helios
headerimg

Overgave en Flow driedaagse


Agenda:

 donderdag 2 mei 2024 20:00 uur - zondag 5 mei 2024 17:00 uur Aanmelden

Dick Nijssen, Dorine Hoog, Manon de Bruin € 495.00 Inclusief volpension

Overgave en flow

Overgave en flow

Deze driedaagse staat in het teken van overgave en flow.
Wij bieden een afwisseling van (geleide) stiltemeditaties met verschillende dans- en bewegingsvormen: soms ingetogen, meditatief en naar binnen gekeerd, dan weer expressief, in speelse verbinding met anderen.

Daarnaast maken we tijd voor bevrijdend adem- en energiewerk, twee Deep Space massage-uitwisselingen en andere vormen van bewuste aanraking.

Mannelijke spiritualiteit is van nature meer gericht op de Leegte: bewustzijn in zijn puurheid ervaren zoals in stille zitmeditatie. Vrouwelijke spiritualiteit is eerder gericht op Volheid: uitdrukking daaraan geven in energetische openheid en beweging zoals in de dans en Deep Space massage. We dragen allemaal beide polen in ons: Shiva en Shakti, zoals ze in India genoemd worden. In deze driedaagse gaan we ruimte geven aan onze innerlijke Shiva en Shakti, ervaren hoe ze op elkaar inwerken en met elkaar kunnen versmelten.

Overgave aan essentie

In meditatie leren we ons over te geven aan wat voorbij het denken ligt. Deze niet door het denken te bevatten essentie gaan we tot uitdrukking brengen in dans en andere bewegings- en aanrakingsvormen. Het is in overgave hieraan dat we in een toestand van flow raken, een meebewegen op de golven van het leven, afgestemd op wat er in het moment wil gebeuren. Dit is zoals het leven geleefd wil worden.

Wanneer iets je triggert en je uit je flow raakt, gaan we dat deze dagen niet psychologisch processen. De uitnodiging is om de fysiek/emotionele gewaarwordingen ervan helemaal te doorvoelen zonder het verhaal erover energie te geven. Blijft het dan nog steeds ‘aan je kleven’, neem het dan mee in de dans of het ademwerk en breng het daarin tot volledige expressie.

Dorine Hoog zal vanuit haar jarenlange ervaring als 5ritmes® dansdocente veel van de dansonderdelen begeleiden.


Gegeven door:

Dick Nijssen

Begeleider Dick  Nijssen

Dick was in 1988 een van de eerste Reiki Masters in Nederland en heeft veel ervaring met diverse vormen van energiewerk. Ook is hij grondlegger van het Innerlijke Kind werk in Nederland en heeft daar jarenlang een therapeuten opleiding in gegeven. Als oprichter en docent van de vroegere Helios TaoTantra Massage Opleiding is hij ook een ervaren masseur. Deze vaardigheden komen allemaal tot uitdrukking in zijn Leven vanuit Liefde workshops.

Dick over hemzelf: “Door die jaren heen ben ik dieper thuis gekomen in een bron van liefde en vreugde die ik altijd in mij aanwezig voel, zelfs wanneer ik pijn en beperkingen tegenkom. Daarmee schep ik een energieveld waarin je je al gauw welkom, gezien en geliefd voelt en het gemakkelijk voor je wordt om diep te ontspannen.”


Dorine Hoog

Begeleider Dorine  Hoog

Als meisje volgde ik klassiek ballet, als puber danste ik een enkele keer en als jonge moeder ontdekte ik de 5Ritmes®. Ik kwam thuis in deze vrije dansvorm. De dansvorm waar ik mijn eigen dans kon volgen, geen vaste pasjes, maar meegaan op de flow van de dag. De flow van dat moment. In plaats van te praten over wat me bewoog, wat me raakte, kon ik mijzelf uiten via mijn dans. Stampende voeten, zoekende voeten, afwerende handen, uitnodigende handen, rollende tranen, grote glimlachen en veel meer. 
Mijn hart kwam thuis in de dans, waarin ik me veilig voelde om me te uiten. In plaats van inslikken, in beweging brengen.
Prachtig!

Als verpleegkundige werkte ik gedurende ruim 18 jaar met hartpatiënten. De ervaring van mijn eigen dans, het in beweging brengen van mijn innerlijk, wilde ik graag delen met de hartrevalidanten. Bij Andrea Juhan phd volgde ik de Movement Therapy Training, een training om de 5Ritmes® in therapeutische setting toe te passen. Later volgde ik de 5Ritmes® training zelf bij Gabrielle Roth, grondlegster van de 5Ritmes®. Ruim 60 hartrevalidanten hervonden het vertrouwen in hun hart middels deze dansvorm. Van hartrevalidanten maakte ik de stap naar iedereen die wil dansen.
In Utrecht begeleid ik nu wekelijks de 5Ritmes® op woensdagmorgen.

Naast dans en verpleegkunde heb ik oa ruime ervaring in Reiki (I en II), Massage Cénestésic, Touch for Health.


Manon de Bruin

Begeleider Manon de Bruin

Na 2 decennia lang in de hulpverlening te hebben gewerkt, wilde ik het roer omgooien. Na al die jaren in het hoofd te hebben geleefd en gewerkt, wilde ik nu meer in mijn lijf komen. Ik heb besloten dat ik wilde masseren en heb een HBO opleiding gedaan voor Massage Therapie. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik meer interesse had in het geven van energetische massagebehandelingen dan de standaard behandelingen die massage therapeuten geven.

Ik ben cursussen gaan volgen zoals chakra massage, holistische massage, intuïtieve massage, pulsen, deep space massage, kasjmiersche massage, reiki en psoas release. Ik ben een praktijk aan huis gestart waar ik parttime masseer. Ik woon alleen in Den Haag, ben polyamoreus en heb een aantal mooie liefdesverbindingen. Ik leef een redelijk teruggetrokken bestaan, houd niet van de digitale wereld en social media. Ik lees veel en via trainingen, workshops en opleidingen ontwikkel ik mij verder in het leven. Verder heb ik veel gereisd in mijn leven en ben langere periodes in het buitenland geweest.

Ik kwam in aanraking met Helios, eerst via een Reiki cursus, daarna heb ik verschillende workshops bij Dick gevolgd. En zo ben ik Dick komen assisteren bij zijn workshops waar ik ontzettend veel plezier aan beleef.
Helios Centrum Groep