headerimg

Aanbetaling en annulering, contracten vanaf 1-1-2024

Bij reservering wordt een voorschot in rekening gebracht voor het huren van de accommodatie.

De hoogte van het voorschotbedrag is afhankelijk van de lengte van de workshop:

* weekend vanaf 16/20 uur vrijdag tot ca 17 uur zondag: € 300,00
* 3-daagse workshop (vanaf donderdagavond 20 uur of vrijdagmorgen 10 uur): € 400,00
* 4-daagse workshop: € 500,00
* 5-daagse workshop en langer: € 600,00

De reservering is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. Het bedrag wordt t.z.t. geheel van de workshopfactuur afgetrokken.

NB Huurders die al langer bij ons huren en reeksen data huren voor bijvoorbeeld een opleiding of jaargroep, kunnen gebruik maken van onze garantiesom-regeling.


Annulering

Wanneer de huurder onverhoopt moet annuleren, gelden de volgende regels:
* Bij annulering binnen een jaar voor aanvang van de gehuurde periode vervalt de gehele aanbetaling aan Helios.
* Bij annulering tussen 1 jaar en 1,5 jaar jaar voor aanvang van de gehuurde periode wordt 50% van de aanbetaling gerestitueerd.
* Bij annulering langer dan 1,5 jaar voor aanvang wordt de gehele aanbetaling gerestitueerd.

Dit is het enige risico dat de huurder loopt. Wij hanteren geen gewone horeca voorwaarden omdat die maken dat aanbieders hun workshop/opleiding te snel annuleren uit angst voor een te omvangrijke financiele strop. In de huidige tijd, waarin deelnemers vaak laat inschrijven voor workshops/opleidingen, lijkt ons dit niet meer gewenst.

Met deze nieuwe regeling blijft het verlies voor de huurder beperkt. Wel is het zo dat Helios zich het recht voorbehoudt na het niet doorgaan van workshops van huurders wegens gebrek aan deelnemers, de eventuele overige data te annuleren met terugbetaling van de aanbetaling voor die data.


Wanneer moet de rest uiterlijk worden betaald?

Vier dagen voor aanvang versturen wij de factuur voor het aantal deelnemers dat dan bij ons bekend is. Die factuur dient voor aanvang van de verhuurperiode te worden betaald.
Komen er meer mensen bij, dan versturen wij na afloop van de workshop een 2e factuur. Er vindt geen restitutie plaats voor gasten die korter dan 4 dagen voor aanvang afgemeld worden.

 


Helios Centrum Groep

De website van Helios Centrum Heerde maakt gebruik van cookies.
Wat betekent dit voor u?