helios
headerimg

Leven vanuit Liefde weekend voor paren


Agenda:

 vrijdag 30 augustus 2024 20:00 uur - zondag 1 september 2024 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Ester Bitter € 375.00 Inclusief volpension

 vrijdag 6 december 2024 20:00 uur - zondag 8 december 2024 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Anja Gijsbers € 375.00 Inclusief volpension

De prijs is per persoon!

 vrijdag 28 maart 2025 20:00 uur - zondag 30 maart 2025 16:30 uur Aanmelden

Dick Nijssen € 375.00 Inclusief volpension

De prijs is per persoon

Dieper dan romantische liefde

Dieper dan romantische liefde

Romantische liefde kan heerlijk zijn. Je voelt je gezien en geliefd en je hoopt dat het altijd zo zal blijven. Ze draagt helaas een element van illusie in zich: de verwachting dat je partner al je verlangens naar liefde en intimiteit kan bevredigen. Zoals iedereen die langer in relatie is weet, geeft dat vroeg of laat teleurstelling en frustratie omdat je onmogelijk aan al die bewuste en onbewuste behoeften kan voldoen.
Dit daagt je uit om dieper te gaan dan romantische liefde: samen op ont-dekkingstocht naar de liefde-die je-bént.

Dit weekend bied je mooie en intieme manieren om diep te gaan met elkaar en thuis te komen in een liefde die onvoorwaardelijk is.
Van daaruit kan er een spontaan uitreiken plaatsvinden naar je partner en de mensen om je heen. Leef je vanuit de liefde die je bent, dan is elk moment nieuw en heeft het leven glans en sprankeling.

Jullie liefdestank bijvullen

In gevoelige, speelse en vreugdevolle contactoefeningen met je geliefde krijg je deze dagen de kans dit volop te ervaren. Laat je verrassen door wat er wil ontstaan in de levendigheid van het moment! Samen jullie 'liefdestank' weer bijvullen en in een heerlijke flow komen met elkaar. Wat er eventueel nog aan niet-liefde omhoogkomt, kan benoemd en doorvoeld worden, een plek krijgen en uiteindelijk in liefde omarmd worden.

Het is een groot goed om zo’n intieme relatie met jezelf en je geliefde op te bouwen dat er niets meer opgehouden of ontkend hoeft te worden. Liefdevol te kunnen blijven naar jezelf en de ander, ook wanneer je beperkingen tegenkomt. Kunnen we dat naar onszelf, dan kunnen we ook onze geliefde(n) in mededogen aanschouwen en de schoonheid in hun imperfectie zien. Dan vallen ook de claims weg dat de ander, de wereld, ‘het’ jou moet geven want ware, bevrijdende liefde claimt niet maar geeft ruimte en is vreugdevol uit zichzelf.

Wat aan bod komt dit weekend:

* speelse, vreugdevolle en sensitieve groepskennismakingsoefeningen
* bevrijding van kern-overtuigingen en 'verhalen' die je weghouden uit liefde
* zicht op en heling van het gekwetste innerlijke kind in jullie relatie
* verbindende communicatievormen
* De Vijf Talen van de Liefde
* helend energiewerk
* Eros als poort naar Liefde
* Liefde als staat van Zijn
* Deep Space massage

Meditatie

Meditatie

Over dit weekend verspreid doe je verschillende meditaties: op jezelf maar ook in verbinding met je partner, zoals de Tibetaanse hartmeditatie en de Charming the Snake Kundalini meditatie. De meditaties worden deels ingeleid door Dick via inductie methodes die het denken al snel tot rust brengen.

Aanraking en energie overdracht

Vanuit de liefde die we zijn ga je op deze dagen verwennende en verstillende aanrakingsvormen verkennen waarmee je elkaars huidhonger op een gourmet manier kunt stillen en je hopelijk inspiratie opdoet om daar ook thuis meer tijd voor te nemen.

Dick geeft op de zaterdagavond met zijn assistente een demo van de Deep Space massage, een meer meditatieve vorm van de Kasjmierse massage. Deze massage is er, net zoals de meditaties, op gericht om de liefde die we zijn te verlevendigen. Vanuit een verhoogde staat van energie en bewustzijn geef en ontvang je deze slow-motion massagevorm nadat je eerst de Quantum healing techniek hebt geleerd om gericht energie uit je handen te laten stromen.

Aanmelding

Als jullie besluiten een avond of dag te boeken, druk dan op ‘Aanmelden’. Je kunt dan (een account aanmaken en) jullie allebei aanmelden. Ons systeem heeft 2 aparte namen met ieder een eigen e-mailadres en 06-nummer nodig. Je kunt jullie dus niet aanmelden met 1 naam en 1 e-mailadres!
Jullie krijgen na betaling via iDeal allebei een eigen bevestiging met factuur op de 2 door jullie opgegeven e-mailadressen.

Wil je niet dat je partner een eigen bevestiging ontvangt omdat het een cadeau betreft, dan kun je dat aanvinken. In dat geval krijgt de partner geen bevestiging.

Willen jullie je allebei apart opgeven en apart betalen? Dat kan ook. Vermeld dan wel in de mededelingruimte wie je partner zal zijn op de workshop.

Leven vanuit Liefde boek

Het kan heel verdiepend werken om naast het volgen van deze workshop ook het boek te lezen. Als je helemaal naar onderen scrollt op deze pagina, dan vind je een link naar het Leven vanuit Liefde boek dat Dick Nijssen geschreven heeft.


Sfeervol centrum in mooie natuurlijke omgeving

Dit weekend wordt gegeven op het Helios Centrum. Helios biedt in Heerde sinds 1992 cursussen en workshops aan voor bewustwording en innerlijke groei.

De accommodatie beschikt over prachtige workshopruimtes en goed verzorgde, sfeervolle, hier en daar zelfs sprookjesachtige overnachtingsruimtes.
NB Op dit weekend krijgt ieder paar een eigen kamer!

Het Centrum ligt aan een ‘Klompenpad’ en niet ver van het mooie natuurgebied ‘De Renderklippen’ en het Heerdermeer/strand. In de middagpauze op zaterdag is voldoende tijd om een fijne wandeling te maken dus als jullie graag wandelen, neem dan goede schoenen mee!

Ervaringen van deelnemers

Hartelijk dank voor alles wat je gaf. Je hebt ons echt veel gegeven!! Op een prachtige & integere manier, zo fijn!
Het afgelopen weekend was bijzonder en belangrijk voor ons als mens individueel en binnen onze relatie.
Dank. Wens je moois! Liefs en warms :)
Y.

Dag Dick en Anja,
Het mooie weekend galmt door, werkt door! Ik heb genoten, van alles gevoeld en veel geleerd. De energie stroomt in mijn lijf en nog meer tussen ons. Iets wat ik zeker wil vasthouden. Snap mijzelf beter en Ineke. Bovenal ruimte waardoor dingen bespreekbaar worden. Wat hebben we mooi weer gehad, zon, heerlijk eten en de vogels zongen. Dank voor jullie begeleiding en alles wat is aangereikt! Alle reden om terug te komen.
Warme groet,
Philip

Lieve Dick en Anja, heel hartelijk bedankt voor de prachtige, liefdevolle dagen, Het was een weekend met verhelderde oefeningen, heerlijk dansen en een prachtige zaterdagavond met de deep space massage. Het was heel fijn hoe je ons erin meenam. We gaan het zeker verder uitwerken en oefenen. Ook de verschillen in de groep werden heel integer en respectvol gewaardeerd. Jij en Anja zijn relaxte, flexibele begeleiders van een geweldig weekend. We zijn enorm geïnspireerd.
Jelco en Roelien

Lieve Dick en Sabina,
Beduusd en betoverd door alle ervaringen en met een open hart, een leeg hoofd en talloze vreugdevlinders in m’n buik, ben ik weer teruggekeerd naar Friesland. Nogmaals veel dank voor het ongelooflijk mooie weekend dat mijn lief en ik bij en met jullie hadden. Niet gauw uit m’n comfort zone “geslagen”, voelde ik me dat wel degelijk toen ik vrijdag ietwat “gepolijst” in de kring plaatsnam. Maar zondagmiddag verliet ik de kota in trainers en jogging broek, met uitgelopen eye liner en een niet bepaald gesoigneerde coupe. En wat voelde dat als een bevrijding! Wat een verademing om omringd te zijn door mensen en een energie waarin maar één ding van belang is, nl. jezelf te zijn, tegen te komen, te ontdekken én te accepteren in haar/zijn eigen en volle glorie. De reden dat mijn partner en ik wilden deelnemen was om elkaar op een liefdevollere manier (zonder mist- en roetlagen) te ontmoeten en elkaar beter te leren begrijpen en kennen. Dat is meer dan gelukt en het voelt ontzettend fijn om dat stukje verbinding te voelen met elkaar, waarvan we steeds voelden dat het er óók kon zijn tussen ons maar we soms te weinig van vonden met elkaar en in onszelf. Maar waar ik nog veel dankbaarder voor ben, is het besef dat ik, na vele jaren van ploeteren door en “bouwen en schaven” aan mezelf, niet meer dat gebroken kleine meisje van toen ben. En dat het nu eindelijk tijd is geworden om mezelf vrij te laten dansen zonder zorgen over wat anderen van mijn danspasjes vinden, of deze wel goed en mooi genoeg zijn en of ik anderen niet kwets met mijn eigen (levens)dans. Dat gebroken meisje is nu veilig bij mij. En samen dansen we door het leven. Dank jullie wel voor jullie liefdevolle en humoristische danslessen! Elsbeth

Een mooi programma. Een ‘proeverij’ met veel pareltjes. 
Bedankt.
Groetjes, Etske

Ha Dick, Diana en ik kijken tevreden terug op het weekend. Een mooie locatie, een fijne ambiance, met hart en ziel verzorgd eten en fijne onderwerpen. We zijn bekend met reiki, masseren en persoonlijke ontwikkeling waardoor we comfortabel door het weekend heen gleden, we hebben het allemaal goed kunnen volgen. De vele verschillende aspecten die aan bod kwamen gaf een overzicht van onderwerpen waarin allemaal verder te ontwikkelen is. Met vertedering hebben we gekeken naar de zachte, respectvolle, volle en liefdevolle manier waarmee Anna en jij de Deep Space massage demonstreerde. Met plezier hebben we gedanst en gesprongen en met aandacht bezig geweest met de vragen 'wie ben jij nou daar van binnen, je mag er zijn, en wie zijn wij samen'. Het is altijd grappig om te ervaren dat deelnemers met ieder een eigen achtergrond en beleving in zo'n groep samenkomen. De één meer bekend met de onderwerpen dan de ander, wel of niet in staat om uit het hoofd te geraken, en waar verschillen en noden tussen de partners wel heel duidelijk zichtbaar werden. Diana en kijken met een warm gevoel terug op het weekend wat naar meer smaakt. Dank je wel dat je samen met Anna op een warme en fijne manier ons mee hebt genomen in dit weekend. Hopelijk tot ziens ! Mark en Diana

We kijken terug op een heerlijk en warm Leven vanuit Liefde weekend waarbij jullie begeleiding liefdevol was. Een weekend waarin we dichter bij ons gevoel zijn gekomen. Het liefdegevoel naar ons zelf en naar elkaar is voller en intenser geworden. We genieten er nog elke dag van. Het geven van liefde aan anderen en het opheffen van een emotionele blokkade heeft ons inzicht gegeven en een verdere verdieping in ons gevoelsleven. Het heeft duidelijk iets toegevoegd aan onze spirituele groei en iets blijvends opgeleverd. Nogmaals enorm bedankt voor deze fijne ervaring.” Jos & Riny

Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Ester Bitter

Begeleider Ester  Bitter

Ester Bitter over zichzelf:

Als autonoom kunstenaar ontdekte ik al vroeg de parallellen tussen het scheppingsproces in de kunst en hoe het leven zelf vorm krijgt. Als kunstenaar ontdekte ik dat je niet de doener bent maar het instrument.
In een periode van diepe depressie met angstaanvallen werd ik ineens midden in de winter verliefd op het leven. Ik voelde diepe vreugde zonder oorzaak. Dit gevoel verdween weer en ontstond er een diepe leegte waardoor het zoeken heftig toenam in de vorm van transpersoonlijke psychologie, Prana Healing, bodywork, qigong, quantum healing, en nog vele korte cursussen. Jaren later werd ik wakker en herkende dat er niets is en ook nooit iets is gebeurd. Dat was een werkelijke verschuiving in het zien. Ik zag de werkelijke schoonheid van de leegte waar ik zo bang voor was. 
Zo ontstond Spirit of Eden, het paradijs dat er altijd is en wat je nooit verlaten heeft.

Voor mij is het dagelijks leven een meditatie waarin alles als uitnodiging voelt om dit zien. En soms ook totale angst en verkramping door het idee dat ik zus of zo moet zijn.

In ons centrum geven we aantal verschillende ingangen die steeds naar hetzelfde verwijzen. Zoals bijvoorbeeld:
Levensintimiteit, sessies en retraites voor stellen waarin je samen de onvoorwaardelijkheid van het leven in elkaar leert te ontdekken. Levenskunst, een combinatie van satsang, dans en een speels creatieve uitnodiging om de stilte in de beweging
van de kwast op het doek te kennen, of de kou van de klei te voelen.
De overgave en vreugde te voelen van het moment.

Mijn kwaliteiten zitten er vooral in dat ik me open stel in het moment en vertrouw op de beweging die van daaruit wil ontstaan. Ik weet niets. Zo is elke ontmoeting voor mij een geschenk.


Anja Gijsbers

Begeleider Anja  Gijsbers

Ik ben Anja Gijsbers en Harten-Vrouw. Ik werk als intimiteitscoach en begeleider van bewustzijnsbekrachtigende workshops en retraites. Sinds 2016 word ik bij Helios regelmatig gevraagd als assistent of begeleider van verschillende activiteiten zoals de Leven in Liefde weekenden en de Deep Space massageworkshops.

Het doet ons wezen goed om op een hartverbonden manier ontmoet en aangeraakt te worden.
Ons lichaam, de fysieke zetel van hart en ziel, is een bron van informatie. We hebben er soms een ambivalente verhouding mee. Dat komt tot uiting in aanrakingsarmoede, huidhonger en een eendimensionale intimiteitsbeleving. En er blijkt zoveel meer mogelijk!
Als je met bewustzijn het lichaam aanraakt dan start een boeiende reis.
Wat er nodig is, is oprechte aandacht voor het verhaal dat jouw lijf wil vertellen.
In een veilige bedding van gelijkgestemde mensen kan het gaan stromen.
Vanuit ontspanning komen gevoelens omhoog zoals opgeslagen emoties die hun zegje willen doen. Er ontstaat ruimte voor verzachting, vreugde, kracht en liefde.

Liefde is een expressie van het hart. De meditatievormen bij Helios nodigen je uit tot een onvoorwaardelijke staat van zijn waarin alles welkom is. Wanneer je je steeds meer opent voor alles wat er is, dan opent ook je hartgebied zich. Als je daarnaast je levensenergie met je hart verbindt ontstaat er een grotere jij, vervuld van wijsheid, liefde en kracht.
Dit gaat veel verder dan de grenzen van je ego, waardoor je het leven in al zijn facetten gaat liefhebben. Zo in het leven staan verandert manier van zijn en relateren totaal.

Wees welkom om dit zelf te ervaren; wie weet ontmoeten we elkaar bij een van de mooie workshops die Helios te bieden heeft!
Helios Centrum Groep