headerimg

Speciale Reiki Traditie dag voor Masters en Reiki beoefenaars


Agenda:

 dinsdag 19 december 2023 10:30 - 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Arianne Groeneveld € 40.00 Eigen lunch meenemen

De Reiki traditie als een spannend verhaal…

De Reiki traditie als een spannend verhaal…

Sinds 1988 vertellen Dick en ik het verhaal van de Reikitraditie, aanvankelijk met de volle overtuiging dat dat verhaal klopt: het verhaal hoe Mikao Usui Reiki ‘ontdekte’.

Maar vanaf de jaren ’90 gaan allerlei Reiki Masters in Japan op zoek naar ‘de feiten’. En met name over Mikao Usui is echt niets te vinden! Terwijl Hawayo Takata toch een uitermate gedetailleerd verhaal over hem vertelde: hij was hoofd van de Christelijke Dosisha Universiteit in Kyoto geweest, had gereisd naar Amerika en Europa, arme mensen in sloppenwijken met handoplegging genezen en uit hun armoede weten te verlossen door hen aan te moedigen een vak te leren.

Omdat er geen enkel bewijs werd gevonden vroegen sommigen zich af of Hawayo Takata dit verhaal dan zelf bedacht had om Reiki een Christelijk tintje te geven en daardoor meer acceptabel voor de Amerikanen te maken? Ik vroeg dit eens aan Phyllis Furumoto, mijn Reiki Master, en die vond dat onbestaanbaar. Zo was haar grootmoeder gewoon niet. Maar hoe het wel zat, wist zij ook niet.

Een Australische Reiki Master, Elizabeth Latham, heeft in een soort Spoorloos-achtige speurtocht die tientallen jaren heeft beslaan, o.a. ontdekt dat Mikao Usui de schuilnaam moet zijn geweest van de uitermate boeiende persoon Tokio Yokoi. Yokoi heeft bijna alles gedaan wat Takata in haar verhaal beschreef! Je ziet zijn foto hiernaast staan. En hij had alle reden zich van een andere naam te bedienen toen hij met handoplegging aan de slag ging waar we 19 december dieper op in zullen gaan.

Elizabeth Latham schrijft over haar ongelooflijke speurtocht in haar boek ‘The Samurai Reiki Master’. Dit boek is beschikbaar gekomen door de aanmoediging van Jojan Jonker, een Reiki Master die wetenschappelijk onderzoek over Reiki doet en hier zelfs op gepromoveerd is.

Onderop deze pagina vind je een bestellink. De kosten zijn € 25,00 te betalen via PayPal. Elizabeth stuurt je dan het boek in epub formaat.

19 december | Speciale Reiki traditie dag | voor Masters, Masterkandidaten en enthousiaste Reiki beoefenaars

19 december | Speciale Reiki traditie dag | voor Masters, Masterkandidaten en enthousiaste Reiki beoefenaars

Wij hebben Jojan uitgenodigd om 19 december op onze Reikidag voor Reiki Masters en geïnteresseerde Reikibeoefenaars te komen vertellen over deze ongelooflijke vondst.

De dag begint met het uitwisselen van behandelingen. Wij hopen dat er veel Masters en Reikistudenten komen zodat we tijdens de behandelsessie een krachtig energieveld kunnen opbouwen samen.
’s Middags vertelt Jojan over de sensationele ontdekking van Elizabeth en over die bijzondere persoon Yokoi.

De dag vindt plaats op Helios want waar vind je meer Reikitafels dan bij ons?! We beginnen om 10.30 uur met ontvangst, om 11 uur beginnen wij met behandelen in 3-tallen in de Finse kota. Neem je eigen lunch mee!

Na de lunchpauze vertelt Jojan om 14:30 uur over de opzienbarende ontdekkingen over de identiteit van Mikao Usui en gaan we ons samen afvragen hoe ons Reikiverhaal er voortaan uit gaat zien! Jojan zal veel ruimte laten voor vragen, discussies en prikkelende reflecties.

Denk bijv. aan het feit dat Reiki een Master-student traditie is met een afstammingslijn die terugvoert op de grondlegger. Hoe ‘voelt’ het indien de grondlegger inderdaad de Christen Tokio Yokoi zou zijn i.p.v. de vaak als Boeddhist bestempelde Mikao Usui? Verandert er iets in de essentie van Reiki of blijft alles bij het oude?

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick   Nijssen

Dick studeerde aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen te Bloemendaal. Daarna deed hij verschillende opleidingen in therapeutische en spirituele disciplines zoals Innerlijk Kind werk, Core-Energetica, Living Essence, The Work of Byron Katie en massage.

In 1986 leerde hij Reiki en begon een praktijk in Reiki en Klassieke Homeopathie in Lelystad. In 1988 werd hij tot Reiki Master opgeleid door Michael Hartley en Grandmaster Phyllis Lei Furumoto en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland. Hij heeft inmiddels duizenden mensen Reiki geleerd in het binnen- en buitenland.
Hij werkt volgens het Usui Systeem van Reiki. Hij bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.            


Arianne Groeneveld

Begeleider Arianne  Groeneveld

Arianne studeerde psychologie aan de Vrije Universiteit maar studeerde af in Indiase talen en culturen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Daarnaast volgde zij opleidingen in Zijnsgerichte therapeutische methodes.

In 1988 werd zij tot Reiki Master opgeleid door Grandmaster Phyllis Lei Furumoto. Arianne leerde 37 jaar geleden Reiki, is 35 jaar Reiki Master en behoort daarmee tot de eerste Reiki Masters in Nederland.

Er is in al die jaren geen dag geweest dat zij geen Reikibehandeling gaf. Reiki is de liefdevolle, energetische basis van haar leven. Daarnaast deelt ze haar enthousiasme met de vele duizenden mensen die ze Reiki mocht leren. Ze schreef ook een boek: ‘Reiki en Zelfrealisatie’.

Zij werkt volgens het traditionele Usui Systeem van Reiki en is aangesloten bij de Reiki Alliance, het internationale verband van traditioneel werkende Reiki Masters. Ze bezocht de Reiki roots op Kauai, Hawaii Eilanden, en maakte een Reiki studiereis naar Japan.

Op Helios geeft zij cursussen Reiki 1 en 2 en leidt Reiki Masters op.Hoe bestel je het boek van Elisabeth  Latham 'The Samurai Reiki Master'?

* Klik op de onderstaande PayPal link.
* Als PayPal vraagt waar de betaling voor is, geef dan je emailadres op zodat Elizabeth weet waar ze het naartoe moet sturen, en of het de PDF of Ebook moet zijn.
* Ingeval een PDF mag je zelf het bedrag bepalen.
* Ingeval een Ebook is het (tenminste) €25.

Klik hier om het boek te bestellen.
 


Helios Centrum Groep