op Helios ging volgen. In 2003 werd hij, aan de zijde van Lieke Defize, de vaste begeleider van de Innerlijk Kindweekenden. Zijn humor, intuïtie en talent om mensen zich van binnenuit te laten bewegen vormen een verfrissende verrijking in het Innerlijk Kind aanbod op Helios. Eric heeft een opleiding in reading en healing gevolgd en is sinds 2011 gecertificeerd Essentiecoach®
Hij heeft een dochter (Charlotte, 1991) en is de levenspartner van Lieke.
 

Eric heeft zich in 2004 gevestigd als zelfstandig coach en trainer in Amsterdam, waar hij zowel individueel als met groepen werkt. Meer over zijn individuele werk en zijn samenwerking met Lieke kun je vinden op www.elckerliek.nl, of mailen naar info@elckerliek.nl

 

   
Mariska Linnenbank
(geeft TaoTantra workshops voor vrouwen op Helios)

Mariska volgde haar eerste Tantra Training ruim 18 jaar geleden en houdt zich sindsdien intensief bezig met bewustwording in de ruimste zin van het woord. Nieuwsgierig als ze is, heeft ze vele stromingen onderzocht en bestudeerd en dit heeft geleid tot een werkwijze waarbij ze gebruik maakt van helingstechnieken, lichaams-& energetisch werk, massage, non-dualiteit, polariteit, kundalini energie, systemisch en sjamanistisch werk. De laatste 2 jaar dompelt ze zich onder in het werk van David Deida, bij wie ze samen met haar partner de intensieve training “The sexual body & the yoga of light” heeft gedaan.

Samen met Ilona Botterweg geeft ze Helende Liefde workshops aan paren en heeft ze bij vele vrouwenworkshops geassisteerd. Daarnaast verzorgt ze samen met haar levenspartner helende klanksessies en op maat gemaakte, individuele workshops voor paren. Binnen haar loopbaan en coachingspraktijk begeleidt ze regelmatig vrouwen met issues rondom seksualiteit.
Inspiratie krijgt ze van het werken met mensen, in-contact-zijn, nieuwe dingen leren, de natuur, dansen, yoga, chi kung, bewustzijnsontwikkeling, healing tao, kunst, lekker eten en koken, lachen, balkonieren, reizen en andere culturen. Ze is geinspireerd door leraren zoals David Deida, Daniel Odier, Mantak Chia, Saida Desilets en Tao Semko.

Sinds 2006 is Mariska werkzaam in haar praktijk voor (loopbaan)coaching en training, ‘Springlicht’. Daarvoor heeft ze gewerkt in het Human Resources vakgebied, waarin ze nog regelmatig interim opdrachten vervult. Binnen SpringLicht begeleidt ze clienten met hun loopbaan, persoonlijke issues, met hun burn out en re-integratie en met het starten van een eigen onderneming. Tevens is ze gespecialiseerd in het begeleiden van Hoog Begaafde en Hoog Sensitieve Personen en mensen met diagnoses die een verband hebben met een verhoogde gevoeligheid, zoals AD(H)D, Autisme/PDD-Nos en Dyslexie.

   

   

Alma Timmer
(Is medebegeleider van de Vallei dagen. Is gastdocente op de Tantra Massage Opleiding.)

Tantra heeft mij op een confronterende manier laten zien wat ik in mijn leven moest veranderen om vrij te worden. Doordat ik actief aan de slag ben gegaan met de negatieve ervaringen uit het verleden, ben ik nu in staat vol van het leven te genieten en dat wens ik jou ook.

Ik werk als Shiatsu en Tantra Therapeut in Wageningen. Ik ben lid van beroepsvereniging NVST, waardoor de zorgverzekeringen mijn Shiatsu behandelingen vaak vergoeden. Ik ben breed opgeleid in Shiatsu, Cranio sacraal, CNT (Chi Nei Tsang I en II = orgaan massage) en EFT (Emotional Freedom Techniek).

Mijn passie is mensen helpen met (seksuele) trauma’s en mensen coachen met autisme of hooggevoeligheid.
Bij Helios ben ik gastdocent aan de Tantra Massage Opleiding. Ik geef daarin de buikmassages. Voor meer informatie over Shiatsu of tantra zie www.shiatsu-wageningen.nl of mail naar info@massage-wageningen.nl

   

 

Esther Lenstra
(HART Therapeut, medebegeleider HART Opleiding  groep 12.3 (3-jarige HART Opleiding)

Van jongs af aan heeft Esther altijd geweten dat er meer was en was ze op zoek naar de diepte in haarzelf en anderen. Geïnteresseerd in wat mensen drijft en waarom. Op 23-jarige leeftijd studeerde zij af in Commerciële Economie en om haar creativiteit de ruimte te geven, ging zij werken in de wereld van de reclame. Door een moeilijke periode in haar leven werd echter haar hartsverlangen naar spiritualiteit, energie en verbinding weer heel levendig. Ze had dringend voeding nodig. Tijd voor een innerlijke reis.

Toen kwamen Reiki en de HART-opleiding op haar pad: Zij heeft de Reiki 1 en II cursus bij Arianne Groeneveld op Helios gedaan en in 2009 heeft zij de HART Therapeuten Opleiding afgerond. Vanaf 2010 was zij alle 3 leerjaren de medebegeleider van HART groep 9, zij begeleidde de 1-jarige HART Opleidingsgroep en nu HART groep 12.3.

Esther ondersteunt mensen graag bij het herstellen van hun contact met de kern. Leven vanuit de liefde en inspiratie die je bent. Vrij, vol vertrouwen, geen problemen alleen maar uitdagingen.
Esther is moeder van 2 dochters. In haar praktijkruimte in Zwolle geeft zij Reikibehandelingen en therapeutische sessies. Daarnaast is zij ook weer werkzaam in de marketing. Nu ontmoeten creativiteit en intuítie elkaar in denken, doen en vormgeving, zowel innerlijk als uiterlijk.

    

   

Heino Jansen
(TantricFlow™- en InnerFreedom™ grondlegger/docent, geeft deze workshops op Helios)

Na te zijn opgegroeid in een zeer instabiele en onveilige gezinssituatie, begon ik op mijn 14e met mijn grote passie: gitaar en piano spelen. Vooral door improvisatie op deze instrumenten ontdekte ik voor het eerst wat flow ('stromen') is en dat er altijd een onuitputtelijke bron van liefde in ieder mens (dus ook in mij) aanwezig is.

Desondanks belandde ik - na 20 jaar werken als internationaal HiTech-Ingenieur - in een heftige burn-out. Voor mij een teken om mijn hart te gaan volgen! Advaita Vedanta, NLP (gecertificeerd Master-practicioner NYTI), Zen meditatie, tantra, Kashmierse Massage en improvisatie-dans bleken daarbij enorme eye-openers en essentiële sleutels tot het thuis komen bij mezelf.

Na een jarenlange (internationale) opleiding tot spiritueel-trainer/coach/docent, volg ik mijn hart als TantricFlow™- en InnerFreedom™ docent. Daarnaast ben ik FilmMaker en ondersteun ik mensen bij het transformeren van belemmerende overtuigingen en het (her)ont-dekken van innerlijk geluk. In dit kader kun je bij mij terecht voor persoonlijke sessies als innerlijk-geluk coach.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen bij het zich (weer) - in vrijheid - verbinden. Eerst met de essentie in zichzelf, daarna met de ander (daarna met het leven zelf). TantricFlow™ en InnerFreedom™ geven op Helios is - zeker in dit kader - voor mij echt een feest.

Voor contact en/of persoonlijke sessies met Heino, mail naar: info@heinojansen.nl of bezoek: www.innerlijk-geluk.nl en www.heinojansen.nl.
 

   

       
Wandschildering in een slaapruimte op Helios


Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep