headerimg

Leven vanuit Liefde weekend voor paren


Agenda:

 vrijdag 26 november 2021 20:00 uur - zondag 28 november 2021 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Ester Bitter € 318.00 Inclusief volpension

Dieper dan romantische liefde

Dieper dan romantische liefde

Romantische liefde kan heerlijk zijn. Je voelt je gezien en geliefd en je hoopt dat het altijd zo zal blijven. Ze draagt helaas een element van illusie in zich: de verwachting dat je partner al je verlangens naar liefde en intimiteit kan bevredigen. Zoals iedereen die langer in relatie is weet, geeft dat vroeg of laat teleurstelling en frustratie omdat je onmogelijk aan al die bewuste en onbewuste behoeften kan voldoen.
Dit daagt je uit om dieper te gaan dan romantische liefde: samen op ont-dekkingstocht naar de liefde-die je-bént.

Dit weekend bied je mooie en intieme manieren om diep te gaan met elkaar en thuis te komen in een liefde die onvoorwaardelijk is.
Van daaruit kan er een spontaan uitreiken plaatsvinden naar je partner en de mensen om je heen. Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en heeft het leven glans en sprankeling.

Jullie liefdestank bijvullen

In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen met je geliefde krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren. Laat je verrassen door wat er wil ontstaan in de levendigheid van het moment! Samen jullie 'liefdestank' weer bijvullen en in een heerlijke flow komen met elkaar. Wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoogkomt, kan benoemd en doorvoeld worden, een plek krijgen en uiteindelijk in liefde omarmd worden.

Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf en je geliefde op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf en de ander, ook wanneer je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf, dan kunnen we ook onze geliefde(n) in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, ‘het’ jou moet geven want ware, bevrijdende liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Wat aan bod komt dit weekend:

* speelse, vreugdevolle en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* bevrijding van kern-overtuigingen en 'verhalen' die je weghouden uit liefde
* zicht op en heling van het gekwetste innerlijke kind in jullie relatie
* geweldloze communicatievormen
* De Vijf Talen van de Liefde
* helend energiewerk
* Eros als poort naar Liefde
* Liefde als staat van Zijn
* Deep Space massage

Meditatie

Over dit weekend verspreid doe je verschillende meditaties: op jezelf maar ook in verbinding met je partner, zoals de Tibetaanse hartmeditatie en de Charming the Snake Kundalini meditatie. De meditaties worden deels ingeleid door Dick via inductie methodes die het denken al snel tot rust brengen.

Aanraking en energie overdracht

Aanraking en energie overdracht

Vanuit de liefde die we zijn ga je op deze dagen verwennende en verstillende aanrakingsvormen verkennen waarmee je elkaars huidhonger op een gourmet manier kunt stillen en je hopelijk inspiratie opdoet om daar ook thuis meer tijd voor te nemen.

Dick geeft op de zaterdagavond met zijn assistente een demo van de Deep Space massage, een meer meditatieve vorm van de Kasjmierse massage. Deze massage is er, net zoals de meditaties, op gericht om de liefde die we zijn te verlevendigen. Vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn geef en ontvang je deze slow-motion massagevorm nadat je eerst de Quantum healing techniek hebt geleerd om gericht energie uit je handen te laten stromen.

Sfeervol centrum in mooie natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt al 27 jaar cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.

De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.
NB Op dit weekend krijgt ieder paar een eigen kamer!

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als jullie graag wandelen, neem dan goede schoenen mee!

Ervaringen van deelnemers

Hartelijk dank voor alles wat je gaf. Je hebt ons echt veel gegeven!! Op een prachtige & integere manier, zo fijn!
Het afgelopen weekend was bijzonder en belangrijk voor ons als mens individueel en binnen onze relatie.
Dank. Wens je moois! Liefs en warms :)
Y.

Dag Dick en Anja,
Het mooie weekend galmt door, werkt door! Ik heb genoten, van alles gevoeld en veel geleerd. De energie stroomt in mijn lijf en nog meer tussen ons. Iets wat ik zeker wil vasthouden. Snap mijzelf beter en Ineke. Bovenal ruimte waardoor dingen bespreekbaar worden. Wat hebben we mooi weer gehad, zon, heerlijk eten en de vogels zongen. Dank voor jullie begeleiding en alles wat is aangereikt! Alle reden om terug te komen.
Warme groet,
Philip

Lieve Dick en Anja, heel hartelijk bedankt voor de prachtige, liefdevolle dagen, Het was een weekend met verhelderde oefeningen, heerlijk dansen en een prachtige zaterdagavond met de deep space massage. Het was heel fijn hoe je ons erin meenam. We gaan het zeker verder uitwerken en oefenen. Ook de verschillen in de groep werden heel integer en respectvol gewaardeerd. Jij en Anja zijn relaxte, flexibele begeleiders van een geweldig weekend. We zijn enorm geïnspireerd.
Jelco en Roelien

Een mooi programma. Een ‘proeverij’ met veel pareltjes. 
Bedankt.
Groetjes, Etske

Ha Dick, Diana en ik kijken tevreden terug op het weekend. Een mooie locatie, een fijne ambiance, met hart en ziel verzorgd eten en fijne onderwerpen. We zijn bekend met reiki, masseren en persoonlijke ontwikkeling waardoor we comfortabel door het weekend heen gleden, we hebben het allemaal goed kunnen volgen. De vele verschillende aspecten die aan bod kwamen gaf een overzicht van onderwerpen waarin allemaal verder te ontwikkelen is. Met vertedering hebben we gekeken naar de zachte, respectvolle, volle en liefdevolle manier waarmee Anna en jij de Deep Space massage demonstreerde. Met plezier hebben we gedanst en gesprongen en met aandacht bezig geweest met de vragen 'wie ben jij nou daar van binnen, je mag er zijn, en wie zijn wij samen'. Het is altijd grappig om te ervaren dat deelnemers met ieder een eigen achtergrond en beleving in zo'n groep samenkomen. De één meer bekend met de onderwerpen dan de ander, wel of niet in staat om uit het hoofd te geraken, en waar verschillen en noden tussen de partners wel heel duidelijk zichtbaar werden. Diana en kijken met een warm gevoel terug op het weekend wat naar meer smaakt. Dank je wel dat je samen met Anna op een warme en fijne manier ons mee hebt genomen in dit weekend. Hopelijk tot ziens ! Mark en Diana

We kijken terug op een heerlijk en warm Leven vanuit Liefde weekend waarbij jullie begeleiding liefdevol was. Een weekend waarin we dichter bij ons gevoel zijn gekomen. Het liefdegevoel naar ons zelf en naar elkaar is voller en intenser geworden. We genieten er nog elke dag van. Het geven van liefde aan anderen en het opheffen van een emotionele blokkade heeft ons inzicht gegeven en een verdere verdieping in ons gevoelsleven. Het heeft duidelijk iets toegevoegd aan onze spirituele groei en iets blijvends opgeleverd. Nogmaals enorm bedankt voor deze fijne ervaring.” Jos & Riny

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Ester Bitter

Begeleider Ester  Bitter

Na het afstuderen aan de Kunstacademie ben ik gaan lesgeven. Ik ging steeds meer de paralellen zien tussen het scheppingsproces in de kunst en hoe het leven zelf vorm krijgt. Als kunstenaar ontdekte ik dat ik tijdens het maken van een beeld of schilderij in een de flow raakte waarbij de inspiratie vanzelf bleef stromen. Alleen druk of angst voor afkeuring kon dit belemmeren.

In de liefdevolle levenskunst mini-workshops die ik deze weken geef combineer ik op een speelse creatieve manier schilderen met satsang. Ontdek de stilte in de beweging van de kwast op het doek en het potlood op papier. Je hoeft niet te presteren, het is de overgave en vreugde te voelen van het moment en vandaar uit te creëren wat er via jouw unieke talenten zichtbaar wil worden.

Mijn kwaliteiten zitten er vooral in dat ik me open stel in het moment en vertrouw op de beweging die van daaruit wil ontstaan. Ik geniet ervan dit met jou te delen. Je bent welkom om deze workshops ook te ervaren op mijn eigen cursuscentrum, Spirit of Eden.
www.spiritofeden.nl
Helios Centrum Groep