headerimg

De mensen van Helios

Dick Nijssen
(grondlegger Helios, Reiki Master, Zijnsgericht leraar en meditatieleraar)

Dick over zichzelf:
Het sterven van mijn vader toen ik 13 jaar oud was, stortte mij in een crisis over de zin van het leven. Pas toen ik op mijn 20ste leerde mediteren begon alles in mijn leven weer op zijn plek te vallen. Mijn worsteling met de grote levensvragen transformeerde zich in een levenswijze waarin ik mijn spirituele ontwikkeling centraal stelde. Ik ging regelmatig mediteren en mij steeds beter voelen.

Na mijn opleiding aan de Academie voor Natuurgeneeswijze en de start van een homeopatiepraktijk kwam in 1986 Reiki op mijn pad en begon mijn liefdesrelatie en samenwerking met Arianne. Als een van de eerste Reiki Masters van Nederland toerde ik jarenlang door het land om overal Reiki cursussen te geven. Geraakt door de helende effectiviteit van het Innerlijk Kind werk begon ik in 1990 ook Innerlijk Kind weekenden aan te bieden. Dat mondde uit in een eigen therapeutische school waarin ik 10 jaar lang mensen heb opgeleid.

In de workshops die ik geef, focus ik op het aanreiken van oefeningen, processen en technieken die de deelnemers dichter brengen bij wie ze werkelijk zijn. Als mensen dieper thuis komen in zichzelf krijgt het leven weer de oorspronkelijke magie en glans terug die we allemaal als kind ooit ervaren hebben. In mijn workshops proeven we daar met name van als we diepere, energetische dimensies van onszelf weer tot leven brengen. Of dat nu via reiki, qigong, meditatie of Zijnsgerichte processen gebeurt, ik zie altijd dat de liefde en vreugde die we allemaal in ons hebben weer spontaan gaat stromen. Zo wordt elke workshop een feest van dichter bij onszelf en bij elkaar komen in vreugdevolle ont-moeting.

Ikzelf voel mij elke dag weer dankbaar dat ik juist die dingen waar het werkelijk om gaat, en die je niet op school leert, mag aanreiken aan zoveel mensen. Daarbij ervaar ik dat mijn werk zowel mijn spirituele weg als mijn hobby is en dat ik leef in een liefdevol universum. Wat wil een mens nog meer!

Ik ben de auteur van de Inzichtkaarten, waarvan er alleen al in Nederland zo'n 250.00 kaartensets zijn verkocht. Andere kaartensets die ik schreef zijn de Vandaagkaarten, de Vandaagkaarten voor kinderen, de Zelfrealisatie kaarten en de Tantrische liefdeskaarten. Die laatste set is heruitgegeven als de Taotantrische Liefdesgids.

   

   

Arianne Groeneveld
(Reiki Master, Zijnsgericht leraar en coach, grondlegger Helios, grondlegger en lerares HART Therapeuten Opleiding)

Arianne over haarzelf: Op mijn 16e begon ik mij af te vragen of er meer was dan waar ik en iedereen om mij heen zich druk over maakte. Dat was meteen het begin van mijn zoektocht naar de zin van het leven. Ik studeerde enige tijd psychologie aan de Vrije Universiteit maar liep stuk op de oppervlakkigheid van de psychologie in die tijd (behaviourisme). Ik zocht meer spiritualiteit en diepgang en kwam terecht bij de psychologie van het oosten, bij het Boeddhisme en de Advaita Vedanta. Ik studeerde af in Indiase talen en filosofie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werd meditatielerares toen ik 23 jaar oud was.

Na 15 jaar les te hebben gegeven in Sanskriet en meditatie leerde ik in 1986 Reiki. Reiki bracht een diepe hartskwaliteit in mijn leven en werken. Het hielp mij intens persoonlijk verlies te helen en bracht mijn leven weer intensief tot stromen. Ook kwam in 1986 mijn nieuwe levensmaatje Dick op mijn pad.

Na 2 jaar intensief werken met Reiki in onze Reikipraktijk werd ik in 1988 door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto tot Reiki Master opgeleid. Reiki was toen nog maar kort daarvoor in Nederland geïntroduceerd, we waren toen nog maar met een handjevol Reiki Masters... Dick en ik gaven op ons centrum en overal in Nederland 1-2 Reikicursussen per week om aan de grote vraag te voldoen.
Inmiddels reizen wij niet meer rond, wij nodigen mensen nu uit naar ons centrum toe te komen voor onze interne Reikicursussen.

Er is in al die jaren geen dag geweest dat ik geen Reiki(zelf)behandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van mijn leven. Daarnaast deel ik mijn liefde voor Reiki met de vele duizenden mensen (meer dan 5000 inmiddels) die ik Reiki mag en mocht leren.

Mijn liefde voor Reiki is onlosmakelijk verbonden met mijn liefde voor wie ik werkelijk ben voorbij mijn geconditioneerde ego.
Die liefde en helderheid deel ik in de 1-jarige HART Opleiding met mijn studenten. In de HART Opleiding komt alles samen wat ik zelf had willen leren/ervaren: de kennis/ervaring van onze Ware Aard, leven vanuit het Hart, inzicht in en bevrijding van belemmeringen die uit de jeugd stammen, het onderzoeken van gedachten die angst en verwijdering teweeg brengen in ons leven (The Work of Byron Katie).

De psychologie die ik vaarwel had gezegd kwam uiteindelijk terug in mijn leven in nieuwe, inspirerende gedaantes. Ik volgde opleidingen en trainingen in Innerlijk Kind werk, Co-counseling, Voice Dialogue, Gestalt therapie, Core-energetisch lichaamswerk, The Work of Byron Katie en Geweldloze Communicatie.

Ik geef op Helios Zen Reiki 1 en 2-cursussen, bied een 1-jarige HART Therapeuten Opleiding aan en leid Zen Reiki Masters op. 

Als Reiki Master werk ik volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en ben ik aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ik bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Ik ben (schoon)moeder van twee zonen en twee schoondochters en ben oma van een tweeling.

   

   

Ilona Lina
(Secretaresse/boekhoudster op Helios)


Als je Helios mailt of belt heb je grote kans dat je onze office manager Ilona Lina aan de lijn krijgt.

Sinds november 2014 verzorgt zij met veel plezier wat er allemaal op Helios geregeld moet worden: zij beantwoordt de mail, doet de boekhouding, bestelt nieuwe boeken voor de winkel en nog veel meer. Een “eigen toko” in een bedrijf waar met hart en ziel wordt gewerkt was haar diepste wens. Ze voelt zich dus helemaal thuis op Helios.
 

Zij heeft een brede belangstelling voor veel zaken, maar specifiek voor zwangeren en pas bevallen moeders. 17 jaar lang heeft zij zwangeren begeleidt door het geven van yogales en na de bevalling gaf zij cursussen babymassage in Apeldoorn. In december 2016 is ze hiermee gestopt. Zij heeft naast allerlei opleidingen voor administratief werk ook trainingen gedaan op het gebied van Systemisch werk, NLP (zij is gecertificeerd Master Practitioner), EMDR en Rebozo-massage. Zeg iets tegen haar over de I Tjing, Tarot of de Tzolkin en ze raakt enthousiast.

 

   
Mariska Linnenbank
(geeft Healing Love workshops voor vrouwen op Helios)
 

Ik volgde mijn eerste bewustwordingstraining ruim 20 jaar geleden en sindsdien hou ik me intensief bezig met bewustwording in de ruimste zin van het woord. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik vele stromingen onderzocht en bestudeerd en dit heeft geleid tot een werkwijze waarbij ik gebruik maak van helingstechnieken, lichaams-& energetisch werk, massage, non-dualiteit, polariteit, kundalini energie, systemisch en sjamanistisch werk.
 

In mijn loopbaan- en coachingspraktijk SpringLicht begeleid ik regelmatig vrouwen met issues rondom hun vrouwelijkheid, hooggevoeligheid, loopbaan en persoonlijke issues. Tevens ben ik als free lancer werkzaam in het Human Resources vakgebied.
 

Inspiratie krijg ik van het werken met mensen, in-contact-zijn, nieuwe dingen leren, de natuur, dansen, yoga, chi kung, bewustzijnsontwikkeling, healing tao, kunst, lekker eten en koken, lachen, balkonieren, reizen en andere culturen.  
Ik ben geïnspireerd en heb getraind bij leraren zoals David Deida, Michaela Boehm, Daniel Odier, Mantak Chia, Saida Desilets, Shashi Solluna, Ma Ananda Sarita en Tao Semko. Ik ben gecertificeerd Healing Love Instructor (Universal Healing Tao).

  

 

Esther Lenstra
(HART Therapeut, biedt weekenden aan in The Work of Byron Katie, medebegeleider HART Opleiding groep 15 (1-jarige HART Opleiding)
 

Van jongs af aan heeft Esther altijd geweten dat er meer was en was ze op zoek naar de diepte in haarzelf en anderen. Geïnteresseerd in wat mensen drijft en waarom. Op 23-jarige leeftijd studeerde zij af in Commerciële Economie en om haar creativiteit de ruimte te geven, ging zij werken in de wereld van de reclame. Door een moeilijke periode in haar leven werd echter haar hartsverlangen naar spiritualiteit, energie en verbinding weer heel levendig. Ze had dringend voeding nodig. Tijd voor een innerlijke reis.
 

Toen kwamen Reiki en de HART-opleiding op haar pad: Zij heeft de Reiki 1 en II cursus bij Arianne Groeneveld op Helios gedaan en in 2009 heeft zij de HART Therapeuten Opleiding afgerond. Zij was medebegeleider van HART opleidingsgroep 9, 12 en 13.
 

Esther ondersteunt mensen graag bij het herstellen van hun contact met de kern. Leven vanuit de liefde en inspiratie die je bent. Vrij, vol vertrouwen, geen problemen, alleen maar uitdagingen. Vanuit die spirit biedt zij nu The Work of Byron Katie weekenden aan op Helios. Ook is zij weer medebegeleider van HART Opleidingsgroep 15 in 2019-2020.
 

Esther is moeder van 2 dochters. In haar praktijkruimte in Zwolle geeft zij therapeutische sessies en Reikibehandelingen. Daarnaast is zij ook weer werkzaam in de marketing. Nu ontmoeten creativiteit en intuítie elkaar in denken, doen en vormgeving, zowel innerlijk als uiterlijk. 

    

   

Heino Jansen
(TantricFlow™- en InnerFreedom™ grondlegger/docent, geeft deze workshops op Helios)

Na te zijn opgegroeid in een zeer instabiele en onveilige gezinssituatie, begon ik op mijn 14e met mijn grote passie: gitaar en piano spelen. Vooral door improvisatie op deze instrumenten ontdekte ik voor het eerst wat flow ('stromen') is en dat er altijd een onuitputtelijke bron van liefde in ieder mens (dus ook in mij) aanwezig is.

Desondanks belandde ik - na 20 jaar werken als internationaal HiTech-Ingenieur - in een heftige burn-out. Voor mij een teken om mijn hart te gaan volgen! Advaita Vedanta, NLP (gecertificeerd Master-practicioner NYTI), Zen meditatie, tantra, Kashmierse Massage en improvisatie-dans bleken daarbij enorme eye-openers en essentiële sleutels tot het thuis komen bij mezelf.

Na een jarenlange (internationale) opleiding tot spiritueel-trainer/coach/docent, volg ik mijn hart als TantricFlow™- en InnerFreedom™ docent. Daarnaast ben ik FilmMaker en ondersteun ik mensen bij het transformeren van belemmerende overtuigingen en het (her)ont-dekken van innerlijk geluk. In dit kader kun je bij mij terecht voor persoonlijke sessies als innerlijk-geluk coach.

Mijn missie is om mensen te ondersteunen bij het zich (weer) - in vrijheid - verbinden. Eerst met de essentie in zichzelf, daarna met de ander (daarna met het leven zelf). TantricFlow™ en InnerFreedom™ geven op Helios is - zeker in dit kader - voor mij echt een feest.

Voor contact en/of persoonlijke sessies met Heino, mail naar: info@heinojansen.nl of bezoek: www.innerlijk-geluk.nl en www.heinojansen.nl.
 

   

   

       
Wandschildering in een slaapruimte op Helios


Klik hier voor de Routebeschrijving


Helios Centrum Groep